ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ 
Χωρίς ρεύμα είναι το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ από το πρωί της Δευτέρας 26/2. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Politik.gr, οι συσσωρευμένες οφειλές στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος υποχρέωσαν τον ΔΕΔΗΕ να… κατεβάσει τους διακόπτες, αφήνοντας χωρίς ρεύμα το PAOK Sports Arena.
Όπως επιβεβαιώνουν από τον ΔΕΔΗΕ, από το αυτοματοποιημένο σύστημα δόθηκε η σχετική εντολή για τη διακοπή του ρεύματος στο κλειστό γήπεδο της Πυλαίας και ως εκ τούτου οι υπάλληλοι του αρμόδιου φορέα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να την εκτελέσουν. Όπερ και εγένετο το πρωί της Δευτέρας (26/2).
Χρέη άνω των 600.000 ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συσσωρευμένα χρέη προς τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, εν προκειμένω τη ΔΕΗ, ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ.
Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, ο ΑΣ ΠΑΟΚ είχε προχωρήσει σε σχετικό διακανονισμό, ο οποίος προέβλεπε την καταβολή περίπου 350.000 ευρώ σε 100 έντοκες δόσεις, καθώς και τον συμψηφισμό 200.000 ευρώ με διαφημιστική προβολή της ΔΕΗ στους αγώνες του «Δικεφάλου».
Η σημερινή εξέλιξη, ωστόσο, δείχνει ότι πιθανότατα δεν τηρήθηκε ο διακανονισμός από την πλευρά του ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου οδηγηθήκαμε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης του γηπέδου.
Η συνδρομή της Περιφέρειας
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ηλεκτρικό ρεύμα στο «Παλατάκι» πληρωνόταν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτή η συνδρομή της ΠΚΜ, ωστόσο, έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια.
Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που είχε εκδόσει η Περιφέρεια στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016:
«Η προγραμματική σύμβαση στην οποία γίνεται αναφορά, είχε συναφθεί στις 31 Ιανουαρίου 2006, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του ΠΑΟΚ, για την περίοδο 2006-2012.
Με βάση τη συγκεκριμένη σύμβαση, η τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης είχε αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει ετησίως για δαπάνες ρεύματος, ΕΡΤ, νερού του Κ.Γ. ΠΑΟΚ μέχρι του ποσού των 30.000 ευρώ, εφόσον όμως η συνολική δαπάνη ξεπερνούσε σε ετήσια βάση τις 40.000 ευρώ.
Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ανέλαβε στις 5 Ιανουαρίου 2013, δηλαδή ένα χρόνο μετά το πέρας της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε συναφθεί, παρέλαβε μια ολοκληρωμένη σύμβαση από την οποία προέκυπτε εκκρεμότητα οφειλής ύψους 220.000 ευρώ, ποσό που δεν είχε καταβληθεί όπως προβλεπόταν ως υποχρέωση από την συγκεκριμένη σύμβαση.
Στις 21 Μαρτίου 2013, με απόφαση του τότε Υπουργού Εσωτερικών χορηγήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ποσό 2.828.497 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, που αποτελεί βασικό στόχο της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας και σε αυτή την κατηγορία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων εντάσσεται και η οφειλή από την παραπάνω προγραμματική σύμβαση.
Η δαπάνη για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατατέθηκε στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείο Οικονομικών, η οποία ζήτησε διευκρινίσεις στις οποίες η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε. Όπως προβλέπει ο νόμος, καμία πληρωμή φορέα του δημοσίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καταβάλει ακόμα το οφειλόμενο ποσό που τις μεταβιβάστηκε ως εκκρεμότητα από την προηγούμενη περίοδο 2006-2012.
Επιπρόσθετα, ξεκαθαρίζεται ότι καμία οικονομική επιβάρυνση ή και υποχρέωση δεν περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, νέα Προγραμματική Σύμβαση του 2014. Όλες οι λειτουργικές δαπάνες του Κ.Γ. ΠΑΟΚ βαρύνουν αποκλειστικά το Σωματείο».
 
Γι'αυτό τους λέμε ''ΔΕΚΟ του Βορρά''. Σταμάτησε να πληρώνει το Κράτος, εμμέσως δηλαδή, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εν προκειμένω, τη ΔΕΗ στο κρατικό γηπεδάκι της Πυλαίας και γέμισε χρέη ο ΠΑΟΚ. Μιλάμε για γήπεδο που ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά χτίστηκε με λεφτά του Κράτους και πλήρωνε λειτουργικά έξοδα το Κράτος, τουλάχιστον μέχρι το 2012 όπως βλέπουμε. Η πλάκα είναι ότι μεθαύριο έχουν αγώνα Champions League για το βόλεϊ ανδρών με τη φινλανδική Ford Store Levoranta SASTAMALA σε αυτό το γήπεδο. Να δούμε πώς θα γίνει το ματς, αν γίνει.

Σχόλια

Εικόνα Φάνηςγαυρος

Σάββα ξεβρακωμα στους γύφτους μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα! Θέλουν κ πρωτάθλημα τρομάρα τους... Γύφτοι ε γύφτοι!

Εικόνα matrasimca

Εμεις φταιμε Σαββα που οταν εβρεχε χρημα δεν απαιτησαμε ιση μεταχειρηση.
Που ηταν οι βουλευτες Πειραια ηταν χαριζαν στον Μπαογκ γηπεδο??
Γιατι δεν ζητησαμε το ΣΕΦ σαν αντιβαρο??
Ολοι εχουν ιδιοκτητα γηπεδα εκτος απο εμας.

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Το σωστό είναι να πληρώνει το κράτος την ΔΕΗ για το παλατάκι.Τους χαρίσατε ένα γήπεδο για να τους βάλετε σε έξοδα;

Εικόνα takis xwsiar

Αυτά βλεπω βρε Σαββα (και αλλα πολλα),και δεν θελω να ψηφισω κανενα αρχιδι γαμω το σπιτι τους!Και βλέπεις ανθρώπους που δεν εχουν να φανε ένα κομματι ψωμι...

Εικόνα George_Str

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ,ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ,ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ,ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...Ο ΜΠΑΟΚ ,ΣΚΕΤΗ ΛΕΡΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ .....ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....