ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΕ ΠΑΟ 2016-17



Ήρθε η ώρα να γελάσουμε και φέτος. Δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός της ΚΑΕ ΠΑΟ για τη σεζόν 2016-17. Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά.
 
 
Η ΚΑΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 83.296 ΕΥΡΩ.
 
Το έχουμε πει, ο Μάνος Παπαδόπουλος, με την ηθική και ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ συνδρομή του επωνύμου φιλάθλου της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχει καταφέρει να έχει κέρδη στο ελληνικό μπάσκετ. Τα έσοδα της ΚΑΕ ανέβηκαν από 12,1 εκ. ευρώ σε 15,9 εκ. ευρώ, αύξηση που πλησιάζει το 33%.
 
ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ...
 
Το μπάτζετ της ΚΑΕ ΠΑΟ ανέβηκε από 8,4 σε 10,9 εκ. ευρώ, αύξηση περίπου 30%.
 
 
ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ Η ΚΑΕ ΠΑΟ. ΑΛΙΜΟΝΟ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΤΗΝ ''ΤΡΕΞΕΙ'' Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ...
 
 
ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 891.778 ΕΥΡΩ, ΟΣΟ 3 ΚΕΜΠΑΠΤΖΙΔΙΚΑ ΜΑΖΙ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟ. ΤΑ ''ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ'', ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ''ΤΣΕΠΑΤΑ'' ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, 5,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΠΟΤΕ, ΣΧΕΔΟΝ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΕ ΠΑΟ, ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ; ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ, ΣΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΒΛΑΚΑ.
 
 
Όπως είχαμε δει και πέρυσι, από 5,5 εκ. ευρώ το κόστος συμβολαίων των παικτών της ΚΑΕ ΠΑΟ, ανέβηκε στα 8,4 εκ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη άνοδο που ξεπερνά το 50%. Εδώ κάποιος θα μπορούσε να αντιτείνει (σωστά, ενδεχομένως), ότι αυτό δεν είναι το ετήσιο κόστος των συμβολαίων, αλλά οι υποχρεώσεις που υπήρχαν για την ΚΑΕ στις 30/6/2017. Με σύνολο εξόδων όμως 10,9 εκ. ευρώ, συνολικό μπάτζετ τμήματος, μάλλον δεν ισχύει αυτό και προχωράμε κανονικά στην ανάλυσή μας.
 
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΤΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
Και πάλι βέβαια όπως έχουμε δει, η ΚΑΕ Ολυμπιακός τη σεζόν 2015-16 έδινε 14,5 εκ. ευρώ για αμοιβές παικτών και φυσικά εννοούμε με Εφορία-ΙΚΑ μέσα, όχι μόνο το καθαρό ποσό που καταλήγει στους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός παίκτη, έτσι; Δηλαδή όλοι αυτοί εδώ,
 
 
με Εφορία-ΙΚΑ συν το καθαρό συμβόλαιό τους, κόστισαν πέρυσι στην ΚΑΕ ΠΑΟ 8,4 εκ. ευρώ. Επομένως το καθαρό ποσό που κατέληξε στις τσέπες όλων αυτών είναι 4 εκ. ευρώ περίπου. Σοβαρά τώρα, θέλει κάποιος να το πιστέψουμε αυτό το πράγμα, έτσι; O ορκωτός λογιστής που υπογράφει αυτό το πράγμα, δεν ντρέπεται;
 
 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ''ΚΕΡΔΗ'' ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.
 
Να δούμε βέβαια αν ευαισθητοποιηθεί κάνας Βασιλειάδης, κάνας Τσακαλώτος, κάποιος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τέλος πάντων, για να ελέγξει το τι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ. Δύσκολο μάλλον. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στοχοποιούν ο,τιδήποτε Ολυμπιακό. ΠΑΝΤΟΥ. Τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που γίνονται από άλλους, δεν τους ενδιαφέρουν...
 
Άντε και του χρόνου.
 

Σχόλια

Εικόνα thita

Επειδή δεν είμαστε όλοι οικονομολόγοι ή φοροτέχνες ή λογιστές ή τέλος πάντων δικηγόροι, να πούμε και το εξής:

Το θέμα των ιδίων κεφαλαίων μιας ανώνυμης εταιρείας ρυθμίζεται ευθέως και ρητώς από το νόμο (ν. 2190/1920 περι α.ε., ως ισχύει) ο οποίος θέτει κάποια όρια (και σχετικές κυρώσεις).

Tο πρώτο όριο είναι ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ανώνυμης εταιρείας δεν μπορεί να γίνει μικρότερο από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην περίπτωση αυτή το διοικητικό συμβούλιο υποχρεούται από το άρθρο 47, του N. 2190/1920 να συγκαλέσει μέσα σε προθεσμία έξι μηνών τη γενική συνέλευση των μετόχων που θα αποφασίσει τη λύση της εταιρείας ή την υιοθέτηση άλλου μέτρου όπως είναι π.χ. η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου για απόσβεση των συσσωρευθησών λογιστικών ζημιών και η εν συνεχεία αύξησή του με καταβολή μετρητών, η αναδιοργάνωση της επιχείρησης με την κατάργηση ζημιογόνων δραστηριοτήτων, η επέκταση σε κερδοφόρες δραστηριότητες κ.α.

Tο δεύτερο όριο είναι ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ανώνυμης εταιρείας δεν μπορεί να γίνει μικρότερο από το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην περίπτωση αυτή η εταιρεία μπορεί να λυθεί με δικαστική απόφαση μετά από αίτηση οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με το άρθρο 48 του N. 2190/1920.

Η ΚΑΕ ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ (λύση και εκκαθάριση) ΟΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Εικόνα Romain

Θα διαφωνήσω με τους περισσότερους. Εδώ έχουμε μια περίπτωση επιτυχημένου επιχειρηματία. Αντί να του δίνουμε συγχαρητήρια λέμε ότι κλέβει το κράτος. Αλλά τι να περιμένει κανείς από τους νεοέλληνες.

Και έρχονται δύο σκέψεις.

1. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει διοικητικές ικανότητες. Κάτι βέβαια που μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να το αντιγράψει και να φέρει ανάπτυξη στον τόπο. Κάτι που προσπαθεί να κάνει και έχει υποσχεθεί.

2. Η ΠΑΕ Παναθηναικός για πεντακόσια χιλιαρικάκια ή και λιγότερα που οφείλει σε αυτόν τον αχάριστο Βέμερ αλλά και κάτι ακόμα σε όλους όσους έχουν περάσει από την τιμημένη ομάδα, κινδυνεύει να πάει αύτανδρη στη Β Εθνική. Ο Δημήτριος μαζί με τους "συμπαίκτες" του σκοπεύουν να βάλουν για το πρότζεκτ "ATHENS ALIVE" ένα ποσό μεγαλύτερο των 1.2 δις ευρώ. Δεν είναι αυτονόητο ότι θα εξοφλύσει άνετα τους αγνώμονες που ζητάνε από τώρα τα χρωστούμενα από το τριφύλλι και δεν περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι να τα πάρουν όοοολα μαζί με τους τόκους και χωρίς να έχουν να πληρώνουν και έξοδα για δικηγόρους?
Περιμένω ότι του χρόνου ο κύριος αντίπαλος μας στο "Πρωτάθλημα SUPERLEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ" ή πιο σωστά όπως το αποκαλεί η Ιταλική Gazzetta Dello Sport... "Πρωτάθλημα της ΠΙΣΤΟΛΑΣ" θα είναι όχι ο ΠΑΟΚ του κουμποροφόρου Ιβάν Ιγκνάτεβιτς, αλλά ο Παναθηναικός που με το "ATHENS ALIVE", "PAΟ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ" ή της "PANATHA USA" θα απογειωθεί και θα πρωταγωνιστήσει σε όλα τα σπόρ.

Γιαυτό θα είναι εγγύηση το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των πολυεθνικών εταιρειών-«Κολοσσών» που έχει ως συμπαίκτες στο Athens Alive.

ΥΓ. Τι λέει ο ΤΣΑΚΑΣ πιό κάτω δεν έχει σημασία.

Ειδικά δε την απαίτηση του επιχειρηματικού κοντσόρτσιουμ να μην συζητήσει με άλλον ενδιαφερόμενο ο Γιάννης Αλαφούζος αλλά και να δεσμευτεί πως θα τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν μέχρι να αναλάβουν ο Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του.

"Μεγάλη μέρα η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου σήμερα. Εξαπλού Τζακ ποτ γαρ. Αλλά όταν είσαι σίγουρος τότε οι κινήσεις πρέπει να είναι....ματ. Κατέθεσα λοιπόν πρόταση εξαγοράς των ..... Goody’s,με την παρέα μου,(γνωστοί μπεργκεράδες όλοι). Οι όροι μας απλοί και κατανοητοί.

Θα πληρώσουμε μόλις κερδίσουμε αυτό το Τζακ ποτ. Διαφορετικά θα ανανεώνεται η συμφωνία κάθε βδομαδα(που θα πάει θα κάτσει) μέχρι να κερδίσουμε. Α και το ξεκοψαμε: μάγκες ούτε λόγος να μιλήσετε με άλλο ενδιαφερόμενο. Προσέχετε το μαγαζί μέχρι να το πάρουμε. Τελεία και Παύλα.Ουφ τα κατάφεραμε πάλι. Ωραίο ντηλ!!!!

Σ Σ : Οποιαδήποτε ομοιότητα,συνειρμός και σύνδεση με την επικαιρότητα ...θα είναι φιάσκο !!!!!"

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Το 'χεις διανθίσει τόσο ωραία που περισσότερο γέλαγα, παρά σκύλιαζα, όπως γίνεται συνήθως!
Ειδικά εκεί με το πλυντήριο...!

Εικόνα yiannis thinkfree

Αγαπητέ Σάββα,
αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του Ελληνικού Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Σε όλες τις κυβερνήσεις ο εκάστοτε Υφυπουργός Αθλητισμού στην ουσία, εκτελεί καθήκοντα Υπουργού των Ανωνύμων Εταιρειών ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης. Λογικό βέβαια γιατί εκεί είναι οι ψήφοι και η μάσα, αφού συναναστρέφεται επώνυμους επιχειρηματίες, προέδρους των συγκεκριμένων εταιρειών. Με το καθεστώς των σημερινών κυβερνώντων παράγινε το κακό,όμως.
Όταν και όποτε αντιμετωπιστούν από την πολιτεία όπως όλες οι εμπορικές εταιρείες (εννοώ το νομικό πλαίσιο), τότε θα σταματήσουν όλα αυτά τα τραγελαφικά που βιώνουμε. Οι περισσότεροι από τους προέδρους που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους χώρους είναι καταξιωμένοι επιχειρηματίες και κάποιοι διεθνούς βεληνεκούς. Δεν γνωρίζω να πράττουν και να φέρονται με τέτοιους τρόπους στις άλλες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Η εξήγηση είναι απλή, υπάρχει ανομία με την ανοχή της πολιτείας. Λογικό και επόμενο είναι να την πληρώνουν οι νοικοκύρηδες και οι σύννομοι (βλέπε Αγγελόπουλοι, Μαρινάκης) και κατ' επέκταση ο Ολυμπιακός.

Εικόνα holland74

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το τέλος τους και σε αυτό το τμήμα....

Εικόνα gavrina

Σάββα αφού σε ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλεις και το άφθονο γέλιο που ρίχνουμε θέλω να σε ρωτήσω για την φώτο. Μένεις Αγία Σοφία ή Μανιατικα; γιατί το κεμπαμπτζιδικο Σωτήρης στα μέρη μας είναι μεγάλη μορφή :)

Εικόνα takis xwsiar

Ο ενας κρυβει εξοδα,ο άλλος κοβει τιμολογια ακομη και σε βομβιστες.Μου φαινεται ρε Σαββα εχουμε μπλεξει με πολύ μαλακες.Και φαντασου ότι αυτοι είναι συνομιλητες με τους κυβερνητικούς.Καλα που δεν παθαμε τιποτα...

Εικόνα Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ

"Η ΚΑΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΗ"
Χαχαχα..!!
Το δεύτερο καλύτερο ανέκδοτο που έχω ακούσει μετά το "Σύνδεσμος του παναθηναικου στα Τρικαλα"!!
Γεια σου Σαββαρε βαζελοδιακορευτη.

Ο ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΑΣ