ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ''ΡΟΥΜΠΙΝΙΑΣ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΓΥΡΟ ΣΑΛΙΑΡΕΛΗ ΚΑΙ Ο...ΜΠΟΚΑΣΑ



Είδαμε στην προηγούμενη σχετική μας ανάρτηση το πώς ο Ανάργυρος Σαλιαρέλης φυγάδευσε τον Κοσκωτά με το τζετ του στην Βραζιλία, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τις ''αρπαχτές'' από την Τράπεζα. Εκείνες τις μέρες, στα τέλη Νοεμβρίου 1988, μάθαμε διάφορες ''πικάντικες'' λεπτομέρειες για το ''βασιλιά των ρουμπινιών'', τον οποίο καλοδέχτηκε ο κόσμος του Ολυμπιακού, ακόμη και ο Σταύρος Νταϊφάς, με τον οποίο ''σκοτώνονταν'' 3 χρόνια για τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 25-26/11/1988
 
 
 
 
 
Εστιάζουμε στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ''Ελευθεροτυπίας'' στις 28 Νοεμβρίου 1988, για το πώς απέκτησε ο Ανάργυρος την ''τεχνογνωσία'' να φυγαδεύει στο εξωτερικό κυνηγημένους και το γιατί απευθύνθηκε σε αυτόν ο Κοσκωτάς, ώστε να δραπετεύσει εκτός Ελλάδος.
 
 
 
 
 
Και τον περιβόητο Μποκάσα, αυτοκράτορα της Κεντρικής Αφρικής, είχε φυγαδεύσει ο Αργύρης Σαλιαρέλης. Στους εφοπλιστικούς κύκλους του Πειραιά το γεγονός αυτό αποτελεί διαδεδομένο μυστικό, που αναζωπυρώθηκε τελευταία και διανθίστηκε κατάλληλα. Οι φήμες φέρουν το Σαλιαρέλη να φυγαδεύει τον Μποκάσα με την ίδια πάντα μέθοδο του ιδιωτικού τζετ, που φυγάδευσε τον ανθρωποφάγο πρώην λοχία του γαλλικού στρατού στη Γαλλία. Η αμοιβή του Σαλιαρέλη έγινε -κατά τις ίδιες πληροφορίες- με ρουμπίνια και από τότε απέκτησε το παρατσούκλι ''Ρουμπίνιας''. Με ρουμπίνια του Μποκάσα επίσης είχε βρεθεί αναμεμειγμένος και ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Ζισκάρ Ντεστέν. Ο Μποκάσα ανέλαβε την εξουσία αυτής της φτωχής αφρικανικής χώρας με πραξικόπημα το 1965 και ανετράπη από τον στρατηγό Ντάκο στις 20 Σεπτεμβρίου 1979. Μετά από επτά χρόνια επέστρεψε στη χώρα του, καταδικάστηκε κι από τότε αγνοείται η τύχη του. Ο Ζαν Μπέντελ Μποκάσα θα μείνει στην ιστορία της ανθρωπότητας ως ο πιο αιμοδιψής αρχηγός κράτους, καθώς μετά την ανατροπή του αποκαλύφθηκαν φοβερά εγκλήματα, ειδεχθέστερο από τα οποία ήταν οι φόνοι νεαρών μαθητών του Δημοτικού από τον ίδιο τον ''αυτοκράτορα'', που φύλαγε τα πτώματά τους σε ψυγεία για να τρέφεται καθημερινά με ανθρώπινο κρέας.
 
''Υψηλές γνωριμίες'' για τον Ανάργυρο, με κανίβαλους δικτάτορες της Αφρικής. Ανέκαθεν ο Σαλιαρέλης εντασσόταν στον ''αφρό'' του επιχειρηματικού κόσμου...

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

Όταν ένα λαμογιο,ενας κοινος απατεωνας, περιπλέκεται με δικτατορες και με τετοιου είδους καταστασεις,να σου πω κατι Σαββα ? Ψιλοκανονικο πραγμα είναι.Οταν όμως κατι τέτοιοι είναι το στηριγμα μιας εκλεγμενης "δημοκρατικα" κυβερνησης και μαλιστα φανερα,τοτε τα πραγματα είναι πολλαπλασια πιο σοβαρα.Το ένα είναι "κρυολόγημα",και το άλλο "καρκινος στον εγκεφαλο".Αλλοι κατι τετοια που εκανε ο Σαλιαρελης,τα εκαναν στα πρωτα χρονια της μαφιόζικης "καριερας" τους.Στη συνεχεια εφτασαν πολύ ψηλα,μεχρι και κολλητιλικια με υπουργούς και πρωθυπουργούς,και μπαινουν γερα και σε κρατικη περιουσια.Γατακι μπροστα τους ο Σαλιαρελης. Να'σαι καλα Σαββαρε,να σε χαιρομαστε!

Εικόνα savvas gridlock

Χρόνια πολλά Τάκη.