Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΣΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE



Σε συνέχεια αυτού εδώ του άρθρου μας, εξακολουθούμε να προσπαθούμε να αναλύσουμε το παιχνίδι της ομάδος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, με τη βοήθεια των ειδικών του χώρου. Το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες στατιστικής επεξεργασίας αγώνων ποδοσφαίρου, Instat-Optastat, δημοσιεύει κατά καιρούς εξειδικευμένα στατιστικά που αποκαλύπτουν πράγματα που λίγο-πολύ βλέπουμε, αλλά δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε με ακρίβεια, όποτε προσπαθούμε να περιγράψουμε την ποδοσφαιρική αλήθεια μέσω των πλήκτρων. Η τελευταία έρευνα που δημοσιεύτηκε αφορά την ακρίβεια στις πάσες για τις ομάδες στα πρωταθλήματα των χωρών τους.
 

 
Στην 34η θέση ο ΠΑΟΚ με 483 ακριβείς πάσες ως τώρα στο πρωτάθλημα, ποσοστό 85,7% και 14,9 ακριβείς πάσες ανά λεπτό κατοχής μπάλας, στην 50ή θέση η ΑΕΚ με 468 ακριβείς πάσες ως τώρα στο πρωτάθλημα, ποσοστό 85,6% και 14,5 ακριβείς πάσες ανά λεπτό κατοχής μπάλας, στην 70ή θέση ο ΠΑΟ με 446 ακριβείς πάσες ως τώρα στο προωτάθλημα, ποσοστό 83,5% και 14,4 ακριβείς πάσες ανά λεπτό κατοχής μπάλας και στην 76η θέση ο Ολυμπιακός με 444 ακριβείς πάσες ως τώρα στο πρωτάθλημα, ποσοστό 84,7% και 14,7 ακριβείς πάσες ανά λεπτό κατοχής μπάλας. Είμαστε αρκετά πίσω από ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και έστω και οριακά πίσω ακόμη και από τον παραπαίοντα ΠΑΟ στο κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας. Δυστυχώς τα προηγμένα, εξειδικευμένα στατιστικά επιβεβαιώνουν ότι ως σύνολο, από την αρχή του πρωταθλήματος, δεν λειτουργούμε σωστά. Υπάρχουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα που είναι πιο ''δουλεμένες'', γιατί είχαν προπονητές που δούλευαν. Κανονικούς προπονητές, όχι Χάσι και Λεμονή. Ελπίζουμε να διορθώσει την κατάσταση στην πορεία ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής Όσκαρ Γκαρσία...

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Σάββα πολύ χρήσιμα στοιχεία! Στις επιχειρήσεις χρησιμοποιείται η συγκριτική ανάλυση-μέτρηση (Benchmarking ) για να προσδιορισθεί η θέση της κάθε επιχείρησης,(διάφοροι δείκτες έναντι των ανταγωνιστών του κλάδου και ανάλογα να γίνουν και ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ τα κατάλληλα βελτιωτικά μέτρα!
θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία της μελέτης να αναλυθούν σε επίπεδο παικτών!
Ας πούμε ποια είναι τα στατιστικά των παικτών του Θρύλου έναντι των ανταγωνιστών(εντός και εκτός χώρας)?
Να βάλω στοίχημα ότι το Ποσοστό ευστοχίας του Φορτούνη (του νέου μας Καραπιάλη…φτου φτου για την βλασφημία μου)είναι κάτω του 50% ,των δε Κούτρη, Φιγκέιρας, Πάρντο, Σισσέ κλπ κάτω του 25% ??????????

Χωρίς να παραγνωρίζουμε, κάθε άλλο, τον άγριο και ανέντιμο πόλεμο που δέχεται ο Θρύλος παραμένει γεγονός ότι η ομάδα αγωνιστικά χρειάζεται ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ!ΤΩΡΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Χάρη, δεν διαφωνώ σε κάτι από όσα γράφεις, και ενίσχυση θέλουμε στοχευμένα σε συγκεκριμένες θέσεις της ενδεκάδας και επανεκτίμηση εκ μέρους της κερκίδας της άποψής της για κάποια ''πουλέν'', αλλά πρώτα και κύρια θέλουμε δουλειά, με πλάνο και οργανόγραμμα, στην προπόνηση. Προπονητική δουλειά, με σφραγίδα τεχνικού. Όποιους παίκτες κι αν φέρεις, αν δεν ξέρουν πώς να κινηθούν, πώς να αναπτυχθούν, δεν θα έχεις καλή κυκλοφορία μπάλας. Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο βάζελος του Ουζουνίδη έχει ποιοτικότερους παίκτες από εμάς, γι'αυτό μας έχει από κάτω, έστω οριακά. Ο Ουζουνίδης όμως είναι προπονητής. Μέτριος σίγουρα, αλλά προπονητής. Δεν είναι ούτε Χάσι, ούτε Λεμονής.

Εικόνα Harry red logic

Έτσι είναι.Σάββα. Η Διοίκηση οφείλει να ενημερώσει σωστά τον Γκαρσία για τον ανθόκηπο... του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να τον προστατεύσει από τους ελεεινούς μισθοφόρους ΑΡΔ που στην πρώτη στραβή πάνε να τον αποδομήσουν, βλέπε τον ξερόλα φαφούτη... τον προφέσορα Τσάρλυ και όχι μόνο!
Ακόμη η Διοίκηση να του δώσει τα υλικά που χρειάζεται(όχι απαραίτητα πανάκριβα) χωρίς να σημαίνει ότι θα έχει λευκή επιταγή. Όλα με μέτρο και έλεγχο!

Εικόνα el trick

Ακρίβεια στις πάσες ή αλλιώς πούλημα της μπάλας.
Πριν την δημοσίευση του άρθρου σου Σάββα με τα στατιστικά στοιχεία είχα ακριβώς αναφερθεί σε άλλο άρθρο ακριβώς σε αυτό. Στο πούλημα της μπάλας. Το είχα προσδιορίσει μάλιστα ως τον υπ΄αριθμό 1 συντελεστή που οδήγησε στην ισοπαλία με τον Αστέρα. Ελπίζω να διορθωθεί ΑΜΕΣΑ.
Υ.Γ. Οι ντελιτζέ στην εξέδρα του Αστέρα θα ξαναεμφανιστούν σε άλλο γήπεδο;;;; Πολύ μου άρεσαν.

Εικόνα savvas gridlock

Σε θέματα κερκίδας, νομίζω ότι οι delije είναι οι πρώτοι παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν όσα κάνουν. Έχουν όμως άλλα θέματα, ιδεολογικο-πολιτικά, τα οποία εμένα με κάνουν να είμαι κουμπωμένος απέναντί τους. Και ασχέτως του πού πιστεύει κανείς και τι φρονήματα έχει, η ιστορία του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη: υποφέραμε από εθνικιστικά-φασιστικά-ολοκληρωτικά καθεστώτα ως Θρύλος. Κι από το Μεταξά κι από Παπαδόπουλο-Ιωαννίδη. Το κοστούμι αυτό δεν είναι για εμάς. Το αυστηρά οπαδικό πακέτο όμως των delije είναι κάτι που πρέπει να μιμηθούμε, γιατί οι τύποι είναι πολύ μπροστά μας, ίσως πρώτοι σε όλο τον κόσμο.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το καραγκιοζιλίκι που έγινε με τον Όμιτς στο μπάσκετ, να μην το δούμε ποτέ στον Ολυμπιακό. Τέτοιο πράγμα στην κερκίδα να μην δούμε ποτέ. Η επιτομή της μαλακίας και της ηλιθιότητας. Θα στήριζα και Τούρκο και Αλβανό και Σκοπιανό και τα πάντα, αν ήταν καλός παίχτης.

Εικόνα savvas gridlock

Κοίταξε, η αλήθεια είναι πως η δήλωσή του παραήταν προκλητική. Το παιδί είναι ηλίθιο, ακόμη κι αν τα πιστεύεις αυτά, δεν τα δηλώνεις εκεί που είσαι, εκτός αν έχεις προαποφασίσει να φύγεις.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Ποια δήλωση, Σάββα; Μάλλον κάτι αγνοώ στην υπόθεση.

Εικόνα savvas gridlock

https://www.superbasket.gr/baby-steps/4752-2018-01-26-16-03-31.html

Εντάξει, 19άχρονο πιτσιρίκι ήταν, αλλά είχε μάνατζερ από πίσω του, έπρεπε να τον προστατεύσει, τέτοια πράγματα δημοσίως δεν λέγονται, μέχρι λίγα χρόνια πριν σφάζονταν στα ίσια στην περιοχή. Έχουν χαθεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκατέρωθεν, τόση ελαφρότητα δεν δικαιολογείται.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Θαυμάσια δουλειά Σάββα που μου λύνει και μια απορία.Μετά τον αγώνα με τον Αστέρα , διάφοροι σύγγαυροι δήλωναν ως υπαίτιο της ισοπαλίας τον Τάκαρο.Στην αρχή πίστευα ότι ειρωνεύονταν αλλά τελικά μάλλον ως ρέκτες της προπονητικής είχαν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία.Εκτός αυτών θεωρώ μέγιστη αμπαλοσύνη τη μια αγωνιστική να τραγουδάς το όνομα προπονητή 20 ημερών και μετά από μια βδομάδα να απαιτείς από τον Γκαρσία-Γκαρθία-Γκράτσια σε 20 ημέρες να διδάξει αυτοματισμούς,τους παίκτες να τους αφομοιώσουν και επίσης σε κάθε αγώνα να πνίγουν τον αντίπαλο.Και όλα αυτά με ελαφρές ειρωνείες για το όνομα και τυλιγμένα σε μια κατ΄επίφασην αντικειμενική κριτική.Προσωπικώς ΔΕΝ ξέρω αν είναι καλός προπονητής,ΞΕΡΩ ότι είναι κανονικός προπονητής και ΔΕΝ θα εκφέρω άποψη για αυτόν πριν το Σεπτέμβριο του 2018.Μέχρι τότε στηρίζω την ομάδα μου.ΥΓ.Ο Παντελίδης κατά την άποψη μου είναι σοβαρότατος και καλός προπονητής αλλά δυστυχώς δεν το λένε Πάντελιτς-Παντελιμόν για να κάνει την καριέρα που του αξίζει.Αν ερχόταν σε εμάς θα σουφρώναμε τη μύτη γιατί δεν έχει ευρωπαική εμπειρία και δεν έχει βγει από τη Μασία.

Εικόνα dimitrov7

Σωστόόόόόόόός ο Γιούριπιντ.Για το άλλο σου απάντησα εκεί που το θέσαμε. Περί Π&Δ. Περί Γκράτσια εγώ πάντως θα δώσω αβάντα μέχρι τέλος Μαίου 2019. Μιάμιση σαιζόν πλήρη. Μετά από όλο αυτό τον χαμό - στη μεταΣίλβα εποχή - νομίζω πως το αξίζει. Ελπίζοντας πως είναι κανονικός, καλός(όχι απαραίτητα νέος Μουρίνιο), εργατικός, πείσμων και με πρόταση Βαλιβέρδε προπονητής.

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνώ απολύτως για Παντελίδη, ο οποίος είναι και Πειραιώτης γαύρος.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Πολύ ενδιαφέρον στοιχείο.
Το βασικό συμπέρασμα νομίζω είναι η κακή κυκλοφορία. Αυτό οφείλεται κυρίως στην απουσία αυτοματισμών και σε λίγο δουλεμένους τρόπους ανάπτυξης. Ακριβώς αυτά που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν. Μένει να δούμε αν μέχρι το τέλος της σεζόν ο Γκαρθία θα βελτιώσει αυτό το στοιχείο (χρειάζεται προφανώς χρόνος και γι αυτό είναι ανόητο λάθος να κρίνεις έναν νέο προπονητή σε 1-2 μήνες).

Εικόνα savvas gridlock

Δυστυχώς με Χάσι και Λεμονή δεν έγινε καθόλου δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Δύσκολο να δούμε θεαματικές αλλαγές στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και υπό την πίεση για άμεσα αποτελέσματα, αλλά μία μικρή βελτίωση στους επόμενους 2 μήνες πρέπει να την απαιτήσουμε, είναι εφικτή.

Εικόνα Δημητρης_12

Για εμενα εχει σκασει ο Ρομαο στο κεντρο,ο οποιος και στα καλα του οταν ειναι ανταποκρινεται στα αμυντικα του καθηκοντα,αλλα δεν μπορει να βοηθησει στην προωθηση της μπαλας μπροστα.Εκει χρειαζεται ο νεος Μιλιβογεβιτς

Εικόνα savvas gridlock

Συμφωνούμε, τέτοιο εξάρι ζήτησε και ο Όσκαρ, τύπου Μαρέσκα-Ορμπάιθ. Πίεση ψηλά με εξάρι Ρομαό δεν υπάρχει, αν πάρεις την μπάλα πρέπει να ξέρεις και τι να την κάνεις...

Εικόνα takis xwsiar

Και εχει να κανει με αυτό που λες Σαββα,γιατι για να υπαρχει πασα ακριβειας, πρεπει και οι παικτες που δεχονται την μπαλα να παιρνουν σωστες θεσεις (να ξεμαρκαρονται και να αλλαζουν θεσεις).Δηλαδη να παιζουν σωστα και χωρις την μπαλα.Αυτο περα από την τεχνικη καταρτιση του παικτη και τη δουλεια του προπονητη,εχει να κανει και με τη φυσικη κατασταση γιατι χρειαζεται κινηση μεσα στο γηπεδο.

Εικόνα savvas gridlock

Φυσική κατάσταση, αλλά και τοποθετήσεις πάνω στο χορτάρι, Τάκη. Αυτά όλα είναι θέμα προπονητή, ακόμη και η φυσική κατάσταση. Οι γυμναστές δεν δουλεύουν μόνοι τους, κάπου αναφέρουν το τι κάνουν, εντολές ακολουθούν.