Ο ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ, Ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ''ΦΟΝ ΓΙΟΣΜΑΣ'' ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Επειδή ζούμε στον κόσμο των social media και των κατ'όνομα Αριστερών/Δεξιών/Κεντρώων χρηστών τους, οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε τα βασικά της όποιας πολιτικής ιδεολογίας λένε ότι ασπάζονται, αντιγράφουμε την ιστορία από τη Βικιπαιδεια, μπας και μάθουν ορισμένοι κάποια στοιχειώδη πράγματα που αγνοούν.
 
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1912 στην Κερασίτσα Αρκαδίας και ήταν το 14ο παιδί από τα συνολικά 18 που απέκτησαν οι γονείς του. Αδερφός του ήταν ο Θεόδωρος Λαμπράκης, ιατρός και βουλευτής με την Εθνική Πολιτική Ένωση Κέντρου (ΕΠΕΚ). Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη γυναικολογία. Υπήρξε αθλητής με πολλές πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και κατείχε για 23 χρόνια (ως το 1959) το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 7,37 μ. Στην διάρκεια της κατοχής διοργάνωνε με άλλους συναθλητές του αγώνες, διαθέτοντας τα έσοδα σε λαϊκά συσσίτια. Το 1950 κατέλαβε τη θέση του υφηγητή Μαιευτικής - Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Aπέκτησε τρεις γιους, τον Γιώργο, τον Θοδωρή και τον Γρηγόρη.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 1961 ο Λαμπράκης εξελέγη βουλευτής Πειραιά συνεργαζόμενος με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της «Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη». Στις 21 Απριλίου 1963 αψηφώντας σχετική απαγόρευση της αστυνομίας, πραγματοποίησε την 1η Μαραθώνια πορεία Ειρήνης. Βάδισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μόνος του, εν μέσω απειλών, πριν τελικά συλληφθεί και κρατηθεί για μερικές ώρες.[8]
Αμέσως μετά μετέβη στο Λονδίνο για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες, Κύπριους και Άγγλους διαδηλωτές που ζητούσαν την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων στην Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Βρετανίδα σύζυγός του Αντώνη Αμπατιέλου, Μπέτυ Μπάρτλετ Αμπατιέλου. Στόχος των διαδηλωτών ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη, η οποία βρισκόταν στην αγγλική πρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί σε βασιλικούς γάμους. Η σύζυγος του Αμπατιέλου ζήτησε ακρόαση από την Φρειδερίκη, η οποία την αρνήθηκε, παρά τις πιέσεις του Λαμπράκη. Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 22 Μαΐου, καθώς εξερχόταν από συγκέντρωση για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό στη Θεσσαλονίκη, δέχτηκε δολοφονική επίθεση από παρακρατικούς. Τραυματίστηκε βαριά και υπέκυψε στα τραύματά του λίγες μέρες μετά.
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της 22ας Μαΐου του 1963, ο Γρηγόρης Λαμπράκης ξεκίνησε από το ξενοδοχείο Κοσμοπολίτ της Θεσσαλονίκης, όπου είχε αφιχθεί τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες, για να μεταβεί σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Επιτροπή δια την διαθνή ύφεσιν και ειρήνην», στην οποία ήταν ομιλητής. Η κατάσταση ήταν τεταμένη. Από τις 6 το απόγευμα πολλές δεκάδες άτομα ακραίων δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων είχαν αρχίσει να συγκροτούν αντισυγκέντρωση στα πεζοδρόμια των οδών Σπανδωτή, Ερμού και Βενιζέλου, κοντά στο κτίριο όπου επρόκειτο να γίνει η συγκέντρωση. Είχαν προηγηθεί διαβήματα στελεχών της ΕΔΑ τόσο προληπτικά στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Αργυρόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την αστυνομία, όσο και στο Ε΄ Αστυνομικό Τμήμα, μετά τη συνάθροιση των «αντιφρονούντων». Στον τόπο της συγκέντρωσης βρίσκονταν ήδη 180 χωροφύλακες εν στολή, καθώς και ο επιθεωρητής Χωροφυλακής Βόρειας Ελλάδας υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μήτσου και ο διευθυντής των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης, συνταγματάρχης Ευθύμιος Καμουτσής.
Κανείς τους όμως δεν έδωσε διαταγή να διαλυθεί η αντισυγκέντρωση. Έτσι ο Γρηγόρης Λαμπράκης προπηλακίστηκε καθώς πήγαινε στο κτίριο όπου βρίσκονταν τα γραφεία του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, απ' όπου και εκφώνησε μετά από λίγο το λόγο του, κάτω από τις έξαλλες κραυγές του πλήθους των «αγανακτισμένων πολιτών», ενώ έπεφταν βροχή οι πέτρες εναντίον του.
Μέσα σ' αυτή την έκρυθμη κατάσταση, αφού ολοκλήρωσε όπως-όπως την ομιλία του για την ειρήνη, ο βουλευτής της ΕΔΑ φώναξε από το μικρόφωνο:
Προσοχή, προσοχή. Εδώ βουλευτής Λαμπράκης. Σαν εκπρόσωπος του Έθνους και του Λαού, καταγγέλλω ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου και καλώ τον υπουργό Β. Ελλάδος, τον νομάρχη, τον εισαγγελέα, τον στρατηγό Χωροφυλακής Μήτσου, τον διευθυντή της Αστυνομίας και τον διοικητή Ασφαλείας να προστατέψουν τη συγκέντρωση και τη ζωή μου.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής Καβάλας της ΕΔΑ Γιώργος Τσαρουχάς, που ήταν περαστικός από τη Θεσσαλονίκη, έσπευσε κι αυτός για τη συγκέντρωση, αλλά μόλις πλησίασε δέχθηκε άγρια επίθεση από τους «αντιφρονούντες", τραυματίστηκε κι ενώ τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, δέχθηκε ξανά επίθεση των παρακρατικών στοιχείων που τον κατέβασαν κάτω κι άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν μανιωδώς. Πολίτες τον μετέφεραν αιμόφυρτο, στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών.
Ο Λαμπράκης, που δεν είχε μάθει τίποτα για την περιπέτεια του Τσαρουχά, ετοιμαζόταν να φύγει. Παρουσιάστηκε ο μοίραρχος Παπατριανταφύλλου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η περιοχή είχε εκκαθαριστεί από τους συγκεντρωμένους. Βγαίνοντας ο Λαμπράκης συνάντησε τον συνταγματάρχη Καμουτσή, στον οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ασυδοσία των παρακρατικών. Βλέποντας να εκκαθαρίζεται ο χώρος μπροστά στο κτίριο, ο Λαμπράκης μαζί με αρκετά άτομα ξεκίνησαν να περάσουν απέναντι στο ξενοδοχείο. Καθώς διέσχιζαν το δρόμο, ακούστηκε ο θόρυβος από μία τρίκυκλη μοτοσυκλέτα, που όρμησε με ξέφρενη ταχύτητα και έπεσε πάνω στην ομάδα του βουλευτή και των φίλων του, ενώ κάποιος που ήταν ανεβασμένος στην καρότσα, χτύπησε με ένα λοστό τον Λαμπράκη στο κεφάλι. Ο βουλευτής σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Οδηγός του τρίκυκλου ήταν ο Σπύρος Γκοτζαμάνης, μεταφορέας, γνωστός στον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Ένας από τους εθελοντές συνοδούς του Λαμπράκη, ο Μανώλης Χατζηαποστόλου, πήδηξε μέσα στην καρότσα του τρίκυκλου και άρχισε να συμπλέκεται με το άτομο που κρατούσε τον λοστό. Αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τον Μανώλη Εμμανουηλίδη, καταδικασμένο για βιασμό, παιδεραστία, κλοπή κ.α. Ακολούθησε άγρια πάλη. Το τρίκυκλο σταμάτησε, ο Γκοτζαμάνης κατέβηκε και μια αστυνομική ράβδος (γκλομπ) χτύπησε τον Χατζηαποστόλου, έως ότου εμφανίστηκε ένας απλός τροχονόμος, ο οποίος μη γνωρίζοντας όσα είχαν προηγηθεί, συνέλαβε τον Γκοτζαμάνη κατόπιν υποδείξεων των περαστικών.
Στο μεταξύ ο Λαμπράκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν θανάσιμα τραυματισμένος. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στη νύχτα της Αθήνας. Η κυβέρνηση διέθεσε ειδικό αεροσκάφος για να μεταφέρει στη συμπρωτεύουσα τον ειδικό νευροχειρουργό Δώρο Οικονόμου, για να χειρουργήσει τον βουλευτή της ΕΔΑ που χαροπάλευε. Η γνωμάτευσή του όμως ήταν παρόμοια με εκείνη του καθηγητή Νικόλαου Καβαζαράκη, του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Δεν υπήρχε καμία ελπίδα σωτηρίας. Τέσσερις μέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του, στη 1:22 μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου, ο Λαμπράκης εξέπνευσε.
Σύμφωνα με τη μετέπειτα καταγγελία του Θ. Γρέβια, φοιτητή τότε και υποστηρικτή του Γ. Λαμπράκη, αφότου ο Λαμπράκης μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, αφέθηκε να πεθάνει. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο Γρέβιας δηλώνει χαρακτηριστικά: «Τον άφησαν βαριά τραυματισμένο, χωρίς ορό στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου. Το σχέδιό τους πέτυχε».
Ο Θ. Γρέβιας περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν όταν ο Γρηγόρης Λαμπράκης μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Τα μεσάνυχτα βρισκόμασταν έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, όταν εξήλθε ένας γιατρός. Απευθύνθηκε σε μας, ρωτώντας αν ήμασταν εκεί για τον Λαμπράκη. Του απαντήσαμε 'ναι'. Είπε ότι χρειαζόταν ένας από μας, γιατί δεν επαρκούσε το νοσηλευτικό προσωπικό. Πήγα εγώ. Κατέβηκα με το γιατρό στο πρώτο υπόγειο. Από ένα μακρόστενο διάδρομο μπήκαμε σε ένα κλειστό θάλαμο. Στην είσοδο βλέπω τη γραμματέα της οργάνωσής μας Καίτη Τσαρουχά, να κρατάει στα χέρια της τον βαρύτατα τραυματισμένο πατέρα της,
Γιώργη Τσαρουχά (χτυπήθηκε το ίδιο βράδυ), βουλευτή Καβάλας της ΕΔΑ. Στο βάθος δεξιά ξαπλωμένο ανάσκελα, το σώμα του Γρηγόρη Λαμπράκη.
Ο Θ. Γρέβιας σημειώνει ότι ο Λαμπράκης ήταν ζωντανός, αλλά σε κωματώδη κατάσταση. «Ο γιατρός μου ζήτησε να καθίσω σε μια καρέκλα, πίσω από το κεφάλι του, να τοποθετήσω τα χέρια μου στην κάτω σιαγόνα και να κρατώ συνεχώς το κεφάλι του προς τα πίσω και έφυγε. Του είχαν κάνει τραχειοστομία. Δεν ήταν διασωληνωμένος, δεν είχε ορό. Κατά διαστήματα το στήθος του τρανταζόταν από ακανόνιστες εισπνοές και εκπνοές», συνεχίζει ο Θ. Γρέβιας. Ερωτηθείς για τον θάλαμο και το αν υπήρχε άλλος ασθενής εκεί, ο Γρέβιας απάντησε:
«Ο χώρος όπου βρισκόμασταν δεν ήταν θάλαμος νοσηλείας. Ούτε τα κρεβάτια ήταν κρεβάτια νοσηλείας. Το κρεβάτι στο οποίο ήταν ο Λαμπράκης, αποτελούνταν από τρεις ξύλινες σανίδες πάνω σε δύο μεταλλικά 'Π', πιθανότατα νεκροκρέβατο. Μάλλον ήταν ο νεκροθάλαμος του νοσοκομείου».
Τον Ιούλιο του 1963 ο ανακριτής Χρήστος Σαρτζετάκης απήγγειλε κατηγορίες για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως του Γρ. Λαμπράκη εναντίον του υπομοίραρχου Εμμανουήλ Καπελώνη, διοικητή του αστυνομικού τμήματος Τριανδρίας, και του Ξενοφώντα Γιοσμά (που, λόγω της δράσης του στην Κατοχή, είχε καταδικαστεί ως δοσίλογος και, ακριβώς για τον λόγο αυτό, αποκαλούνταν συχνά κοροϊδευτικά Φον Γιοσμάς). Στις 14 Σεπτεμβρίου, με ομοφωνία ανακριτή και εισαγγελέως κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μήτσου, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, οι συνταγματάρχες Ευθύμιος Καμουτσής, διευθυντής αστυνομίας, και Μιχαήλ Διαμαντόπουλος και ο μοίραρχος Τρύφων Παπατριανταφύλλου.
Στο απυρόβλητο της δικαιοσύνης έμεινε ο υπομοίραρχος της Ασφάλειας Δημήτριος Κατσούλης, του τμήματος «Δίωξης Κομμουνιστών». Όπως ισχυρίστηκε ο υπομοίραρχος Εμμανουήλ Καπελώνης, ο Κατσούλης της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ειδοποίησε όλα τα παραρτήματα να στείλουν τους άνδρες τους στον τόπο της συγκέντρωσης και να πάρουν μαζί τους «εθνικόφρονες πολίτες» για ν' αποδοκιμάσουν τους οπαδούς της ειρήνης. Επειδή όμως στο μεταξύ άλλαξε ο τόπος της συγκέντρωσης όπου θα μιλούσε ο βουλευτής, οι περί ων ο λόγος πολίτες εκλήθησαν να μαζευτούν στο Ε΄ Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί τους έβγαλε λόγο ο υπομοίραρχος Κατσούλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τους τόνισε ότι «στόχος μας είναι ο Λαμπράκης». Στο υπόμνημά του ο υπομοίραρχος Καπελώνης ισχυρίστηκε ότι προ των επεισοδίων και της συγκέντρωσης, ο Κατσούλης πέρασε από τα γραφεία της Γενικής Ασφαλείας και δήλωσε κομπορρημονών στους αξιωματικούς: «Σήμερα θα δείτε τι θα γίνει...».[9]
Τελικά, για τον φόνο καταδικάστηκαν οι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης, ενώ ο Γιοσμάς καταδικάστηκε μόνο για διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Σημαντικό ρόλο στις αποκαλύψεις έπαιξε και η μαχητική έρευνα και αρθρογραφία τριών δημοσιογράφων που είχαν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να καλύψουν το θέμα: Του Γιώργου Ρωμαίου του Βήματος (μετέπειτα υπουργού του ΠΑΣΟΚ), Γιάννη Βούλτεψη της Αυγής και Γιώργου Μπέρτσου (της τότε μεγάλης σε κυκλοφορία Ελευθερίας των Αθηνών).
 
Αυτό είναι ένα κομμάτι από την ιστορία της Αριστεράς στη χώρα μας. Της Αριστεράς των διώξεων από το παρακράτος της εθνικιστικής Δεξιάς, το οποίο αυτό παρακράτος δρούσε στο όνομα της ''προστασίας της χώρας μας από τους κομμουνιστές, ώστε να μην ξαναζήσουμε Δεκεμβριανά και Συμμοριτοπόλεμο/Εμφύλιο, σταλινικά πραξικοπήματα δηλαδή που θα κάνανε τη χώρα μας Σοβιέτ'' (δική τους ορολογία και φρασεολογία...), ενώ λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία Λαμπράκη αυτό το παρακράτος γιγαντώθηκε και προκάλεσε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, με τη Χούντα των Απριλιανών Συνταγματαρχών Παπαδόπουλου-Παττακού-Μακαρέζου-Ιωαννίδη-Λαδά να καταλύει τη Δημοκρατία. Οι κανονικοί, οι γνήσιοι Αριστεροί, όπως κι ένα μεγάλο κομμάτι των Κεντρώων που αισθάνονται ιδεολογικά συγγενείς με την Αριστερά, έχουν νιώσει στο πετσί τους το τι θα πει ''αντισυγκεντρώσεις'', ''παρακολουθήσεις από την Αστυνομία'' και ''επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών''. Δεν έχει σημασία το πού ανήκει κανείς πολιτικά. Δεν παίρνω θέση εγώ που γράφω το άρθρο εν προκειμένω για το αν η Αριστερά ή η Δεξιά ή το Κέντρο είναι οι ''καλοί'' του πολιτικού παραμυθιού, λέω όμως ότι τα παραπάνω είναι η ιστορία της χώρας μας, ξεκάθαρα γεγονότα που δεν αμφισβητούνται από κανένα. Πολλά μάχιμα στελέχη του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς υπέστησαν διώξεις, φυλακίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για τα ''πιστεύω'' τους, κάτι που τους καθιστά, σε προσωπικό επίπεδο, τουλάχιστον συμπαθείς στα μάτια ακόμη και ορκισμένων ιδεολογικών αντιπάλων τους. Γιατί λοιπόν μνημονεύουμε εδώ, σε έναν οπαδικό χώρο του Θρύλου, αυτά τα περιστατικά;
 
Χθες το πρωί αναρτήσαμε στο προφίλ της σελίδας μας στο facebook αυτό εδώ το post.
 
 
Στο δημαρχείο στα Νέα Λιόσια αύριο η υπουργάρα μας, ο Νίκος Παππάς. Κάποια παιδιά από την κατακόκκινη αυτή περιοχή μας στέλνουν την έντονη επιθυμία τους να παρευρεθούν στην εκδήλωση, για μία ανοιχτή συνομιλία με το βάζελο αυτό υπουργό, ο οποίος μάλιστα μεσολαβούσε για να αγοράσει το κανάλι ''Έψιλον'' ο Ρωσοπόντιος ιδιοκτήτης του Golendri, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης''. Εμείς ως ανοιχτό, δημοκρατικό site. προτρέπουμε όποιον το επιθυμεί να πάει στην εκδήλωση και να απευθύνει καίρια πολιτικά ερωτήματα στον υπουργό του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, της ''εξυγίανσης'' γενικότερα. Αυστηρά για διάλογο, έτσι;
Όποιος θέλει να εκφραστεί ως μέλος μιας συλλογικότητας και όχι ατομικά ως πολίτης, έχει μάζωξη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία κάτω από το σύνδεσμο.

Είναι κατανοητό φανταζόμαστε πως υπήρξε επικοινωνία με κάποια παιδιά από τον εκεί σύνδεσμο της Θύρας 7, σε μία περιοχή ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ (λογικό, για λαϊκή γειτονιά των Δυτικών Προαστίων μιλάμε...), πριν φτιαχτεί αυτό το post. Όπως γίνεται συνήθως, η ανάρτηση κοινοποιήθηκε κι από άλλες σελίδες που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Αυτή η κινητοποίηση λοιπόν του κόσμου του Ολυμπιακού θορύβησε την Αστυνομία και άρχισαν τα τηλέφωνα στο σύνδεσμο της Θύρας 7 εκεί στο Ίλιον-Νέα Λιόσια. Τα τηλέφωνα δεν ήταν απλώς διερευνητικά, τύπου ''τι σκοπό έχετε αύριο;'', αλλά σχεδόν απειλητικά, ''θα φέρουμε κλούβες και θα σας μπουζουριάσουμε όλους''.
 
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΟ POST, ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ; ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ, ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ;
 
Όπως φαίνεται, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του αρμοδίου/αναρμοδίου αναπληρωτή υπουργού ΠΡΟστασίας του ΠΟλίτη=ΠΡΟ-ΠΟ, Νίκου Τόσκα και του πρωθυπουργού μας, Αλέξη Τσίπρα, ΟΧΙ, δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα του οποιουδήποτε Έλληνα αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τιμά την μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη και υποτίθεται ότι αποτελεί τη συνέχεια, δηλαδή διαχειρίζεται την πολιτική κληρονομιά του ιδεολογικού χώρου στον οποίο εντασσόταν ο Λαμπράκης, κυβερνά σήμερα τη χώρα και απειλεί με συλλήψεις άτομα που απλώς θέλουν να παρευρεθούν σε μία ομιλία.
 
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΥΣ.
 
Να τους χαίρεστε όσοι τους ψηφίσατε, αυτούς τους ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ και πρώτα και κύρια αυτόν εδώ τον ΠΟΥΣΤΗ.
 
 
Εμείς καλούμε τον κόσμο να πάει στην εκδήλωση και να συζητήσει ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΑ με το Νίκο Παππά. Οι αριστεροί ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ αντέχουν το διάλογο, ή μήπως θα βάζουν πάλι τους παρακρατικούς χαφιέδες που τους στηρίζουν, σαν τον εκβιαστή ΚΥΠατζή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τον έμμισθο τσάτσο του Νικόλα Πατέρα και του Δημήτρη Μελισσανίδη, να μιλούν για παραληρήματα;

Σχόλια

Εικόνα tennessis

Όπως έγραψαν και άλλοι σύγγαυροι, η εξουσία είτε είναι αριστερή είτε δεξιά μεταλλάσσει, μεταβάλει τους διοικούντες σε μια μορφή δικτακτόρων οι οποίων είτε με "κουκούλες" είτε απροκάλυπτα, εξοντώνουν τους "εχθρούς" τους. Σε αυτό το πλαίσιο ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως η άνανδρη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη δεν μπορεί να χαρακτηρίσει μόνο μία πλευρά ως αντιδημοκρατικούς κλπ. αλλά μπορεί εντέχνως αργότερα να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ γενιές και γενιές σε μία αριστερίζουσα Ελλάδα της κλοπής δημόσιου πλούτου από δημόσιους λειτουργούς (πασόκοι κλπ.) στο όνομα του αγωνιστή Λαμπράκη. Για αυτό εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση των Συριζανέλ προσφέρει υπηρεσίες στους Έλληνες μαθαίνοντάς τους τι σημαίνει Αριστερά και Δεξιά μαζί.

Εικόνα Red Kokkinos

...και διηγωντας τα να κλαις, να σε καταπλακωνει το αδικο, να μην μπορεις ν' ναπνευσεις...
Κριμα, κριμα.

Εικόνα RedSky

Όποιος γίνεται κράτος ξεχνάει τις διώξεις από το παρακράτος και κάνει αυτός διώξεις και έχει παρακράτος. Είτε Αριστερά, είτε Δεξιά, είτε όπως λέγεται. Σκληρό αλλά έτσι είναι.
https://www.youtube.com/watch?v=ogI4CzIjqdg

Εικόνα tasos

Σύγγαυρε Σάββα θίγεις ενα θέμα πού έχει νά κάνει μέ τήν ιστορία καί τή διάσπαση τού ΚΚΕ τό 1968 καί τήν δημιουργία τού ΚΚΕσ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια τού ΚΚΕσ. Υποτίθεται ότι η διάσπαση έγινε γιά νά διαχωρίσουν το κόμμα τους από τό σταλινισμό. Σήμερα όμως τί βλέπουμε? Είναι οι τέλειοι κληρονόμοι καί συνεχιστές τόυ Ιωσήφ Στάλιν.Μόλις τούς δοθηκε η ευκαιρία νά γίνουν κυβέρνηση συμπεριφέρονται σάν τούς χειρότερος εκφραστές τής σταλινικής περιόδου .Γιά όποιον ενδιαφέρεται, η ταινία τού Κ.Γαβρά "Η δίκη" αποτυπώνει μέ τό καλλιτερο τροπο , πώς οι σταλινικοί διέβαλαν ,κατέδιδαν,καί τελικά οδηγούσαν τούς αντιπάλους τους σέ δίκες παρωδία μέ τελικό σκοπό τήν ηθική καί πολιτικη τους εξόντωση.
Σήμερα,μπορούμε νά πούμε μέ βεβαιότητα ότι η διάσπαση τού 68' δέν έγινε γιά ιδεολογικούς λόγους αλλά γιά τίς καρέκλες.
Ετσι σύγγαυρε Σάββα μπορούμε εύκολα νά ερμηνεύσουμε ολη τή συμπεριφορα τής κυβέρνησης τού ΣΥΡΙΖΑ καί επι΄τού προκειμένου πώς πολεμούν τό Θρύλο καί πώς χρησιμοποιούν τή δικαιοσύνη γιά νά αναγκάσουν τό Μαρινάκη νά εγκαταλείψη τον
Ολυμπιακό.
Δέν θά τούς περάσει .Είναι πολύ μικροί νά τά βάλουν μέ τό Θρύλο.Άν ,πρόσκαιρα,μάς στερούν τη κατάκτηση τού 45ου πρωταθλήματος -και μέ δικά μας λάθη - στό τέλος θά μετρήσουν πόσο βαθύ είναι το λιμανι.
ΕΝΟΤΗΤΑ- ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Εικόνα tasos

Διορθώνω,
Η ταινια τού Κ.Γαβρα λέγεται "Η ομολογία " καί όχι "Η δίκη "

Εικόνα yiannis thinkfree

Κε Σάββα καλησπέρα,
το πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας - διαχρονικά - είναι οτι όσοι κατά καιρούς εμπλέκονται στα κοινά είναι αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι, φιλέλληνες, ανθέλληνες, μισέλληνες, ορθόδοξοι ή όπως αλλοιώς αυτοπροσδιορίζονται. Άλλος θέλει να μας κάνει Αμερική, άλλος Ευρώπη, Σοβιέτ, Σουηδία κλπ. ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν είναι ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΑΣ και μετά οτιδήποτε άλλο. Κάποιος προσπαθεί να μας βάλει βυζιά κάποιος κώλο άλλος να μας βάψει τα μαλλιά άλλος να μας παχύνει καθένας από αυτούς μας θεωρεί κτήμα του (ίσως κληρονομιά από τον πατέρα του και τον παππού του).
Δυστυχώς όλοι αυτοί όπως και όλοι εμείς αντί να μελετάμε και να έχουμε πρότυπα τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Θουκυδίδη, τον Ηράκλειτο καθόμαστε και αναλύουμε τον Μαρξ και τον Ανταμ Σμιθ.
Όσο χειροκροτούμε και αποδεχόμαστε τους μέτριους δεν υπάρχει σωτηρία.
Πρέπει να ανακαλύψουμε το αρχικό DNA μας και τις Αρετές που μας άφησαν κληρονομιά οι Σπουδαιότεροι των Ανθρώπων.
Όσο για τα ''μιάσματα'' που μας κυβερνούν σήμερα, νομίζω οτι αποτελούν τον χειρότερο ξεπεσμό του νεοέλληνα...
Τουλάχιστον όσοι συχνάζουμε στον ''ΝΑΟ'' και σε αυτό το site είμαστε σίγουροι οτι όλοι είμαστε πρώτα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ!!!

Εικόνα takis xwsiar

Στην κηδεια της μητερας του(Του Παππα),πρωτη μουρη ηταν ο Σαμπιντι και ο Καλογρίτσας.Και ενώ τοτε κρινόντουσαν ακομη οι "διαγωνισμοι" για τις τηλεοπτικες αδειες.Ουτε καν κρυβονται,στηριζονται στους ΜΑΛΑΚΕΣ ολου του κοσμου.Ολο αυτό το αρθρο,χρειαζοτανε καποια στιγμη Σαββα.Να ξεκαθαριστουν μερικα πραγματα,γιατι αυτοι είναι πολύ ικανοι στην συκοφαντια και στην πουστια.ΕΥΓΕ!