ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΟ NOOR1



Έχουμε αναλύσει το θέμα με σειρά άρθρων κι όποιος έχει ελάχιστο μυαλό στο κεφάλι του καταλαβαίνει πως
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ NOOR1.
 
Από εδώ και πέρα όμως, δεν θα μιλάμε εμείς. Θα μιλάνε άλλοι για το θέμα κι εμείς θα αναδημοσιεύουμε, ειδικά αν αυτοί οι ''άλλοι'' ΔΕΝ είναι ''του γαύρου'' και ''του Μαρινάκη''. Εκτός κι αν ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ιδιοκτήτης της εφημερίδας ''η Άποψη'' και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, έγινε ξαφνικά κι αυτός ''Ολυμπιακός'' ή ''του περιβάλλοντος Μαρινάκη''. ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ. Ξεκινάμε.
 
Στις 22 Μαρτίου, η εισαγγελέας κα Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, με περιεχόμενο που θα ζήλευε ακόμη και ο μακαρίτης ο Εσκομπάρ.
 
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρισκόταν εκτός Ελλάδας και επέστρεψε αλλά παρά το γεγονός της αναιρετικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο εξακολουθεί να έχει τον περιοριστικό όρο παρουσίας του μία φορά τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Επειδή η κα Τζίβα δεν είχε συντάξει διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφελώς φανταστήκαμε ότι αρκούσε ο προηγούμενος περιορισμός και δεν χρειαζόταν η επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου.
 
Δεν υπολογίσαμε όμως καλά την κατάσταση. Για την ακρίβεια, δεν είχαμε λάβει υπόψη το τάιμινγκ της εν λόγω υπόθεσης με το τάιμινγκ του ΣΥΡΙΖΑ όταν το κυβερνών κόμμα στριμώχνεται.
 
Έτσι, λοιπόν, όταν προχθές Σάββατο φιλοκυβερνητική εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα τα τέσσερα εμβάσματα των εταιρειών Μαρινάκη για τη διετία 2013-2014 προς την εταιρεία ανεφοδιασμού πλοίων του Μάκη Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι, αρκούσε μια απλή ανάγνωση για να αντιληφθεί κάποιος ότι η διασύνδεση του εφοπλιστή με το Noor 1 ήθελε μεγάλη έμπνευση και απίστευτα αποθέματα επιστημονικής φαντασίας. Σαν να μην έφθανε αυτό, επανεμφανίστηκε και ο κακός μας δαίμονας που ακούει στο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλαδή ένας μαρτυριάρης πολιτικός που δεν ντράπηκε να βγάλει στη φόρα όσα του είχε τάξει ο πρωθυπουργός μας Αλέξης για την επιστροφή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στο «σφαγείο» – sorry στην Τουρκία.
 
Το γεγονός ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που απέκλειαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν εμπόδισε τον Έλληνα πρωθυπουργό να τάξει πεσκέσια στον «Σουλτάνο», σκεπτόμενος προφανώς ότι μετά τη χλιαρή αντίδραση του Προκόπη Παυλόπουλου στη φιλοσοφία του «Σουλτάνου» περί επαναδιαπραγμάτευσης των συνθηκών, το θέμα θα πέρναγε στο ντούκου.
 
Μπρος, λοιπόν σε αυτά όλως συμπτωματικώς το τάιμινγκ των αποφάσεων της κας Τζίβα ταυτίστηκε με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, από το μεσημέρι της Δευτέρας, 2 Απριλίου, κανείς δεν θυμάται πλέον την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές στην Ανδριανούπολη, τα «ταξίμια» του Αλέξη και τις κορόνες του Καμμένου. Το θέμα που κυριαρχεί είναι ένα: η απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη.
 
Βεβαίως η κα Τζίβα, ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, επί 17 μήνες δεν έχει ακούσει τίποτα για δύο τσιγαράδικα στα Χανιά, τα οποία όλως τυχαίως έκρυβαν στ’ αμπάρια τους κάτι χιλιάδες πακέτα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
 
Και επειδή η αμνησία είναι ίδιον συγκεκριμένης μερίδας δικαστών, ούτε ο 5ος ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης έχει ακούσει κάτι για κάποια εταιρεία Dimera –λέτε να είναι αυτή του Ιβάν Σαββίδη;– που πλήρωσε τα ξενοδοχεία και τη βενζίνη για τη μεταφορά των δύο Αρμένηδων κακοποιών οι οποίοι έκαψαν τα αυτοκίνητα του προπονητή Λουτσέκου και του μάνατζερ Ευαγγελόπουλου. Είναι προφανώς ότι δεν κάλεσαν τον κ. Σαββίδη έστω για ένα καφεδάκι, ώστε να διαπιστώσουν πώς είναι δυνατόν να καίγεται το αυτοκίνητο του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Κάτσε με εντολή  άλλου Αρμένη ισοβίτη στις φυλακές Τρικάλων και με οδηγίες του άλλοτε συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρου Μηλιωρίδη.
 
Το σλόγκαν ότι η Θέμιδα είναι τυφλή ισχύει απολύτως στις παραπάνω περιπτώσεις. Εμείς θα προσθέταμε ότι εκτός από τυφλή ενίοτε είναι και «μεθυσμένη» –εννοούμε ζαλισμένη–, άρα απολύτως εξαρτημένη.
 
Μπορεί από το ποτό, μπορεί και όχι…
 
 
Στη θύμηση της αμίμητης ατάκας του Μαρσέλ Πανιόλ ότι «τους ενόχους είναι προτιμότερο να τους διαλέγεις παρά να τους ψάχνεις» θα έλεγε κανείς ότι ο Γάλλος συγγραφέας του προηγούμενου αιώνα την εκστόμισε σαν να είχε μεταφυσικά στο μυαλό του το ελληνικό πολιτικο-δικαστικό γίγνεσθαι. Διότι, ενώ στην περίπτωση Μαρινάκη ο φερόμενος ένοχος «ξεψαχνίζεται» σε βαθμό… κακουργήματος, σε αποδεδειγμένα εγκληματικά περιστατικά που έχουν έντονα μαφιόζικο στόρυ –με εκφοβιστικούς εμπρησμούς αυτοκινήτων, εμβάσματα πληρωμών των θυτών και ολίγη από… λαθρεμπόριο– οι αρμόδιοι λειτουργοί της Θέμιδας «συλλαμβάνονται» εξακολουθητικά και προκλητικά κοιμώμενοι τον ύπνο του αδίκου.
 
Δεν πρόκειται για υπαινιγμό αλλά για σαφή διαπίστωση που προκύπτει από όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση της εγκληματικής οργάνωσης που ξεσκέπασε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στα τέλη Οκτωβρίου του 2015. Πρόκειται για την οργάνωση, μέλη της οποίας πραγματοποίησαν –μεταξύ άλλων αξιόποινων πράξεων– τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου του προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου (σ.σ. όταν ο Ρουμάνος καθόταν στον πάγκο της Ξάνθης), καθώς και τον εμπρησμό του οχήματος που ανήκε στη σύζυγο του μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Γιάννη Ευαγγελόπουλου. Ο Ευαγγελόπουλος ήταν ατζέντης του ποδοσφαιριστή Φάνη Τζανδάρη –που επέλεξε την πρόταση του Ολυμπιακού αντί του ΠΑΟΚ– αλλά και του διεθνή Αλβανού μέσου Εργκούς Κάτσε που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

Για τους δύο εμπρησμούς η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε χαρακτηριστικά:
 
«Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.
 
»Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου -μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του».
 
Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός των δύο παραπάνω εμπρησμών φέρεται συγκεκριμένο στέλεχος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας, ο ρόλος του οποίου στην εταιρεία αφορούσε –κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες– το κομμάτι της επικοινωνίας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σε παλιότερες διοικήσεις του. Ο εμπλεκόμενος ποδοσφαιράνθρωπος δεν είναι άλλος από τον πρώην σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρο Μηλιωρίδη, ο δε φυσικός αυτουργός είναι σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Αρμένιος Εντέαρ Εριτζιάν.
 
Για τους δύσπιστους υπάρχει και ο υπερκοριός της ΕΥΠ που έχει καταγράψει συνομιλίες ανάμεσα στον «διευθύνοντα σύμβουλο» της εγκληματικής  οργάνωσης –και κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων– Γκραντ Αγκατζανιάν και στους Μηλιωρίδη και Εριτζιάν.
 
Το κλου της υπόθεσης; Τα παραστατικά πληρωμής των μεταφορικών και της διαμονής του εμπρηστή κακοποιού στους τόπους των εγκληματικών ενεργειών έχουν εκδοθεί από τη συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη εταιρεία DIMERA!!!
 
Με όρους νομικής αργκό, πιο «δεμένη» υπόθεση δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Αλλά επειδή η Θέμιδα εκτός από τυφλή μοιάζει να πάσχει και από Αλτσχάιμερ, η υπόθεση έχει παραπέσει επί σειρά ετών στα κάτω συρτάρια του γραφείου του 5ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, με τον ιδιοκτήτη της εμπλεκόμενης –στα χαρτιά τουλάχιστον– DIMERA να μην έχει περάσει όχι για εξηγήσεις αλλά ούτε για… νεραντζάκι από κάποιο ανακριτικό γραφείο.
 
Τα ίδια και με τα τσιγαράδικα
 
Και επειδή η αμνησία είναι προφανώς μεταδοτική ασθένεια, η  εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη Μαρινάκη, επιβάλλοντάς του τον έξτρα όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, είναι επίσης η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα που ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, επί 17 μήνες δεν έχει ακούσει τίποτα για δύο τσιγαράδικα στα Χανιά, τα οποία όλως τυχαίως έκρυβαν στ’ αμπάρια τους κάτι χιλιάδες πακέτα της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Εν προκειμένω, η κα Τζίβα ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιώς, που έχει αναλάβει την έρευνα της επίθεσης όφειλε να ελέγχει την υφισταμένη της Εισαγγελίας κα Θάνου για τους 17 μήνες καθυστέρησης έκδοσης πορίσματος. Δεν το έπραξε όμως. Κινήθηκε κάποια διαδικασία εις βάρος της για τον μη έλεγχο της υφισταμένης της; Βεβαίως όχι! Ενώ για παράδειγμα όταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, πέρασε από πειθαρχικό συμβούλιο –και αθωώθηκε–, γιατί δεν φρόντισε να ελέγχει τον εισαγγελέα Προβατάρη, όταν ο τελευταίος έκρινε ότι κάποια έγγραφα της υπόθεσης Siemens δεν είχαν υπογραφεί.
Κάθε απάντηση δεκτή… Αν και η ορθή απάντηση μάλλον κρύβεται στο βολικό τάιμινγκ της δίωξης Μαρινάκη που συνέπεσε με το δύσκολα πολιτικά  τάιμινγκ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που στριμωγμένη από τις πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις (δανειστές, έξοδος από το μνημόνιο, ελληνοτουρκικά, ονομασία Σκοπίων) της καλόπεσε ένα δυνατός αντιπερισπασμός…
 
 
Αν την Πρωταπριλιά που ο Β. Μαρινάκης πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του για να δώσει το «παρών» σταμάτησε σε κάποιο περίπτερο και αγόρασε την εφημερίδα «Documento», θα πληροφορήθηκε για το πώς αποχρώσες με σχολική… τέμπερα αποδείξεις μπορούν να καταστούν τεκμήριο(;) ενοχής και να στείλουν κάποιον στο σκαμνί από το πουθενά.
 
Της Πωλίνας Βασιλοπούλου
 
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», «εταιρείες συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη και συνεργατών του έστελναν εμβάσματα στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη του “Noor 1” κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η χρηματοδότηση και μεταφορά του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης».
 
Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο ρεπορτάζ, «τα στοιχεία που προσκόμισαν στην εισαγγελέα ο Ευάγγελος Μαρινάκης και οι τρεις στενοί συνεργάτες του, σε συνδυασμό με τις γραπτές ή (κάποιοι) και προφορικές εξηγήσεις που έδωσαν για τις επίμαχες πιστώσεις προς την εταιρεία του ισοβίτη, κρίθηκε ότι δεν αφορούσαν πραγματικές εμπορικές συναλλαγές, όπως κατηγορηματικά ισχυρίζονται ίδιοι οι εμπλεκόμενοι».
Για όσους δεν το πρόσεξαν, στην παραπάνω φράση το κομβικό ρήμα είναι το «ΚΡΙΘΗΚΕ». Προσέξτε, δεν «ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ», δεν «ΤΕΚΜΑΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ», αλλά «ΚΡΙΘΗΚΕ». Κρίθηκε για παράδειγμα από την εισαγγελέα κα Τζίβα ως ενοχοποιητικό στοιχείο ότι η συμφερόντων Μαρινάκη εταιρεία Capital χρησιμοποίησε τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη ως broker για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα δύο πλοίων της, παρά το γεγονός ότι η Capital διέθετε δικό της broker. Μάλλον θα έπρεπε να ζητήσει προηγουμένως τη γνώμη της εισαγγελέως και όχι τις εκτιμήσεις των συνεργατών του για την επιλογή άλλου broker. Τελευταίο αλλά όχι έλασσον: Για μία υπόθεση ναρκωτικών τέτοιας ποσότητας και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ανακρίνεται και να διώκεται ως ύποπτος, δεν είναι παράξενο γιατί ο εφοπλιστής δεν κλήθηκε από την κα Τζίβα να απαντήσει σε ούτε μία ερώτηση που να  αφορά ναρκωτικά, παρά το γεγονός ότι τόσο η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας όσο και οι πέντε παραγγελίες της εισαγγελέως κας Τζίβα σε αυτήν έκαναν λόγο για έρευνα, που αφορούσε λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επίσης, γεννά ερωτηματικά η άρνηση της  εισαγγελέως να προσδιορίσει τις κατηγορίες κατά την ανωμοτί εξέταση; Πώς και με ποια στοιχεία οι παραγγελίες της για έρευνα στην οικονομική αστυνομία που αφορούσε άλλα αδικήματα, στο τέλος μετατράπηκαν σε έρευνες για ναρκωτικά;
Επιγραμματικά και με βάση τα υπό διερεύνηση 4 εμβάσματα που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Documento» αναφέρονται τα εξής:
 
Κατάθεση που έχει γίνει από την εταιρεία Capital Shipmanage­ment Corp (συμφερόντων Ευάγγ. Μαρινάκη) και αφορά την πίστωση ποσού 563.400 δολαρίων στις 6.8.2013 και 436.098 δολαρίων στις 5.8.2013 σε λογαριασμό που τηρούσε η εταιρεία G-Tankers Petroleum FZE (συμφερόντων Γιαννουσάκη). Αυτή η συναλλαγή δικαιολογήθηκε σε ό,τι αφορά την πετρέλευση των πλοίων «Αλκιβιάδης» και «Απόστολος». Σημειωτέον ότι η εταιρεία Capital Ship Management Corp έχει μόνο αυτές τις δύο συναλλαγές με την εταιρεία G-Tankers Petroleum FZE του Γιαννουσάκη. Εν προκειμένω δηλαδή φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ο Γιαννουσάκης ως broker για την πετρέλευση (ανεφοδιασμό με καύσιμα) των δύο πλοίων παρά το γεγονός ότι η Capital διέθετε δικό της broker.
Η κα Τζίβα προφανώς «ξέχασε» να αναφέρει στο πόρισμά της τα εξής:
 
1] Για τα καύσιμα των πλοίων «Αλκιβιάδης» και «Απόστολος» τα εμβάσματα εστάλησαν το 2013, δηλαδή, έναν περίπου χρόνο πριν την κατάσχεση του «Νoor 1» (Μάρτιος του 2014). Κατά συνέπεια το 2013 δεν υπήρχε κάποια σκιά στο πρόσωπο του broker Ευθύμη Γιαννουκάκη.
 
2] Η επιλογή του broker έχει ως κριτήριο τους οικονομικούς όρους συνεργασίας.
 
3] Από πού τεκμαίρεται ότι τα εμβάσματα αυτά είχαν σκοπό τη χρηματοδότηση ναρκωτικών του Noor 1, ύψους 500 εκατ. δολαρίων;
 
4] Ένας ιδιοκτήτης 70 πλοίων θα ανακατευόταν ποτέ με δοσοληψίες ύψους 1.000.000 δολαρίων, που αφορούν ναρκωτικά, ένα χρόνο πριν αποκαλυφθεί ο ρόλος του Ευθ. Γιαννουσάκη;
 
Πίστωση στον υπ’ αριθμ. ΑΕ070110090030200011328 λογαριασμό που τηρούσε η εταιρεία G-Tankers Petroleum FZE (συμφερόντων Γιαννουσάκη) ποσού 409.962 δολαρίων από την εταιρεία Express Energy Inc. Η εταιρεία αυτή έχει έδρα ένα γραφείο εντός των γραφείων της Capital Ship Management Corp (συμφερόντων Μαρινάκη). Νόμιμος εκπρόσωπος είναι μια εξαδέλφη του Μαρινάκη και ασχολείται με αγοραπωλησία, καυσίμων, λιπαντικών κ.λπ. πλοίων. Η πίστωση αυτή, κατά τους ισχυρισμούς Μαρινάκη, αφορά πετρέλευση του πλοίου «Suez Fuzeyya». Έγινε προς τον λογαριασμό με δικαιούχο την εταιρεία G-Tankers Petroleum FZE (συμφερόντων Γιαννουσάκη) καθ’ υπόδειξη της εταιρείας Horizon Energy Co LLC, η οποία ήταν προμηθευτής και άμεσος συμβαλλόμενος με την Express Energy Inc.
 
Ο ισχυρισμός που προβλήθηκε είναι ότι είναι σύνηθες σε τέτοιου είδους συναλλαγές ο προμηθευτής και εν προκειμένω η Horizon Energy Co LLC να ζητάει να γίνει η εκάστοτε πληρωμή σε λογαριασμό με δικαιούχο άλλη εταιρεία από τη συμβαλλόμενη για δικούς τους λόγους τους οποίους δεν γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι.
Η περίπτωση του εμβάσματος ύψους 409.962 δολαρίων της εταιρείας Express Energy Inc, αφορά την πετρέλευση του πλοίου «Suez Fuzeyya», έγινε καθ’ υπόδειξη της εταιρείας Horizon Energy Co LLC, στην οποία ανήκε το πλοίο, δηλαδή τα λεφτά δεν ανήκουν σε εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πώς ενοχοποιείται ο Βαγ. Μαρινάκης και με ποια στοιχεία; Ότι η εταιρεία στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την  Capital και άλλες 20(;) εταιρείες πλην αυτής; Δηλαδή για πλοίο ιδιοκτησίας άλλου πλοιοκτήτη και έμβασμα άλλης εταιρείας προς την εταιρεία του Ευθ. Γιαννουσάκη φέρει ευθύνη ο Βαγ. Μαρινάκης;
 
Από τις εταιρείες Marathon Carriers and Shipbrokers Ltd και Marlex Corporate Services Ltd έγιναν πιστώσεις συνολικού ποσού 200.000 δολαρίων (από τη Marathon $59.994 στις 24.7.2013 και $49.994 στις 29.7.2013 και από τη Marlex $50.000 στις 24.7.2013 και $40.000 στις 29.7.2013) στον λογαριασμό της G-Tankers Petroleum FZE (συμφερόντων Γιαννουσάκη).
 
Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Documento», ο λόγος που προβλήθηκε για τις επίμαχες πιστώσεις δεν είναι αληθής καθώς: «Οι πιστώσεις αυτές έγιναν καθ’ υπόδειξη της Capital Ship Management Corp για λογαριασμό της από τον δικηγόρο Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη και αφορούν δήθεν ποσό που προέκυψε από τη μεταξύ του ίδιου και της Capital επανεκτίμηση αμοιβών και εξόδων για προσφερθείσες υπηρεσίες που είχαν τιμολογηθεί και καταβληθεί για το χρονικό διάστημα από το έτος 2009 έως και τα μέσα του έτους 2013 για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ως δικηγόρος».
 
Η δε εταιρεία Capital φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έγιναν για να χρησιμοποιηθούν για μελλοντικά διαχειριστικά έξοδα των πλοίων της Capital που βρίσκονταν στον Περσικό Κόλπο.
 
Το συνολικό ποσό των 200.000 δολαρίων περίπου αφορά επανεκτίμηση αμοιβής και εξόδων για τον δικηγόρο Ευάγ. Μπαϊρακτάρη και της Capital για το χρονικό διάστημα 2009 έως 2013, κάτι σύνηθες στα ναυτιλιακά πεπραγμένα. Σε κάθε περίπτωση, έγιναν ένα χρόνο πριν την κατάσχεση του Noor 1 και ανάλογα με την επανεκτίμηση, θετικά ή αρνητικά, θα αφορούσαν και μελλοντικά διαχειριστικά έξοδα των  πλοίων της Capital. Σε κάθε περίπτωση πώς συνδέονται τα παραπάνω εμβάσματα με το Noor 1;
 
Σε ό,τι αφορά άλλη εταιρεία, την Ηellenic Hull Management HMA Limited, και την πίστωση χρηματικού ποσού 280.000 δολαρίων στον λογαριασμό της G-Tankers Petroleum FZE (συμφερόντων Γιαννουσάκη), αυτή αφορά –κατά τις εξηγήσεις που δόθηκαν στην εισαγγελέα– την κάλυψη ασφαλιστικού κινδύνου που συνέβη στις 6.9.2012 στο πλοίο «Grandisland» του Γιαννουσάκη πλησίον της Σαλαμίνας. Ωστόσο από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές, η εξήγηση αυτή (και εδώ εμπλέκεται και ο ναυτασφαλιστής Τσακίρης) δεν είναι αληθής, καθώς προκύπτει ότι ουδεμία βλάβη είχε υποστεί το πλοίο, ενώ εμφανίζεται να καταβάλλεται η χρηματική αποζημίωση χωρίς να έχει προηγηθεί έκθεση πραγματογνώμονα! Εν προκειμένω μάλιστα φέρεται να υπάρχει και έγγραφο αρμόδιας αρχής που πιστοποιεί ότι το πλοίο είχε ελεγχθεί και ήταν αξιόπλοο.
 
Εδώ τα συμπεράσματα της κας Τζίβα είναι κυριολεκτικά για γέλια. Το ποσόν των 200.000 δολαρίων πληρώθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία η οποία έχει ασφαλίσει χιλιάδες άλλα πλοία. Πώς και με ποιον τρόπο εμπλέκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Αν ήταν ή δεν ήταν αληθής η βλάβη του πλοίου «Grandisland», είναι κάτι που αφορά τον ασφαλιστή και κυρίως την ασφαλιστική εταιρεία που πλήρωσε και τα 200.000 δολάρια.
 
Ανύπαρκτη σχέση με την εταιρεία MSMP
 
Η κυριότερη όμως απόδειξη ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι η αναφορά στο “Documento” –προφανώς λόγω σχετικής αναφοράς στο πόρισμα της κας Τζίβα– για ένα ποσό 8 εκατ. δολαρίων που έχει κατατεθεί από την εταιρεία ΜCMP στον λογαριασμό της G-Tankers του Ευθυμίου Γιαννουσάκη. Ο συνδυασμός της φωτογραφίας του ισοβίτη παραπλεύρως της φωτογραφίας του Βαγγ. Μαρινάκη και των παραπάνω εμβασμάτων όπως τα αναλύσαμε, συνειρμικά παραπέμπει σε εμπλοκή του εφοπλιστή με την εν λόγω εταιρεία. Μία όμως πλοήγηση στο ίντερνετ εύκολα θα οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμία σχέση με την παραπάνω εταιρεία και ότι ο συνολικός σχεδιασμός της επιχείρησης σπίλωσής του αποτυπώνεται ανάγλυφα στο πλάνο αυτό του δημοσιεύματος.
 
Εν κατακλείδι, αν τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ στοιχεία που σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές «καίνε» τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ότι ενώ ο εφοπλιστής είχε δικό του «μπροκερά» αλλά έκανε δουλειές και με έναν άλλο, ας μας επιτραπεί η πρόβλεψη ότι πιο πολλές πιθανότητες έχει να αρπάξει φωτιά κάνα πασχαλινό παϊδάκι στη σχάρα χασαποταβέρνας στη Χασιά, παρά να «καεί» δικαστικά ο επιχειρηματίας με ακροβατικά… DOCουμέντα!
 
Αλλά και σε αυτή την περίπτωση η δουλειά θα έχει γίνει και ο λεκές θα έχει μείνει, καθώς ουδείς θα θυμάται την απαλλαγή Μαρινάκη αλλά την άσκηση δίωξης. Παλιά μου τέχνη κόσκινο…
 
Πλήρεις απαντήσεις για όλα. Για να δούμε τώρα τι θα σκαρφιστεί η γελοία συγκυβέρνηση ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι χρηματοδότες αυτής της σκευωρίας, Νικόλας Πατέρας-Δημήτρης Μελισσανίδης, ώστε να συνεχίσουν να εμπλέκουν το Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ναρκωτικά του Noor1...

Σχόλια

Εικόνα Romain

γελοία συγκυβέρνηση ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Εικόνα Harry red logic

Σάββα,διαβάζω και αντιγράφω από κάπου(χωρίς να έχω διαβάσει τον αντίλογο αν υπάρχει):
… Ήταν ο Αντρέι Βισίνσκυ, ο εισαγγελέας στις διαβόητες δίκες της Μόσχας, αυτός που διατύπωσε την αρχή «φέρτε έναν άνθρωπο και εγώ θα σας δώσω έναν ένοχο», για να δείξει πόσο εύκολο είναι να κατασκευάσεις μια κατηγορία και να φορτώσεις ενοχή σε κάποιον που είναι στην πραγματικότητα αθώος. ….

Τα μέλη της ηγεσίας του Μπολσεβικικού Κόμματος (Τρότσκι, Ζηνόβιεφ, Μπουχάριν, Καμένεφ και πολλοί άλλοι) εξευτελίστηκαν πριν θανατωθούν.
Οργανο της δολοφονικής αυτής εκστρατείας ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας της ΕΣΣΔ Αντρέι Βισίνσκι, ο οποίος πριν την Οκτωβριανή επανάσταση, ως Μενσεβίκος και πρόεδρος του δικαστηρίου στην Πετρούπολη, ζητούσε να συλλάβει τον Λένιν με την εντολή “Βρείτε, συλλάβετε και παραδώστε στη δικαιοσύνη τον Γερμανό κατάσκοπο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ Λένιν”».

…Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δικαιοσύνης στα κατηγορητήρια αντί για αποδείξεις περιέχονται οι πιο απίθανες βρισιές όπως: σκουπίδι, κατσαρίδα, πύον, βρώμικα ανθρώπινα περιττώματα, λυσσασμένα και βρώμικα σκυλιά. Ετσι αποκαλούσε ο Βισίνσκι τους στενότερους συνεργάτες του Λένιν, που πρωτοστάτησαν τον Οκτώβριο του 1917 στην επανάσταση. Για τον Μπουχάριν επινόησε κάτι ιδιαίτερο (λέγεται ότι αυτό του το είπε ο Στάλιν) “καταραμένη διασταύρωση αλεπούς και γουρουνιού”. Τους Ζηνόβιεφ και Καμένεφ τους αποκαλούσε “συμμορία ματωμένων δολοφόνων”».

…………………………………………………………………………………………………………….
Ακολουθούμε το No politika! Αλλά δεν απαγορεύεται να διαβάζουμε ιστορία!
Τώρα θα μου πεις τι σχέση αυτά έχουν σήμερα?

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα η σαν τραγωδία!

………………………………………………
Ο Θρύλος ποτέ δεν πεθαίνει μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά!
Καλή Ανάσταση κυριολεκτικά και μεταφορικά σε όλους του γαύρους.
Θα περάσει και αυτό, όπως πέρασε ο Ιντι Αμιν Νταντά ο Τσαουσέσκου και άλλα καλά παιδιά!

Εικόνα savvas gridlock

Δεν θα απαντήσω πολιτικά σε όσα βάζεις, θα σου πω μόνο ότι διαβάζοντάς τα, ειδικά εκεί στην αναφορά για τις διώξεις που υπέστη ο Τρότσκι, ο οποίος εν τέλει δολοφονήθηκε από τον Στάλιν της Σοβιετικής Ένωσης, θυμήθηκα τη μεγάλη ποιοτική αοιδό, Νατάσα Μποφίλιου, η οποία έριξε γροθιά στο συντηρητικό κατεστημένο με την παρακάτω δήλωσή της.

''υποστήριξε ότι είναι «τροτσκίστρια» που όμως ψηφίζει ΚΚΕ...«Αυτό που με πληγώνει είναι που μπήκε στο στόμα του καθενός, ακόμα και των αμόρφωτων, "ε, είδαμε και την πρώτη φορά Αριστερά τι έκανε". Είναι μαχαίρι στην καρδιά''.

Τέρας μορφώσεως η Νατασάρα μας...

http://www.iefimerida.gr/news/380583/eisai-hazoviola-o-tatsopoylos-stoli...

Εικόνα Aprosarmostos17

Έχω την εντύπωση ότι δίνετε μεγάλη σημασία και αξία στους συριζανέλ στην υπόθεση αυτή (Αλέξη, καταΚΑηΜΜΕΝΟ, κοντονέσσα). Μιλάμε για ξεφτιλισμένους πολιτικούς σαλτιμπάγκους, θλιβερά πιόνια στα χέρια βρωμερών και τρισάθλιων μαφιόζων που κινούνται στις σκιές. Μπροστινοί και μηδαμινοί. Ο Μαρινάκης δέχεται και θα συνεχίσει να δέχεται υπόγειο πόλεμο από πολύ μεγαλύτερες σκοτεινές δυνάμεις.

Εικόνα savvas gridlock

Ο Καμμένος έστειλε την Τζίβα στο κελί του Γιαννουσάκη στον Αυλώνα πέρυσι τον Ιανουάριο στις 2 τα ξημερώματα. Η σύντροφος του Κοντονή, ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, είναι φίλη της Τζίβας.

Εικόνα vagio

Σαββα , κατα ποσο ειναι εφικτη η απαγορευση εξοδου απο την ελλαδα, κατι που θα πληξει το επιχειρηματικο πρεστιζ του προεδρου, με ο,τι αυτο μπορει να σημαινει?

Εικόνα savvas gridlock

Σε πρώτο βαθμό, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, είναι εφικτή δυστυχώς. Από εκεί και πέρα θα ασκηθεί αναίρεση και μέχρι τον Άρειο Πάγο, το μόνο Σώμα στο οποίο μπορείς να έχεις μια κάποια σχετική εμπιστοσύνη σε αυτήν τη χώρα, έχουμε δρόμο.