''...ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ''



Τα μάθατε λογικά, ο αθλητικός δικαστής Σπύρος Καποδίστριας τιμώρησε με αποκλεισμό έδρας 2 αγωνιστικών και αφαίρεση 3 βαθμών από το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό, για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Η απόφαση είναι εδώ. Αναλύοντας το σκεπτικό της, βλέπουμε τα παρακάτω.
 
- Ο Καποδίστριας θεωρεί πως από τη φωτοβολίδα που εκτόξευσε ο οπαδός του Ολυμπιακού στο 88' της αναμέτρησης, μετά την ισοφάριση του Τσιγκρίνσκι, προεκλήθη προσωρινή διακοπή του αγώνα με εντολή του διαιτητή Παπαπέτρου. Αυτό αναγράφεται και στο φύλλο αγώνος, οπότε το αποδεχόμαστε, παρότι κανείς μέσα στο γήπεδο δεν κατάλαβε κάτι τέτοιο. Η διαφοροποίηση έχει να κάνει με συγκεκριμένα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ που ενεργοποιούνται, είτε το άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο α) είτε το άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο β).
 
 
- Ο Καποδίστριας θεωρεί πως το κάψιμο κάποιων πανιών της ΑΕΚ στο ημίχρονο από τους οργανωμένους οπαδούς της Θύρας 7 στο πέταλο των θυρών 3-7 στο Καραϊσκάκη, δεν ήταν κάτι μεμονωμένο. Η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν πως το κάψιμο των πανιών δεν τυποποιείται με συγκεκριμένη αναφορά σε συγκεκριμένο άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα. Ο αθλητικός δικαστής μνημονεύει την απόφαση 115/2016, με πειθαρχικώς εγκαλούμενη την ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου η καύση ορισμένων πανό από τους οπαδούς της αντιμετωπίστηκε ως ''μεμονωμένο επεισόδιο στο χώρο των κερκίδων''. Από εκεί και πέρα όμως, προβαίνει σε μία πολύ περίεργη ερμηνεία. Αποδέχεται πως από την καύση των πανιών δεν προέκυψε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα κάποιου, ούτε φθορά ιδιοκτησίας. Αυτή είναι και η ουσία της διαφοροποίησης των δύο εδαφίων, α) και β), στο άρθρο 15 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
 
 
Ας δούμε το σκεπτικό του Καποδίστρια.
 
 
Το ''κατ'εξακολούθηση τελεσθέν πειθαρχικό παράπτωμα'' είναι η είσοδος των 50 οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, μετά τη λήξη του ματς. Αυτό βαφτίζεται από τον αθλητικό δικαστή Καποδίστρια ''παράπτωμα διαρκείας'', τμήμα του οποίου αποτελεί η καύση των πανό...στο ημίχρονο.
 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΣΕ ''ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΕΛΕΣΘΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ'' ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΟΚΤΖΗΔΩΝ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
 
Κάνουμε λάθος; Κλήθηκε σε απολογία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν το ξέρουμε; Υπάρχουν εκθέσεις αρμοδίων, όπως η ΔΕΑΒ και η διοίκηση του Σταδίου των ''Ζωσιμάδων'', που κάνουν λόγο για συγκεκριμένες ζημίες, με σπασμένα καθίσματα, πόρτες , τουαλέτες κτλπ..
 
ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ ΦΘΟΡΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ''ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ'' ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΨΑΡΑΚΙ, ΕΧΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΥ.
 
- Ο Καποδίστριας αποδέχεται πως από το ''ντου'' των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε καν ο ένας (1) αστυνομικός που μνημονεύτηκε κάπου, ώστε να υπάρχει πάτημα τιμωρίας του Ολυμπιακού. Λέει όμως και κάτι ακόμη, τουλάχιστον κωμικό.
 
Επιπλέον, εξαιτίας της εντάσεως, αλλά και της εκτάσεως του ανωτέρω βίαιου συμβάντος, προεκλήθη στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα έντονης απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο.
 
Αυτό το αίσθημα προεκλήθη στη φίλαθλη κοινή γνώμη από τα επεισόδια στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα και συμφωνούμε. Από αυτά εδώ τα γεγονότα στα Γιάννινα, τι ακριβώς αίσθημα προεκλήθη στη φίλαθλη κοινή γνώμη;
 
 
Δεν είδε το βίντεο ο Καποδίστριας; Δεν μπορεί. Παραπάνω, στην απόφαση που εξέδωσε για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, για να τεκμηριώσει τη διακοπή του αγώνα από το διαιτητή Παπαπέτρου στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο 88', αμέσως μετά την ισοφάριση του Τσιγκρίνσκι, επικαλείται το DVD. Στα Γιάννινα φαίνεται το DVD player του Καποδίστρια χάλασε και δεν είδε τα επεισόδια των ΠΑΟΚτζήδων, ούτε τις εκθέσεις των αρμοδίων.
 
Εκεί που το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει από τα όρια του κωμικού και φτάνει στα σύνορα της επικινδυνότητας, είναι η απόρριψη εκ μέρους του αθλητικού δικαστή του ισχυρισμού των νομικών της ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού προκλήθηκε από την Αστυνομία. Δεν διέκρινε λέει εριστική συμπεριφορά, ούτε αναιτιολόγητη χρήση δακρυγόνων από τους Αστυνομικούς. Είπαμε, το DVD player που έχει, δουλεύει μόνο για συγκεκριμένα πράγματα, για ό,τι τον συμφέρει. Αυτά εδώ ''τα έχασε''.
 
 
Λυπάμαι που το λέω, αλλά μετά τη Μαρία Σκολαρίκη, διακρίνουμε κι άλλον ΑΝΑΞΙΟ δικαστή, τον Σπύρο Καποδίστρια. Αν είναι να βγάζει τις αποφάσεις των ποδοσφαιρικών πειθαρχικών οργάνων ο Άρης Ασβεστάς και το τσοντο-site του Ιγκνάτιεβιτς golendri-dna, ας μην απασχολούνται τακτικοί δικαστές. Ελπιζουμε τουλάχιστον πως οι ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΟΙ ΕΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΣ που θα εκδικάσουν την έφεση του Ολυμπιακού, θα αποκαταστήσουν για μία ακόμη φορά το τρωθέν κύρος της αθλητικής Δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Κανονισμοί που έχουν γίνει κουρελόχαρτο και εφαρμόζονται για όποιους θέλει η ''εξυγίανση'' και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ερμηνείες που προκαλούν γέλια και δικαστές που τρέμεις να πέσεις στα χέρια τους, αν σου τύχει κάτι εκτός ποδοσφαίρου. Διότι και ο Καποδίστριας, αλλά και η Σκολαρίκη, δικάζουν υποθέσεις έξω, κανονικά. Παναγιά βοήθα..

Σχόλια

Εικόνα leonidas73

http://karpetshow.gr/blog/to-protathlima-tis-anisyxias

Πολυ σημαντικό το άρθρο και όσον αφορά την "ανησυχία" των μελών της συμμορίας αλλα και για το μεγαλο,σχεδόν ανυπέρβλητο πρόβλημα , που δημιουργει το θέμα της ΝΟΒΑ στο επόμενο πρωταθλημα 2018-19 ,το οποίο χωρίς τηλεοπτικά έσοδα για τους μικρομεσαιους θα έχει πρόβλημα ακόμα και να διεξαχθεί..εκτός αν η συμμορια βγάλει "κονδύλι" και για άλλες ομάδες εκτός του ΠΑΣ....( ο βαζελος δεν ανησυχεί,ακόμα και αν δεν του δώσει όσα θέλει η ΝΟΒΑ ,υπάρχει ο Σαββίδης..)

Εικόνα ΔΗΜΗΤΡΗΣ 10

Ξέρουμε από τη περσινή χρονιά πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατά της ομάδας μας πρωτίστως και στη συνέχεια και κατά του προέδρου,πέρυσι δεν τους έκατσε με τους ψευδομάρτυρες του σωματείου-ντροπή της Κρήτης και τώρα βρήκαν και το έκαναν.
Βέβαια στο γήπεδο μπήκαν καμμιά 15αρία άτομα και πέρα από τις διαφημιστικές εγώ προσωπικά δεν είδα κάτι άλλο.
Μας τρέμουν ακόμη και σε αυτή τη κατάσταση που είμαστε τώρα..
Να θυμούνται μόνο πως αυτά είναι ΔΑΝΕΙΚΑ..

Υ.Γ.1 τα γκόλ offside ης μπουγάτσας κάνουν το κόσμο να τρώει τα νύχια του από την αγωνία για το πιο "ενδιαφέρον" πρωτάθλημα σουρωτής των τελευταίων ετών..
Υ.Γ 2 ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ή ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΑΙΚΤΗ ΜΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ...
Υ.Γ 3. ελπίζω να πέσει η αφαίρεση βαθμών και η μια αγωνιστική στην έφεση
Υ.Γ 4. Αυτοί που μπήκαν μέσα να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Εικόνα holland74

Θα το δεχόμουν αυτό το -3 αν είχε τιμωρηθεί ο μπουγατοσκιμάς για τα επεισόδια σταΓιάννινα, αν είχαν τιμωρηθεί τα 2 δικέφαλα κοτόπουλα για τα μαχαίρια στον τελικό, αν, αν, αν...Τώρα είναι ξεκάθαρη απόφαση άνωθεν εντολή...

Εικόνα Kratistos_

Διαβάζουμε ότι από τη στιγμή που μείναμε πίσω στη βαθμολογία θα βγάλουν τα μαχαίρια ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.. Ας κάνω μία πρόβλεψη: η θητεία Βασιλειάδη θα λήξει όπως άρχισε εκείνη του Κοντονή και ακόμα χειρότερα: τελικός κυπέλλου κεκλεισμένων, με τους "λάτρεις του ευ αγωνίζεσθαι" να κυνηγιούνται στον απέραντο προαύλιο χώρο του ΟΑΚΑ..
Στη Θεσσαλονίκη μιλάνε βέβαια ότι οι "κουμπάροι" δίνουν ήδη μάχη στη β' εθνική.. Μετά τα περσινά όργια για να ανέβει η Λαμία, ο Μελισσάνιδης θέλει Παναχαϊκή ελέω Κατσουράνη και ο Σαββίδης θέλει τον ΟΦΗ σαν δεύτερη ομάδα.. Που σημαίνει τέσσερα επιπλέον παιχνίδια αίμα και άμμος για τον Ολυμπιακό..
Μαρινάκη, δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά λεφτά, που βάζεις κάθε χρόνο.. Σε παρακαλούμε βελτίωσε το τμήμα σκάουτιγκ με επαγγελματίες καριέρας, φέρε επιστημονική γνώση στην ομάδα σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο, και μη συνομιλείς άλλο με διεθνείς μάνατζερ που πηγαινοφέρνουν παίκτες και τους παρκάρουν εδώ.. Αναρωτιέμαι, δεν θίγεται ο εγωισμός σου με το να σου πουλάνε τέτοια σαπάκια;
Είμαστε σίγουροι ότι έχεις την αντοχή για να περάσεις την ομάδα μέσα από τις δυσκολίες αυτές, εξάλλου είσαι και πολύ νεώτερος των εξυγιαντών.. Όλος ο καιρός για να ξανανέβει η ομάδα στην Ευρώπη είναι μπροστά..

Εικόνα tasos

Καησπέρα σέ όλους τούς σύγγαβρους.
Είναι πανω από χρονο που δέν γράφω σχόλια λόγω εργασίας άν καί κάθε βράδυ ,μετά τή δουλειά , δέν πάω γιά ύπνο άν δεν διαβασω το RATM.
Τώρα όμως κανείς μας δέν μπορεί νά ολιγωρίσει μπροστά σέ όλα τά πρωτοφανη γεγονότα. Οι καιροί απαιτούν ΤΩΡΑ περισσότερο από καθε άλλη φορά ΟΛΟΙ μας νά είμαστε κοντά στήν ομάδα καί εννοώ καί τό πρόεδρο μέ τή διοικηση.
Σύγγαβροι ,πιστέψτεμε ,παρακολουθώ τό θρύλο μερικές δεκαετίες ,πρώτη φορά βλέπω τέτοια επίθεση από κυβέρνηση, από μέρος τής δικαστικής εξουσίας-ναί αυτή πού έβγαλε συνταγματικά τά μνημόνια-καί βέβαια τήν ΕΠΟ αλλά καί το Θοδωράκη τής ΟΘΕΦΑ.
Όσοι ζήσαμε τά χρόνια τής χούντας μπορούμε νά συγκρίνουμε πολύ καλά τήν εποχή τού Ασλανίδη μέ τήν εποχή Τσίπρα γιατί η χούντα τού Τσίπρα μόνο μέ το κυνηγητό τού Ασλανίδη μπορεί νά συγκριθεί.
Τά γεγονότα τά έχετε διαβάσει,τά ξέρετε,δεν μπαίνω σέ λεπτομέρειες
Σύγγαβροι , νά ξέρετε ότι ο θρύλος περασε καί άλλες φορές δυσκολίες αγωνιστικές καί άλλες όμως σήμερα ο Θρύλος μέτράει περισσότερα πρωταθλήματα από όσα όλοι οι άλλοι μαζί άν καί δεν ήταν ποτέ η ομάδα τής εξουσίας.
Τώρα ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.
Τή δόξα τού θρύλου δέν θά τη φτάσει κανείς.
ΖΗΤΩ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Εικόνα red apple

Σάββα, πέραν των όλων όσων έγραψες, να ρωτήσω κάτι; Ο ΑΣΤΕΡΑΣ θα τιμωρηθεί για το αντικείμενο που χτύπησε τον Προτό, επειδή δεν βλέπω και δεν ακούω τίποτε περί αυτού

Εικόνα Kratistos_

Εγώ ερωτώ: Θα τιμωρηθεί ο Ατρόμητος για τις βιαιπραγίες κατά μέλους της προπονητικής ομάδας του Ολυμπιακού;

Εικόνα Antreas7

Αστέρας και Ατρόμητος παίζουν εντός με ΠΑΟΚ. Οπότε μπορεί και να υπάρξει τιμωρία, τυχαία σε αυτά τα ματς.

Εικόνα red apple

Φυσικά και είναι θεματάρα το αν περιμένουν- ΑΝ δηλαδή τιμωρηθούν τελικά- να επιβάλλουν ποινές ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ πριν από τα παιχνίδια τους με τον ζμπάουγκ, αλλά το θέμα παραμένει. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΎΝ ή θα έχουμε τυχόν νέες απονομές βραβείων ήθους;

Εικόνα Φαιδων

Μια αιρετική άποψη. Η θύρα 7 να βρει τους 10 μαλακες που μπήκαν μέσα και να τους διώξει από το γήπεδο. Αφού ξέρουμε ,ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ,την παραμικρή αφορμή περίμεναν για να μας τιμωρήσουν. Ο Γεωργίου,αυτός ο αντί Ολυμπιακός ξεδοντιαρης,είχε πει σε ανύποπτη στιγμή,ότι ο Ολυμπιακός θα φάει μείον βαθμούς φέτος. Πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ και σήμερα είπε ότι έχει φερέγγυες πηγές,γιαυτο το ήξερε. Ένας εισαγγελέας,αφού το είπε δημόσια στο ραδιόφωνο,δεν θα έπρεπε να τον καλέσει να ονομάσει την πηγή και η πηγή να μας πει από που το ήξερε. Τι ψάχνω να βρω . Μόνο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΘΡΥΛΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΟΝΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Καθόλου αιρετική άποψη. Είναι η απλή λογική. Ούτε βαλτοί να ήταν οι μάγκες που μπούκαραν.

Εικόνα Harry red logic

νιάου νιάου... για κανά σουβλάκι....

Εικόνα Harry red logic

Δεν μας εκπλήσσει τίποτα! Το έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη !Είναι ελεεινοί και τρισάθλιοι!
Το ερώτημα είναι ποιος, με ποιο τρόπο, πότε θα γκρεμίσει αυτή την χούντα! Ζοφερή κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με ξύλινα σπαθιά(δηλώσεις δηλώσεις..)!
Χρειάζεται κάτι άλλο πολύ πιο αποτελεσματικό!
Πρέπει κάποιοι που γνωρίζουν και έχουν την δύναμη και να βρουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τον εγκέφαλο ,τον χουντίνι της εξαπάτησης!
Απλά είναι ένα παιγνίδι δύναμης, δυστυχώς χωρίς ηθικούς κανόνες και φραγμούς, όπου επικρατεί ο ισχυρότερος!

Σκέψη και δράση πέρα απο τα καθιερωμένα,με φαντασία και τόλμη!

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Όπως έγραψα και αλλού ,το -3 είναι εξασφάλιση αν γίνει κανένα αστείο και κερδίσουμε στην Τούμπα.Μετά θα αποφασίσει η εφέσεων...Κατά τα άλλα,η nova το έληξε για του χρόνου, οπότε μάλλον μας πρόλαβε...

Εικόνα holland74

Ακριβώς έτσι αδερφέ..

Εικόνα matrasimca

Η παμε στην ΟΥΕΦΑ με τα δυο βιντεο η την τρωμε.
Δεν καταλαβαινω την παθητικη σταση.
Υπαρχουν 2 μετρα και δυο σταθμα και τιμωρουμε τον συνεταιρισμο τους.
Πολεμο και σαμποταζ παντου και το ΜΕΓΑ συνδρομητικο καναλι για τους Ολυμπιακους.
Με 10 Ευρω τον μηνα να βλεπεις ολα τα εντος εδρας ματς του Ολυμπιακου.
Δεν γινεται να κρυβουν αλλο την αδικια και να τους κοιταμε.
Οταν δεν αντιδρας σε θεωρουν οεθαμενο.
Περιμενω τις κινησεις Μαρινακη.

Εικόνα Antreas7

Ο ίδιος μπαγλαμάς είχε πει και πέρυσι για απαξίωση και αποστροφή από το ποδόσφαιρο μετά τα παραμύθια των Πλατανιάδων. Δευτεροβάθμια έφαγε άκυρο. Φέτος όμως δε βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο. Μας θέλουν πέμπτους αν γίνεται για να παίξουμε Ευρώπη από Ιούνιο, για να είναι και του χρόνου μπουρδέλο η ομάδα.