ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑ (VIDEO)



20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής της σεζόν 1993-94, τρίτη του δευτέρου γύρου και η πρωτοπόρος ΑΕΚ, που είχε 6 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο ΠΑΟ, υποδέχεται στα Φιλαδέλφεια τη Λάρισα.
 
 
Στο 83' της αναμέτρησης, με το σκορ 0-0, ο Στέλιος Μανωλάς της ΑΕΚ βουτάει μέσα στην περιοχή της Λάρισας, με τον αντίπαλό του Στόικα να μην τον αγγίζει καν. Ο διαιτητής Σωτήρης Μπάζας από το σύνδεσμο της Φθιώτιδας δίνει το πέναλτι, ο Αλεξανδρής ευστοχεί και η ΑΕΚ κερδίζει το ματς.
 
 
Ακούμε τον τότε προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, να δηλώνει πως από την οπτική γωνία που είδε τη φάση, κατάλαβε πως υπήρχε πέναλτι. Την ίδια χρονιά είχε δηλώσει και το αμίμητο, ''αν μπορούμε να κερδίζουμε τίτλους συνέχεια με τα πέναλτι, να τους κερδίζουμε κι έτσι''. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σήμερα είναι εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ρεπορτάζ του παιχνιδιού για το κανάλι του ΑΝΤ1 επιμελείται ο νεαρός, τότε, ρεπόρτερ της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, που σήμερα είναι ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ. Τότε ο Δημάτος πίστευε πως δεν υπήρχε κανένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν 1993-94 ήταν ο σημερινός ισχυρός άνδρας-αφανής ιδιοκτήτης-''επώνυμος φίλαθλος'' της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Μία μέρα μετά το παιχνίδι με τη Λάρισα όμως, σαν σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 1994, είχαμε το αποκορύφωμα της ξετσιπωσιάς. Ο πρωταγωνιστής της φάσης, ο τότε αρχηγός της ΑΕΚ Στέλιος Μανωλάς που βούτηξε για να κερδίσει το πέναλτι, παρενέβη στην τηλεοπτική εκπομπή ''Δίκη της Δευτέρας'' στην ΕΡΤ-3, όπου και εσυζητείτο η επίμαχη φάση και δήλωσε τα παρακάτω.
 
 
Επειδή ακόμη και σήμερα οι οπαδοί της ΑΕΚ επιδεικνύουν απύθμενο θράσος, τονίζοντας το ''ήθος'' και την ''παλληκαριά'' του Στέλιου Μανωλά, ο οποίος κατά την άποψή τους ''μίλησε με ειλικρίνεια, παραδέχτηκε πως έκανε θέατρο, άρα ο αρχηγός μας απέδειξε σε όλη την Ελλάδα πως εμείς διαφέρουμε, δεν είμαστε γαύροι'', σε κείμενα και σχόλια σαν κι αυτά που υπάρχουν ας πούμε εδώ, στο aek365 του Κώστα Κετσετζόγλου-ΚΕΦΤΕτζόγλου, ας δούμε καθαρά το τι είπε ο Στέλιος Μανωλάς στη ''Δίκη της Δευτέρας''.
 
''ΕΚΑΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ''.
 
Οι οπαδοί της ΑΕΚ που και σήμερα υπερασπίζονται τον τότε αρχηγό τους, γνωρίζουν άραγε πως αυτός υπερηφανευόταν για το ότι κατάφερε να ξεγελάσει το διαιτητή; Αυτοί που έχουν κάνει σημαία τα ''δεν ντρέπονται οι γαύροι, αφού μεγάλωσαν με τις βουτιές που βαφτίζονταν πέναλτι, για να πάρουν τα πέτσινα πρωταθλήματά τους'', ξέρουν ότι ο Μανωλάς ΧΑΙΡΟΤΑΝ που βούτηξε για να πάρει ένα πέναλτι; Πόση ''περηφάνια'' άραγε νιώθουν γι'αυτό; Πόσο διαφορετικό είναι το να είσαι με τη ''μάνα'' ΑΕΚ; Μήπως να το ακούσουμε από τον πρώην αρχηγό και ιδρυτή της Original, το Δημήτρη Χατζηχρήστο; Αν πάμε στο 13:14 αυτού εδώ του βίντεο από την εκπομπή ''Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι'' στο κανάλι Blue Sky,
 
 
θα ακούσουμε το Χατζηχρήστο να ομολογεί πως η ΑΕΚ πήρε ανύπαρκτο πέναλτι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (το καταλόγισε ο Αθηναίος διαιτητής Παπαγεωργίου, ο οποίος αργότερα δούλεψε στην ΠΑΕ ΑΕΚ...), αλλά ταυτόχρονα και να κοκορεύεται επικαλούμενος τη δήλωση του Μπάγεβιτς που είδαμε παραπάνω, ''αν μπορούμε να κερδίζουμε το πρωτάθλημα με τέτοια πέναλτι, ας το κερδίζουμε κι έτσι''.
 
Κατά τα άλλα, όπως λένε οι ΑΕΚτζήδες, ''αυτή είναι η διαφορά του να είσαι με τους τίμιους, τους ηθικούς κι όχι με τους ανήθικους, δηλαδή τους γαύρους''. Για την ιστορία, ο αθλητικός δικαστής Χατζάκης ανακοίνωσε 3 μήνες μετά το ματς με τη Λάρισα, στις 11 Απριλίου 1994, ποινή διαγραφής 25 ημερών από τα μητρώα των επαγγελματιών ποδιοσφαιριστών για τον Στέλιο Μανωλά, ποινή που αν ίσχυε, ο τότε αρχηγός της ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Ο Μανωλάς απείλησε να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ των ΗΠΑ, στο οποίο είχε προκριθεί η Εθνική Ελλάδος, αν ίσχυε η ποινή του, προσέφυγε στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και με ψήφους 5-0 απαλλάχτηκε. Το ''δίκαιο'' επικράτησε...

Σχόλια

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Δεν έχεις ακουστά για τα εννιάμερα; Είναι ο χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς που έγινε στον ποπό. Κάθε εννιά μέρες τέτοιες αναρτήσεις, λοιπόν! Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα τους διώξεις.
Κατά τα άλλα οι άνθρωποι είναι για γέλια:
"...δεύτεροι στη βαθμολογία, πίσω από την καλύτερη ελληνική ομάδα όλων των εποχών." Των εποχών που ήρθαν και που θα ακολουθήσουν μέχρι το επόμενο μπιγκ μπανγκ, θα έπρεπε να γράφει.
Προφανώς τα σουβλάκια που σαβουριάζουν στο σάιτ του γυναικομαστία είναι ποτισμένα με lsd... πολύ lsd...
Εδώ κοντέψανε να βγάλουνε χανούμι τον Πανούση.
Για τους ιεχωβάδες κούριερ Χατζημούσιες να μη το πιάσουμε καν.
Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Ναι, πρέπει να έχεις φάει κάποια μορφή καταπίεσης που δεν ξεπέρασες ποτέ στη ζωή σου για να έχεις γίνει οπαδός αυτού του σωματείου.