Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ=''ΤΖΟΥΛΗ ΠΑΡ'ΤΟΝΕ'' ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Με νέα έγγραφα επανήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδος για να καταδείξει τις «στενές και άρρηκτες σχέσεις», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Β. Παπαδόπουλο, τον φερόμενο ως μεσάζοντα στην πώληση οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία. Με τα νέα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο κ. Λοβέρδος προκύπτει, σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του, ότι «είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι οι σχέσεις του μεσάζοντα Παπαδόπουλου με τον υπουργό Πάνο Καμμένο ήταν όχι μόνο στενές αλλά και όπως αποδεικνύεται άρρηκτες». Όπως τονίζει ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ «το εντυπωσιακό είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην εμμονική του προσπάθεια να επιβάλλει στο ελληνικό δημόσιο τον συγκεκριμένο επιχειρηματία δεν δίστασε να εμπλέξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τρόπο μάλιστα προκλητικό και απαράδεκτο». Και σημειώνει ότι «τα συγκεκριμένα βλήματα, για τα οποία έγινε η ψευδοδιακρατική συμφωνία κρίθηκαν μη αναγκαία από επιχειρησιακή άποψη (στις 27.6.2016) και επομένως διαθέσιμα προς πώληση, αμέσως μετά δηλαδή από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για αγορά τους από τον Παπαδόπουλο (στις 20.6.2016)».
 
Τονίζει δε ότι «ο κ.Καμμένος είναι απολύτως εκτεθειμένος και οφείλει πλέον πολλές απαντήσεις, αλλά πρώτα από όλα οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιες ήταν εκείνες “οι δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο” που αναφέρονται στο έγγραφο που καταθέτω σήμερα και δρομολόγησαν τόσες διαδικασίες και μάλιστα με τέτοια σπουδή».
 
Τα έγγραφα που παραθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, αφορούν:
 
1. Έγγραφη εκδήλωση ενδιαφέροντος στις 20/6/2016 του κ. Παπαδόπουλου ως εκπροσώπου του Βασιλείου της Ιορδανίας για αγορά 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών.
 
2. Απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών στις 26/6/2016 που κρίνει ως μη αναγκαία επιχειρησιακά κι άρα διαθέσιμα προς πώληση 300.000 βλήματα 105 χιλ.
 
3. Έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΘΑ με ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο αναφέρει «Προσοχή!!! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό».
 
Με την ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος ζητεί απαντήσεις για το «ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου» και «εις τι συνίσταντο αυτές οι δεσμεύσεις». « Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου;», αναφέρει συγκεκριμένα.
 
Όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση «παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις σας ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένο Α ) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας». «Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένα Β1 και Β2 ).Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο», τονίζεται.
 
Όποιος θέλει να εντρυφήσει στο θέμα, μπορεί να δει το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το χθεσινό ''Εκρηκτικό Δελτίο'' στο ΑΡΤ, όπου εμφανίστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος και εξήγησε τη σημασία των εγγράφων που προσκόμισε. Από το 09:00 και μετά, αλλά ειδικά από το 11:00 και μετά του βίντεο, όπου είναι και το ''ζουμί''.
 
 
Για να καταλάβει ο κόσμος, επειδή έχει μπλέξει (και δικαίως) με όσα ακούγονται, θα πούμε επιγραμματικά ότι δεν υπήρχε καμία ανάγκη να πουληθούν οι 300.000 βλήματα που βρίσκονταν στις αποθήκες του Ελληνικού Στρατού και τα οποία αυτά βλήματα ανέλαβε και καλά να πουλήσει για να φέρει λεφτά στα δημόσια ταμεία η υπουργάρα μας, ο ''Τζούλη πάρ'τονε'' Καμμένος. Παρουσίασε τελικά μία συμφωνία για πώληση 100.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σε μη εξουσιοδοτημένο από το εκεί Κράτος, το βαθιά συντηρητικό σουνιτικό ουαχαμπιτικό Κράτος των Σαουδαράβων (τίποτε δεν γίνεται δίχως άνωθεν εντολή, η ''Σαρία'' πάνω από όλα...), αγοραστή. Μένει ένα υπόλοιπο 200.000 βλημάτων που δεν ξέρουμε ποιος θα τα έπαιρνε να τα πουλήσει για να κονομήσει. Στην πορεία μάθαμε ότι ο μεσάζοντας σε αυτήν την αγοραπωλησία, Βασίλης Παπαδόπουλος, είχε σπρώξει όπλα στη Ράκα της Συρίας (ενώ μαινόταν ο εμφύλιος...) το 2014, η οποία Ράκα κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του ISIS και τα όπλα αυτά βρέθηκαν στα χέρια τους. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει στενές σχέσεις και παλαιά γνωριμία με τον Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη''. Στη μοναδική του εμφάνιση ως τώρα σε ΜΜΕ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στα ''Παραπολιτικά 90.1 FM'' ότι ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ. ΔΕΝ έγινε μεσάζοντας στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία με δική του πρωτοβουλία, κάποιος άλλος τον διάλεξε, την ώρα που όπως βλέπουμε στο εμπιστευτικό έγγραφο του ΓΕΣ και τη Διεύθυνση Υποστηρίξεως, το οποίο παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος,
 
 
υπάρχει σημείωση με...στιλό που αφορά την πώληση των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, η οποία σημείωση αναφέρει:
 
Προσοχή! Για κανένα λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό.
 
Τα σημεία-κλειδιά στην περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης είναι δύο.
 
α) Ποιος θα αναλάμβανε να πουλήσει τις 200.000 βλήματα που ''περίσσευαν'' από τη συμφωνία με τους Σαουδάραβες, πού θα τα πουλούσε και τι ποσό θα ''κονόμαγε''; Μήπως είχε συσταθεί ΗΔΗ εταιρεία γι'αυτόν τον σκοπό ή ακόμη χειρότερα, μήπως ΠΡΟΫΠΗΡΧΕ αυτή η εταιρεία;
 
β) Αν υποθέσουμε ότι η βιομηχανία του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου ''έσπρωχνε'' όπλα στη Συρία την εποχή που μαινόταν ο εμφύλιος, με ποιο τρόπο το έκανε; Με ποιανού τα ΚΑΡΑΒΙΑ το έκανε;
 
Εμείς από εδώ σας λέμε ότι μόλις απαντηθούν αυτά τα δύο ερωτήματα, στην πορεία της υπόθεσης, ο υπουργός ''Τζούλη πάρ'τονε'' Πάνος Καμμένος θα βρεθεί να φοράει ''μελιτζανιά''. 'Ήδη έχουν αρχίσει και κελαηδούν διάφορα πουλάκια που αναφέρθηκαν παραπάνω και καταθέτουν ενόρκως κι αρμοδίως ''ομορφιές''. Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, για να μάθει ο κόσμος το ποιο είναι αυτό το διεφθαρμένο σκουπίδι, ο υπουργός ΤΖΟΥΛΗΣ που κατηγορεί τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του Βαγγέλη Μαρινάκη με ένα κάρο αχαρακτήριστα κι ατεκμηρίωτα ψεύδη, με πρωτοφανές θράσος από το βήμα της Βουλής κι από τα ΜΜΕ στα οποία έχει πρόσβαση. Το Ειδικό Δικαστήριο και τις χειροπέδες ο ΤΖΟΥΛΗΣ, που έστελνε την εισαγγελέα Τζίβα μεσάνυχτα σε κελί ισοβίτη για να ενοχοποιηθεί με ΨΕΜΑΤΑ ο Μαρινάκης στην υπόθεση του Noor 1, δεν τα γλιτώνει...

Σχόλια

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για να συνοψίσουμε λίγο.Ο εθνικός μεσάζων Β.Π. ίδρυσε μια εταιρία για την κατασκευή πολεμικού υλικού.Τα μηχανήματα της εταιρίας εισήχθησαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία επί εμφυλίου εκεί.Για αυτήν την εισαγωγή καταδικάσθηκε για λαθρεμπόριο ο Β.Π., αφού δεν αποδόθηκαν οι ανάλογοι φόροι .Τα μηχανήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα κατασκευής οπλισμού του πρώην ανατολικού μπλοκ.Έτσι λοιπόν κατασκευάστηκαν οι σφαίρες για Καλάσνικοφ.Οι σφαίρες αυτές βρέθηκαν λοιπόν στη Ράκα.Το πιθανότερο είναι να είχαν πουληθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν σε κάποιον στην περιοχή και να βρέθηκαν στα χέρια του ISIS κατά αναλογία με τα οχήματα και τους πυραύλους αμερικάνικης κατασκευής που βρέθηκαν στα χέρια τους.Με άλλα λόγια άλλα τα πήραν από τους υποχωρούντες αρχικά Ιρακινούς και άλλα από τους συμμάχους τους Τούρκους,Σαουδάραβες (αρχικά μέχρι να τους τραβήξουν το αυτί οι Αμερικάνοι), ΗΑΕ (μέχρι να στραφούν εναντίον τους) και Κατάρ.Μέχρι στιγμής ο Τζούλης ελέγχεται για δυο πράγματα.Πως το ΥΕΘΑ συνεργάζεται με κάποιον καταδικασμένο για λαθρεμπόριο και κατά δεύτερον γιατί δεν έγινε έλεγχος για την ιστορία με τις σφαίρες.Πάμε παρακάτω.Όπως βλέπουμε υπάρχει σπουδή για την χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου σε όλες τις δουλειές που ξέρουμε μέχρι τώρα και έχουν να κάνουν με τη μέση ανατολή.Σημαίνει δηλαδή ότι κάποιες άκρες τις έχει εκεί.Τι είδους άκρες είναι κανείς δεν μας έχει ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ μέχρι τώρα.Επίσης ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχει πουλήσει , πότε το πούλησε και σε ποιόν το πούλησε στην περιοχή.Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήθελε 200.000 βλήματα για πάρτη του.Εκεί είναι όλο το ζουμί.Οι Σαουδάραβες ζήτησαν 100.000 και όχι 300.000.Υπάρχει μια διαφορά λοιπόν για την οποία κανένας δεν έχει δώσει επαρκή εξήγηση.Πιθανώς κάπου αλλού έπρεπε να πάνε και για αυτό υπήρξε το ζήτημα με τις μεταφορικές (ποιά να ήθελε άραγες?) αλλά και για αυτό η επίσημη αντιπροσωπεία από τη Σαουδική Αραβία ήρθε έτοιμη να πληρώσει μόνο για 100.000 βλήματα.ΥΓ.Και καλά ότι ο Β.Π. εξυπηρετούσε εθνικούς σχεδιασμούς και ήταν μπλεγμένη και η ΕΥΠ δεν στέκει ως σενάριο και για αυτό αποσύρθηκε πάραυτα .Αλλωστε μόνο οι ΣΑΝΕΛ το υποστήριξαν.Στην ΕΥΠ δεν είναι τόσο μαλάκες για να μπλέξουν με τον Τζούλη αλλά ούτε και τόσο ικανοί για να οργανώσουν τέτοια ιστορία στη μέση ανατολή χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι ισραηλινοί και αμερικάνοι.ΥΓ2.Αν κάτι μου διαφεύγει Σάββα ή υπόλοιποι σύγγαυροι παρακαλώ συμπληρώστε.

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

Αφού Σάββα "υπάρχουν δεσμεύσεις σε επίπεδο πολιτικό",τότε υπάρχουν ευθύνες και για τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ του Τζούλη,ναι αυτόν εννοώ,τον Τζήφρα.

Εικόνα Red Kokkinos

ξεφτιλισμενη νεοελληνιστικη "κουλτουρα", μια ζωη σιχαμια, βρωμα, δυσοδια, ψεμα, λαμογια, πουστια... Τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει...
Ποιος λαος θα μπορουσε να εχει τετοια πουστικη κυβερνηση με τσιπροκαμενοκοντονηδες κλπη ερασιτεχνικη μαφια.

Εικόνα Romain

Πολύ σωστός φίλε.

Αν και δεν φταίνε οι Τσιπροκαμμένοι αλλά οι κουτο ηλίθιοι που τους ψήφισαν και δύο φορές μάλιστα.