Ο ΜΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΠΑΤΕΡΑ-ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-''ΖΟΥΓΚΛΑ''



Για να μην περάσει απαρατήρητο, αν και είμαστε σίγουροι ότι το διαβάσατε, κάνουμε αναπαραγωγή των δηλώσεων του Μάκη Γιαννουσάκη στο Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο του Unfollow και του to10.gr.
 
Γι’ αυτό και εγώ επέλεξα να μιλήσω με τον ίδιο τον Μάκη Γιαννουσάκη και να τον ρωτήσω για το τι ακριβώς αναφέρεται στις κινήσεις των διαβόητων λογαριασμών της εταιρίας του, της G-Tankers. Στην απάντησή του ο Γιαννουσάκης είναι κατηγορηματικός: «Έχω δηλώσει και στις αναστολές, αλλά και οπουδήποτε αλλού έχει χρειαστεί, ότι αφορούν συναλλαγές για αμιγώς ναυτιλιακά θέματα. Συγκεκριμένα τρία από αυτά αφορούν πραγματικούς εφοδιασμούς πλοίων, το τέταρτο έμβασμα αφορά πληρωμή ασφαλιστικής αποζημίωσης για πραγματική ζημιά πλοίων που διαχειριζόμουν και ήταν συμφερόντων μου. Και τέσσερα μικρότερα εμβάσματα συνολικού ύψους και τα τέσσερα 200.000 δολαρίων τα οποία ήταν για κάλυψη ταμειακών και διαφόρων άλλων αναγκών σε πλοία. Γεγονός απόλυτα συνηθισμένο και νόμιμο στη ναυτιλιακή αγορά […] είναι νόμιμες συναλλαγές για αμιγώς ναυτιλιακά θέματα» Ταυτόχρονα επισημαίνει και το πρόβλημα της χρονικής απόστασης ανάμεσα στην υπόθεση Noor1 και την περίοδο όπου επικεντρώνεται η έρευνα: «Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά τα παραπάνω εμβάσματα αφορούν πραγματικές ναυτιλιακές και δεν έχουν καμιά σχέση με παράνομες πράξεις, πολύ δε περισσότερο δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την υπόθεση του Noor 1, η οποία εξελίχθηκε το Μάιο και Ιούνιο του 14, δηλαδή ένα χρόνο μετά τα εμβάσματα.»
Ο Γιαννουσάκης επισήμανε και κάτι άλλο ιδιαίτερα σημαντικό στη συζήτησή μας. Όπως είναι γνωστό η υπόθεση αφορά παράνομη μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, η τρέχουσα έρευνα επικεντρώνει κυρίως στις νόμιμες συναλλαγές της εταιρείας G-Tankers και μάλιστα συναλλαγές αρκετό καιρό πριν και για ποσά σχετικά χαμηλά εάν τα συγκρίνουμε με την αξία ενός τέτοιου φορτίου ναρκωτικών. Απέναντι σε αυτό ο Γιαννουσάκης υπογραμμίζει ότι «μου κάνει εντύπωση που ερευνούν ένα χρόνο πριν. Σας εξηγώ ότι δεν ερεύνησαν καν τον καιρό που ήρθε το Noor κάτι σε σχέση με την G-Tankers. Όταν δεν ερευνάς το 2014 γιατί ψάχνεις το 2013; Δεν ήρθε το 2014 ένας μάρτυρας εχθρικός απέναντι μου να πει η G-Tankers έπαιρνε αυτό. Ας αφήσουμε απ’ έξω τους λογαριασμούς της G-Tankers. Να την αντιμετωπίσουμε σε μια παρουσία στη δίκη. Όμως, δεν ερευνήθηκε η G-Tankers, γιατί δεν είχε και καμιά εμπλοκή. Δεν έφεραν π.χ. τον αρχικαπετάνιο της G-Tankers και να του πούνε, άκουσες ποτέ το όνομα του Noor στην εταιρίας σας; Όταν δεν συνέβη αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει το Noor 1 να ερευνάται σε σχέση με την G-Tankers για ένα χρόνο πριν κιόλας.»
Όμως, ο Γιαννουσάκης κάνει και μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη. Ενώ οι δικαστικές αρχές «ξεψαχνίζουν»τις σχετικά χαμηλού όγκου συναλλαγές των εταιρειών συμφερόντων του Μαρινάκη με την G-Tankers, άλλες συναλλαγές, πολύ μεγαλύτερου ύψους, επί της ουσίας δεν διερευνώνται. «Σας λέω ότι υπάρχει συναλλαγή αμερικάνικης εταιρείας στο λογαριασμό μου και είναι δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Την ίδια εποχή. Δεν ρώτησε ποτέ κανείς τι είναι αυτά; 1.900.000. Υπήρχε συναλλαγή ένα εκατομμύριο της ίδιας εταιρίας. Αφού με ρωτούν για όλες τις μεγάλες συναλλαγές θα έπρεπε να με ρωτήσουν και γι’ αυτές. Δεν με ρώτησαν όμως.» Όταν τον ρωτάω μήπως αυτό απλώς δείχνει ότι είναι πεπεισμένες οι διωκτικές αρχές ότι αυτές οι συναλλαγές δεν έχουν κάποιο πρόβλημα, η απάντησή του είναι: «Δεν ξέρω αν είναι πεπεισμένοι από άλλα στοιχεία, δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν με έχουν καλέσει εμένα για αυτές τις συναλλαγές. Κάλεσαν κάποιους ανθρώπους σήμερα απ’ ότι πληροφορήθηκα και δεν κάλεσαν εμένα πρώτα.» Και όταν τον ρωτάω εάν τον κάλεσε η κ. Τζίβα η απάντησή του είναι επίσης κάθετη: «Δεν με κάλεσε η κ. Τζίβα. […] Ξαναλέω εγώ δεν έχω κατάθεση και η κλήση σε κατηγορούμενους ή ύποπτους ή οτιδήποτε δε γίνεται βάση του ρεπορτάζ. Γίνεται βάσει καταθέσεων. Πήρανε μια κατάθεση μου του 15 και πάνω σ’ αυτή την κατάθεση χτίσανε ένα αφήγημα. Χωρίς να με καλέσουν να επιβεβαιώσω ή όχι την κατάθεση μου. Και κάτω υπό ποιες συνθήκες έχει γίνει. Ο κύριος Μπρακουμάτσος όταν είχα κάνει αυτή τη μήνυση από μένα ξεκίνησε. Και με ρώτησε έχετε κάνει αυτή τη μήνυση την επιβεβαιώνετε; Έχετε κάνει αυτή την καταγγελία, έχω να σας ρωτήσω δέκα πράγματα έχετε να μας πείτε κάτι εσείς; Έτσι ξεκίνησε, τώρα γιατί δεν ξεκίνησε έτσι; Γιατί δεν κάλεσε εμένα να μου πει, κύριε Γιαννουσάκη είχατε πει αυτά το 15, είχατε πει αυτά προφορικά σε μένα.»
 
Ελπίζουμε να καταλαβαίνει και ο πιο κακοπροαίρετος ότι όχι απλώς δεν υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν το Βαγγέλη Μαρινάκη με την υπόθεση, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι εμπνευστές της ανάμειξης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης με το Noor 1 το 2014, Σαμαράς-Μπαλτάκος στην αρχή, Πατέρας-Μελισσανίδης-Καμμένος και πλέον και Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, παλεύουν να δημιουργήσουν τέτοια ''στοιχεία'' και δεν τους βγαίνει με τίποτα. Όπως διαβάζουμε δε στο κείμενο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου,

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τέτοια εποχή ο Μαρινάκης μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και συναντούσε επίσημα τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Ο πρωθυπουργός τότε για τις φήμες για την υπόθεση του Noor1 σε σχέση με τον επιχειρηματία, είχε διατυπώσει στο περιβάλλον του τη θέση ότι πρόκειται για λανθασμένες εκτιμήσεις.
 
Αν κάνεις τα κέφια στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όλα καλά, δεν ασχολούνται μαζί σου. Αν τους ''ζορίσεις'' λίγο με την κριτική σου, θα κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να σε χώσουν φυλακή, έστω κι αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Κανένα πρόβλημα, θα δημιουργήσουν αυτοί ''στοιχεία''. Ε να δούμε λοιπόν πού θα καταλήξει η υπόθεση και το ποιος θα κλάψει με μαύρο δάκρυ στο τέλος της...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Σάββα δεν θα χεις αντίρρηση να δώσω τον παρακάτω σύνδεσμο. Έχει ένα βίντεο για τον Νίκο Γόδα, όπου μιλάει συγκρατούμενος θανατοποινίτης στις φυλακές κέρκυρας και λέει τί φορούσε ο Νίκος το πρωί που πήγε για εκτέλεση. Δεν το λέει το φέιςμπουκ ή καποιος γαύρος. Συγκρατούμενος λέμε. Γιατί κάποιοι αμφισβήτησαν την ιστορική αλήθεια. Είναι οι ίδιοι που, σαν τους δοσίλογους της κατοχής, πουλάνε το τομάρι τους και τα μολύβια τους καθημερινά στους σύγχρονους μαφιόζους για πέντε τάληρα. Πάρτε το μάγκες να το βγάλετε αύριο στο σκατοβοθροσάιτ των λαθροτσίγαρων που σας ταϊζει.

https://www.youtube.com/watch?v=45xblsCWabE

Εικόνα savvas gridlock

Δώσ'το, αλλά να ξέρεις, η προπαγάνδα δεν θα σταματήσει.

Εικόνα takis xwsiar

To μονο που με προβληματιζει είναι ότι ο Μαρινακης θα βλεπει τις Κυριακες στο Καραϊσκάκης τον Κοκκαλη να πινει ηρεμος,αταραχος τις ουισκαρες του,απ'οταν εφυγε από τον Ολυμπιακο,και φανταζομαι ότι βλέποντας τι τραβαει ο ιδιος και η οικογενεια του επειδή είναι προεδρος στην ομαδα μας,δεν θελει και πολύ...Σε αυτό που ελπιζω όμως,ειναι ότι θα την εχει "δει" εγωιστικα και αντρικια και θα θελει να τους γαμησει από την θεση αυτή,που αυτοι δεν θελουν να τον βλεπουν.Οποτε ειμαστε υποχρεωμένοι ΟΛΟΙ οι Ολυμπιακοι να του δειχνουμε ενωμενοι την απολυτη ΣΤΗΡΙΞΗ στο προσωπο του και στην ομαδα μας,και να μην τον αφήσουμε ουτε λεπτο μονο του να τα βαλει με ολους αυτους τους βρομιάρηδες,κρατικους και παρακρατικούς. ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ,ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΝΗΘΙΚΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!

Εικόνα CEN-TAURUS

Θεωρώ ότι σ' αυτό το επίπεδο, δεν υπάρχουν ούτε καλές ούτε κακές σχέσεις. Ένας επιχειρηματίας έχει στόχο να διασώσει την αυτοκρατορία που έστησε μια ζωή και για το σκοπό αυτό θα κάνει και ανίερες συμμαχίες. Τακίμια με τον εχθρό. Ανάγκα γαρ. Ταυτόχρονα, ο άλλος επιχειρηματίας (βαγγέλας) δεν ψυχραίνεται, αλλά τον κρατάει για να τον χρησιμοποιήσει πιθανώς αύριο ως δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη πλευρά, αν τα οικονομικά του συμφέροντα το επιβάλλουν. Μόλις παγιωθεί το καθεστώς στο λιμάνι και το εμπεδώσουν όλοι, τότε θα δούμε προσεγγίσεις με τον νιάου, ο οποίος θα θελήσει να μετέχει ακόμη και με κατώτερο ρόλο και μερίδιο. Γι αυτό βλέπουμε το σωκράτη στα επίσημα, σε κάποιες εκδηλώσεις του συλλόγου, τα παιδιά του στη διοίκηση κλπ. Έτσι παίζεται το παιχνίδι απ αυτούς που δεν μετράνε μια ώρα τα ρέστα στο σούπερ μάρκετ. Τα άλλα τα ρομαντικά είναι γι αυτούς που τα μετράνε.

Εικόνα savvas gridlock

Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να στηρίζουμε τόσο πολύ τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι αυτά που επισημαίνεις, Τάκη. Όποτε έχει δίκιο και πάνε να του την φέρουν ύπουλα, δεν κάνει πίσω, βγαίνει μετωπικά και τους παίρνει κούρσα όλους. Έτσι είμαστε κι εμείς εδώ στο site ως χαρακτήρες, έτσι είναι οι περισσότεροι Πειραιώτες που ξέρουμε στην πόλη μας. Όταν λέμε ότι ο πρόεδρος είναι ένας από εμάς, το εννοούμε και το τεκμηριώνουμε.

Εικόνα dimitrov7

Ωραία τα γράφεις takis xwsiar, νομίζω πως αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος που θέτεις. Απλά κι ο Σωκράρης δεν τράβαγε κι αυτός λίγα τότε. Καθότι πρόεδρας του Θρύλου. Όμως τότε ήταν εθνικός προμηθευτής και στενά δεμένος με το κράτος οπότε κάποιοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν κάποιο όριο στην όποια κυβέρνηση. Ε και τέλος πάντων ο Κωστάκης ο ακάματος το 2004 ήταν λουλούδι κι αγγελούδι σε σχέση με τους σημερινούς. Πάντως από πολιτικής άποψης μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό το θέμα. Είπαμε .... αλλά εδώ μιλάμε για πολιτική εγκληματική οργάνωση. Κι όλως τυχαίως σήμερα έσκασε η μπόμπα στο εφετείο ..... εν μέσω διαμάχης με την δικαιοσύνη. Παρακράτος ενδεδυμένο τρομοκρατική οργάνωση? Αληθινή τρομοκρατία? Νταλαβέρι εκφοβισμού γενικώς? Δύναμη και κουράγιο στον Βαγγέλα, καθαρό μυαλό και πάθος να τσι γαμήσει ούλους. Κι εμείς μαζί του. Γι΄αυτό λέω .... ψυχραιμία στις κρίσεις μας για τον πρόεδρο.

Εικόνα XGEORGE

Παιδιά στο f/b τι έγινε η σελίδα? γιατί είχα να μπω μέρες κ την έχασα....

Εικόνα savvas gridlock
Εικόνα REDHERAKLIO

Πληκτρολόγησε "Ξέρετε εσείς"

Εικόνα XGEORGE

Ευχαριστώ φίλε....

Εικόνα CEN-TAURUS

Δεν υπάρχει χειρότερη εγκληματική οργάνωση, από αυτή που δρα παρακρατικά, καλυμένη από μια επίφαση νομιμότητας. Γιατί ξέρει ότι δεν θα την ενοχλήσει κανείς, όσο ελέγχει τις μυστικές υπηρεσίες, τους μηχανισμούς παραγωγής νόμων, τον τύπο και συνεπικουρείται από όλο το πλέγμα των μεγαλοσυμμοριών. Θεός να φυλάει.