Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟ 1995



Σήμερα θα δούμε άλλη μία ''ένδοξη'' στιγμή από το παρελθόν του Δημήτρη Μελισσανίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλοκαίρι του 1995. Οι Καρράς-Μελισσανίδης μόλις έχουν πουλήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ στο Μιχάλη Τροχανά, ο οποίος κατέβαλε 1,26 δισ. δραχμές και στους 2 (από 630 εκ. πήρε ο καθένας) κι ανέλαβε όλα τα χρέη/ανοίγματα της ΠΑΕ. Με δεδομένο ότι μία αθλητική εφημερίδα τότε κόστιζε 150 δραχμές και σήμερα κοστίζει 1-1,3 ευρώ ημερησίως, χονδρικά μπορούμε να πούμε ότι ο καθένας εκ των Μελισσανίδη-Καρρά πήρε από τον Τροχανά ένα ποσό που αντιστοιχεί σε σημερινά 5 εκ. ευρώ (αυτή είναι η ''αγοραστική δύναμη'' των 1,26 δισ. δραχμών του 1995 σήμερα, σε ευρώ, χονδρικά πάντοτε...). Η πώληση δρομολογήθηκε τους μήνες Απρίλιο-Μάιο και ολοκληρώθηκε αρχές Ιουνίου του 1995. Δύο μήνες μετά, άρχισαν οι ''ομορφιές'', αφού ο Μελισσανίδης που είχε ''σκοτωθεί'' με τον Καρρά για την υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων, η οποία και τον έστειλε προσωρινά στη φυλακή (το Μελισσανίδη), έψαχνε τρόπο να γυρίσει στην ΑΕΚ με τα λεφτά του Τροχανά πια, όχι του Καρρά (είπαμε, με δικά του λεφτά ΠΟΤΕ δεν κάνει κάτι...). Υπήρξε μία ένταση μεταξύ Τροχανά-Μελισσανίδη τον Ιούλιο του 1995, ο Μελισσανίδης χαρακτήρισε ''παραπληγικό κι επιληπτικό'' τον Τροχανά, ο οποίος απάντησε ''τι θα λέγατε κύριε Μελισσανίδη να συναντηθούμε στον εισαγγελέα κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου;''. Πολλοί δεν κατάλαβαν το τι εννοεί ο κυκλοθυμικός (και συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ...) Τροχανάς, αλλά όταν δήλωσε παραίτηση ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Κώστας Καρόγιαννης, ο Τροχανάς απασφάλισε.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 2-8-1995
 
 
 
''Ο Καρόγιαννης ήταν στο ίδιο κόλπο με το Δημήτρη Μελισσανίδη, στην κατάχρηση χρημάτων από την ΑΕΚ και ειδικά ήταν μπλεγμένος σε μία υπόθεση με ένα σπίτι''. Αυτά δήλωσε ο Τροχανάς και ο Μελισσανίδης την επόμενη κιόλας μέρα, κατέθεσε μήνυση εις βάρος του, αλλά και εις βάρος της αθλητικής εφημερίδας ''Sportime'', η οποία φιλοξένησε τις απόψεις Τροχανά. Κι άλλες εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει τις απόψεις Τροχανά, οπότε για να στραφεί νομικά μόνον εναντίον της ''Sportime'', ο Μελισσανίδης την θεωρούσε εφημερίδα της επιρροής Τροχανά. Συνολικά ο Μελισσανίδης ζητούσε 200 εκ. δραχμές με τις μηνύσεις του, περίπου 1,5 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά. Ο Τροχανάς τότε, στην προσπάθειά του να απαντήσει, πέταξε τη βόμβα. Αναφέρθηκε σε 30 εκ. δραχμές (κάπου 200.000 ευρώ σημερινά λεφτά) της ασφαλιστικής εταιρείας ''Φοίνιξ'', τα οποία δόθηκαν στην ΠΑΕ ΑΕΚ επί ημερών Μελισσανίδη για να χρησιμοποιηθούν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αλλά ούτε μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ΠΑΕ, ούτε επεστράφησαν στην εταιρεία ''Φοίνιξ''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 4-8-1995
 
 

 
 
 
 
 

 

 

 
 
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Μελισσανίδη.
 
''Είμαστε υποχρεωμένοι, μετά τη συμπεριφορά των κ.κ. Μελισσανίδη και Καρόγιαννη, να δώσουμε στη δημοσιότητα επιστολή η οποία τους είχε αποσταλεί προ 12 ημερών, μετά τριών εβδομάδων προφορικές οχλήσεις. Δυστυχώς, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι από τότε παρουσιάστηκαν κι άλλοι δικαιούχοι, οι οποίοι κατέβαλαν χρήματα στον κύριο Μελισσανίδη. Δυστυχώς επίσης, ένα ποσό εξ αυτών, δραχμές 5.111.750 εισπράχθηκε από το δικηγόρο κύριο Καρόγιαννη, ο οποίος παρανόμως δεν κατέθεσε, ως όφειλε και ως δικηγόρος εγνώριζε, στον ειδικό λογαριασμό της τράπεζας, αλλά περιέργως παρέδωσε και αυτό το ποσό στον κύριο Μελισσανίδη, συνεργώντας εν γνώσει του στην παράδοση άκυρων προσωρινών τίτλων στο δικαιούχο που κατέβαλε το ανωτέρω ποσό. Για τελευταία φορά καλούμε τους ανωτέρω να δηλώσουν το σύνολο των ποσών που έχουν εισπράξει και παρακρατήσει παρανόμως και να προβούν σε άμεση επιστροφή των χρημάτων και των μπλοκ εισπράξεων που παρανόμως παρακρατούν. Στην επιστολή που έχει σταλεί στον κ. Μελισσανίδη στις 21/7/1995 αναφέρεται ότι η Α.Ε. Γενικών Ασφαλειών ''Φοίνιξ'' και ο κ. Παπαηλιού του είχαν καταβάλει, όπως προκύπτει από έγγραφα, 30 εκ. δραχμές και 444.500 δραχμές αντίστοιχα, για συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ακυρώθηκε. Τα χρήματα αυτά ούτε επεστράφησαν ούτε μπήκαν στο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δόθηκαν επίσης προσωρινοί τίτλοι που δεν είναι έγκυροι, αφού απαιτείται εκτός από την υπογραφή Μελισσανίδη άλλη μία από κάποιο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ''.
 
Σαφέστατη ανακοίνωση λοιπόν, ενώ όπως διαβάζουμε στα 4 τελευταία αποκόμματα, τα οποία προέρχονται από την στήλη ''Sporos'' της εφημερίδας ''SPORTIME'', την οποία στήλη υπέγραφε ο Άγγελος Μενδρινός, ο Μελισσανίδης είχε βρει τον μπελά του από τον ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ Τροχανά, σε αντίθεση με τον Καρρά που τα είχε καλά με τον Τροχανά, γι'αυτό και διατηρήθηκε προσωρινά στη θέση του προέδρου μετά την πώληση της ΠΑΕ στον ιδιοκτήτη του SoE. Το καλύτερο κομμάτι όμως των όσων έγραψε ο Μενδρινός, είναι εδώ.
 

 
''Μα ο Μελισσανίδης τουλάχιστον στο κεφάλαιο ΑΕΚ δεν νομίζω ότι είναι απατεώνας. Όμως μία ομάδα για να την κουμαντάρεις, έχει έξοδα. Και πολλά από αυτά δεν μπορούν να περάσουν σε κανένα λογιστικό βιβλίο. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν καμιά φορά έμπαινε κάποιος ορκωτός λογιστής κι έβλεπε έξοδα για δώρα προς συνδέσμους διαιτητών; Όχι διαιτητές, συνδέσμους που είναι και πιο αθώο''.
 
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ; ΕΔΙΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 1992-1995 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ, Ε; ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...
 
Κρατάμε και το ''ο Μελισσανίδης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΕΚ δεν είναι απατεώνας'', άρα ΑΛΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ και προχωράμε. Το Σάββατο 6 Αυγούστου μαθαίνουμε ότι κάποιοι...τραμπούκοι ''την έπεσαν'' στον πρώην οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργο Σκούρτη (το 1995 ήταν υπεύθυνος του Σταδίου ''Νίκος Γκούμας''), επειδή και καλά αυτός έδινε στοιχεία στον Τροχανά. Επίσης βλέπουμε και 5 αποκαλυπτικά έγγραφα στην εφημερίδα ''SPORTIME'', τα οποία ''έκαιγαν'' το Μελισσανίδη.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 6-8-1995
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι άκρως διαφωτιστικό και κατατοπιστικό, οπότε θα το αναδημοσιεύσουμε.
 
''Τα 5 έγγραφα-φωτιά, αποκαλύπτουν ότι:
 
1) Δεν τηρήθηκαν οι όροι ιδιωτικού συμφωνητικού, που είχε υπογραφεί από τους κυρίους Μελισσανίδη (εκπροσωπούσε και τον κ. Καρρά) και Τροχανά, σύμφωνα με τους οποίους, μεταξύ άλλων, έπρεπε να γίνει έλεγχος από την ΑΕΚ στον όμιλο SOE, ώστε να υπάρχει βεβαιότητα για τη διαφάνεια.
 
2) Υπάρχουν προσωρινοί τίτλοι, οι οποίοι εκδόθηκαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε 1 δισεκατομμύριο, το Μάιο του 1994 και παρά το διάστημα που έχει περάσει από την ακύρωση της αύξησης, τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι, ανεξάρτητα από το θέμα της επιστροφής των ποσών, η ΠΑΕ ΑΕΚ καταγγέλει ότι ουδέποτε αυτά τα χρήματα μπήκαν στο ταμείο της εταιρείας, όπως ορίζει η νομοθεσία. Και μόνη αυτή η τακτική συνιστά αδίκημα, διωκόμενο από το νόμο.
 
3) Σε αυτούς τους προσωρινούς τίτλους θα έπρεπε να υπάρχει η υπογραφή δύο μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Αντί γι'αυτές όμως υπάρχουν δύο υπογραφές του ίδιου του κ. Μελισσανίδη. Πράγμα που, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Μιχάλη Τροχανά, συνιστά πλαστογραφία, επειδή με τρόπο μη νομότυπο αλλοιώθηκε έγγραφο ώστε να εισπραχθούν χρηματικά ποσά και μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλα.
 
4) Τώρα, οι εταιρείες και οι ιδιώτες, οι οποίοι είχαν με αυτόν τον τρόπο πληρώσει για να αποκτήσουν μετοχές στη μελλούμενη αλλά ουδέποτε πραγματοποιηθείσα αύξηση, ζητούν πίσω τα χρήματά τους.
 
Η ασφαλιστική εταιρεία ''Φοίνιξ'' απέστειλε έγγραφο στην ΠΑΕ ΑΕΚ στις 21 Ιουνίου για ποσό 30 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ ο Νίκος Ανδρεάδης παρέδωσε στη διοίκηση της εταιρείας επιταγή ύψους 5 εκατομμυρίων που είχε εισπραχθεί από τον τότε δικηγόρο της ΠΑΕ, Κώστα Καρόγιαννη.
 
5) Τέλος, ως προς το ποσό των 450.000 δραχμών περίπου, που είχαν εισπραχθεί από τον κ. Παπαηλία και που εκ παραδρομής εντάχθηκαν στα χρήματα που δεν είχαν μπει στα ταμεία της ΑΕΚ, η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί ότι ο κ. Μελισσανίδης μπορούσε να είχε απαντήσει ότι το ποσό είχε κατατεθεί. Άλλωστε, ο πρόεδρος του ''Δικέφαλου'', Γιάννης Καρράς, το είχε ζητήσει με έγγραφό του που είχε αποσταλεί στον κ. Μελισσανίδη πριν από 12 μέρες''.
 
ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ''ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕΙ'' ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
Αντιγράφουμε χαρακτηριστικά κομμάτια από την επιστολή του Μιχάλη Τροχανά προς την εφημερίδα ''Sportime'', η οποία και βρίσκεται παραπάνω σε φωτογραφία.
 
''Δηλώνω, όπως συνηθίζω απροκαλύπτως, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ένας δημαγωγός απατεώνας από κούνια. Τις ίδιες συστάσεις δίνει γι'αυτόν και το ποινικό του μητρώο. Θα παρακολουθώ λοιπόν βήμα προς βήμα την κλιμάκωση της κακοήθειας Μελισσανίδη. Του ανθρώπου που με εξεβίαζε επί μήνες, καταστρέφοντας συνειδητά την ΑΕΚ, ώστε να την αγοράσω σε αστρονομική τιμή. Του ανθρώπου που έδωσε χίλιες υποσχέσεις για συνεισφορά στις μεταγραφές κι άλλα φούμαρα, για να αρπάξει μετρητά τα 630 εκατομμύρια του μεριδίου του στις μετοχές, που τις είχε αγοράσει μόνον 150 εκατομμύρια με 2ετή εξόφληση. Του ανθρώπου που την επόμενη μέρα της υφαρπαγής των 630 εκατομμυρίων άρχισε νέα κακοήθη προσπάθεια να ξαναρπάξει την ΑΕΚ χωρίς λεφτά, χρησιμοποιώντας μερικούς εγκάθετους. Του ανθρώπου που προσπαθεί να διχάσει τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Την κλιμάκωση της κακοήθειας ενός παλιανθρώπου δηλαδή. Θα την παρακολουθώ και θα την παραδίδω στο δημόσιο εξευτελισμό μόνο με αποδείξεις, μέχρι να πει στην ΑΕΚ τι χρωστάει, να επιστρέψει τα μπλοκ αποδείξεων που παράνομα έχει και να αφήσει ήσυχη τη νέα ηγεσία της ΠΑΕ (Καρράς - Μπάγεβιτς - Στράτος) να συνεχίσει τη δουλειά της.
Απατεώνα Μελισσανίδη, μπορεί να καταδημαγώγησες τους πάντες, μπορεί να ρήμαξες την ΑΕΚ με μόνο επιχείρημα ένα όλο κι όλο πρωτάθλημα που πήρε η ομάδα επί προεδρίας σου, μία ΑΕΚ που την είχες μόλις παραλάβει έτοιμη και πρωταθλήτρια, με τον γνωστό ηγέτη στο μάχιμο κομμάτι της. Μία ΑΕΚ που τη ρήμαξες προγραμματισμένα στη δεύτερη μόλις προεδρία σου.
Όμως εμένα δεν μπορείς να με εξαπατήσεις. Με εκβίασες κι άρπαξες ό,τι άρπαξες. Άντε τώρα χάσου, ψεύτη, δημαγωγέ κι απατεώνα. Άσε την ΑΕΚ ήσυχη. Φαγώθηκες να σου τα πω στην γλώσσα σου. Ελπίζω τώρα να τα κατάλαβες. Κι ακόμη οφείλεις να μας ενημερώσεις αμέσως, αν γνωρίζεις, ποιοι είναι οι δύο αλήτες που χτύπησαν προχθές το Γιώργο Σκούρτη.
Αν δεν γνωρίζεις οφείλεις κι εσύ μαζί με τους άλλους μηχανισμούς που έχουν κινηθεί να ψάξεις να τους βρεις. Γιατί την επομένη του τραμπουκισμού οι ίδιοι τραμπούκοι πήραν τη γυναίκα του τηλέφωνο, την εξύβρισαν, την τρομοκράτησαν και της είπαν πως θα'ρθει και η σειρά της, αν ο Γιώργος Σκούρτης δεν σταματήσει να μου δίνει στοιχεία. Όμως τα στοιχεία δεν μου τα δίνει ο Σκούρτης, ούτε κανένας άλλος, γιατί απλούστατα μόνον εκείνοι που σου έδωσαν προσωπικά χρήματα το γνωρίζουν. Όπως η εταιρεία ''Φοίνιξ'' π.χ. που σου έδωσε 30 εκατομμύρια. Και άδικα προσπαθούν κάτι παλιόπαιδα να σε σώσουν με τα 400 χιλιάρικα του κ. Παπαηλιού. Αυτά τα εισέπραξε ο κ. Γαλανός όπως ξέρεις, ο οποίος ως έντιμος άνθρωπος τα κατέθεσε στην Τράπεζα.
Ας μας πουν τα παλιόπαιδα τι έγιναν τα 30 εκατομμύρια της ''Φοίνιξ'' και πόσα πήραν από αυτά για να σε προβάλλουν. Κι άδικα ψάχνουν για δηλώσεις Ανδρεάδη. Το σώμα της επιταγής με τα 5.111.000 δραχμές βρίσκεται στα χέρια μας. Μας το έδωσε ο ίδιος ο κ. Ανδρεάδης και δείχνει ποιος το εισέπραξε. Κατά την γνώμη μου, ο κ. Καρόγιαννης που τα εισέπραξε είναι ένα ακόμη θύμα σου. Όμως, για να είναι αυτός ο άνθρωπος εντάξει, όπως προσωπικά πιστεύω, πρέπει να πει σε ποιον τα έδωσε. Και θα το πει.
Ο τραμπουκισμός σε βάρος του Σκούρτη θα απασχολήσει όλους τους έντιμους Ενωσίτες και οι τραμπούκοι θα δώσουν λογαριασμό, όπως και αυτοί που με τα δημοσιεύματά τους προκαλούν και καλύπτουν τους εντολείς, που χρησιμοποιούν τους τραμπούκους. Ελπίζω πως τώρα πήρατε το μήνυμα όλοι. Αφήστε μας ήσυχους να προχωρήσουμε την ΑΕΚ, διαφορετικά θα καταλήξετε όλοι στο Σατανά και τους υποστηρικτές του. Όχι μόνον ο κ. Μελισσανίδης. Που κανείς από όλους μας ούτε θέλησε ούτε τον έστειλε. Μόνος του πήγε στο διάβολο ο κ. Μελισσανίδης και μάλιστα ως πλούσιος πελάτης του''.

 
''Ομορφιές'', ε; Τι ''ωραία λόγια'' ανάμεσα σε δύο τύπους που μόλις λίγους μήνες πριν είχαν δώσει τα χέρια για να πουληθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ. Αντιγράφουμε και το χαρακτηριστικό απόκομμα με τη θέση της εφημερίδας ''SPORTIME''.
 
Από τα 5 στοιχεία που παρουσιάζει κατ'αποκλειστικότητα σήμερα το ''SPORTIME'', από την επιστολή του Μιχάλη Τροχανά και από την πραγματικότητα, όπως έχει διαμορφωθεί, προκύπτουν πολλά συμπεράσματα κι ερωτήματα: Ο Μιχάλης Τροχανάς εμφανίζεται στο προσκήνιο. Πληρώνει ένα αστρονομικό ποσό κι αγοράζει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αμέσως η ΑΕΚ βγαίνει από την στενωπό και πληρώνονται οι παίκτες που ήταν έτοιμοι για προσφυγές, καθώς και τρίτοι πιστωτές. Η ομάδα κάνει κατά γενική ομολογία επιτυχημένες μεταγραφές, με τον ίδιο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να δηλώνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ και ότι η ΑΕΚ θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. ''Πήραμε τους παίκτες που θέλαμε'' είχε πει ο Ντούσκο και ''έχουμε για πρώτη φορά τόσες λύσεις''. Στις 75 ημέρες της παρουσίας Τροχανά στα διοικητικά αναμορφώνεται και η λειτουργία της ΠΑΕ. Διατίθενται 300 εκατομμύρια για έργα στο γήπεδο. Η ομάδα ''πετάει'' στα φιλικά. Παρά τις επιθέσεις από την πλευρά Μελισσανίδη, κανένας ''μελισσανιδικός'' δεν απομακρύνεται από τη θέση του στην ΠΑΕ.
Τι λοιπόν δεν έκανε σωστά ο Τροχανάς;
Έδειξε ίσως ένα νεό προφίλ. Και γρήγορα έφυγε από το προσκήνιο, αφήνοντας Καρρά - Μπάγεβιτς - Στράτο στην κορυφή. Έχει αντίρρηση για κάποιον από αυτούς ο κ. Μελισσανίδης; Αν είναι έτσι, θα πρέπει να το πει.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μετά τα στοιχεία που αποκαλύπτονται, οφείλει επίσης να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:
1) Γιατί δεν προχώρησε σε έλεγχο του SoE. σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει; Τόσο πολύ βιαζόταν να πάρει τα χρήματα; Και γιατί δεν δέχτηκε να πάρει επιταγή για την πώληση του πακέτου των μετοχών, αλλά επέμεινε στα μετρητά;
2) Για ποιο λόγο δεν απάντησε στην επιστολή-πρόσκληση του Γιάννη Καρρά που δημοσιεύτηκε ήδη, ενώ έχουν περάσει δύο εβδομάδες;
3) Γιατί δεν γνωστοποιεί τα ποσά που έχει εισπράξει για λογαριασμό της ΠΑΕ χωρίς να έχει αποδώσει, ως όφειλε, τα χρήματα;
4) Γιατί δεν επστρέφει τα μπλοκ αποδείξεων που συνεχίζει να κρατά, χωρίς να έχει πλέον καμία σχέση με την ΠΑΕ;
Στα χέρια της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει φτάσει ήδη μία απόδειξη από αυτό το μπλοκ με αύξοντα αριθμό 27! Είναι λοιπόν σίγουρο ότι έχουν κοπεί άλλες 26 τουλάχιστον αποδείξεις, από τις οποίες ελάχιστες έχουν φτάσει στην ΠΑΕ. Πόσα είναι τα χρήματα που έχουν εισπραχτεί; Ένας Θεός ξέρει...

 
Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΑΦΟΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ, ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ.
 
Ας δούμε και το πώς περιγράφει ο πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ και τότε, το 1995, υπεύθυνος του Σταδίου ''Νίκος Γκούμας'', Γιώργος Σκούρτης, την επίθεση που δέχτηκε, ενώ κατευθυνόταν από το γήπεδο στο σπίτι του.
 
''Στις γραμμές του Ρέντη μπαίνω δεξιά και μετά πάλι δεξιά στην πλατεία, για να πάω στο σπίτι μου. Εκεί με σταματάει μία μοτοσυκλέτα με δύο νεαρούς. Ούτε είδα αν με παρακολουθούσαν, εγώ δεν προσέχω τέτοια πράγματα. Πρώτη φορά με χτυπά άνθρωπος. Είμαι 58 ετών, με άσπρα μαλλιά και δεν με είχε ξαναχτυπήσει κανένας. Εκείνη την ημέρα έριχναν άσφαλτο στον δρόμο και καθυστέρησα για ένα τέταρτο. Αν τους είχα κλείσει, όπως μου είπαν, θα μπορούσαν να κάνουν ό,τι έκαναν αργότερα την ώρα εκείνη. Ο ένας από τους δύο ήρθε στο παράθυρο και μου έριξε μία γροθιά, λέγοντας ότι τους έκλεισα. Τότε εγώ έκανα δήθεν ότι βγάζω πιστόλι από το συρτάρι. Φοβήθηκαν κι έφυγαν.
Τη γυναίκα μου την απείλησαν την Τρίτη. Δεν ήταν όμως μόνο ένα το τηλεφώνημα. Τα τηλεφωνήματα που μας κάνουν γίνονται στις τρεις με πέντε το πρωί. Δεν μπορώ να κατεβάσω το τηλέφωνο, γιατί έχω μητέρα 88 ετών και καταλαβαίνετε ότι αν χρειαστεί το παραμικρό, θα πρέπει να ενημερωθώ αμέσως. Δεν θέλησα να δώσω έκταση στο επεισόδιο, γι'αυτό και δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Μέχρι χθες φαίνονταν και τα σημάδια στο πρόσωπό μου, αλλά δεν με πειράζει, έχω συνηθίσει στις απειλές. Κατά το παρελθόν με είχαν απειλήσει πάρα πολλοί, αλλά ποτέ κανείς δεν είχε σηκώσει χέρι πάνω μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα. Εγώ όμως δεν μπορώ να κάνω το χατίρι κανενός. Κάνω μόνο το χατίρι της εταιρείας''.
Ο τέως οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Σκούρτης, εθεωρείτο ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη κατά την τριετή περίοδο της ενασχόλησής του με τα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ και μάλιστα όλοι έλεγαν ότι είναι δικός του άνθρωπος και όχι του Γιάννη Καρρά. Όταν, όμως, ο Μιχάλης Τροχανάς αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών, τότε ο Γιώργος Σκούρτης έγινε από τα πιο έμπιστα άτομα του νέου παράγοντα και μάλιστα συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις και διεργασίες μαζί με τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Γεωργακάκη και το γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Νίκο Στράτο.

 
Την επόμενη μέρα, ο Σκούρτης θα δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα ''Sportime'' και το δημοσιογράφο Κώστα Καπάταη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 7-8-1995
 
 
 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 
 
Aντιγράφουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης Σκούρτη.
 
''Αυτό που έκανα εγώ ήταν ότι έφερα τον Τροχανά στην ΑΕΚ. Οι πρώην ιδιοκτήτες πούλησαν το μερίδιό τους και μάλιστα και υψηλότατο τίμημα. Κανονίστηκαν όλες οι υποχρεώσεις. Τώρα, από κύκλους του Μελισσανίδη, αυτό λέω, αν και πιστεύω από τον ίδιο το Μελισσανίδη, έδωσαν στη δημοσιότητα ότι ήμουν προδότης. Του απαντώ και είναι η πρώτη φορά που απαντώ ευθέως. Είμαι προδότης όταν βοήθησα στο να αλλάξει χέρια η ΑΕΚ, στην εξασφάλιση μίας συνέχειας πληρωμών; Είμαι προδότης επειδή δεν παράτησα το πόστο, το οποίο έχω σήμερα για να ακολουθήσω τον κ. Μελισσανίδη; Αν έκανα την πράξη αυτή, θα ήμουν προδότης απέναντι στο νέο ιδιοκτήτη''.
 
Ο ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ.
 
''Εδώ έχουμε συγκεκριμένα γεγονότα, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου; Αν υπάρχουν, πιστεύω ότι όταν κατατεθούν και γίνει σίγουρο ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να ζημιωθεί, θα σταματήσει και ο πόλεμος αυτός. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση η ΑΕΚ να πληρώσει χρήματα τα οποία δεν υποχρεούται να πληρώσει.
- Είναι μόνο αυτά τα λεφτά για τα οποία έχει ξεσπάσει ο πόλεμος;
Αυτά ξέρω εγώ. Διάβασα όμως στη δική σας εφημερίδα ότι ο κ. Καρράς θα μιλήσει για τους σπόνσορες. Εγώ στα βιβλία μου δεν έχω καμία σύμβαση. Κι όμως υπήρχαν τόσοι σπόνσορες. Το ερώτημα είναι πώς είναι δυνατόν να έχουμε τόσους σπόνσορες, χωρίς να έχουμε έσοδα. Διότι δεν μπορούμε να διαφημίζουμε κάποιον χωρίς να εισπράττουμε. Αν ο κ. Καρράς έχει στοιχεία, έχει καλώς. Τόσο στο γήπεδο, όσο και στα εισιτήρια, ακόμη και στα επιστολόχαρτα της ΠΑΕ, υπήρχαν σπόνσορες. Εγώ όμως δεν έχω καμία σύμβαση μέσα στο λογιστήριο''.

 
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 1992-95, ΕΤΣΙ; ΤΑ ''ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕ'' ΚΙ ΑΥΤΑ Ο ''ΤΙΓΡΗΣ''-''ΜΟΣΧΟΜΑΓΚΑΣ'' ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ...
 
''- Το μεγάλο ποσό προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Γι'αυτό έχει βουίξει η πιάτσα.
Από τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ επεστράφησαν στους τότε ιδιοκτήτες από 202 εκατομμύρια, κατ'ευθείαν από την ΕΠΟ, τα οποία διαχειρίστηκε ο κ. Λάμπρος Τσεμπεράκης, ο οποίος υπήρξε και επόπτης του λογιστηρίου εδώ. Τα λεφτά αυτά επεστράφησαν έναντι οικονομικών διευκολύνσεων που είχαν κάνει οι κύριοι Μελισσανίδης και Καρράς. Τα λεφτά επεστράφησαν χωρίς να περάσουν καν από εδώ, κόψαμε τιμολόγια εμείς.
- Γι'αυτά τα χρήματα, γι'αυτές τις διευκολύνσεις, υπάρχουν παραστατικά;
Βέβαια. Μόνο που αν αυτά τα χρήματα τα είχαμε εδώ στην ΑΕΚ, δεν θα είχαν δημιουργηθεί τα προβλήματα της περασμένης χρονιάς.
- Όταν είχαν μείνει απλήρωτοι τόσοι παίκτες...
Ευτυχώς τα πλήρωσε ο Τροχανάς. Πιο νωρίς όμως δέκα παίκτες μπορούσαν να είχαν κάνει προσφυγή και αυτόματα θα έμεναν ελεύθεροι. Αυτό είναι το μεγαλείο της ΑΕΚ. Ότι ενώ μπορούσαν να φύγουν, κανένας ούτε καν το σκέφτηκε. Οι τότε ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα αν είχαμε κέρδη. Εμείς όμως είχαμε υποχρεώσεις. Κι όχι μόνο προς τους παίκτες. Υπήρχαν οφειλές στο ΙΚΑ, για ΦΠΑ που δεν πληρώθηκαν και πήραν προσαυξήσεις και πρόστιμα, με αποτέλεσμα τώρα να πληρώνουμε 40 εκατομμύρια το μήνα δόση''.

 
Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΑΦΗΣΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 202 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΡΑΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1994-95, ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ. ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 1994-95, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙΝΗΣΗ.
 
Και για το κλείσιμο, ''το κερασάκι στην τούρτα''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ SPORTIME 7-8-1995
 

 
Η ΑΕΚ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΠΗΡΕ 75 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΓΑ ΤΟ 1994 ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ''ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ'', ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΕΤΕΘΗΣΑΝ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΑ ''ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΤΗΚΑΝ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΤΙΓΡΗ''-''ΜΟΣΧΟΜΑΓΚΑ'' ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ.
 
Τι λεβέντης είναι αυτός. Τι ''αβέρτος'', χουβαρντάς, ''μπερκέτης'' παράγοντας. Πρότυπο ήθους. Όχι σαν το ''λαμόγιο'' το Μαρινάκη, που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Κι όπως γράφει ο κουμπάρος του Μελισσανίδη, ο Νίκος Καραγιαννίδης στο apodytiriakias.gr, ''να αφήσει φέσι στην αγορά ο Δημητράκης; Ντροπή. Δεν θα έχει μούτρα μετά να κυκλοφορήσει στον δρόμο, είναι μάγκας αυτός''. Μπρρρ...
 
Υ.Γ. 1 Δικηγόρος του Μελισσανίδη στην υπόθεση με τον Τροχανά, ο Αλέκος Κούγιας, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ''SPORTIME'' ότι είχε στα χέρια του αποδείξεις για το ότι τα χρήματα που είχε δώσει η ασφαλιστική εταιρεία ''Φοίνιξ'' για την αύξηση κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία αύξηση εν τέλει ακυρώθηκε, γύρισαν πίσω στο ''Φοίνικα''. Δικηγόρος του ''τίγρη'' ο Αλέκος. Πώς τα φέρνει η ζωή...
 
Υ.Γ. 2 Γιατί άραγε επέμενε να πάρει ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ ο Μελισσανίδης τα λεφτά του Τροχανά για την πώληση του μεριδίου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ που του αναλογούσε, αυτά τα 630 εκ. δραχμές (είπαμε, περίπου 5 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά), τα οποία μάλιστα ''καιγόταν'' να πάρει γρήγορα, τόσο πολύ που παραβίασε τους όρους του συμφωνητικού οι οποίοι προέβλεπαν έλεγχο του SoE, της εταιρείας του Τροχανά; Πάει πουθενά το μυαλό κάποιου ή θα πρέπει να μιλήσουμε πάλι εμείς οι ''εμπαθείς'' και ''κακοπροαίρετοι'';
 
Υ.Γ. 3 Αγόρασε με 150 εκ. δραχμές μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ το 1992, πούλησε και πήρε 630 εκ. δραχμές επισήμως για τις ίδιες μετοχές (χώρια τι άλλο παντελόνιαζε παρανόμως από την εταιρεία, όπως βλέπουμε στο κείμενο) το 1995. Να και κάποιος που έβγαλε λεφτά από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο (πλην του Νταϊφά). Δημήτρης Μελισσανίδης...
 
Υ.Γ. 4 Δείτε και τις απάτες που έκανε ο Σκούρτης, όπως ο ίδιος λέει, στη μεταγραφή Σταματή το 1988 στην ΑΕΚ. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15,5 ετών για ακάλυπτες επιταγές. Μιλάμε για ''τίμια μάνα ΑΕΚ'' τώρα, όχι αστεία...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Θα σε χαρακτηρίσω "βιβλιοθήκη της πουστιάς" με όλα όσα αποκαλύπτεις. Πραγματικά γαμάτο αρχείο Σάββαρε. Τον ξυλοδαρμό που περιγράφεις παραπάνω, να τον βάλουμε στη λίστα με τις βιαιοπραγίες που έχουν υποστεί όσοι έρχονται σε αντίθεση με τον τζαμπαμάγκα σχολάρχη οδηγών. Το είχαμε ξεχάσει.

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Είπαμε, είναι διαφορετικό να είσαι απατεωναεκάκι..
Ας κάνουν ένσταση.
Ξέρουν αυτοί.

Εικόνα holland74

Πωπωπω τι μας θυμίζεις τώρα...Εμείς τα ξέρουμε, αλλά ας θυμούνται οι παλιοί και ας μαθαίνουν οι νέοι, ας ξεστραβωθούν και οι νεόγαυροι που ντρέπονται και καλά με αυτά που έχουν κάνει Κόκκαλης και Μαρινάκης..

Εικόνα SpyroRev

Αψογος οπως παντα Σαββα. Αυτο που κανεις ειναι πιο κοντα σε δημοσιογραφια απο αυτο που κανουν και θεωρουν ως δημοσιογραφια η συντριπτικη πλειοψηφια των ΑΡΔ (αυτων το "εργο" λεγεται γκεμπελιστικη προπαγανδα κ μαραθωνιος λασπης).

Θα σταθω σε ενα απο τα αποσπασματα σου για να σχολιασω κατι: "Ο μελισσανιδης αφησε απληρωτους παικτες της αεκ και προτιμησε να παρει 202 εκατομμυρια (το ιδιο και ο καρρας) απο τα εσοδα της παε αεκ απο το champions league της περιοδου 1994-95, παρα να εξοφληθουν τα χρεη που δημιουργησε η δικη του διοικηση στην παε."

Να θυμισω ενα κλασικο επιχειρημα πολλων αντιολυμπιακων νουμερων μπουληδων σα τον Τζουλη παρτον υπουργο Καρακαημενο: " αν δε τσεπωνε ο γαυρος τα λεφτα του τσ λ κ παιρναμε κ εμεις πρωταθλημα θα μπορουσανε οι ομαδες μας ( κουλα, κουλης, ζμπαουγκ) να μην εχουν πεσει εξω οικονομικα και να ειναι αγωνιστικα και οικονομικα υγειεις". Κ τωρα συνδυαζοντας το παραπάνω με άλλες διοικησεις περιγελους (Αγαμιδης, πολυμετοχικο ρδελομπου, διαφοροι αετονυχηδες μπαουγκαρχες) που είτε εκαναν είτε ανετα μπορουσαν να κανουν το ιδιο με αυτο που αναφερει ο Σαββας, απλα γελαστε ελευθερα
http://cdn.smosh.com/sites/default/files/ftpuploads/bloguploads/laughing...

Εικόνα takis xwsiar

Μεγα λαθος των δικαστων,που εβαλαν μεσα αυτόν τον ανθρωπο.Μπηκε τελοιοφητος πανεπιστημιου στην απατεωνιά και βγηκε με μεταπτυχιακο!Σε κακο μας βγηκε.Χασαμε καμια 300αρια μυρια και τωρα του φτιαχνουμε και γηπεδο.Εμεις στα μερη μου παλια είχαμε τον Καιαδα για κατι τέτοιους.Ελπιζω τουλάχιστον οι πανεξυπνοι συμπολίτες μας,να μην τον κανουν τιποτα υπουργο η και πρωθυπουργο μια μερα.Ποτε δεν ξερεις!

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Κι εκείνο το οικόπεδο στο λιμάνι του Λαυρίου πριν από κάποια χρόνια...
Και πόσα άλλα...

Βασικά κοινό μυστικό είναι και όποιος ζει σε αυτή την πολύ μικρή χώρα και κυκλοφορεί στοιχειωδώς στην πιάτσα/αγορά, ξέρει τι είναι και ποιος είναι.

Δεν ήξερα πάντως για το ότι είχε κρατήσει μπλοκάκια μετά την αποχώρησή του, ούτε ότι μέχρι κι από τη γγα είχε αρπάξει φράγκα.
Και τα χανούμια περιμένουν γήπεδο από αυτόν...
Ταινία πρέπει να τον κάνουν: "Ο τίγρης της δεκελείας στρητ" κι έτσι.

Ρίχνε/-τε κι άλλα, τίποτα να μη μείνει στη λήθη.

ΥΓ: Πολύ φορμαρισμένος βλέπω τον τελευταίο καιρό Σάββα, μη μου "κάτσεις" μετά τις διακοπές ανησυχώ!

Εικόνα savvas gridlock

Λες να μας παρακάτσει η γαλοπούλα, λόγω νηστείας; Μπορεί, γερνάμε, φίλε...