ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ, ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ



Συνεχίζουμε από εδώ, αφού έγινε ό,τι προβλέπαμε.
 
Η αμφιλεγόμενη εξαγορά από την Aegean Marine Petroleum Network (AMPN) εταιρείας συμφερόντων του ιδρυτή της, Δημήτρη Μελισσανίδη, έλαβε τέλος.
 
Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφει ο Gary Dixon στην ιστοσελίδα www.tradewindsnews.com, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία ανεφοδιασμού καυσίμων και δεξαμενόπλοιων ανέφερε ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις εγκαίρως, πριν την συμβατική προθεσμία της 27ης Μαρτίου, 2018.
 
Η Aegean συμφώνησε τον περασμένο μήνα να εξαγοράσει την HEC Europe, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής υγρών αποβλήτων των πλοίων, έναντι του ποσού των $367 εκατομμυρίων.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία και τρεις ακτιβιστές μέτοχοι ξεκίνησαν συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας για την λήξη της δικαστικής διαμάχης σχετικά με την συναλλαγή.
 
Δικαστικά έγγραφα τα οποία κατετέθησαν στο Ομόσπονδο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι τα μέρη συμφώνησαν στην αναστολή της δικαστικής διαδικασίας μέχρι την 12η Απριλίου.
 
Η προσωρινή διαταγή πού μπλόκαρε την συμφωνία παραμένει εν ισχύ.
 
Οι ενάγοντες Tyler-Barron, των οποίων η εταιρεία RBM Holdings κατέχει το 4.5% των μετοχών της εισηγμένης στην Νέα Υόρκη εταιρείας, κατέθεσαν αγωγή ζητώντας να μπλοκάρει την εξαγορά.
 
Ανήκουν σε ομάδα μετόχων που κατέχει το 12.8% του μετοχικού κεφαλαίου της Aegean, και που επιχειρεί να προτείνει νέο Δ.Σ. της εταιρείας.
 
Ισχυρίζονται ότι η συμφωνία έγινε σε χρόνο που θα επέτρεπε την επιστροφή στον Μελισσανίδη μεγάλου μέρους του μετοχικού κεφαλαίου, πριν την επόμενη ευκαιρία να εγείρει αυτήν την διεκδίκηση.
 
Η Aegean απέρριψε τους ισχυρισμούς τους και περιέγραψε την συμφωνία για την HEC ως ευκαιρία να παρασχεθεί ανεφοδιασμός καυσίμων και υποδοχής υγρών αποβλήτων των πλοίων σε “one-stop shop”.
 
Η συμφωνία επίσης απαγόρευσε στην Aegean Marine οποιαδήποτε μεταβολή της σύνθεσης του Δ.Σ, κατά την περίοδο αυτή.
 
Έδωσε δε στην RBM Holdings πρόσβαση σε κατά νόμον προσβάσιμες πληροφορίες - σύμφωνα με της διατάξεις περί δέουσας επιμέλειας – τις οποίες συνέλεξε η εταιρεία Clarksons Platou Securities, με την ιδιότητα συμβούλων της Aegean για την συναλλαγή.
 
Η τιμή της HEC συμπεριελάμβανε χρέη και ήταν πληρωτέα τοις μετρητοίς και με μετοχές, οι οποίες θα αντιστοιχούσαν στο 33% του μετοχικού κεφαλαίου της AMPN.
 
Είπαμε, αλλού υπάρχουν κανόνες, νόμοι και εφαρμόζονται. Δεν είναι Τσιπροκαμμενιστάν,,,

Σχόλια

Εικόνα thita

εεεεε πωωωωως, αποκλείεται ρε φίλε, αν είχε συμβεί τέτοιο πράγμα, δεν θα το είχαν πάρει χαμπάρι οι δημοσιογράφοι της αλήθειας, που μέτραγαν διακύμανση μετοχής εταιρείας Μαρινάκη στο τρίμηνο?