Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ''ΧΡΕΗ'' ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΗΤΗΣ



Συνεχίζουμε από εδώ να αναλύουμε τα ''χρέη'' του Ολυμπιακού προς την Τράπεζα Κρήτης. Συνέντευξη του Σωκράτη Κόκκαλη στην εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος'' και στο δημοσιογράφο Γιάννη Ηλιάδη, λίγες μέρες πριν ρυθμιστούν οριστικά τα χρέη της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 22-7-1993
 
 
 
''Ο Κοσκωτάς επί έναν χρόνο ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος της Τράπεζας Κρήτης και της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στο διάστημα αυτό οι καταθέσεις στην Τράπεζα Κρήτης ανέβηκαν κατά 42,5 δισ. δραχμές. Από αυτά τα 12,5 δισ. ήταν καταθέσεις των ΔΕΚΟ. Τα υπόλοιπα ήταν ιδιωτών, δηλαδή των οπαδών του Ολυμπιακού που πήγαν τις προσωπικές τους καταθέσεις για την ενίσχυση της τράπεζας. Από τα 30 δισ. αυτά, η Τράπεζα είχε οφέλη από την τοκοφορία 2,4 δισ. δραχμές. Το ποσό αυτό θα απαιτήσει ο Ολυμπιακός από την Τράπεζα''.
 
Είδατε πόσο απλά τα λέει ο Σωκράτης; Περιμένουμε από τον Άρειο Πάγο να τολμήσει να δεχτεί το ποσό των 22 εκ. ευρώ που επιδίκασε το Εφετείο Πειραιά ως αποζημίωση της ΠΑΕ προς την Τράπεζα, για τις μεταγραφές του Ντέταρι και των υπολοίπων παικτών που έγιναν με χρήματα της Τράπεζας. Τότε θα διεκδικήσει και η ΠΑΕ τα λεφτά που έβγαλε ''στην πλάτη'' της η Τράπεζα, από τη διαφήμιση που της έκανε το brandname ''Ολυμπιακός''.