Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Υπό… στενή παρακολούθηση έχει τα ακριβοπληρωμένα «αστέρια» της η Παρί Σεν Ζερμέν, κι έχει επιστρατεύσει και την τεχνολογία για αυτό. Νεϊμάρ, Καβάνι, Εμπαμπέ και οι συμπαίκτες τους, περνούν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπό το «άγρυπνο βλέμμα» του «Μεγάλου Αδελφού».
Σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψει από το να χαλαρώσουν υπερβολικά ή να ξεφύγουν, ειδικά στο θέμα της διατροφής, κατά την περίοδο των εορτών, η τεχνική ηγεσία της γαλλικής ομάδας  πήρε τα… μέτρα της.
Έτσι, εκτός από την δεκαήμερη άδεια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές, τους έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες διατροφής καθώς και ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης, αλλά και ένα… GPS το οποίο θα καταγράφει την κάθε τους κίνηση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Η μέγιστη προσοχή έχει δοθεί στη διατροφή, με το σύλλογο να διευκρινίζει πως οι ποδοσφαιριστές μπορούν να πάρουν μόνο ένα κιλό κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών.
Στην επιστροφή τους από τις διακοπές, τα δεδομένα που θα έχει καταγράψει το μηχάνημα θα  αναλυθούν, προκειμένου το επιτελείο του Ουνάι Έμερι να τσεκάρει κατά πόσον οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί.
Αν οι παίκτες ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί, θα χρειαστούν μόλις μία εβδομάδα για να επανέλθει η φυσική τους κατάσταση στο επίπεδο που ήταν πριν την εορταστική άδεια.
 
Το πρωτότυπο δημοσίευμα της ''Le Parisien'' είναι αυτό. Μπορούμε να σταθούμε σε αυτό το σημείο
 
« Les joueurs ont besoin de couper, détaille Alexandre Marles, ancien chef de la performance au PSG et à Lyon. Après, il faut réenclencher la machine. Il s’agit de voitures de course, et on ne les laisse pas trois jours au garage. Il faut un minimum d’entretien. »
 
Δηλαδή, παίρνει ο κάθε παίκτης της Παρί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά για όλους προβλέπεται ένα διάστημα 3-4 ημερών (4 για όσους έχουν μακρινό ταξίδι) πλήρους αποχής από ασκήσεις. Βέβαια, όπως εξηγεί ο Αλεξάντρ Μαρλέ, πρώην υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση της Παρί και της Λιόν, αυτό δεν σημαίνει πως...αράζεις σε αυτές τις 3-4 μέρες. Οι παίκτες, λέει, είναι σαν αγωνιστικά αυτοκίνητα, που τρέχουν στις υψηλές ταχύτητες. Δεν μπορείς να τους...παρκάρεις για 3 μέρες στο συνεργείο και μετά να απαιτείς να επανέλθουν και να τρέχουν σαν...παλαβοί. Πάλι κάτι πρέπει να κάνουν, κάπως να κουνηθούν, μία μίνι συντήρηση είναι αναγκαία ακόμη και στις 3 αυτές μέρες ''πλήρους αποχής''. Παρακάτω, ο Μαρλέ εξηγεί πως η ανάκαμψη των παικτών μετά τις διακοπές περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα χτισίματος μυών, το οποίο είναι εντονότερο σε αυτούς που έχουν παίξει λιγότερο μέσα στην χρονιά και δεν βρίσκονταν σε υψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας προ εορτών. Το σημείο-κλειδί είναι αυτό εδώ.
 
S’ils ont été sérieux, les Parisiens mettront une semaine en moyenne après le retour aux entraînements pour retrouver leur niveau physique d’avant la trêve.
 
Αν οι παίκτες της Παρί πάρουν στα σοβαρά την ιστορία και όχι στην πλάκα και τηρήσουν κατά γράμμα το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί, θα χρειαστεί 1 εβδομάδα για να ανακτήσουν το επίπεδο φυσικής κατάστασης. Θέλει χρόνο για να επανέλθει ο οργανισμός του παίκτη σε ''υψηλές πτήσεις''. Δεν υπάρχει μία κατάσταση ''έλα μωρέ τώρα, με 1-2 προπονήσεις όλα καλά''. Σε σοβαρές, μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες ισχύουν τα παραπάνω. Το πρόβλημα λοιπόν με την άδεια των 7 ημερών που έδωσε ο Τάκης Λεμονής στους παίκτες του Ολυμπιακού εν όψει Χριστουγέννων (στην πορεία προστέθηκαν κι άλλες δύο μέρες περίπου για την...Πρωτοχρονιά), δεν είναι το πόσες μέρες θα μείνουν απροπόνητοι οι παίκτες, αλλά το πώς θα επιστρέψουν από τις γιορτές και το πόσο γρήγορα θα επανέλθουν στο επίπεδο φυσικής κατάστασης προ εορτών, το οποίο θυμίζουμε ΕΧΡΗΖΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΑΦΟΥ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ο Βραζιλιάνος προπονητής Ζίκο, το Δεκέμβριο του 2009, είχε δώσει 9 μέρες άδεια στους παίκτες του Ολυμπιακού για τα Χριστούγεννα. Ο Ντουντού που έφυγε τραυματίας από εδώ πήγε κι έπαιξε...ποδοβόλεϊ στην πατρίδα του, υποτροπίασε ο τραυματισμός του κι έμεινε 5 μήνες έξω. Από την άλλη ο Μέλμπεργκ στην ίδια ομάδα της σεζόν 2009-10 επέστρεψε από την άδεια των Χριστουγέννων, πήγε στο προπονητικό επιτελείο κι εξηγούσε στους γυμναστές το πώς ακριβώς έκανε όλες τις ασκήσεις που όριζε το πρόγραμμα που είχε μοιραστεί στους ποδοσφαιριστές, για μέσα στις γιορτές. Οι γυμναστές του Ζίκο τον κοίταζαν σαν...εξωγήινο, αφού είχαν μοιράσει πρόγραμμα ''για να μοιράσουν''. Δεν περίμεναν από κάποιον να το τηρήσει. Ο κάθε παίκτης δεν μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον κάθε παραλία, αλλά από την άλλη δεν μπορεί τέτοια θέματα να αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε ποδοσφαιριστή. Η πρώτη προπόνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος μετά τα Χριστούγεννα και τις 7 ημέρες ρεπό είναι σε λίγες ώρες, στις 7μιση το απόγευμα. Να δούμε τι θα δούμε...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Πολύ καλά το κάνει η ΠΣΖ...Υποθετικά μιλώντας τώρα, αν ας πούμε ο Νευμάρ δεν ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα, τι μέλλει γενέσθαι;; Θα κάτσει στον πάγκο;;
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και το παράδειγμα του Μέλμπεργκ είναι η απάντηση...Ο παίκτης αμείβεται με αρκετά χρήματα, απλησίαστα για τον καθένα μας(μιλάω για Ολυμπιακό) και είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την ομάδα και τον εαυτό του...Ας πούμεδεν έχω την παραμικρή αμφιβολία πως ο Κριστιάνο θα πρόσεχε τον εαυτό του, ακόμα και αν δεν του έδινανα πρόγραμμα...
Και επειδή έχω λόγους να πιστεύω πως ο Ζίκο αδικήθηκε από το σύνολο του τύπου αυτό το είχαν μοιράσει πρόγραμμα ''για να μοιράσουν'' δεν μπορεί να αποδειχθεί, εικασίες μπορούν να γίνουν...Υπάρχουν μαρτυρίες βέβαια πως ο Ζίκο ήταν ο Πίνι Ζέρσον του ποδοσφαίρου, αλλά εγώ προσωπικά αμφιβάλλω πως αυτά τα 2 τεράστια μεγέθη ήταν τελικά τόσο ταβερνιάρηδες...Μπορεί και να ήταν βέβαια, αλλά αμφιβάλλω...

Εικόνα savvas gridlock

Ο Ζίκο φίλε εκείνες τις γιορτές έκλεισε εισιτήρια να φύγει για Βραζιλία από Θεσσαλονίκη, επειδή πριν την άδεια των χριστουγέννων παίζαμε με τον Άρη επάνω. Δεν ήθελε καν να επιστρέψει πίσω με την αποστολή και να φύγει από Αθήνα, να προλάβει να μην χάσει ούτε λίγες ώρες άδειας, σαν φαντάρος. Τόσο παραλίας. Για το Νεϊμάρ που λες, αν ρωτάς εμένα τι πιστεύω ότι θα έπρεπε να συμβεί σε περίπτωση που παραβίαζε τον εσωτερικό κανονισμό, θα σου έλεγα κρέμασμα το δελτίο. Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνει και ο Έμερι, ο προπονητής της Παρί. Το παραμύθι ''οι μεγάλοι παίκτες θέλουν ειδική μεταχείριση'' είναι για τις ταινίες του κινηματογράφου, όπου ο απροπόνητος ''παικταράς'' μπαίνει μέσα, κάνει δέκα ντρίμπλες και μαγεύονται όλοι. Στην πράξη ο απροπόνητος ή ο κακά προπονημένος πατάει τον κώλο του και τον κοροϊδεύουν.

Εικόνα ThomasK

Το οτι πέρσι μάλλον τα φόρτωσαν στον κόκορα ίσως είναι ένας
από τους λόγους της κατρακύλας μας με το νέο έτος (2017).

Για να δούμε...

Εικόνα John Zolo

Αχ ρε Σαββα...αχ ρε Σαββα...ελληναραδες, παραλιες ειναι ολοι τους εκει μεσα...αν και οφειλω να ομολογησω οτι εχουν γινει βηματα καλυτερευσης/οργανωσης απο παλια.
Δυστυχως εχουμε δειγματα ανυπακοης και γενικοτερης αδιαφοριας στα αποδυτηρια...και για αλλη μια φορα θα θυμισω οτι επι Βαλβερδε δεν ειχαμε ουτε κατα διανοια τετοια φαινομενα...αρα ποιος ειναι υπευθυνος ;