ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΕ ΤΟ 1983



Περί...πιστολιών στα ελληνικά γήπεδα συνέχεια, με μία ακόμη ιστορία από τα παλιά.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ 10-12-1983
 
 
 
«Ε, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Στην προχθεσινή συγκέντρωση στην ΕΠΑΕ των προέδρων Α' Εθνικής, εκτός Νταϊφά, σηκώνεται ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για να μιλήσει και...γκραπ! Τι έγινε; Έπεσε το πιστόλι του Γιώργου στο δάπεδο!
Δίπλα ακριβώς από το Βαρδινογιάννη ήταν ο Αλαμάνος που διατήρησε την ψυχραιμία του και έκανε πως δεν καταλαβαίνει τίποτα... Δυο-τρεις άλλοι τρόμαξαν και κοιταζόντουσαν περίεργα...''Τι γίνεται εδώ;''.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης κάποιος μου είπε: ''Όταν ένας άνθρωπος σηκώνεται το πρωί από το κρεβάτι του, σκέπτεται να πάρει μαζί του και τα τσιγάρα του, την χτένα του, το στυλό του...Ο Βαρδινογιάννης, τα μόνα που φροντίζει να πάρει μαζί του είναι το πιστόλι του και το κομπολόι του''.
Όμως, Γιώργο μου, θα πρέπει να το δένεις καλά το κουμπούρι σου. Και να μην φαίνεται, να μην φουσκώνει και για να μην σου πέφτει...Γιατί προχτές σου έπεσε μέσα απ'το πατζάκι σου...».
 
Οι ''αγνές'' εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αυτές, τότε που «δεν είχαν προλάβει να καταστρέψουν τα πάντα οι ''γκάνγκστερ'' του Ολυμπιακού, Κόκκαλης-Μαρινάκης». ''Σούζα'' και ο Αλαμάνος του Απόλλωνα Αθηνών, δίπλα στον ''καπετάνιο'', ο οποίος Αλαμάνος ήταν ταυτόχρονα μέλος στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Και ξαναλέμε, αν υπήρξε ποτέ παράγοντας του Ολυμπιακού με τέτοια συμπεριφορά, να μας τον υποδείξετε. Εμείς λέμε ότι ΠΟΤΕ δεν σχετίστηκε ο Ολυμπιακός με πιστόλια...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Ο Αποδυτηριάκιας του Φίλαθλου τον είχε βαφτίσει 'Ρίνγκο'....