ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ



Επειδή πολλά πράγματα που βλέπουμε εκεί έξω μας ενοχλούν ως ιστορικές ανακρίβειες, αλλά κάποια μας εξοργίζουν, με αφορμή ένα κείμενο του σημερινού ''Αποδυτηριάκια'' Νίκου Καραγιαννίδη για το πώς έσωσε από τη Β' Εθνική τον ΠΑΟ σαν σήμερα το 1975 με την ψήφο του ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, το οποίο κείμενο κυκλοφορεί από το πρωί στο facebook ως ''απάντηση'' των Παναθηναϊκών, θα δούμε εδώ το τι έγραφε ο Καραγιαννίδης την επομένη της απόφασης της Διοικητικής Ανακριτικής Επιτροπής=Δ.Α.Ε. να ΜΗΝ υποβιβαστεί ο ΠΑΟ. Νεαρός 30άχρονος δημοσιογράφος της ''Ελευθεροτυπίας'' τότε ο Καραγιαννίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13-12-1975
 
 
 
 
 
 
 
Ο Εφέτης-εισηγητής στη Δ.Α.Ε. Γεωργόπουλος πρότεινε υποβιβασμό του Παναθηναϊκού και μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, χαριτολογώντας, είπε στον Ανδριανόπουλο ''χάρη σε εσένα γλίτωσε ο Παναθηναϊκός'', αφού ο Ανδριανόπουλος ψήφισε τελευταίος. Ο Ηρακλής δεν εμφανίστηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης από τη Δ.Α.Ε. και περιέργως οι μαγνητοταινίες που αποδείκνυαν τη δωροδοκία δεν ακούστηκαν καν από τα μέλη της Δ.Α.Ε.. Εδώ στάθηκε ο Καραγιαννίδης και έγραψε ''κι όμως, ο Ατρόμητος θεωρήθηκε ένοχος απόπειρας δωροδοκίας του Ιντζόγλου, με βάση το ''ραντεβού'' του παίκτη με τον Παπαδήμα και το περιεχόμενο των μαγνητοταινιών''. Η αναφορά γίνεται για την καταγγελία του ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Ιντζόγλου ότι τον πλησίασε ο μασέρ του Ατρομήτου Παπαδήμας, υπόθεση για την οποία η Δ.Α.Ε. τιμώρησε τον Ατρόμητο με αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Δ.Α.Ε. στις 28 Νοεμβρίου 1975, δύο εβδομάδες πριν η ίδια Επιτροπή αθωώσει τον ΠΑΟ, και στηρίχθηκε στις...μαγνητοταινίες που εμφανίστηκαν κι ενοχοποιούσαν τους εμπλεκομένους παράγοντες του Ατρομήτου (το μασέρ Παπαδήμα και τον πρόεδρο Πανουτσόπουλο). Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν για να σωθεί ο ΠΑΟ επεσήμαινε ο Καραγιαννίδης, αφού οι μαγνητοταινίες που είχε εμφανίσει δημοσίως ο Ηρακλής ήταν πολύ πιο ενοχοποιητικές για τον ΠΑΟ από αυτές για τις οποίες καταδικάστηκε ο Ατρόμητος, αλλά σήμερα ''τα ξεχνάει'' και με ένα γενικόλογο άρθρο ''βγαίνει από την υποχρέωση''...
 
Υ.Γ. 1,5 μήνα αργότερα, στη λεγόμενη ''Πανολυμπιακή Γενική Συνέλευση'', ο Ανδριανόπουλος κατηγορούσε ανοιχτά το Γουλανδρή ότι ξόδευε πάρα πολλά λεφτά (λες και ξόδευε λεφτά άλλων και όχι τα δικά του...), υποχρεώνοντας τον κυρ-Νίκο να στείλει επιστολή στα γραφεία του Ολυμπιακού με την οποία ζητούσε να διαγραφεί κι από απλό μέλος του Θρύλου. Ήταν η μοναδική ΔΗΜΟΣΙΑ ενέργεια που έκανε αφότου έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Γουλανδρής, ο οποίος δεν μίλησε ποτέ ανοιχτά προς τον κόσμο για να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του. Μία ενέργεια έκανε και ''τα είπε όλα''. Αυτό το λέμε για να καταλάβει κάποιος το ρόλο του ''ολυμπιακάρα'' υποτιθέμενου ''πατριάρχη της Ολυμπιακής οικογένειας'' Ανδριανόπουλου και το ποιος φρέναρε την απογείωση του Θρύλου, ο οποίος θα μπορούσε να έχει σήμερα ευρωπαϊκά τρόπαια στο ποδόσφαιρο, ΠΟΛΛΑ, ΟΧΙ ΕΝΑ, αν δεν έφευγε όπως έφυγε ο Γουλανδρής το 1974...

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Σάββα, ποιός έβαλε το δαχτυλάκι του για να πάρει ο βάζελος παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2018 για ρύθμιση των χρεών του? Μήπως ο φύλακας άγγελος του Τεό ο Ελβετός?
Ο μέγας τουίτης που με λύσσα πολεμούσε και πολεμάει? τον Θρύλο που βρίσκεται?Survivor σε εξωτική παραλία με Οθωμανό?

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε αν ασχοληθούμε με τον Τεό, βλέπω να πέφτει οριστικά κάθε σελίδα που έχουμε σε όλα τα social media...

Εικόνα markonis

Νομίζω πως πρέπει να δείξουμε κατανόηση στον Καραγιαννίδη που προφανώς ανακάλυψε τις χαρές της «εναλλακτικής οδού»* σε προχωρημένη ηλικία και γι αυτό έχει ξεσαλώσει τα τελευταία 2-3 χρόνια.

* την αρθρογραφία στο διαδίκτυο εννοώ και ελπίζω να μην κάνει κάποιος τίποτα περίεργους συνειρμούς.......

Εικόνα savvas gridlock

Καλα που το διευκρινισες φιλε, γιατι το μυαλο μου εμενα ειχε παει αλλου.