ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 1988: ''ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ...''



Δεκέμβριος 1988, το ''σκάνδαλο του Κοσκωτά'' έχει ξεσπάσει, ο μεγαλο-απατεώνας τραπεζίτης βρίσκεται στις ΗΠΑ, ο Ανάργυρος Σαλιαρέλης που τον φυγάδευσε με το τζετ του είναι στη φυλακή και η εφημερίδα ''Επικαιρότητα'' με διευθυντή τον Σπύρο Καρατζαφέρη (αδερφό του γνωστού πολιτικού, Γιώργου), η οποία εφημερίδα ήταν να βγει με χρήματα από κοινού Κοσκωτά-Κόκκαλη και να στηρίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά μετά τα γεγονότα με την δραπέτευση Κοσκωτά στο εξωτερικό, έμεινε μόνος του να την συντηρεί ο Σωκράτης, δημοσιεύει ένα άρθρο όπου στοχοποιεί όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, άμεσα ή έμμεσα, ως ''νονούς'' που έβλαψαν τα συμφέροντα του μεγάλου Συλλόγου (''από Θρύλο τον κάνανε Θρήνο'').
 
 
Ο μέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Μιλτιάδης Μαρινάκης, ο πατέρας του Βαγγέλη μας, βουλευτής της Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκείνη την εποχή, δίνει συνέντευξη στην ''Επικαιρότητα'' και αρνείται πεισματικά αυτόν το χαρακτηρισμό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 4-12-1988
 
 
''Δεν υπήρξα ποτέ νονός του Ολυμπιακού, ούτε επίσης και κανενός άλλου. Η πώληση της ομάδας στον Κοσκωτά έγινε ερήμην των μικρομετόχων, που αποτελούν το 48% των συνολικών μετοχών. Οι περισσότεροι πληροφορηθήκαμε το γεγονός από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είμαι στον Ολυμπιακό περισσότερα από 27 χρόνια. Έχω 800 περίπου μετοχές. Όταν δημιουργήθηκε το γνωστό θέμα της πώλησης, αντέδρασα έντονα. Το ίδιο έκανα και με τον κ. Σαλιαρέλη. Και οι δυο τους είναι άγνωστοι για τον Πειραιά και δεν μπορούν να στηρίζουν ηθικά την ομάδα. Αν μαζευόμασταν όλοι οι μικρομέτοχοι και κάναμε κάποια συμφωνία να ελέγξουμε την κατάσταση, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την πώληση της ομάδας στον Κοσκωτά. Πολύ φοβάμαι ότι στην ομάδα παρατηρείται το φαινόμενο της κομματικοποίησης των μετοχών μέσα στη διοίκηση. Είναι κι αυτό από τις νέες καινοτομίες του ΠΑΣΟΚ. Η παρουσία μου στην στήριξη της ομάδας ήταν διακριτική. Αγαπώ τον Ολυμπιακό κι έχω στερηθεί πολλά πράγματα για χάρη του. Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα να τον χρησιμοποιήσω για να κερδίσω κάποια άλλα. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΩΛΗΣΗ, ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΓΩΝΕΣ. Το ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας έχει κάνει λάθη. Εύχομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση να χειριστεί σωστά το θέμα''.
 
Έστειλε μάλιστα και μία επιστολή στην ίδια εφημερίδα λίγες μέρες αργότερα, με τις θέσεις του για το ποια θα έπρεπε να είναι η λύση για τη σωτηρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
 
Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά, γιατί δεν προσκύνησαν όλοι τα κλεμμένα λεφτά του Κοσκωτά...