2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ...



Μετά την ήττα με κάτω τα χέρια από την Σπόρτινγκ χθες βράδυ στη Λισαβόνα και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού μας από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τη φετινή σεζόν 2017-18, ας πούμε κάποια πρόχειρα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει σχετικά με το ''πού πάμε ως ομάδα''. Το ''πρόχειρα'' πάει στο ότι τώρα, 23 Νοεμβρίου 2017, δεν είναι η ώρα να κάνουμε απολογισμό. Απολογισμός γίνεται το Μάιο, όταν και θα μιλήσουμε για όλους και για όλα αναλυτικά, πρώτα ο Θεός καλά να είμαστε όλοι. Τώρα έχουμε ένα νταμπλ να πάρουμε εδώ στην Ελλάδα, κόντρα σε Θεούς και δαίμονες. Εν τάχει λοιπόν.
 
Όταν τρως σε δύο ματς συνολικά 6 γκολ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέσα-έξω, παρουσιάζοντας μάλιστα εικόνα ''ήμουν για πολλά παραπάνω'', έχεις φτάσει σε σημείο που η Σπόρτινγκ μοιάζει απλησίαστη για τα δικά σου στάνταρ. Οικονομικά ναι, αυτό είναι δικαιολογημένο. Αν εξετάσουμε τον τελευταίο δημοσιευθέντα ισολογισμό της, για τη σεζόν 2016-17, θα δούμε ας πούμε αυτό.
 

 
173 εκ. ευρώ έσοδα είχε πέρυσι η Σπόρτινγκ. 93 εκ. ευρώ από πωλήσεις παικτών, περίπου 26 εκ. ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα, 15 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, 11,6 εκ. ευρώ από χορηγούς. Τα αντίστοιχα μεγέθη για τον Ολυμπιακό της σεζόν 2015-16 (δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ισολογισμός για τη σεζόν 2016-17) είναι συνολικά έσοδα περίπου 70 εκ. ευρώ για την ΠΑΕ, τα οποία αναλύονται παρακάτω, δίχως το ποσό από μεταγραφές παικτών.

 
Έσοδα από ΟΥΕΦΑ είχαμε 34 εκ. ευρώ και υπερτερούμε κατά πολύ της Σπόρτινγκ, αλλά αυτά δεν είναι πάγια. Ας πούμε φέτος η Σπόρτινγκ θα πάρει περισσότερα από εμάς, αφού συνεχίζει τουλάχιστον στο Europa League το Φεβρουάριο και ήδη έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στον όμιλο από τον Ολυμπιακό, ενώ πέρυσι, σεζόν 2016-17, ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε στους ομίλους του Champions League. Στα πάγια έσοδα, η Σπόρτινγκ βάζει στα ταμεία της 16 εκ. ευρώ τον χρόνο από πωλήσεις εισιτηρίων και ο Ολυμπιακός βάζει 6,3 εκ. ευρώ. Από τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της στο πορτογαλικό πρωτάθλημα η Σπόρτινγκ βάζει στα ταμεία της 26 εκ. ευρώ και ο Ολυμπιακός βάζει 6,4 εκ. ευρώ. Ξεκινάμε δηλαδή τη σύγκριση μαζί τους, γνωρίζοντας πως υπερτερούν από την αφετηρία κατά τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ. Αν τώρα βάλουμε μέσα και τις πωλήσεις παικτών, εκεί το πράγμα ξεφεύγει, αφού στα 92 εκ. ευρώ πωλήσεων της σεζόν 2016-17, προστέθηκαν τα περίπου 50 εκ. ευρώ των φετινών πωλήσεων, με βάση πάντοτε το transfermarkt.
Το αντίστοιχο νούμερο για το φετινό Ολυμπιακό, είναι έσοδα 21 εκ. ευρώ, από την ίδια πηγή.

 
Σχηματικά δηλαδή, με μία φράση, μπορούμε να πούμε ότι η Σπόρτινγκ βγάζει τα διπλά, ίσως και τριπλά λεφτά από εμάς στο κομμάτι των πωλήσεων παικτών και έχει τουλάχιστον 30 εκ. ευρώ μεγαλύτερα πάγια έσοδα από εισιτήρια-τηλεοπτικά δικαιώματα στο πρωτάθλημά της, σε σχέση με εμάς. Με αρκετά περισσότερα χρήματα από εμάς, μπορεί να πάρει πολύ καλύτερους παίκτες από εμάς, στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Καλό είναι αυτό να το καταλαβαίνουμε, για να μην διαβάζουμε σαχλαμάρες εκεί έξω, τύπου ''ποια Σπόρτινγκ, σιγά την ομάδα''. Είναι φυσιολογικό να μας κερδίσει, ακόμη και να μας αποκλείσει, το ''νορμάλ'' έγινε στον όμιλο.
 
Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχει μία πραγματικότητα που αφορά τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός της περιόδου Μαρινάκη, αν εξαιρέσουμε τη μεταβατική σεζόν 2010-11 με τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι πάνω στη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ από τον Κόκκαλη στο Μαρινάκη, όταν δεν είχαμε καλά-καλά παίκτες να βάλουμε, από το 2011 μέχρι το 2016 ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ. Αυτό δείχνει η επίσημη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη θέση-ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, την 24η το 2016. Αυτό δεν έγινε με ''μαγικά''. Έγινε με μεγάλες, ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευρωπαϊκές νίκες, κόντρα στην ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ το 2011, την ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ ΜΕΣΑ-ΕΞΩ το 2012, την ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2014, την ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Champions League της αμέσως προηγούμενης σεζόν Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014, την ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους και φιναλίστ του Champions League εκείνης της περιόδου το 2014, αλλά και την τεράστια νίκη επί της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο το 2015. Αυτά τα επιτεύγματα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΙΡΑ ΝΙΚΩΝ ΕΠΙ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ, ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Αυτές οι ομάδες είχαν πολύ υψηλότερο μπάτζετ από εμάς, κι όμως τις βάλαμε έστω προσωρινά από κάτω.
 
Πώς γίνεται τώρα επί σειρά ετών να φέρνεις τέτοια αποτελέσματα απέναντι σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με απλησίαστο για τα δικά σου δεδομένα μπάτζετ, αλλά φέτος να μην μπορείς καν να κοντράρεις την Σπόρτινγκ Λισαβόνας; Τι έκανες πριν που δεν κάνεις τώρα; Μήπως δεν πουλούσες παίκτες παλαιότερα και ''πουλάς ξαφνικά το Ρέτσο'', όπως λένε ορισμένοι; Για selling club κάνανε λόγο, υποτιμητικά, οι ίδιοι άνθρωποι και το 2012 και το 2014. Αλλαγές προπονητών κάναμε συχνά και τότε, αλλαγές προπονητών κάνουμε και τώρα. Μήπως δεν ξοδεύουμε λεφτά για μεταγραφές; Πάντοτε με βάση το transfermarkt φέτος δώσαμε μόνο σε ομάδες 23 εκ. ευρώ.

 
Ποια η διαφορά λοιπόν του τότε με το τώρα; Για'μένα είναι αυτή εδώ.



 
Αυτοί οι 3 παραπάνω ΔΕΝ είναι προπονητές για τον Ολυμπιακό. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και που πέρασαν από τον πάγκο μας. Και βεβαίως,
 
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
 
Όπως παίρνει πρώτος τα εύσημα στα θετικά, για την τεχνοκρατική προσέγγιση που εισήγαγε στην οργάνωση της ΠΑΕ από το 2010 κι έπειτα, μία προσέγγιση που ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ τον Θρύλο ευρωπαϊκά με νίκες που ούτε να φανταστούμε μπορούσαμε τα προηγούμενα χρόνια (Γιουνάιτεντ-Ατλέτικο-Γιουβέντους σε μία ημερολογιακή χρονιά, ούτε στον ύπνο μας...), έτσι θα ακούσει πρώτος και το ανάθεμα όταν το πράγμα ''δεν τσουλάει''. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς καλά στο συγκεκριμένο κομμάτι και να το χαλάς στην πορεία. Το ανάποδο είναι το φυσιολογικό, να μαθαίνεις πράγματα και να βελτιώνεσαι όσο κατατρίβεσαι με ένα αντικείμενο. Ο Μαρινάκης ξεκίνησε υποδειγματικά και όσο περνάει ο καιρός, χαλάει ό,τι έχτιζε με κόπο. Προφανώς ακούει τους διάφορους τραχανοπλαγιάδες, ιντερνετικώς ή δια ζώσης, που του λένε π.χ. καλά λόγια για το Λεμονή, ''δικό μας παιδί, θέλουμε ένα ηλεκτροσόκ, κάποιον να καταλαβαίνει από Ολυμπιακό'', νοοτροπία δηλαδή από τα τοπικά του Πειραιά. Μπακαλόγατοι κατσαπλιάδες, που μόνο θόρυβο κάνουν και κρατούν δέσμιο τον Ολυμπιακό σε μία γελοία λογική ''το πρωτάθλημά μας, το βάζελο να κερδάμε, αυτό είναι ο Θρύλος''. Με αυτήν τη λογική, κακώς βάλαμε και τη νίκη επί της Σάντος του Πελέ στον ύμνο μας. Έπρεπε να βάλουμε το αμέσως προηγούμενο ''κρίσιμο'' ματς με τον Απόλλωνα Αθηνών, ή την Προοδευτική, ή την Παναχαϊκή και την Καλαμαριά, στη λογική ''ποια Ευρώπη μωρέ, το πρωτάθλημά μας''. Άσε που το 1961 δεν πήραμε και πρωτάθλημα, για τη Σάντος θα πανηγυρίζουμε;
 
Με αυτήν τη γενικότερη νοοτροπία του ''σταματώ να κοιτάζω το έξω και κοιτάζω τα εντός'', με το ''ποια Ευρώπη, ποιος Μέσι, έρχεται ο τελευταίος στη βαθμολογία Πλατανιάς στο Καραϊσκάκη την Κυριακή, αυτό μας καίει'', εκεί που φτάσαμε στην 24η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να κατρακυλάμε. Εκεί που γράφαμε το ένα μετά το άλλο τα (δικά μας) θετικά ρεκόρ στο Champions League, τώρα κινδυνεύουμε να σπάσουμε τα αρνητικά ρεκόρ ΠΑΟ-ΑΕΚ. Γιατί αυτό θα κάνουμε, αν χάσουμε από τη Γιουβέντους στην τελευταία αγωνιστική, θα έχουμε το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ συμμετοχής ελληνικών ομάδων σε όμιλο του Champions League, πάνω από την ΑΕΚ της σεζόν 2003-04 και τον ΠΑΟ της σεζόν 2010-11, που κουτσά-στραβά μάζεψαν 2 βαθμούς. Το να χάσεις από την Σπόρτινγκ, όπως είπαμε και παραπάνω, φυσιολογικό είναι. Το να μην την κοντράρεις καν, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
 
Δύο σερί χρονιές με αυτήν τη νοοτροπία είναι ήδη υπέρ-αρκετές. Η διοίκηση και προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν ο Ολυμπιακός να γίνει καλύτερος και να βελτιώνεται συνεχώς, με το βλέμμα ΕΞΩ και όχι στους Πλατανιάδες, ή θα εγκλωβιστεί ξανά στη λογική ''να έρθει ο Χάσι να μπούμε στους ομίλους, έλα sir Takis που είσαι δικό μας παιδί και ξέρεις από Ολυμπιακό να μας αναμορφώσεις'', οπότε θα γίνουν κανόνας αποκλεισμοί από τις ''Μπερ-σεβάδες'' και διασυρμοί από ομάδες σαν την Σπόρτινγκ, με τη θέση μας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ να υποχωρεί καμιά 20αριά σκαλοπάτια, τουλάχιστον. Αν θέλουμε το πρώτο, πρέπει να έρθει ΣΟΒΑΡΟΣ, ΚΑΛΟΣ προπονητής, να κάνει προπονήσεις σε υψηλό επίπεδο, να ''δέσει'' το σύνολο, να βελτιώσει τους παίκτες. ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, να αξιολογήσει το υπάρχον υλικό και να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου, όπως έγινε με την απόλυση Ζαρντίμ και την άμεση πρόσληψη Μίτσελ το 2013. Αν θέλουμε το δεύτερο, θα πάρουμε το μήνυμα εμείς οι λίγοι (προφανώς) που διαφωνούμε και τουλάχιστον δεν θα ''χαλιόμαστε'' όποτε βλέπουμε τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Μπορεί να μην τα βλέπουμε καν. Μόνο που τότε θα ισχύει και αυτό το ηρωικό, το επικό που λέγανε τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι ''απροσκύνητοι'' γαύροι, το ''μας μικραίνεις Μαρινάκη''. Γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει εκεί στην ΠΑΕ, αυτό κάνουν εδώ και δύο χρόνια. Μας μικραίνουν, μας κονταίνουν από το ύψος που αυτοί μας ανέβασαν. Και πρώτα και κύρια υπεύθυνος γι'αυτό είναι ο πρόεδρος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που δικαίωσε τους ''γνήσιους'' γαύρους-χαχόλους, οι οποίοι έβριζαν ακόμη κι όταν κερδίζαμε τη Γιουνάιτεντ στους '16'' τυο Champions League, μιλώντας για selling club και ''αλλιώς μάθαμε τον Ολυμπιακό''. Και είναι υπεύθυνος ο Μαρινάκης, γιατί εκεί που είχε μία ΠΑΕ-πρότυπο οργάνωσης, πλέον την έφτασε να λειτουργεί σαν ΚΑΦΕΝΕΙΟ, κάτι που ξαναείπαμε εδώ μέσα πριν από περίπου 2 μήνες...
 
Άλλο άρθρο σχετικό με τα παραπάνω δεν θα βγει στο site. Συγκεντρωνόμαστε στις υποχρεώσεις μας σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, αφού αυτά μας έμειναν. Επιστροφή στο 2006, στα άσχημα χρόνια Κόκκαλη, με την γκρίνια και τη μιζέρια. Πρέπει να διεκδικήσουμε το νταμπλ, όπως και όσο μπορούμε, με όσες δυνάμεις έχουμε. Θόρυβο άλλο δεν δημιουργούμε από εδώ, από το site, ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε και με το παραπάνω. Όποιος κι αν είναι στον πάγκο, σε οποιοδήποτε άθλημα, θα τον ανεχτούμε (στη χειρότερη περίπτωση). Τα υπόλοιπα, καλά να είμαστε, το Μάιο, όταν και ελπίζουμε να υπάρχει και μία πιο αισιόδοξη νότα σε όσα θα υποχρεωθούμε να γράψουμε. Γιατί τώρα η ελπίδα, το όραμα, αναζητείται. Το ''συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε'', ευρωπαϊκά τουλάχιστον, δείχνει να πέθανε...
 
Υ.Γ. Για τον Αλέφαντο έχω τη χειρότερη άποψη. Τον θεωρώ γραφικό και άσχετο, επικίνδυνο για το άθλημα προπονητή. Εδώ όμως έχει 100% δίκιο. Καλό είναι να διαβάσουν όλοι όσα λέει, γιατί αυτός μπορεί να είναι γραφικός και άσχετος, αλλά είναι προπονητής (έστω κακός, τραγικός). Λεμονής και Χάσι δεν είναι, ούτε Μπέντο. Το κατάφεραν κι αυτό, η διοίκηση και ο πρόεδρος Μαρινάκης. Με τη λογική ''διοικώ την ΠΑΕ σαν ΚΑΦΕΝΕΙΟ'', δικαιώσανε το Νικόλα τον Αλέφαντο...

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυροι αναμφισβήτητα :
1. Ενδιαφερόμαστε και αγωνιζόμαστε για το μεγαλείο του Θρύλου ενάντια σε κάθε εχθρό σε κάθε επιβουλή.
2. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο του θρύλου και τον συγκεκριμένο Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει προσφέρει 7 συνεχόμενα πολύτιμα διαμάντια στο στέμμα του ερυθρόλευκου Αυτοκράτορα.Η όποια κριτική είναι πάντα καλόπιστη, βάσει των γνώσεων και εμπειριών μας για την διόρθωση λαθών και αδυναμιών.
3. Πέρα από τα δικαστικά , την διαιτησία, τον Τεό τον Ελβετό,και το κομματικό κυνηγητό του θρύλου που όλοι καταδικάζουμε και θα καταδικάσουμε όπως αξίζει στους τρισάθλιους εχθρούς μας, πρέπει να δυναμώσουμε την απόδοση της ομάδας.
4. Για να δυναμώσει η ομάδα και να κατακτήσει το φετινό τρόπαιο ενάντια σε όλους τους σατανάδες
Χρειάζεται:
4.1 Καλύτερο , σύγχρονο, έμπειρο προπονητή!
4.2 Δεν κάνουμε πολεμική στον συμπαθέστατο Τάκη, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του με όσες γνώσεις διαθέτει να συμμαζέψει το τσίρκο που άφησε ο Χάσι αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.
Μεγάλη ταπείνωση η ήττα από τον βάζελο του κουρμπέλη… και κάκιστη διαχείριση του παιγνιδιού με Sporting(ανεξάρτητα ότι ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς) ψυχοβγάλσιμο σε άλλα παιγνίδια. Και το χειρότερο δεν φαίνονται σημάδια θεραπείας μεγάλων αδυναμιών σε άμυνα και επίθεση.
4.3 Συμπλήρωση και ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ άμεσα τώρα τον Γενάρη.,Οι επαΐοντες του ποδοσφαίρου ξέρουν τι χρειάζεται!
.........................................................................................
Συμπληρωματικά δείτε τα πιο κάτω άρθρα με τα οποία συμφωνώ μέχρι κεραίας:

1)http://www.gavros.gr/blog/arthrografia/otan-ta-mathimata-ginontai-pathimata

2)http://www.sport-fm.gr/article/nikolakopoulos/otan-kanoun-7-telikes-se-ena-imixrono-ston-olumpiako-mesa-sto-karaiskaki/3479729

Εικόνα CEN-TAURUS

Αισθάνομαι κ εγώ την ανάγκη να δώσω ένα ελαφρυντικό στον πρόεδρο. Ο πόλεμος που δέχεται είναι πρωτοφανής και ανορθόδοξος, με καθολική χρήση όλων των διατιθέμενων πυρών. "Δικαιοσύνη", η οποία ακόμη δεν έχει αποφανθεί για τη μπούκα στις φυλακές αυλώνας της γνωστής εισαγγελέως, την ώρα που τελειώνει ο Βέρτης το πρόγραμμά του τα χαράματα. Υπουργεία και εκτελεστική εξουσία εν συνόλω. Τύπος και ίντερνετ. Αθλητικές αρχές. Περιφέρεια. Ντόπια μαφία και κύκλος ποινικών κρατουμένων. Διεθνείς φορείς. Μυστικές υπηρεσίες και σαρανταφυλλόπουλοι. Όλοι! Απειλείται η προσωπική και οικογενειακή του γαλήνη, η επιχειρηματική του υπόσταση, το μέλλον του. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις όλα αυτά τα μέτωπα αλώβητος. Κάπου θα δώσεις βάρος και κάπου θα αφήσεις να γίνει υποχώρηση.
ΥΓ. Ακόμα δεν βγήκε καμια εύθικτη χαμούρα των πληκτρολογίων να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό του γνωστού δικηγόρου σε δημόσια θέα από τον κουραδοπαλάτη και την παρέα του. Να φανταστούμε ότι αν ο κουραδοπαλάτης, εξερχόμενος των γραφείων του στον πειραιά, δεχόταν επίθεση από καμια εκατοστή ανεγκέφαλους χουλιγκάνους, θα ήταν επί μέρες θέμα στα δελτία, έτσι; Αυτό και μόνο δείχνει την κατάπτωσή σας λαμόγια.

Εικόνα savvas gridlock

Δεν νομίζω πως θα καταφέρουν να του κάνουν ζημιά του προέδρου, κότες είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να τον τραυματίσουν με καμιά νυχιά, ή τακουνιά, αυτό ναι.

Εικόνα ALEXANDR-ROMAN

Ο ΜΠΕΝΤΟ αποχώρησε αφού πρώτα "καθάρισε" το πρωτάθλημα -και μάλιστα σε συνθήκες εξυγιάνσης- και όταν έφυγε είχε οδηγήσει την ομάδα στη φάση των 16 του Europa League. Αυτό αποτυχία ή ντροπή δεν το λες.
Ο ΧΑΣΙ απομακρύνθηκε αφού πρώτα οδήγησε την ομάδα στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.
Ανάμεσα στα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου...
Αυτό το επίτευγμα σε συνδυασμό με έσοδα 30+ εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της ομάδας(βλέπε ΠΑΟ).... επίσης δεν το λες ούτε αποτυχία, ούτε ντροπή.
Τέλος ο ΛΕΜΟΝΗΣ θα κριθεί όταν ολοκληρώσει το έργο του. Εχει θετικές και αρνητικές εως σήμερα επιλογές και αποφάσεις αλλά είναι τουλάχιστον άδικο το όνομά του να είναι στην ίδια πρόταση με τη λέξη ΝΤΡΟΠΗ(το θεωρώ προσβολή της αξιοπρέπειας κάποιου καθώς κρίνεται και ο ίδιος μέσα απο τα έργα του).
Επίσης δεν μπορώ να δεχθώ το χαρακτηρισμό ως έκφραση αγανάκτησης.
Μπορώ να κατανοήσω την επιλογή Λεμονή στη χρονική συγκυρία που έγινε.
(θα το αναλύσω κάποια άλλη στιγμή σε άρθρο εδω)

Με βάση τα παραπάνω δεν διαπιστώνω καμία "καθοδική δυναμική" στις επιλογές Μαρινάκη.
Αν το ουσιαστικό ερώτημα που τίθεται είναι αν θα μπορούσαν να υπάρξουν καλύτερες επιλογές σε επίπεδο προπονητών στον Ολυμπιακό πιστεύω την απάντηση μπορεί να την δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος.
Αυτός είναι που έφερε στον Ολυμπιακό τους Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Σίλβα.
Αν υπάρχει μια μαγική μαγική συνταγή είναι βέβαιο οτι τη γνωρίζει ο ίδιος.
Το γεγονός οτι δεν έρχονται πλέον προπονητές απο το πάνω ράφι στον Ολυμπιακό παρόλα τα αυξημένα οικονομικά κίνητρα που τους εχουν δοθεί απο τη διοίκηση... δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό ή το Μαρινάκη. Εχει να κάνει με την υποβάθμιση και δυσφήμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου απο τους ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η πτωχευμένη σε κάθε επίπεδο χώρα μας εξαιτίας των ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Εικόνα savvas gridlock

Η επιλογή ενός απόμαχου της προπονητικής, με μόνο επιχείρημα ''ξέρει από Ολυμπιακό'', είναι ντροπή. Όχι ο Λεμονής με την ιστορία του στον Ολυμπιακό ''ντροπή''. Αν δεν είναι ''ντροπή'' η επιλογή του Λεμονή, γιατί να μην πάρουμε κι άλλους παλαιμάχους, π.χ. τον Ηλία το Ρωσίδη ας πούμε;

Εικόνα Chevalier de Balibari

15 μερες κοστιζει το κωλοδακτυλο στην ελλαδα...
τοσο εφαγε ο προπονητης της κουλας..
Ολοι θυμομαστε τι ειχε γινει απο τα αρδακια
με τον περειρα πριν 2 χρονια..
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΜΠΑΟΚ-ΚΟΥΛΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ,ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕ ΘΑΧΟΥΝ

Εικόνα savvas gridlock

κάτσε να δούμε κι από τους ανώτερους δικαστές, στην Επιτροπή Εφέσεων και στο Διαιτητικό, δεν μπορεί να παραμείνει αυτή η γελοιότητα.

Εικόνα CEN-TAURUS

Ρε παιδιά, εδώ συνεδριάζουν συνεχώς τα υπουργεία για την τζαμπασοφιά, εκβιάζουν στελέχη της διοίκησης να υπογράψουν άδειες, ψηφίζουν ντροπολογίες για χάρισμα προστίμων, κρατάνε τσίλιες στα λαθροτσίγαρα, απαλλάσσουν σκανδαλωδώς το υπότροπο αεκ για τα επεισόδια. Το κωλοδάχτυλο του χιμένεθ είναι το πρόβλημα; Απλώς άλλο ένα μικρό λιθαράκι στο βουνό της εύνοιας των ριζοσπαστών αχριστερών στο παρασιτικό κεφάλαιο.

Εικόνα savvas gridlock

Καλά, με την άδεια έχουν μπλέξει σε σημείο που δεν γίνεται να ξεμπλέξουν. Όπως και να'χει, Κυριακή κοντή γιορτή, ας βάλει λεφτά ο Μελισσανίδης να γίνει το γήπεδο.

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Καλησπέρα Σάββα,

Συμφωνώ μαζί σου. Μάλιστα θα έλεγα ότι αν δεν έρθει νέος προπονητής πριν την διακοπή προβλέπω λευκή πετσέτα για τον Πρόεδρο.

Αντιλαμβάνομαι ότι γενικά έχει πιεστεί, ωστόσο ΤΩΡΑ που η ομάδα έχει εύκολο πρόγραμμα τώρα πρέπει να πάρει προπονητή και να ζητήσει από τον κ. Λεμονή να είναι μαζί τους στο μεταβατικό διάστημα.

Πως θα περάσεις τα μπαράζ του χρόνου εάν δεν φτιάξεις στρωμένη ομάδα; δεν θα είμαστε πάντα τυχεροί να έχουμε σχετικά ευνοικές κληρώσεις. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση.

Θέλω να προσθέσω και ένα γενικό σχόλιο. Να συνειδητοποιήσουμε τα μεγέθη και τις ποδοσφαιρικές αξίες. Οι κ.κ. Μπέντο, Χάσι, Λεμονής από εμένα προσωπικά έχουν την απόλυτη εκτίμησή μου ως προπονητές ποδοσφαίρου διότι αυτό είναι. Ωστόσο ταυτόγχρονα είναι προπονητές οι οποίοι έμειναν στάσιμοι, τους ξεπέρασε η ίδια η τεχνογνωσία του ποδοσφαίρου (τουλάχιστον με αυτά που είδαμε). Η ποδοσφαιρική τους αξία έχει φθίνουσα κατεύθυνση διότι δεν βελτιώνονται. Για να το καταλάβουν καλύτερα και κάποιοι θα το πω και αλλιώς, δηλαδή επειδή κάποτε τα σαρώσαμε όλα με το Μιραλλάς σε ΝΕΑΡΗ ηλικία και πάνω στην "ποδοσφαιρική του άνοδο" αν τον πάρουμε τώρα στα 31 πιστεύει κανείς ότι θα κάνει τα ίδια; (διευκρινίζω ότι αναφέρομαι σε Ευρωπαικό Επίπεδο και όχι για το Ελληνικό όπου εκεί ο κάθε...μονόφθαλμος κυβερνά στους τυφλούς..). Επίσης άλλη ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ το ΚΛΑΜΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που ΠΑΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ και άλλη αξία το ΚΛΑΜΠ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που παίζει ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ, μην το ξεχνάμε και αυτό το βασικό, όσο και αν με πικραίνει που το σκέφτομαι.

Χαιρετώ φιλικά και Ολυμπιακά!

Υ.Γ. ΚΕΡΚΥΡΑ και μονο ΚΕΡΚΥΡΑ

Εικόνα savvas gridlock

Λευκή πετσέτα με καλοκαιρινές μεταγραφές 23 εκ. ευρώ μόνο σε ομάδες, δεν υπάρχει.

Εικόνα John Zolo

Ο Σαββας εχει απολυτα δικιο, σε ολα...το ξαναγραφω τωρα μετα απο το πρωτο μου σχολιο στην αρχη...!!!

Οπως γραφουν - εστω καλυμμενα - πολλοι δικοι μας δημοσιογραφοι, παλιοι και εγκριτοι, το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.
Το κεφαλι της Διοικησης, το κεφαλι του τεχνικου team, το κεφαλι του αρχηγου της ομαδας κλπ.

Που ειναι οι Τζολε, Γεωργατος, Ριβαλντο, Τζοβαννι, Καρεμπε, Καμπιασο, Τσορι κλπ κλπ ; Αρχηγοι - παικτες με προσωπικοτητα - που κραταγαν την ομαδα, τα αποδυτηρια, ακομη ακομη και τις συνεντευξεις προς τα εξω...

Που ειναι Ο (κεφαλαιο) προπονητης που θα εμπνευσει ; Που θα οδηγησει ; Που θα τον σεβονται και απο τον οποιον θα μαθουν οι νεοι και θα νοιωσουν ασφαλεις οι παλιοι ;

Καντε μου την χαρη λοιπον και αποδωστε τα του Καισαρος τω Καισαρι και τα του Θεου τω Θεω...

ΕΥΓΕ Σαββα...!!!

Εικόνα savvas gridlock

Προπονητή θέλουμε πρώτα και κύρια, όλα τα άλλα έρχονται.

Εικόνα g_lux

Χαιρετω την παρεα, σας διαβαζω καιρο και στο τουιτερ ακομα νωριτερα οπως και στο φβ .
Δυο λογια την γνωμη μου
Περσυ ηρθε ο Σαντσεθ οπου εκανε προετοιμασια καλη ,αποκλειστηκαμε, Μπεντο ομιλους ευρωπα λιγκ, νικες με βαζελο αεκ παοκ εδω μεσα ,στους 32 του europa , απο τον γεναρη και μετα εβαζε και τους μικρους καταφερε και επαιξε εκτος εδρας με παοκ και αεκ με τους μικρους (ανδρουτσο μανθατη κλπ) επειδη εκανε ηττες και τραγικη μπαλα εφυγε ΟΜΩΣ ηταν ο ΜΟΝΟΣ που ειχε την μαγκια να βαλει σε οακα και τουμπα αυτους που αλλοι δεν τους εβαζαν . εφυγε και ειχε την ομαδα πρωτη ,στα ημιτελικα κυπελλου ,και ως τους 16 του europa (αλλοι με καλυτερα ροστερ στους 32 αποκλειομασταν ,ναι με την οσμανλι παιζαμε ) . λεμονης οκ . τον διωχνεις για να φερει τον Χασι με σκοπο να τον βαλει στους ομιλους το κανει και ειδαμε την συνεχεια . τι θα παθαινε αν συνεχιζε με Λεμονη ? γιατι δεν εδιωξε τον Χασι μετα την σπορτινγκ? ...τραγικες επιλογες..του δινει και τα κλειδια φερνει τα παλτα του...και αυτα πληρωνουμε τωρα
ο Καρεμπε τι κανει ? μονο δημοσιες σχεσεις και το καλο της ομαδας εκτος ελλαδας ? οκ καλα ολα αυτα αλλα ουτε παιχτη εχει φερει ουτε προπονητη . Ηθελε τον Γκραντ !! τον Γκραντ !! γαλλο ,ανεργο εδω και 2 χρονια !! μεχρι και την αστον βιλα κατηγορια εριξε !!
Ο δε Χασι ολοι ηξεραν τι εκανε με Λεγκια και Αντερλεχτ ,τους εβαλε ομιλους και ενα μηνα μετα απολυθηκε γιατι ηταν -8 πισω απο τον πρωτο στο πρωταθλημα...αυτος που τον εφερε πρεπει να παραιτηθει απο την μπαλα ..
για τον προεδρο -οκ οι ομαδες ειναι Α.Ε αλλα μπροστα εχουν και ενα Π -ποδοσφαιρικη..φτιαξε κορμο .μην πουλας συνεχεια .δεν εισαι ο πριγκηπας του Καταρ ,της Σιτι ,της Παρι ,της Μαν Γιουν που μπορουν να εχουν 2 και 3 ομαδες ,σταματα να βλεπεις το ποδοσφαιρο ως πηγη εσοδων δεν εισαι η ρεαλ η τοτεναμ κλπ..αν εισαι κανε και πωλησεις αλλα εχε και την ομαδα καλα
οκ να χασουμε το πρωταθλημα αν δεν ειμαστε καλοι ..αλλα οχι απο διαιτητικα και πολιτικα ...προεδρε ειμστε μαζι σου ,εσενα σου ριχνουν λασπη ,και οι πιστοι οπαδοι σου θα τους μαυρισουμε στην καλπη. γερα προεδρε

Εικόνα savvas gridlock

Ποιον πουλάει συνέχεια, φίλε; Από πού προκύπτει αυτό το ''πουλάς συνέχεια''; Δηλαδή η Σπόρτινγκ που πουλάει σε τριπλάσιο βαθμό και κέρδος, τι να πει;

Εικόνα g_lux

η σπορτινγκ και οι αλλες πουλανε αλλα βλεπουν προκοπη? απο ποτε εχεις να δεις προκοπη ? γιατι υπερασπιζεσαι τοσο την διοικηση?
κανει ο Αγραφιωτης ? κανει ο Βρεντζος (τι εχει γινει με αυτον εχει παραιτηθει η οχι? κανει ο Καρεμπε η μονο για το πρ ? κανει ο Κοβασεβιτς ? κανει ο Μοντεστο ? τι σκατα κανουν ? ..τον τζουρτζεβιτς συμφωνησαν και αλλοι εκτος απο τον Χασι .επθετικος εχει μπει δεκεμβρης και γκολ δεν εχει βαλει ? ο εμενικε ? ο μπεν στην αρχη εκανε με την παρτιζαν και τωρα οχι? θυμησου τι εγραφες μεσα ιουλιου ως μεσα αυγουστου ..θυμησου..πουλησε ιντεγιε μιλιβογιεβιτς ρετσο και εχει παρει κοντα στα 45 εκ. τι εχουν γινει αυτα ? οι μεταγραφες που εκανε ηταν κοντα στα 25-30 ? πηρε αλλα τοσα απο το Τσ.Λιγκ?...γιατι δεν εκανε καμια καλη μεταγραφη? ..εχεις δει πολλες διοικησεις να δινουν τα κλειδια απο την 1η χρονια?..και σε ποιες ομαδες τα βλλεπεις? ..πουλα αλλα διατηρησε καλα την ομαδα ....σου φταιει μονο ο Λεμονης εσενα? και ο Χασι ? ωραια τοτε

Εικόνα savvas gridlock

Ναι μονο αυτοι μου φταινε εμενα, ΜΠΑΝ και να τα πεις με τους φιλους σου. Νομιζεις δεν σε καταλαβα εξαρχης ρε σουργελο;

Εικόνα Ruby7

Κατ εμε λαθος το τσουβαλιασμα.Δεν ειναι καμια ντροπη να καθεται ο Τακης στον παγκο μας.Οτι δεν ειναι καλος προπονητης ειναι αλλο θεμα.Αλλα οχι ισα και ομοια με Χασι και Μπεντο.Η ζημια γινεται με τους μανατζαραιους οχι με τα ποσα αυτα καθεαυτα που επενδυονται-δαπανουνται.Γερα και ενωμενοι ολοι για τον τιτλο.Καθε κυριακη εχουμε πολεμο.Το τι πηγε λαθος θα το κρινουμε το Μαη με καθαρο μυαλο μαζι με την κουπα παρεα.Στηριξη στο οικοδομημα που λεγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και οταν αφανιστουν οι εχθροι-γιατι αυτο θα γινει να στε σιγουροι- τοτε θα κρινουμε τους παντες και θα αποδοθουν ευθυνες εκει που πρεπει.

Εικόνα savvas gridlock

Η επιλογή Λεμονή, είναι ντροπή. Όχι ο Τάκης με την ιστορία του. Παλαίμαχοι υπάρχουν πολλοί, να βάλουμε και το Δαρίβα προπονητή αν είναι. Κάνει;

Εικόνα Warrior 7

Θα συμφωνήσω στη γενική κατεύθυνση του άρθρου, αλλά από την άλλη πλευρά νομίζω ότι υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά που πρέπει να πιστωθούν στη διοίκηση.

Οι επιλογές προπονητών μέχρι και το Σίλβα ήταν υψηλού επιπέδου και η διοίκηση συνήθως έδινε τον απαιτούμενο χρόνο στον καθένα τους να δείξουν την ποδοσφαιρική τους φιλοσοφία, με εξαίρεση το Ζαρντίμ. Η απόφαση της διοίκησης το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν να συνεχίσει ο Σίλβα παρόλο που έβγαινε προς τα έξω μια δυσαρέσκεια κυρίως λόγω της απώλειας του κυπέλλου. Το χρονικό σημείο που επέλεξε να φύγει ο Σίλβα ήταν το χειρότερο δυνατό για τη διοίκηση. Η ομάδα ήταν στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας και μέχρι να βρεθεί σοβαρός προπονητής εφόσον δεν είχε γίνει κάποια προεργασία υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας για αυτό πήγε στη λύση Σάντσεθ. Στη συνέχεια, η επιλογή Μπέντο σηκώνει συζήτηση, αλλά από την άλλη πλευρά δεν ξέρω πόσοι ποιοτικοί προπονητές στο επίπεδο που θέλουμε είναι διαθέσιμοι στα μέσα Αυγούστου.

Το πιο σοβαρά λάθη κατά την άποψή μου ήταν αργότερα οι επιλογές Βούζα και Λεμονή, όπου πλέον άρχισε να βγαίνει προς τα έξω ότι η θέση του προπονητή στην ομάδα είναι επισφαλής και ο οποιοσδήποτε προπονητής μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή και να χάσει τη στήριξη της διοίκησης από τη μια εβδομάδα στην άλλη. Δεν πιστεύω ότι θα χανόταν το πρωτάθλημα ακόμα και αν έμενε μέχρι το τέλος ο Μπέντο, παρόλο που έβγαλε στη σέντρα τη διοίκηση για τις πωλήσεις τον Ιανουάριο. Εκ του αποτελέσματος, το κύπελλο χάθηκε και με το Λεμονή. Αυτό που θα γλιτώναμε όμως θα ήταν οι συνεχείς αλλαγές προπονητών στο τέλος της χρονιάς, κάτι το οποίο θα έπρεπε να δικαιολογηθεί με πειστικό τρόπο στους επόμενους υποψήφιους από το πάνω ράφι.

Συμφωνώ ότι η επιλογή Χάσι ήταν λανθασμένη, αλλά δεν ήταν η πρώτη και βασική. Η διοίκηση αρχικά επέλεξε το Γκαρντ, ο οποίος ίσως δεν ήταν ίδιου επιπέδου με το Σίλβα και τους προκατόχους του εξαιτίας και του πρόσφατου παροπλισμού του, αλλά σίγουρα είναι ανώτερος του Χάσι. Χωρίς να γνωρίζω κάτι παραπάνω πιστεύω ότι οι όποιες προσπάθειες έγιναν μετά την άρνηση του Γκαρντ για την έλευση σοβαρού προπονητή βρήκαν εμπόδιο την αλλαγή της στρατηγικής της διοίκησης στο θέμα προπονητή την προηγούμενη χρονιά και έτσι καταλήξαμε στο Χάσι.

Αυτό που επιβάλλεται να γίνει τώρα είναι να αρχίσουν οι επαφές για τον προπονητή της επόμενης χρονιάς έτσι ώστε με το που αναλάβει να έχει αντίληψη του έμψυχου δυναμικού και να γνωρίζει τα σημεία όπου χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα με βάση το ποδοσφαιρικό του πλάνο. Εφόσον πήγε σε επιλογή Λεμονή φέτος για να μπαλώσει την κατάσταση καλό θα είναι να τον κρατήσει μέχρι το τέλος. Δε βλέπω σε τι θα ωφελήσει άλλη μια αλλαγή προπονητή. Το μόνο που θα προκαλέσει είναι μεγαλύτερη δυσπιστία στους υποψήφιους αντικαταστάτες του.

Ας μην ξεχνάμε επίσης και τον εξωαγωνιστικό πόλεμο που δέχθηκε η διοίκηση και ο Μαρινάκης τον τελευταίο χρόνο που είχε ως στόχο τον αποπροσανατολισμό της διοίκησης μέσω συκοφαντικών δημοσιευμάτων, διασπορά ανυπόστατων φημών και λιβελογραφημάτων. Συνεπώς θα συμφωνήσω ότι υπήρχε μια φαινομενική αλλαγή πλεύσης αλλά στο γενικότερο πλαίσιο και με τις συνθήκες που επικρατούσαν θα ήταν δύσκολο να παρθούν αποφάσεις με την ίδια επιτυχία που πάρθηκαν στο παρελθόν.

Ελπίζω με την έλευση ενός κανονικού προπονητή να βελτιωθεί και το θέμα που υπάρχει με το μπατζετ. Είναι αδικαιολόγητο να ξοδεύονται τόσα πολλά χρήματα για παίκτες που δεν αποδίδουν και πολλές φορές "παρκάρονται" από την πρώτη στιγμή, πχ. Μίλιτς. Είναι απαγορευτικές εποχές για να πετάς χρήματα στον κάλαθο των αχρήστων.

Εικόνα savvas gridlock

Έτερον εκάτερον, φίλε. Στα εξωαγωνιστικά, στηρίζουμε πρόεδρο με τα χίλια. Όλος ο λαός του Θρύλου πιστεύω. Στα άλλα όμως, απαιτείται καλύτερη οργάνωση, ορθολογικότερες επιλογές, με μεγαλύτερη ποδοσφαιρική λογική.

Εικόνα nichio 1971

Καλημέρα Σάββα,
Σε ότι αφορά τον Μαρινάκη και τις ΟΠΟΙΕΣ ευθύνες του, θεωρώ πως ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ επιχειρηματίας αυτού του βεληνεκούς δεν διοικεί ΚΑΜΙΑ από τις εταιρείες του με λογική "καφενείου" και "κάνουμε ότι μας λένε οι γύρω-γύρω". Μάλλον το αντίθετο... Περισσότερο μου φαίνεται σαν ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της διοίκησης, παρά προσωπική του πρόεδρου. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ο πρόεδρος (όπως το έχει ΗΔΗ δείξει) έχει και την ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, την ΔΥΝΑΜΗ και την ΘΕΛΗΣΗ να κάνει αυτά που πρέπει...
Σε ότι αφορά τους προπονητές τώρα, ο ΜΟΝΟΣ που κατά τη γνώμη μου ΚΑΚΩΣ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΕΙ ήταν ο Χάσι. Βάσει ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, για κανένα Ατρόμητο και πολύ ήταν. Ο Λεμονής αποτέλεσε ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ σε στιγμές που ΚΑΝΕΝΑΣ έστω και λίγο σοβαρός προπονητής ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ. Ακόμη κι αν πάρει το φετινό πρωτάθλημα θεωρώ πως ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, όπως συνέβει και πέρυσι. Ξέρει η διοίκηση ότι ο Λεμονής έχει κάνει τον κύκλο του στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (και γενικότερα ίσως), και δεν είναι ο προπονητής που θα πάει την ομάδα ΜΠΡΟΣΤΑ. Για τον Μπέντο τώρα, αλίμονο αν ΒΑΣΕΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, δεν μας κάνει ο πρώην προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας για να αναλάβει την ομάδα. Αν τώρα κατα την συνεργασία βγάλει τις ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ που έβγαλε ο Μπέντο, τότε παίρνει πόδι και πάμε παρακάτω. Δεν ευδοκιμούν όλοι οι προπονητές σε όλες τις ομάδες (και οι παίκτες επίσης). Ελπίζω λοιπόν η διοίκηση αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει, να το κάνει λιαν συντόμως και να ψάξει τον άνθρωπο που θα παραλάβει από τον Λεμονή το καλοκαίρι με το καλό...
Το ζουμί της τρέχουσας κατάστασης για μένα βρίσκεται στο κομμάτι του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και της ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του ρόστερ. Εκεί κατά τη γνώμη μου έχουν γίνει τα ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ, κάποια εκ των οποίων ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ. Εκεί δυστυχώς, πάντα ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, οι αποχωρήσεις της ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ χρονιάς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι αντίστοιχες προσθήκες ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, οδήγησαν φέτος την ομάδα σε ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, κάποιοι από τους οποίους για διάφορους λόγους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ. Τουλάχιστον όμως φέτος, υπάρχει Σισέ, Κούτρης και Οφόε ενώ και ο Προτό έδωσε μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ λύση στο θέμα του τερματοφύλακα. Συνεχίζεται η ΕΛΛΕΙΨΗ αντί-Μιλιβόγεβιτς (καθοριστική), ενος εξτρέμ ΚΛΑΣΗΣ και ενός ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ φόρ περιοχής. Μακάρι ο Τζούρτζεβιτς να μπορέσει ΑΜΕΣΑ να δείξει το πρόσωπο που ΟΛΟΙ είδαμε στα δυο μάτς με την Παρτιζάν το καλοκαίρι...
Έχουμε διαφωνήσει Σάββα και πριν λίγο καιρό για το θέμα των πωλήσεων, και το ΣΕΒΟΜΑΙ. Όμως για μένα το θέμα παραμένει, η περσινή χρονιά ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ και τα απόνερα της φτάνουν μέχρι φέτος... Γι αυτό και το καλοκαίρι δώθηκαν 23 εκ. για αγορές, όμως κάποιες μεταγραφές χρειάζονται ΧΡΟΝΟ για να αποδώσουν, ειδικά όταν η χρονιά ξεκινάει ΣΤΡΑΒΑ, λόγω ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

Εικόνα savvas gridlock

2 χρόνια δεν γίνεται να μην μπορούμε να βρούμε προπονητή. Δεν υπάρχει αυτό.

Εικόνα Marios

Ο τροπος που διοικησε την ομαδα ο προεδρος μεχρι την τελευταια χρονια του Σιλβα ηταν σωστος,συμφωνα απολυτα μαζι σου,ομως δεν τον εξελιξε,δηλαδη δεν διορθωσε κανενα λαθος που εγινε με τους προηγουμενους,πηγαιναμε απο την λογικη ο προπονητης διαχειριζεται τα παντα στην λογικη του η ομαδα αποφασιζει για τις μεταγραφες,αναφερομαι κυριως στην φυγη Σιλβα.Αυτη ειναι η μονη μου ενσταση,δεν συνεχιστηκε η προοδος για μενα,εδω ειναι το θεμα,απο κει και περα η φυγη Σιλβα τα καταστρεψε ολα,οδηγησε σε μια ανευ προηγουμενου μουρμουρα η οποια και αυτη οδηγησε σε αποφασεις εν θερμω,φετος ο Μαρινακης νομιζε οτι τραβηξε λαγο με τον Χασι,αλλα τελικα εκανε πατατα,καθως ο ανθρωπος την αγορα την ηξερε καλα και οντως εφερε καλους παικτες αλλα προετοιμασια δεν εκανε.Περσι και φετος εγιναν λαθη,περσι ομως υπηρχε μια ομαδα,που μπορει να μην βλεποταν,αλλα μπορουσε να τρεξει και αυτο αποδειχτηκε πολυ σημαντικοτερο απο την εισαγομενη ποιοτητα,ελπιζω να το καταλαβει ο προεδρος αυτο μετα απο 1,5 χρονο κακης πορειας οτι αυτου του ειδους την αγωνιστικη κατασταση στην ομαδα μπορει να την φερει μονο ενας καλος προπονητης.Δυστυχως ομως αυτες τις αποφασεις τις βλεπω να ερχονται μονο αν χασουμε το πρωταθλημα καθως ο Λεμονης αν το παρει,δεν βλεπω πως ο Μαρινακης και ανθρωπινα να το δεις θα του πει οκ τελος,ημαστε σε ενα αδιεξοδο για μενα ξεκαθαρα,απλα αν ο προεδρος ποναει τα λεφτα που εδωσε και δεν θελει να χαθει αυτη η ποιοτητα που εφερε ας κανει το βημα και ας φερει εναν προπονητη που μπορει να δουλεψει σε καλο επιπεδο.Δυστυχως ο Αλεφαντος εχει πολυ δικιο σε οτι λεει,για μενα ομως δεν υπαρχει αλλη επιλογη,μακαρι ο Τακης Λεμονης να πετυχει τον στοχο που εμεινε,αν και φοβαμαι οτι αυτο ισως κανει κακο στον Ολυμπιακο,σε αυτο που λεμε ευρωπαικη πορεια.Τιμιο το αρθρο σου εχω να πω μπραβο!

Εικόνα savvas gridlock

Δεν υπάρχει ούτε ως ανέκδοτο, δεν θέλω να το σκέφτομαι το σενάριο ''μένει και του χρόνου ο Λεμονής''.

Εικόνα nikos-redwhite

Γκουαρντιόλα έκανε προπονητή η Μπαρτσελόνα.Το δικό της Λεμονή.Και παρότι κι εγώ είχα τεράστιες επιφυλάξεις ο Γκουαρντιόλα έπιασε.
Στη ζωή όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα.Δεν ξέρω τι θα έκανε ο Δαρίβας(νομίζω παλιά είχε κάτσει υπηρεσιακός)κι ο Ρωσίδης.
Ο Λεμονής όμως εκτός από τα πρώτα μας διπλά στην Ευρώπη,πήρε ένα πρωτάθλημα ξεβρακώνοντας την καλύτερη Αεκούλα των τελευταίων 20 χρόνων το 2001 με Βασάρα κόντρα,2 πέναλτι κόντρα και ανατροπή 4-3.
Επίσης έριξε 4 στο βάζελο στην ανακαινισμένη τοτε Λεωφόρο σε ματς σταθμό το 2001,έριξε μια 6άρα το 2001 στην Αεκούλα επίσης,άλλη μια 4άρα έρξε στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα (2-4),έριξε και μια 6άρα στην Μπάγερν Λεβερκούζεν.
Δεν τα λες και λίγα τα παραπάνω ε;Εγώ ένδοξες σελίδες του Θρύλου τις λέω από αυτές που "αρρώστησαν" νέες γενιές χιλιάδων γάβρων.
Και που δεν τις έκαναν ούτε καν τις προσέγγισαν άλλοι ξένοι προπονητές όπως ο Βαλβέρδε ή ο Μίτσελ (άσχετα αν πιστεύω ότι η παρουσία στον πάγκο της ομάδας έδινε άλλη ηρεμία και ίσως περισσότερο όραμα)
Βέβαια του Λεμονή μπορεί να του καταλογιστούν και αρνητικά όπως ο τελικός κυπέλλου που χάσαμε από τον ΠΑΟΚ 2-4 κ.α.
Σε κάθε όμως περίπτωση για ένα προπονητή μέσα από τα σπλάχνα μας με τα παραπάνω επιτεύγματα δεν μπορείς να πεις ότι είναι ντροπή η επιλογή του,ούτε να μπαίνει στο ίδιο κάδρο με Χάσι και Μπέντο που ψάχνεις εναγωνίως να βρεις θετικά από το πέρασμά τους.Άντε να πεις ο Ρέτσος και δυο 3άρες στα ντέρμπυ για τον ένα και η πρόκριση στους ομίλους για τον άλλο.Και μέχρι εκεί,γιατί πολλά άλλα ήταν καταστροφικά.

Αν η διοίκηση κρίνει ότι δεν μπορει να κάνει υπέρβαση και να φέρει προπονητή με προοπτικές όπως ήταν ο Βαλβέρδε,ο Σίλβα η ακόμα και ο Μίτσελ χίλιες φορές ο Λεμονής από Χάσι και παρόμοιες περιπτώσεις.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Λεμονής έκανε όσα λες πριν από 10 και 15 χρόνια. Εν έτει 2017 προς 2018, είναι απόμαχος της προπονητικής, δεν δούλευε πουθενά. Αν είναι να πάμε σε λύση ''να βγει η σεζόν, να έρθει κάποιος καλός ξένος το καλοκαίρι'', υπάρχουν καλέ λύσεις από Superleague. Κανονικοί προπονητές, που βελτιώνουν παίκτες, γυμνάζουν σωστά τις ομάδες τους.

Εικόνα takis xwsiar

Για ολες αυτές τις νικες,καμαρωνουμε ολοι οι Ολυμπιακοι φιλε μου και τέτοιες θελουμε!Και μενα τοτε, μια χαρα μου εκανε ο Λεμονης.Το κακο όμως είναι ότι από τοτε μεχρι τωρα,δεν εκανε τιποτα σε καποια εστω μικρομεσαια ομαδα.Να δειξει κατι,να εμπλουτισει τις γνωσεις του και πανω στην προπονηση,αλλα και αγωνιστικα.Να εκανε κατι όπως π.χ. ο Καναντι του Ατρομητου η ο άλλος του Λεβεδειακου!Καθε ανθρωπος θα πρεπει να εχει μια εξελιξει,ενα βημα μπροστα από 10 χρονια πριν.Ποσο μαλλον όταν μιλαμε για τη θεση στον παγκο του Ολυμπιακου.Ο κάθε Χασι,δεν είναι μετρο σύγκρισης για την ομαδα μας,τα πραγματα είναι απλα.Ενεργος καλος-κανονικος προπονητης και εννοείται από αυτους που θα ερχοντουσαν στην ομαδα μας.Να σαι σιγουρος ότι υπαρχουν εκατοντάδες σε ολο τον κοσμο,οπως και παικτες,αλλου όπως φαινεται είναι το πρόβλημα(και δεν εχει να κανει με το οικονομικο).Χαιρετω φιλε

Εικόνα savvas gridlock

Κάναντι-Ανιγκό-Πετράκης, κανονικοί προπονητές.

Εικόνα dimitrov7

http://www.redking.gr/content/sthles/alekos-adamantopoylos/28731-aytos-o...
http://karpetshow.gr/blog/to-xameno-sxedio
Εγώ για αρχή να παραθέσω τα 2 παραπάνω κείμενα, να τα διαβάσει όποιος θέλει. Νομίζω πως έρχονται προς επίρρωση του savvas gridlock.
Και θέτω τώρα τα ερώτήματα:
1) Υπάρχει αυτή τη στιγμή αυτός που θέμε; Λογικά κάπου θα είναι. Θα υπάρχει κάπου στον πλανήτη.
2) Είναι ελεύθερος ή μπορούμε και πρέπει να του τα σκάσουμε;
3) Θέλει να έρθει; Ή θέλει να έρθει τώρα; Και γιατί;
Με λίγα λόγια .... γιατί ένας "Ερνέστο Βαλβέρδε" ή ένας "Μίτσελ" ή ένας "Σίλβα" ή ένας "Ζαρντίμ" να είναι τώρα άνεργος - γενικά με κάποιο τρόπο χωρίς ομάδα - και να θέλει να έρθει και να μείνει στον Ολυμπιακό; Τώρα.
Κι άντε τα βρήκαμε όλα τούτα .... μετά;
Δλδ αγαπητοί σύγγαυροι θα του δώσετε πίστωση χρόνου φέτος για να δουλέψει την ομάδα παράλληλα με το κυνήγι του 8ου. Ή σε κάθε στραβοπάτημα τον κρεμάμε μέχρι να βγει άχρηστος;
Ο Μίτσελ πχ όταν ήρθε είχε 20 βαθμούς αέρα από τον Ζαρντίμ. Άνεση.
Διακινδυνεύεις περισσότερο το 8ο που έτσι κι αλλιώς έχει αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες να κατακτηθεί;
Εδώ θέλω ξεκάθαρες απαντήσεις κύριοι. Εγώ έχω άποψη κι αν θέτε τη γράφω αλλά πρώτα ας σκεφτούμε κι ας απαντήσουμε στα παραπάνω.
Και δεν κάθομαι τώρα να σας γράψω για "συνομωσίες" και "θεωρίες" κι άλλα που έχω στο μυάλο μου ... δεν έχει νόημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν ο Βαγγέλας ... νιώθει πιεσμένος .... ας τον βοηθήσουμε ... κι ας του πούμε πχ πως θέμε βαρβάτο προπονητή, μακράν καλύτερη διαχείριση του μπάτζετ - κι ας γίνει κατάτι οικονομικότερο ..... και πως μας καίει ο προπονητής και η ομάδα και πως θα τους στηρίξουμε έτσι κι αλλιώς, ακόμα κι αν δεν πάρουμε -χτύπα ξύλο - το 8ο. Λέω γω τώρα. Όλα μπορεί να γίνουν αλλά το ένα κάποια στιγμή τρώει το άλλο. Την Κυριακή έχουμε πάλι μπλόκα. Παίρνεις το ρίσκο να πας με τον νέο "προπονηταρά";

Εικόνα savvas gridlock

Υπάρχει λύση να πάρεις τώρα προπονητή από Ελλάδα να βγάλει την χρονιά και το καλοκαίρι να φέρεις τον καλό ξένο. Έχουμε περιπτώσεις εδώ στη Superleague προπονητών που κάνουν δουλειά και δεν θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Εικόνα dimitrov7

Καλημέρα. Διάβασα και τα ονόματα των προπονητών που γράφεις ενδεικτικά παραπάνω. Από ομάδες εξυγιαντών. Οπού πρέπει να πας να τους αρπάξεις. Με μόνο δέλεαρ το φράγκα και το ονόρε να φορέσουν τη φανέλα για να πάρουν το ρίσκο και να τους κολλήσουν και την ταμπέλα του προδότη.
Και δεν αναφέρω τις αντιδράσεις ηλιθίων δικών μας του στυλ .... έλα ρε ο χοντρός μας δουλεύει ... έδιωξε τον Τάκαρο και έφερε Πετράκη ........
Ας πούμε τα ξεπερνάμε όλα τούτα.
Και μόνο για μερικούς μήνες όμως? Κι αν πχ ο Πετράκης πάρει το πρωτάθλημα? Θα τον διώξεις? Δεν νομίζω.
Μήπως να επιλέξουμε από τώρα την κουρτίνα Β? Ας το πάρει απόφαση ο πρόεδρος να ψάχνει σοβαρά για τον κατάλληλο κανονικό προπονητή, να κοιτάει από τώρα ομάδα και αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή να αναλάβει. Τον Γενάρη ας πούμε έχοντας παραδώσει λίστα για σουταρίσματα - ονόματα παικτών φυσικά δεν λέω - Γενάρη. Κι όλα αυτά μυστικά. Να βλέπει τα ματς από βίντεο ή/και από κερκίδα. Κι ο Τάκης να μείνει για τις "μεταφράσεις".
Παρεπιπτόντως τι λες για Μιλόγεβιτς? Πρώην ΠΓΣΣ, νυν Ερυθρό Αστέρα.

Εικόνα Count Gunther

Μεγάλες αλήθειες! Στεναχωριέμαι που δεν γίνονται ευρέως γνωστές και δυστυχώς σε προσωπικές συναντήσεις αλλά και σε ραδιοφωνικές εκπομπές ακούω άλλους Ολυμπιακούς να αναμασούν τις γνωστές μαλακίες που παραθέτεις και στο άρθρο. Λυπάμαι για πάρτη τους γιατί δεν παίρνουν από λόγια κιόλας, ενώ η προπαγάνδα και ο πόλεμος από την άλλη πλευρά δεν έχει προηγούμενο. Δεν ζούσα επί χούντας βέβαια για να μπορώ να συγκρίνω. Ίσως η χειρότερη παρενέργεια είναι όμως πως η διαφορά απόψεων για το τις πταίει έχει δημιουργήσει μία μεγάλη διχόνοια μεταξύ των οπαδών που έχουν χωριστεί σε βαζελόγαυρους και σε υπαλλήλους against the machine (όπως έχω διαβάσει να μας αποκαλούν). Λυπηρό!

Εικόνα savvas gridlock

Είναι φως φανάρι ότι μας συντηρεί ο Μαρινάκης, το βλέπεις. Πέρα από τα χαχολίκια των καθυστερημένων ''απροσκύνητων'' γαύρων, το θέμα είναι η ομάδα. Αυτή πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται.

Εικόνα CEN-TAURUS

Το παράδειγμα προς μίμηση είναι η Βασιλεία. Με μικρά σχετικά μπάτζετ και άσημες μεταγραφές, κατορθώνει να κάνει καλές πορείες τα τελευταία χρόνια. Ανθρώπους που να μυρίζονται και να ξέρουν την αγορά χρειάζεται. Τους βρίσκεις, τους κάνεις τρελή πρόταση και λύνεις ένα πρόβλημα ετών. Για μεσαίες ομάδες της ευρώπης όπως ο ΘΡΥΛΟΣ, που έχουν περιορισμένες πηγές εσόδων και παράλογα υψηλή φορολογία, οι ψαγμένες επιλογές είναι μονόδρομος, σε συνδυασμό με μια καλά στελεχωμένη ακαδημία. Εκεί που χτυπάει η Παρί, η Μαντσεστερ, η Άρσεναλ, η Ρόμα, ακόμη και η Πόρτο, η Μπενφίκα, η Ντόρτμουντ, η Σαχτάρ, εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε και όχι μόνο από θέμα χρημάτων. Πρόεδρε, αν 8έλεις να βάλεις στο τμήμα ναυτικών συμβάσεων των εταιρειών σου ένα μάνατζερ, ποιον θα πάρεις; Το ουσίγιος, τον μπέντο, το χάσι ή τον τάκη; Ούτε γι αστείο. Θα πάρεις με καλύτρη προσφορά ένα τσακάλι της αγοράς, έναν χρυσοδάχτυλο. Γιατί λοιπόν στο ποδόσφαιρο να δουλέψει ανάποδα το σχήμα; Λίγο μυαλό θέλει.

Εικόνα savvas gridlock

Η Βασιλεία δεν έχει πάνω από 50 εκ. ευρώ μπάτζετ, εμείς έχουμε 70+.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Λείπει μόνο η αναφορά σε κάποια ελαφρυντικά. Η λογική λέει ότι η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εις βάρος του ΜΑρινάκη δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη την κρίση του και τους χειρισμούς που την ακολουθούν. Υποθέτω ότι έχει δώσει περισσότερες αρμοδιότητες σε τρίτους δεδομένου ότι ο ίδιος έχει διάφορα άλλα στο κεφάλι. Υποθέτω. Εννοείται ότι έχει την τελική ευθύνη και γι αυτό κρίνεται.
Όσο για τις αγοραπωλησίες, αυτές κρίνονται από το ποιός έρχεται στη θέση αυτού που φεύγει. Αν το δούμε ψύχραιμα, από τις πωλήσεις 'πόνεσαν' αυτές του Μανωλά, του Μήτρογλου και του Μιραλάς. Γιατί;;; Εεπιδή, πολύ απλά, δεν ήρθαν αντίστοιχης ποιότητας παίκτες.
Για το θέμα προπονητής θα έλεγα ότι ο Τάκης δεν μπορεί να κρίνεται με τα ίδια κριτήρια που κρίνονται οι άλλοι. Ούτε τα ίδια χρήματα παίρνει, ούτε ανέλαβε ποτέ την ομάδα από την αρχή. Πάντα έρχεται ως έκτακτη λύση ανάγκης και πρέπει υπό πίεση να δουλέψει με αυτό που βρίσκει. Με όχι αμελητέα αποτελέσματα.
Και πάλι όμως, συμφωνώ, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ώστε να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Μόνο έτσι θα σκαρφαλώσει ψηλότερα.

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε ειλικρινά ο Τάκης είναι σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά αν θέλει να σεβαστούμε την προσφορά του, ας γίνει σχολιαστής ή κάτι άλλο τέλος πάντων. Προπονητής στον Ολυμπιακό που δεν κρίνεται, δεν υπάρχει.

Εικόνα Harry red logic

ΣάβΒα εξαιρετική ανάλυση με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία.
1.Θα διαφοροποιηθώ ελαφρώς για τον Sir Takis μόνο ως προς τον χαρακτηρισμό ντροπή παρότι συμφωνώ απολύτως ότι συμπαθής Τάκης έχει προ πολλού πιάσει ταβάνι και δεν μπορεί να είναι ο σύγχρονος προπονητής που ταιριάζει στο μέγεθος του Θρύλου που ονειρευόμαστε.
2.Με απλά λόγια και με δεδομένο ότι έχουμε απέναντι μας τις κορυφές της σημερινής εξουσίας του τόπου(π.χ Κοντονής, Τζούλης, Νιαου, Ιγκνιάτεβιτς ακόμη και τον Τεό(τι ψευδαισθήσεις είχαν καλλιεργηθεί για τον Τεό τον «Ελβετό»…)
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!
3.Το σημερινό υλικό του Θρύλου με ένα πολύ καλό προπονητή και καλό τημ γυμναστών κλπ
μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την απόδοση του.
4.Ακόμη πιστεύω ό ότι χρειαζόμαστε στοχευμένες μεταγραφικές ενισχύσεις τον Γενάρη σε σέντερ φόρ, ακραίο μπάκ, εξτρέμ και ένα νέο Ιμπαγάσα η Τσόρι! Αν πραγματικά θέλουμε να νικήσουμε και την διαιτησία του Τεό και του Δεδεειρα!
5.Κάτι ακόμη, κάποιοι σύμβουλοι του Προέδρου να κάνουν πράξη το
«Value for money!» εάν βέβαια έχουν την τεχνογνωσία και πραγματική αγάπη για τον Θρύλο, Δηλαδή τα 23 εκατομμύρια μεταγραφών να έπιαναν τόπο!.
Μου φαίνεται ότι ο Σπανός ,ο Πανόπουλος, ο Καυμενάκης με λιγότερα λεφτά αναλογικά αγοράζουν καλύτερους παίκτες.
Επιστέγασμα: Βαγγέλη Μαρινάκη κάνε restart στην Στρατηγική σου για τον Θρύλο (έτσι και αλλιώς έχουμε μπει σε άλλη εποχή),κάνε καλό Στρατηγικό Προγραμματισμό με άριστους τεχνοκράτες του ποδοσφαίρου(ιδίου επιπέδου με τους τεχνοκράτες σου στα ναυτιλιακά)
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΣ!

Εικόνα savvas gridlock

Τεχνοκρατικά, τίποτε άλλο.

Εικόνα PGK

Πές τα Χαράλαμπε. Μπράβο Σάββα. Μας καλύπτεις πλήρως.

Εικόνα TARZANIARHS

Η αναλογια των ευθυνων οσον αφορα στους προπονητες παει καπως οπως στα οικονομικα της Ελλαδας και τους πρωθυπουργους. Μπεντο-Χασι- Τακης σα να λεμε Κωστακης Γιωργακης Αλεξης. Θες καλυτερο απο τον Αλεξη αλλα ψαξε ψαξε δεν θα τον βρεις οποτε Τακης για την ωρα και επειδη καποια απο τα διπλα στο τσουλου ειναι δικα του και μαλιστα τα πρωτα, του οφειλουμε σεβασμο και ευγνωμοσυνη. Σωστα και σαφως οχι τον παγκο του Ολυμπιακου και η ντροπη δεν ειναι του Τακη αλλα του Βαγγελη. Ο Ρομπσον οταν του πανε σας απελυσε για δευτερη φορα η Ρεαλ ειπε ναι αλλα με προσελαβε και δυο φορες!

Εικόνα savvas gridlock

Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον πρόεδρο.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Έτσι ακριβώς είναι τα πράματα.

Εκτός από το ότι ο Λεμονής είναι ντροπή για τον Ολυμπιακό...

Εικόνα savvas gridlock

Η επιλογή του, όχι ο ίδιος. Με την ίδιαμ λογική, να φέρουμε και το Δαρίβα ή το Ρωσίδη προπονητή.

Εικόνα nikos-redwhite

Είναι ΝΤΡΟΠΗ και που πέρασαν από τον πάγκο μας.
Διαφωνώ κάθετα για το παραπάνω σχόλιο όσο αφορά το Λεμονή.
Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον ως ποδοσφαιριστή και ποτέ δεν θα ξεχάσω τα πρώτα μας διπλά στην Ευρώπη.
Μάλλον θα συμφωνείς ότι έως τότε είχαμε γίνει ανέκδοτο από τους αντιπάλους και τότε μάλλον δεν ντρεπόμασταν που ήταν προπονητής.
Δεν θα μακρηγορήσω,απλά έχω μάθει στη ζωή τα ιερά και όσια να τα σέβομαι.
Και όσο αφορά το Λεμονή και όσο αφορά το Σ.θεοδωρίδη είναι προσωπικότητες που έκαναν πολλούς να γίνουν Ολυμπιακοί ή περήφανους πολλούς που ήταν Ολυμπιακοί.
Από εκεί και πέρα όλοι θα θέλαμε ανώτερο προπονητή στον πάγκο (ποιός δεν αναζητά στη ζωή το καλύτερο;)όμως προσωπικά και θα στηρίξω το Λεμονή και δεν αισθάνομαι καμία ντροπή που είναι προπονητής του Ολυμπιακού.
Εκτίμησή μου ατυχέστατη η σύγκριση με το Χάσι και τον Μπέντο.

Εικόνα savvas gridlock

Η επιλογή Λεμονή είναι ντροπή, όχι ο ίδιος, που είναι στρατιώτης του Θρύλου. Αν δεν είναι ντροπή η επιλογή Λεμονή, να φέρουμε προπονητές δίδυμο Ρωσίδη-Δαρίβα, τεράστιοι Ολυμπιακοί και οι 2. Να το κάνουμε;

Εικόνα takis xwsiar

Φετος ο Ολυμπιακος ξοδεψε υπερβολικα μεγαλο ποσο, για τα δεδομενα του Ελληνικου πρωταθλήματος.Εκανε όμως το ποιο σοβαρο λαθος,και αυτό είναι η επιλογή αυτου του προπονητη (Χασι).Ξοδεψε λεφτα δηλαδή για Φεραρι,και πηρε για οδηγο έναν που με το ζορι οδηγει YARIS ! Με αυτό επαθε διπλη ζημια.Απ τη μια η ομαδα δεν εκανε την καταλληλη προετοιμασια,και από την άλλη εκανε αυτος τις επιλογες του τεραστιου μπατζετ. Ελπιζω αυτό να το διορθωση ο Μαρινακης.Ο εξυπνος και ικανος ανθρωπος ειναι αυτος που καταλαβαινει το λαθος του,και το διορθωνει.Ελπιζω γρηγορα,που ετσι που τα κανανε δεν ξερω τι σημαινει αυτό το "γρηγορα"!

Εικόνα savvas gridlock

''Γρήγορα''=ΧΘΕΣ, φίλε.

Εικόνα giorg7

Γειά σου Σάββα
Συμφωνώ στα περισσότερα.
Διαφωνώ στο εξής. Άλλο πουλάω ακριβά 3-4 παίχτες κάθε χρόνο (γιατί δε γίνεται αλλιώς δε βγαίνουν τα οικονομικά όπως σωστά σημειώνεις) κρατώντας όμως ένα βασικό κορμό κι άλλο αλλάζω το μισό ρόστερ κάθε χρόνο γιατί έχω αφήσει ανεξέλεγκτο το κάθε μυρωδιά προπονητή να κάνει ό,τι θέλει και φορτώνει ακριβοπληρωμένες (για τα ελληνικά δεδομένα) μετριότητες.
Για μένα η αρχή της πτώσης έγινε στη μετάβαση από το Μίτσελ στους Πορτογάλους σε ότι αφορά την αγωνιστική εικόνα και τις επιλογές ποδοσφαιριστών. Ο Σίλβα ήταν και είναι σοβαρός προπονητής αλλά άλλαξε την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και οι επόμενοι ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο αλλά ήταν πολύ χειρότεροι ''προπονητές''. Κομπογιαννίτες της προπονητικής για την ακρίβεια.

Άρα λοιπόν ο Μαρινάκης πρέπει να κοιτάξει γύρω του και να ζητήσει ευθύνες από αυτούς που εμπιστεύεται και έχουν αποτύχει στις επιλογές τους γιατί τα υπέρογκα (για τα ελληνικά δεδομένα) λεφτά που χώνει εδώ και δύο χρόνια καταλήγουν στο καλάθι.