ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...



Συνεχίζουμε από εδώ, με τα επικαιροποιημένα στατιστικά του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ποδοσφαίρου, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Instat. Πλέον έχει μπει σχεδόν όλος ο Ιανουάριος στην εξίσωση, οπότε αναλύουμε τα αποτελέσματα των ομάδων από 35 ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, με έμφαση όμως στις επιδόσεις των ομάδων της δικής μας Superleague.
 
α) Στα σουτ που δέχονται οι ομάδες μέσα από την περιοχή τους, στην αμυντική τους λειτουργία, η ΑΕΚ είναι 3η με 3,22 σουτ ανά ματς, ο ΠΑΟΚ 9ος με 3,39 σουτ ανά παιχνίδι, ο ΠΑΟ 18ος με 3,89 σουτ ανά παιχνίδι, ο Ατρόμητος 37ος με 4,67 σουτ ανά ματς και στην 41η θέση ισοβαθμούν Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός με 4,72 σουτ ανά ματς. Βλέπουμε ότι σε σχέση με ένα μήνα πριν, ο Ολυμπιακός βελτίωσε τη συγκεκριμένη αμυντική του επίδοση, αφού στην προηγούμενη μέτρηση δεν βρισκόταν καν στην πρώτη 50άδα. Βλέπουμε όμως ότι βελτιώθηκε αισθητά η ΑΕΚ, κάπως χειρότερος, ελάχιστα, αποδεικνύεται ο ΠΑΟΚ, βελτιώθηκε ο ΠΑΟ του Ουζουνίδη και οριακά χειροτέρεψε ο Ατρόμητος του Κάναντι. Παρήγορη κι ενθαρρυντική η βελτίωση του Ολυμπιακού, αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδος μας παραμένει άκρως προβληματική. Όταν επιτρέπεις 4-5 φορές ανά παιχνίδι στον αντίπαλό σου όχι στο Champions League, αλλά στη Superleague, να δει καθαρά την εστία σου, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, γι'αυτό και συχνά ο Ολυμπιακός καλείται να ανατρέψει σκορ, άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε όμως αποτυχημένα, όπως προχθές στην Τρίπολη.
 
β) Στην κατοχή μπάλας, ο ΠΑΟΚ είναι 10ος με 62,4%, η ΑΕΚ είναι 13η με 61,6% και ο Ολυμπιακός είναι 29ος με 59,3%. Προκύπτει οριακή βελτίωση και για τις 3 ομάδες, αλλά παραμένουμε με διαφορά τρίτοι σε αυτόν τον κομβικό δείκτη. Ο ΠΑΟΚ παραμένει η πιο καλοδουλεμένη ελληνική ομάδα στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού, από πέρυσι ακόμη που είχε προπονητή τον Ίβιτς, αλλά βελτιώνεται και τον απειλεί και η ΑΕΚ, που έχει κανονικό προπονητή από την αρχή της σεζόν και σταθερό κορμό παικτών εδώ και χρόνια. Βελτίωση παρουσιάζουμε κι εμείς, αλλά υστερούμε και πάλι έναντι των άμεσων ανταγωνιστών μας. Να πούμε ότι και ο ΠΑΟ ανέβηκε στην 34η θέση με ποσοστό 58,9%, σημάδι πως κι ο Ουζουνίδης δούλεψε στην προπόνηση στο συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού, παρά τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον ΠΑΟ.
 
γ) Στα σουτ εντός εστίας στην επιθετική λειτουργία των ομάδων, η ΑΕΚ είναι 31η με 6,11 σουτ ανά παιχνίδι, ενώ μπήκε οριακά και ο Ολυμπιακός στη λίστα, 50ός με 5,78 σουτ ανά ματς. Σίγουρα κι εδώ υπάρχει βελτίωση, αλλά η ΑΕΚ παραμένει αισθητά ανώτερη.
 
Συμπερασματικά, ο Ολυμπιακός σίγουρα βελτιώθηκε, αλλά και πάλι υστερεί έναντι των ανταγωνιστών του και δη της ΑΕΚ, που φαίνεται από τους στοχευμένους, εξειδικευμένους στατιστικούς δείκτες, η πιο καλοδουλεμένη ομάδα της Superleeague. Κι αυτό συμβαίνει επειδή πολύ απλά έχει τον καλύτερο προπονητή στο πρωτάθλημα. Ή τέλος πάντων είχε, ως τώρα. Γιατί ειλικρινά ελπίζουμε πως αυτό θα ανατραπεί. Ο Όσκαρ Γκαρσία είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής και αναμένουμε να βελτιώσει αισθητά την απόδοση του Θρύλου, άμεσα και σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού μας, η οποία βελτίωση θα αποτυπωθεί και στην στατιστική επεξεργασία των δεδομένων του παιχνιδιού του από ειδικούς επιστήμονες...

Σχόλια

Εικόνα Romain

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανάλυση.

Φανερώνει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα λιγότερο δουλεμένη απο την Αεκούλα, η οποία είναι φτιαγμένη με φθηνά υλικά και λίγες προσθήκες και με τον ίδιο προπονητή από την περσινή σεζόν.

Άρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για μας, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί άμεσα διότι έχει αρχίσει ήδη η περίοδος με τα κρίσιμα παιχνίδια και τα ντέρπι.

Η ανάλυση αυτή βέβαια δεν φανερώνει την όλη πραγματικότητα, διότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές μεταβλητές που δεν έχουν προσμετρηθει. Και οι οποίες επηρεάζουν τα στατιστικά στοιχεία.

Αυτές είναι η διαιτησία, τα φιλικά σωματεία/υποκαταστήματα και πως αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους, με ποίαν σύνθεση, και με τί απόδωση.

Εικόνα REDNYC

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΑΒΒΑ, ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΤΡΕΧΩ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΡΑΤΜ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΦΙΛΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΝΩ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΔΟΛΟ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΣΤΑ ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΔΕΚΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΝΤΕΚΑ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΑΡΚΑΡΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΟΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΕΑΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΡΥΛΟΣ, ΔΕΝ ΚΛΑΙΜΕ, ΟΥΤΕ ΜΙΖΕΡΙΑΖΟΥΜΕ. ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ.

ΥΓ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΛΕΓΑΝΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ (ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ - ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΑΝΕ?) ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΛΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ?????? ΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ? ΜΗΔΕΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ Η ΚΟΥΛΑ, ΜΙΑ Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ (ΕΝΑ ΤΑΛΙΡΟ Ο ΚΕΒΙΝ, ΝΕΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΚΤΛ).

Εικόνα savvas gridlock

Αφού υπάρχει δουλειά, όλα καλά αδερφέ. Το μόνο που θα πω είναι το ότι και τα προηγούμενα χρόνια ίσχυαν όσα σωστά λες για την αντιμετώπιση από άλλες ομάδες κι από διαιτητές, αλλά είχαμε καλύτερους δείκτες εμείς ως ομάδα.

Εικόνα redterror

Μπράβο Σάββα!Για να καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον.Οταν μιλάς με επιχειρήματα και με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται ξεβρακώνεται κόσμος,δυστυχώς μέσα σ αυτούς είναι και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις...Όπως έγραψα και σε άλλο σχετικό άρθρο σου,τη φανέλα και τη καύλα για το 8ο δεν την πιάνει η στατιστική.Νομίζω είναι τα μόνα που μας έχουν μείνει να ελπίζουμε σε κάτι καλό για φέτος.
Καλό υπόλοιπο να έχουμε και όλοι δίπλα στην ομάδα χωρίς γκρίνια και μιζέρια!

Υ.Γ γαμιέται η αεκ και η τουρκία!

Υ.Γ2 ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΑΕΚ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!

Εικόνα dimitrov7

Τι να πει κι ο Πεπ που είναι 14ος? Ούτε δεκάδα. Την κούλα με τα κυάλια την βλέπει.