ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Όπως είδαμε τα του μπάσκετ και προβληματιστήκαμε, σήμερα θα παρουσιάσουμε κάποια στατιστικά στοιχεία, τα οποία αφορούν την ποδοσφαιρική μας ομάδα και τα οποία πήραμε από τη σελίδα του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου. Τα στοιχεία προέρχονται από 35 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αφορούν τον τελευταίο 1,5 χρόνο, σεζόν 2016-17 και τη μισή φετινή σεζόν, 2017-18. Για την Ελλάδα όμως και το δικό μας πρωτάθλημα συγκεκριμένα, τα στοιχεία αφορούν μόνο τη φετινή σεζόν, αν δούμε τον αριθμό των παιχνιδιών για τα οποία έγινε η στατιστική επεξεργασία (14) δίπλα από την εμφάνιση κάθε ελληνικής ομάδος στους πίνακες. Η ιστοσελίδα, σε συνεργασία με την Instat, μία εξειδικευμένη στη συλλογή ποδοσφαιρικών δεδομένων εταιρεία, εστιάζει σε 3 τομείς του παιχνιδιού. Άμυνα=σουτ που δέχεται μέσα από την περιοχή της μία ομάδα, κατοχή μπάλας και επίθεση=σουτ εντός εστίας. Είναι 3 στατιστικοί δείκτες που ''λένε πολλά'' για το ''τι ψάρια πιάνει'' ένα ποδοσφαιρικό σύνολο.
 
α) Στα σουτ που δέχονται οι ομάδες μέσα από την περιοχή τους, στην αμυντική τους λειτουργία, ο ΠΑΟΚ είναι 3ος με 3,29 σουτ ανά ματς, η ΑΕΚ 11η με 3,5 σουτ ανά παιχνίδι, ο ΠΑΟ 25ος με 4 σουτ ανά παιχνίδι, ο Ατρόμητος 34ος με 4,57 σουτ ανά ματς και ο ΠΑΣ Γιάννινα 45ος με 4,79 σουτ ανά ματς. Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στις πρώτες 50 ομάδες του πίνακα, κάτι που υποδηλώνει την τραγική φετινή του αμυντική λειτουργία, με 16 γκολ παθητικό σε 15 ματς πρωταθλήματος...
 
β) Στην κατοχή μπάλας, ο ΠΑΟΚ είναι 11ος με 62,1%, η ΑΕΚ είναι 16η με 61,3% και ο Ολυμπιακός είναι 39ος με 58,7%, τρίτος ανάμεσα στις ελληνικές ομάδες...
 
γ) Στα σουτ εντός εστίας στην επιθετική λειτουργία των ομάδων, η ΑΕΚ είναι 24η με 6,21 σουτ ανά παιχνίδι. Άλλη ελληνική ομάδα στις πρώτες 50 δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει 10 γκολ παραπάνω από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (32 έναντι 22), αλλά η ΑΕΚ είναι πολύ πιο εύστοχη και δημιουργεί και περισσότερο, με 210 τελικές προσπάθειες έναντι 192 του Ολυμπιακού, όπως βλέπουμε στον πίνακα με τα στατιστικά στο επίσημο site της Superleague.
 
Σε 3 κρίσιμους τομείς του παιχνιδιού, υστερούμε από την ΑΕΚ και στους 3, από τον ΠΑΟΚ σίγουρα στους 2 (δεν ξέρουμε αν είναι περισσότερο εύστοχος από εμάς στις τελικές του προσπάθειες) και αμυντικά υστερούμε μέχρι κι από τους απλήρωτους παίκτες του ΠΑΟ και του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως φυσικά κι από τον πολύ σοβαρό φέτος Ατρόμητο.
 
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ. ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ''ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ'', ΠΟΥ ΛΕΕΙ ''ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ''.
 
Η διαφορά στο μπάτζετ του Ολυμπιακού από τους ανταγωνιστές του είναι ΧΑΩΔΗΣ. Ο Ολυμπιακός ξοδεύει περίπου όσα λεφτά δίνουν για συμβόλαια-κόστος ομάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Ατρόμητος μαζί. Δεν γίνεται αυτές οι 3 ομάδες να παρουσιάζουν πολύ πιο ισορροπημένα σύνολα πάνω στο χορτάρι. Η εξήγηση γι'αυτό το φαινόμενο είναι μία και μοναδική.
 
 
Απαιτείται ΑΜΕΣΑ βελτίωση, η οποία θα προέλθει πρώτα και κύρια από την προπόνηση. Εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι χρειαζόμαστε μεταγραφές για να έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία από...τον ΠΑΣ Γιάννινα, ή θέλουμε το...Μιραλάς για να σουτάρουμε καλύτερα, πιο εύστοχα, από τους επιθετικούς της ΑΕΚ. Μεταγραφές χρειαζόμαστε και ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, αλλά για να βελτιωθούν οι παραπάνω δείκτες απαιτείται ΣΧΕΔΙΟ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ, ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ στου Ρέντη. Όποιος δεν θέλει να το δει, μάλλον βαφτίζει την επιθυμία του πραγματικότητα, αγνοώντας τα στοιχεία...

Σχόλια

Εικόνα Romain

"γ) Στα σουτ εντός εστίας στην επιθετική λειτουργία των ομάδων, η ΑΕΚ είναι 24η με 6,21 σουτ ανά παιχνίδι. Άλλη ελληνική ομάδα στις πρώτες 50 δεν υπάρχει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει 10 γκολ παραπάνω από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα (32 έναντι 22), αλλά η ΑΕΚ είναι πολύ πιο εύστοχη και δημιουργεί και περισσότερο, με 210 τελικές προσπάθειες έναντι 192 του Ολυμπιακού, όπως βλέπουμε στον πίνακα με τα στατιστικά στο επίσημο site της Superleague.

Πως μπορεί να είναι "πιο εϋστοχη, να δημιουργεί περισσότερο" και να έχει πετύχει πολύ λιγότερα γκολ?

Η ουσία είναι ότι είμαστε πρώτοι αν και με διαιτησία που μας έχει στερήσει 8 βαθμούς και έχει δώσει στις δικέφαλες κότες μεγάλες αβάντες. Βέβαια η διαιτησία θα συνεχίσει και στον β γϋρο στο ίδιο μοτίβο αλλά δεν πιστεύω να κάνουμε τόσες γκέλες όσες με Χάσι.

Θα είναι όμως ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα.

Εικόνα savvas gridlock

Στις τελικές εντός στόχου είναι καλύτερη όλων. Βρίσκει καλύτερα την εστία, πιο καθαρά, από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Αυτό είναι το κρίσιμο στατιστικό, το πόσες φορές έρχεσαι σε θέση να δεις καθαρά το αντίπαλο τέρμα, οπότε έχεις δουλευτεί καλύτερα, έχεις σχέδιο στο να βγάλεις καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Αυτός ο δείκτης θεωρείται κρίσιμος από το Διεθνές Παρατηρητήριο, όχι από εμένα, όπως βλέπεις. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ δημιουργεί κι αρκετές τελικές εκτός εστίας, με σουτ στα περιστέρια.

Εικόνα el trick

Είναι λοιπόν αυτά τα στοιχεία ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι δεν έχουμε ομάδα. Ομάδα με την ένοια του συνόλου όχι της ατομικής αξίας κάθε παίκτη.
Είμαι δε σίγουρος ότι θα βελτιώσουμε το ομαδικό μας πνεύμα, ιδιαίτερα αν μικρύνει το ρόστερ, οπότε θα βελτιώσουμε και τα στατιστικά μας.
Θα ήθελα όμως να παρουσιαστούν και κάποια άλλα στοιχεία. Όπως τα υποδεικνυόμενα φάουλ ή πέναλτυ πλησίον της περιοχής. Συνήθως αυτά καταλήγουν σε καλές τελικές. Άρα όποιος έχει είτε την ικανότητα έιτε τη διαιτησία μαζί του θα έχει πολλά τέτοια φάουλ. Υπαρκτά ή ανύπαρκτα.

Εικόνα savvas gridlock

Δεσμεύομαι φίλε να το κάνω.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Να συνυπολογίσουμε ότι ούτε η αήττητη Ατλέτικο (Κερατσινίου ντε...) και δεύτερη στην πριμέρα εμφανίζεται σε καμιά από τις 3 κατηγορίες. Ούτε η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα στην αμυντική λειτουργία, όπως τουλάχιστον την ορίζει το ινστατ, ενώ η Ρεάλ που είναι 9 βαθμούς πίσω (θα δούμε βέβαια κι αύριο τι θα γίνει κι εκεί) είναι μέσα.

Αλίμονο δεν λέω τι γαμάτα που είμαστε, τα βλέπουμε άλλωστε κι από την αρχή της χρονιάς - απλά με "τους αριθμοί" για να βγει αξιόπιστο συμπέρασμα, όσο μεγαλύτερο το πλήθος και το δείγμα τόσο το καλύτερο, γιατί εξαλείφει το περιθώριο λάθους των "συγκυριακών συνθηκών".
Αυτό που σίγουρα δείχνουν αυτά τα στατιστικά είναι η κατάσταση των ομάδων στα μισά του πρωταθλήματός τους (εντάξει όχι σε όλες, πχ Βουλγαρία, Νορβηγία κλπ) - και όλοι ξέρουμε πώς ξεκινήσαμε εμείς το δικό μας (χωρίς προετοιμασία στην ουσία) οπότε τα δικά μας στατιστικά... ε, πάσχουν λίγο. Μετά τις γιορτές που θα υπάρχει μια... κανονικότητα στην ομάδα, θα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Σίγουρα δεν χρειαζόμαστε Μιραλάς και μεταγραφές για να κοντράρουμε ΠΑΣ και ΑΕΚ και σίγουρα χρειάζεται αυτό που λες: μεθοδική και συστηματική δουλειά. Μέχρι τώρα ως γνωστόν παίζαμε... τραυματίες.
Πιστεύω παρ' όλα αυτά ότι θα παρουσιαστούμε πιο βελτιωμένοι μετά τη διακοπή και φυσικά ότι το Μάη θα 'ναι ωραία...

Ό,τι κι αν γίνει πάντως, ό,τι κι αν αποφασίσουν ο Πρόεδρος κι ο προπονητής, εμείς ξέρουμε - ΟΛΟΙ εκεί, ΟΛΟΙ στην κερκίδα. Κάθε αγωνιστική είναι τελικός. Δεν το αντέχουν να μας βλέπουν εκεί. Στα δικά τους κοτέτσια ακούς τους ψύλλους από τα αδέσποτα να ρεύονται, τη στιγμή που στον ΝΑΟ μαζευόμαστε 20.000 γαυρόσκυλα για πλάκα.
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΙΚΕΣ
ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

ΥΓ: Στα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα να τους ζητάτε να σας πουν τα δικά μας, έτσι; Αυτά που λέμε όταν κουδουνίζουν τα κλειδιά...
Και βέβαια: μπουλκουμέδες κέρασε ο ΘΡΥΛΟΣ για άλλη μια φορά στην Τουρκία. Κι ειλικρινά δεν ξέρω ποιος ανεβάζει περισσότερους σφυγμούς - οι παίκτες, ή εμείς - ούτε σε τεστ κοπώσεως τέτοια νούμερα!

Εικόνα savvas gridlock

Ορέστη, δεν έχει έρεισμα η σύγκριση ομάδων από διαφορετικά πρωταθλήματα. Λογική έχει μόνο το να κρίνει κάποιος ουδέτερος, με το ίδιο ριτήριο, ομάδες από το ίδιο πρωτάθλημα. Γι'αυτό συγκρίνουμε Ολυμπιακό με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κατά βάση.

Εικόνα ze ηλιας

Αν και συμφωνώ στο θέμα του προπονητή τα στατιστικά του ποδοσφαίρου δεν είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αντιπροσωπευτικά της εικόνας των ομάδων.
Αν πχ ένας τραχανοπλαγιάς σέντερ μπακ τραβήξει ένα σουτ απ το κέντρο και μπλοκάρει στο χαλαρό ο τερματοφύλακας,αυτό λογίζεται στη στατιστική "ως τελική" !!!!!!!!!!!!!!
Σε αντίθεση με το μπάσκετ που τα στατιστικά είναι καθρέφτης του αγώνα και βέβαια ο έχων τα καλύτερα πάντα κερδίζει.

για να μην ξεχνιόμαστε
ΣΕΞ ΚΑΙ ΒΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΑΜΙΑ (VERSION II)

Εικόνα savvas gridlock

Φιλε, το λενε κι αλλοι αυτο, αλλα στην Ελλαδα γενικα δεν σουταρουν οι παικτες. Ποσω μαλλον να σουταρουν απο πολυ μακρινη αποσταση και να βρουν κι εστια, γιατι αυτο εξεταζουμε.

Εικόνα redterror

Δεν πιστεύω οτι ο Λεμονής είναι προπονητής για τον Ολυμπιακό και δεν νομίζω οτι με τον συγκεκριμένο θα δούμε τον Ολυμπιακό "ομάδα"Τη χρονική στιγμή που τον πήραμε θα έπαιρνα κάποιον άλλον αυτή τη στιγμή όμως δε θα τον άλλαζα με ΤΙΠΟΤΑ.Η στατιστική λέει πάρα πολλά,αλλά για μας που παρακολουθούμε δε μας λέει κάτι καινούριο ή κάτι που δεν έχουμε καταλάβει οτι δηλ.δεν παίζουμε μπάλα και οτι περιμένουμε απο τους παίχτες με τη δεδομένη ποιότητα τους να μας ξελασπώσουν στα παιχνίδια.Απο κάποιο σημείο του πρωταθλήματος και μετά έχουμε στρώσει λίγο σαν ομάδα(μαζί και τα στατιστικά μας) και η λογική λέει οτι θα συνεχίσουμε να στρώνουμε.Για να πάρουμε φέτος πρωτάθλημα πρέπει λοιπόν να πάμε "κόντρα" στο ποδόσφαιρο "κόντρα" στη στατιστική αφού φέτος ΔΕΝ προλαβαίνουμε να φτιάξουμε ομάδα.Τι πρέπει να κάνουμε εμείς σαν οπαδοί και τι η ομάδα?Αυτά που δεν μπορεί να πιάσει καμία στατιστική!!Να είμαστε συνέχεια ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΙ!!Να περιμένουμε πότε θα έρθει η κυριακή να πάμε στο καραισκάκη να γαμήσουμε τον επόμενο.Να μην εφησυχάσουμε αν δεν κατακτήσουμε και μαθηματικά το 8ο!!Να μην πανηγυρίζουμε πρωτάθλημα χειμώνα λες και είμαστε το αεκ.Να είναι το γήπεδο ΠΑΝΤΑ γεμάτο!!Να μας βγεί τουλάχιστον μια μεταγραφή απο αυτές που θα κάνουμε.
Σάββα πολύ καλό άρθρο να ξέρουμε που βρισκόμαστε και να μη πετάμε στα σύννεφα!!

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε μου, μακάρι να έχεις δίκιο, αλλά το βασικό για εμένα είναι να σέβεσαι τις Αρχές του εκάστοτε αθλήματος. Πάνω από όλα είναι το άθλημα, όχι η ''ψυχή'' της κερκίδας. Η κερκίδα βοηθάει μέχρι ένα σημείο, δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ. Οπαδισμός ίσον συναίσθημα, αναμφίβολα, εδώ είμαστε ξοδεύοντας χρόνο εις βάρος πιο επωφελών για εμάς ενεργειών, που θα γέμιζαν τις τσέπες μας, όχι μόνο εμείς που γράφουμε αλλά κι εσείς που σχολιάζετε, αναλύετε, ξοδεύετε φαιά ουσία κάθε μέρα για τον Θρύλο. Την ώρα της ανάλυσης όμως του παιχνιδιού, αν το συναίσθημα δεν πάει περίπατο για να πάρει τη θέση του η λογική του αθλήματος, θα πέσουμε στο λαϊκισμό. Λαϊκισμός και συνωμοσιολογία ας αναζητηθούν εκτός αυτού του site.

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Αυτό είναι!!!

ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...

Εικόνα dimitrov7

Σωστόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόός.
Εγώ πάντως πιστεύω πως αρκετοί αδικούν τον Τάκη. Είχα ποστάρει κι ένα άρθρο σχετικό από δημοσιογράφο που μάλλον ήταν Ολυμπιακός.
Η βελτίωση για μένα είναι σημαντική. Φυσικά ο σερ Τάκης δεν είναι Πεπ, ούτε Παπ της Ρούμελης όπως ο Σοιλέδης Τζόλε της Ρούμελης. Και λάθη κάνει και απ΄όλα.
Αλλά αυτός είχε τα φρύδια να βάλλει το κεφάλι του στον ντορβά κι αυτός θα σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου σε περίπτωση αποτυχίας αλλά ίσως η μοίρα τον στεφανώσει με τη δόξα να πάρει το ενδοξότερο πρωτάθλημα όλων. Ακόμα κι από το περσινό.
Για την ώρα πάντως είμαστε πρώτοι.
Και βέβαια κάποιοι παραμένουν στο απυρόβλητο. Άραγε το 3ο σεντρεμπάκ της εθνικής ομάδας της χώρας του, λέω γω, δεν έχει επαγγελματικό εγωισμό?
Όσο για τα στατιστικά ..... δεν λένε την αλήθεια στην κανονική μπάλα ή μάλλον λένε πολλές αλήθειες αν διαβαστούν διαφορετικά.

Εικόνα savvas gridlock

Βελτίωση υπάρχει, αλλά σε καμία περίπτωση ως ομάδα, συνολικά. Υπάρχει βελτίωση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αυτό δεν αμφισβητείται. Για το Βούκοβιτς, φίλε, λυπάμαι, αλλά η ευθύνη είναι του Τάκη Λεμονή. Δόθηκαν 2 εκ. ευρώ στην Κόνιασπορ κι ένα πολύ υψηλό, για τα ελληνικά δεδομένα, συμβόλαιο στον ίδιο τον παίκτη το καλοκαίρι. Είναι επένδυση της ΠΑΕ. Ο Λεμονής δεν την σέβεται, καψονάρει τον παίκτη στα Περιβόλια, βάζοντάς τον για ελάχιστα λεπτά στο τέλος. Έχει κίνητρο να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, εν όψει Μουντιάλ το καλοκαίρι. Δεν είναι σωστή η συμπεριφορά του Λεμονή προς το πρόσωπό του.

Εικόνα manthos 956

Έτσι ακριβώς !!
Γεμάτο (όσο γίνεται ! και "γαμάτο" όσο παίρνει !!) γήπεδο, χωρίς να "τσιμπάμε" στις προκλήσεις (τύπου Μπέριου, πρόσφατα) γιατί καραδοκούν για τιμωρία.
Με σωστή διαχείριση των παικτών που υπάρχουν (αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά), ορθολογικό καταρτισμό της σύνθεσης της ομάδας σε κάθε αγώνα και απλή-κοινή λογική, δεν γίνεται να μή πανηγυρίσουμε το Πρωτάθλημα στο τέλος.

Εικόνα manthos 956

Επίσης ο πίνακας του "παρατηρητηρίου" αφορά στην τρέχουσα περίοδο για τα πρωταθλήματα που είναι σε εξέλιξη και στην πλήρη για όσα έχουν τελειώσει (π.χ. Φινλανδία)

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός.

Εικόνα manthos 956

Τα στατιστικά και οι πίνακες διαβάζονται με πολλούς τρόπους.
Από το επίσημο site του πρωταθλήματος στις 210 τελικές της ΑΕΚ σε 15 αγώνες οι 111 είναι εκτός, οι 66 εντός και οι κεφαλιές 33 (111+66+33=210). Άν υπολογίσουμε για τον δείκτη επίθεσης του "παρατηρητηρίου" 66+33=99:15=6,60.
Τα αντίστοιχα του Ολυμπιακού μας είναι 192 τελικές, 98 εντός, 55 εκτός και 39 κεφαλιές (98+55+39=192), οπότε ο δείκτης επίθεσης του "παρατηρητηρίου" θα έπρεπε να είναι 98+39=137:15=9,13 ή χωρίς τις κεφαλιές 98:15=6,53 !!!
Για τις αγγλικές ομάδες (από το επίσημο site της premier league) το "παρατηρητήριο" είναι ακριβέστατο :
Μάντσεστερ Σίτι τελικές 141 σε 18 αγώνες, δείκτης επίθεσης 141:18=7,83 (έχει 7,82 σε 17 αγώνες)
Λίβερπουλ τελικές 115:18=6,38 (έχει 6,29 σε 17 αγώνες)
Άρσεναλ τελικές 116:18=6,44 (έχει 6,18 σε 17 αγώνες)

Άρα μάλλον θα έπρεπε να είναι και ο Ολυμπιακός στον Πίνακα !!!

Βέβαια από τα στατιστικά του ελληνικού πρωταθλήματος προκύπτουν τα προβλήματα στην άμυνά μας, που όμως όλοι μας τα βλέπουμε και θέλουμε να διορθωθούν. Άλλο όμως αυτό και άλλο το "παρατηρητήριο".
Όλα αυτά με την προϋπόθεση-επιφύλαξη οτι τα στοιχεία που χρησιμοποιούνται είναι τα σωστά !
Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους συν-ratm-ίτες !!!!

Εικόνα savvas gridlock

Η σύγκριση ανάμεσα σε ομάδες άλλων πρωταθλημάτων είναι αδόκιμη. Γι'αυτό στο άρθρο προέταξα τη σύγκριση του Ολυμπιακού με τις άλλες ελληνικές ομάδες, στα μάτια ενός Παρατηρητηρίου που δεν έχει κάποιο κίνητρο να αβαντάρει ή να μειώσει την οποιαδήποτε ομάδα εδώ στη χώρα μας. Για το άλλο που λες, έχεις μπερδευτεί φίλε Μάνθο, στον πίνακα με τα στατιστικά της Superleague, στον οποίο αναφέρεσαι, το ''σουτ εντός περιοχής'' που βλέπεις ΔΕΝ είναι ''σουτ εντός εστίας''. Είναι σουτ που έγιναν μέσα από την αντίπαλη περιοχή, τα οποία όμως μπορεί να κατέληξαν στα περιστέρια. Εξετάζουμε τα σουτ εντός εστίας, τα ''εύστοχα'', είτε έγιναν γκολ, είτε τα έβγαλε ο τερματοφύλακας ή κάποιος αντίπαλος αμυντικός, ενώ πήγαιναν μέσα.

Εικόνα manthos 956

Συμφωνώ απολύτως !
Τίς ομάδες από την Αγγλία τις ανέφερα προσπαθώντας να "αποκρυπτογραφήσω" τον τύπο υπολογισμού των "δεικτών" ειδικά στην επίθεση που τα πράγματα είναι λίγο πιό σαφή (τελικές εντός)
Από αυτό διαπιστώνω - και φυσικά μπορεί να κάνω λάθος !- (από τα στατιστικά της Superleague που αναφέρονται σε "τελικές προσπάθειες" και όχι σε ¨σουτ εντός περιοχής" και χρησιμοποιύνται για σύγκριση στην ανάρτηση) οτι από τις 210 τελικές της ΑΕΚ οι 111 ήταν εκτός άρα 99 εντός και του Ολυμπιακού από τις 192 οι 55 ήταν εκτός άρα οι 147 (!) εντός.
Πέρα πάντως από τους αριθμούς, δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μας και πιστεύω - όπως όλοι όσοι αγαπάμε τον Ολυμπιακό μας - πως θα δούμε καλύτερη μπάλα στη συνέχεια, οπότε και τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα.
Και πάλι πολλές ευχές σε όλους !!!

Εικόνα savvas gridlock

Καλά Χριστούγεννα φίλε.

Εικόνα takis xwsiar

Δικη μου αποψη είναι ότι αυτά που εχει πει ο Σαββας για τον προπονητη που θελουμε στον Ολυμπιακο,ειναι ολόσωστα.Ομως σημερα,ακριβως ετσι όπως είναι τα πραγματα,νομιζω ότι πρεπει να στηρίξουμε τον Λεμονη.Το καλοκαιρι θα πρεπει να ερθει ο καλυτερος που να ταιριαζει στον Ολυμπιακο και μαλιστα να βρεθει πριν να ληξει το πρωταθλημα,και να κατσει το λιγοτερο 3 χρονια.Ετσι και παρει τον τιτλο ο Λεμονης,θα πρεπει να δοξαστεί οσο κανενας άλλος,απο προπονητες.

Εικόνα savvas gridlock

Για σκέψου όμως το καλοκαίρι πόσο καιρό θα πάρει στον καινούριο να ''ξεσκαρτάρει'' το ρόστερ.

Εικόνα KCS

Δεν ξέρω αν θα πάρουμε πρωτάθλημα με τον Λεμονή, αυτό που είμαι σίγουρος όμως είναι πως αλλαγή προπονητή τώρα με "ξένο εγνωσμένης αξίας" στη θέση του Λεμονή σημαίνει...ότι χάνουμε τ'αυγά και τα πασχάλια για φέτος, καίμε τον όποιο έρθει και ξαναψάχνουμε προπονητή το καλοκαίρι!
Ηρεμήστε και στηρίξτε, διότι στην τελική πολύ δύσκολα θα βρεθεί μεσούσης της περιόδου κάποιος "ξένος εγνωσμένης αξίας" να ρισκάρει τη φήμη του σ'ενα πρωτάθλημα μέτριο για την Ευρώπη και που ταυτόχρονα,για εξωαγωνιστικούς λόγους, αν το κερδίσουμε και φέτος θα είναι ΑΘΛΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης.

Εικόνα savvas gridlock

Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Ο Τάκης Λεμονής μπορεί να μείνει στην ΠΑΕ και να βοηθήσει από διάφορα πόστα, ετοιμάζοντας το έδαφος για την προσαρμογή του νέου προπονητή στην ''ελληνική πραγματικότητα''. Ό,τι κι αν γίνει εμείς στηρίζουμε, αλλά έχουμε και μάτια. Κριτική κάνουμε, όχι αφορισμούς και αναθέματα.

Εικόνα apostolos gaganis

Από τη μια "ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ" στις 17 του μήνα, απ΄την άλλη ετούτο εδώ το άρθρο. Και τα δυο άρθρα σωστά και τεκμηριωμένα. Και τα δύο δικά σου. Η ΑΛΗΘΕΙΑ, πού βρίσκεται; Γιατί βλέπω ότι το ένα άρθρο κοντράρεται με το άλλο.

Εικόνα savvas gridlock

H ομάδα μας δεν είναι καλή, ως σύνολο. Αν ήταν, θα βρισκόμασταν ήδη 10 πόντους μπροστά από το δεύτερο στη βαθμολογία. Δεν θα μας σταματούσε κανείς, όσα πέναλτι κι αν κατάπιναν κι όσες διαιτητικές αβάντες κι αν είχαν ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Είμαστε πρώτοι επειδή έχουμε μακράν το κορυφαίο ποιοτικά ρόστερ στη Superleague. Ομάδα δεν έχουμε.

Εικόνα apostolos gaganis

Το ξέρουμε όλοι ότι έχουμε προβλήματα ως ομάδα. Και έτσι πάντως, αν δεν υπήρχαν αυτές οι εξόφθαλμες διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος μας και αντίστοιχα μερικές κραχτές αβάντες υπέρ των άλλων δύο, τώρα θα΄μαστε γύρω στους 7 και βάλε βαθμούς μπροστά. Ακόμα και τότε βέβαια, τούτη την κουβέντα θα την κάναμε. Κάπως διαφορετικά όμως. Θα ήταν ριζικά διαφορετική η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αίσθηση. Και για εμάς και γιαυτούς.

Εικόνα savvas gridlock

Σε αυτό συμφωνώ. Κάποιοι πάντως δεν βλέπουν προβλήματα στην ομάδα ή εν πάση περιπτώσει βλέπουν ''θεαματική βελτίωση με Λεμονή, σε σχέση με Χασι''. Αυτο δεν προκύπτει, τουλαχιστον τεκμηριωμενα.

Εικόνα apostolos gaganis

Nαι, σωστό. Κι΄εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος απ΄ό,τι βλέπω, σε σχέση με όσα θα επιθυμούσα. Υπάρχει μεν κάποια βελτίωση, αλλά απέχει πολύ απ΄το επιθυμητό. Ικανοποίηση έχω απ΄την πρωτιά και αναμένω παραπέρα βελτίωση, με τη συνδρομή (και) των προσθηκών που χρειαζόμαστε.

Εικόνα CEN-TAURUS

Όσο θα ανεχόμαστε περίεργες αγάμητες γεροντοκόρες, που είναι και δεν είναι, θέλουν και δεν θέλουν, ξυνίζουν τα μουτράκια, κοιτάνε αλλού αφηρημένοι (οφόε, μαζουακού παλιότερα και αρκετοί άλλοι), τόσο το ρόστερ δεν θα έχει εικόνα ανάλογη του μπάτζετ. Το δόγμα "μόνο όποιος θέλει μένει", είναι καλό, ακούγεται τσίφτικο, δίνει όμως την ευκαιρία στον κάθε σκιτζή μόλις βρει μια καλύτερη πρόταση να κάνει κορδελάκια. Τσακώθηκα λέει με το μανάβη, ο ψαράς έβαλε χέρι στη γυναίκα μου, μου λήστεψαν το σπίτι και άλλες σαχλαμάρες. Κύριε θα φύγεις, μόνο αν φέρεις πίσω τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για πάρτη σου, συν ένα ποσό για το γεγονός ότι ανατρέπεις το σχεδιασμό με τις παραξενιές σου. Αλλιώς... ξέρουμε πού μένεις. Όταν ήρθες ήξερες πού θα βρεθείς. Στις βρυξέλλες σκάει κάτω από τα αρχίδια σου μια βόμβα κάθε μέρα από τον ISIS, η ομορφότερη ακτογραμμή (πειραιάς-σούνιο) του κόσμου σου ξύνισε; Οχτακόσια παίρνεις ρε μάγκα. Με πενήντα το χρόνο έχεις ολόκληρο στρατό να φυλάει την οικογένειά σου. Μας βρήκαν χλιαρούς και κάνον τσαλιμάκια μου φαίνεται. Παίξουν δεν παίξουν, ξέρουν ότι δεν θα τους πειράξει κανείς, θα συνεχίσουν να εισπράττουν καθήμενοι και μόλις βρεθεί άλλη ομάδα να τους τα σκάσει, θα φύγουν ανενόχλητοι. Έτσι δεν γίνεται δουλειά σε καμια ομάδα του κόσμου. Βλέπεις τί τραβάμε με κάποιους παίχτες στόχους, που οι ομάδες τους μας βγάζουν το λάδι μέχρι να τους αφήσουν, αν τους αφήσουν.

Εικόνα savvas gridlock

Όταν λέμε ''όποιος δεν μας θέλει μία, δεν τον θέλουμε δέκα'', δεν εννοούμε ότι αυτός που θα πάει να πει στην προπόνηση ή στα γραφεία της ΠΑΕ ''δεν θέλω να μείνω άλλο εδώ'', θα μένει και ελεύθερος. Προφανώς πρέπει να φέρει πρόταση για να φύγει, πρόταση που θα ικανοποιεί οικονομικά την ΠΑΕ. Ο Σεμπά με τον Οφόε πρέπει να φέρουν συνολικά προτάσεις που πλησιάζουν, να μην πω ξεπερνούν, τα 12 εκ. ευρώ. Αν δεν το κάνουν, όσα μουτράκια κι αν κάνουν προς τη διοίκηση ή τον όποιο προπονητή μας, εδώ θα μείνουν.

Εικόνα CEN-TAURUS

Ακόμα θυμάμαι αυτόν τον αφελάι, που ήταν κι αυτός όλο με κατεβλασμένο κεφάλι και πεισματάκια.

Εικόνα Buckethead

Στο αγωνιστικό τμήμα το πιο σημαντικό κομμάτι είναι ο προπονητής. Και ο Μαρινάκης, οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Θύρα 7 που τον απέτρεψε από το λάθος με το Σούπερ Μαρι(ν)ο.
Και ευχαριστώ να τους πει και να πάψει να αντιδρά σαν μικρό παιδάκι. Θα βάζω στην θέση του προπονητή τους Σούπερ Μάρι(ν)ο, Χάσι, ψυχάρα και μην μιλήσει κανείς, γιατί εγώ χρηματοδοτώ. Χρηματοδότησε και πέρασε στην βαθμολογία με τα χίλια ζόρια.
Προπονητή Κύριε Μαρινάκη. Προπονητή. Και κοιμάσαι ήσυχος.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Εικόνα savvas gridlock

Πιστεύω ότι έχουν πάρει το μήνυμα στη διοίκηση και θα ικανοποιηθούμε όλοι εμείς που θεωρούμε τον προπονητή ως το Α και το Ω σε μία ομάδα.

Εικόνα apostolos gaganis

Δεν συμφωνώ μ΄εσένα. Ούτε μ΄αυτά που λες ούτε με τον τρόπο που τα λες. Καλά Χριστούγεννα.

Εικόνα Buccaneers

Λογικό να μην υφίσταται συμφωνία. Γράφει αλήθειες, με δεικτικό μεν αλλά ευπρεπή και εμπεριστατωμένο λόγο δε. Καλά Χριστούγεννα.

Εικόνα apostolos gaganis

Δηκτικό μάλλον θα εννοείς και όχι δεικτικό που έγραψες, ασφαλώς εκ παραδρομής. Απ΄το ρήμα δάκνω ( = δαγκώνω ). Αντεύχομαι, φίλε, για τις γιορτές.

Εικόνα Buccaneers

Δεν είναι προσβλητικός, οξύς ο λόγος του. Άρα ο όρος ΅Δηκτικός΅ δεν ταιριάζει. Αντιθέτως ο λόγος του παρέχει ενδείξεις, ευθείες αποδείξεις, οπότε ο όρος ΅Δεικτικός΅ είναι ο κατάλληλος.
Πολλές ευχές.

Εικόνα apostolos gaganis

Καλά. Επείσθημεν...

Εικόνα takis xwsiar

Φιλε μου,συγνωμη για την "παρεμβαση",αλλα αυτό που με ενοχλεί εμενα είναι η αποψη ότι και καλα δεν συμφωνει καποιος,επειδη λεει την αληθεια ο αλλος.Δηλαδη δεν καταλαβα,οποιος διαφωνει μαζι σου,παιζει περιεργο ρολο γιατι εσυ εισαι ο ορισμος της αληθειας? Και ασε τα ει και τα η, στο "Δηκτικος"! Ο καθενας νομιζω είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ,να λεει την αποψη του.Καθαρα και σταρατα.Γαυρικα με μια κουβεντα.Οπως δικαιωμα σου είναι να συμφωνεις η να διαφωνεις.Ολα τ'αλλα,του στιλ υπονοουμενα που αφηνεις να σερνονται,εμενα μου φαινονται,η ανωφελα η εκ του πονηρου.