ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ-ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
 
Ο πρώτος μέσος στην ιστορία της Κρίσταλ Πάλας που σκόραρε 10 γκολ σε μία σεζόν της αγγλικής Premier League, είναι ο πρώην ερυθρόλευκος Σέρβος Λούκα Μιλιβόγεβιτς. H αναφορά γίνεται στο γκολ που πέτυχε στο εκτός έδρας 2-2 κόντρα στην Μπόρνμουθ προχθές, οδηγώντας την Κρίσταλ Πάλας στη σωτηρία. Όπως διαβάζουμε μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου,
 
Αξιοσημείωτο παραμένει πως έχει πετύχει όσα γκολ έχουν μαζί ο Ζαχά (5), ο Μπεντέκε (3) και ο Σακχό (2), δείγμα πως βάζει κάτω τους συμπαίκτες επιθετικούς του. Φυσικά ο Ζαχα παραμένει ο μεγάλος σταρ και χωρίς αυτόν η Παλλάς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει παιχνίδι στην σεζόν, χάνοντας μάλιστα όλα τα παιχνίδια που δεν έχει ξεκινήσει. Όμως ο πιο σταθερός παίκτης παραμένει ο 26χρονος Σέρβος παρά τα ανασταλτικά  του καθήκοντα που  τα τηρεί ευλαβικά και αρκετές φορές προωθείται στον άξονα και πλησιάζει τα αντίπαλα καρέ. Μια πρωτοβουλία  που δεν δυσαρεστεί  τον Ρόι Χότζον αφού βρήκε φέτος γκολ από εκεί που δεν το περίμενε.
 
Στον επίσημο λογαριασμό στο twitter του Sky Sports, του συνδρομητικού καναλιού που μεταδίδει τα ματς της αγγλικής Premier League, διαβάζουμε πως ο Μιλιβόγεβιτς είναι ο δεύτερος Σέρβος στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που φτάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ σε μία σεζόν, με τον πρώτο να είναι ο επιθετικός Σάβο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έβαλε 12 γκολ την περίοδο 1996-97 με την Άστον Βίλα.
 
 
Θυμίζουμε το άρθρο-ΕΠΟΣ του Αλέξη Σπυρόπουλου, όταν πουλήθηκε ο Μιλιβόγεβιτς από τον Ολυμπιακό στην Κρίσταλ Πάλας, τον Ιανουάριο του 2017.
 
Ο Μιλιβόεβιτς δεν είναι, καν, «κλάση Ορμπάιθ»...Εάν η όποια Κρίσταλ Πάλας περνούσε τον Μιλιβόεβιτς από σοβαρό scouting, δεν θα της έπαιρνε πολύ για ν’ αντιληφθεί ότι ο Σέρβος, σε ομάδα που αμύνεται πολύ περισσότερο απ’ όσο ο Ολυμπιακός και σε πολύ πιο υψηλές ταχύτητες, είναι αυτόματος υποψήφιος για μία κόκκινη κάρτα ανά μήνα. Πιθανότατα, καλοκαίρι θα έκαναν πίσω. Χειμώνα, το προχώρησαν.
 
 
 
Περνάμε στον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον προπονητή του Ολυμπιακού στις περιόδους 2008-09 και 2010-2012. Αντιγράφουμε από το επίσημο site της Μπαρτσελόνα.
 
- Σε 50 ματς που βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει απολογισμό 36 νίκες, 11 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τις 2 από αυτές τις 3 ήττες να είναι για το Σούπερ Καπ από τη Ρεάλ πριν ξεκινήσει η σεζόν. Σε 31 ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη, όπως αήττητη είναι και στο Champions League.
 
- Η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε ισοφάρισε το ρεκόρ της Ρεάλ Σοσιεδάδ από τη σεζόν 1979-80. Είναι αήττητη για 38 ματς πρωταθλήματος στην Ισπανία και την επόμενη αγωνιστική μπορεί να καταρρίψει αυτήν την επίδοση.
 
- Στα πρώτα του 50 παιχνίδια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε έχει τις λιγότερες ήττες από κάθε άλλον προπονητή στην ιστορία της. 3 ο Βαλβέρδε, 5 ο Πέπ Γκουαρντιόλα.
 
- Στα πρώτα του 50 παιχνίδια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε έχει δεχτεί τα λιγότερα γκολ από κάθε προκάτοχό του σε αυτήν τη θέση, 26 ο Ερνέστο, 31 ο Λουίς Ενρίκε.
 
- Στα πρώτα του 50 παιχνίδια στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο Βαλβέρδε έχει το ρεκόρ συνεχόμενων ματς δίχως ήττα, 9 έναντι 6 του Ελένιο Ερέρα (θεμελιωτή του κατενάτσιο, έκατσε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα τη διετία 1979-1981).
 
Τι άκουγε κι αυτός όσο ήταν εδώ στην Ελλάδα, όμως, ε; Θυμάστε; Τι ότι ''φέρνει τους δικούς του παίκτες, Όσκαρ-Ορμπάιθ-Φουστέρ και άλλους, για να παίρνει τις μίζες του''. Τι ότι ''είναι μόνο για 20 λεπτά καλού ποδοσφαίρου με πίεση ψηλά, μετά οι ομάδες που φτιάχνει εξαφανίζονται''. Τι ''κοιμάται στον πάγκο, δεν κάνει αλλαγές γρήγορα''. Ενωμένες κάτι ''Ολυμπιακάρες''', ΑΣΧΕΤΟΙ, ΤΡΑΧΑΝΟΠΛΑΓΙΑΔΕΣ, που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με το άθλημα, μαζί με τα φιλαράκια τους, τα κολλητάρια τους, τους βάζελους που στο 2-1 του ΠΑΟ επί του Ολυμπιακού τον Οκτώβριο του 2010 (με το ΜΟΥΦΑ πέναλτι που έκανε γκολ ο Σισέ και το οποίο ξεκινάει από οφσάιντ) φώναζαν ειρωνικά στο ΟΑΚΑ ''Ε-ε-ερ-νέ-στο Βαλ-ΜΠΕΕΕ-ρδε'', για να πικάρουν και καλά το σύνθημα που ακουγόταν στο Καραϊσκάκη, ισοπέδωναν έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς που εργάστηκαν ποτέ στη χώρα μας.
 
Για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός διαφημίζει τη χώρα και τη Superleague στην Ευρώπη, με τους παίκτες και τους προπονητές που φέρνει. Κάτι που δεν αντέχει η γελοία συγκυβέρνηση γυφτοκατσαπλιάδων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει στον Θρύλο, τα μούλικα ΠΙΚΠΑ ψηφοφόροι-υποστηρικτές τους που είτε έχουν ήδη διοριστεί είτε περιμένουν να φάνε, η ''εξυγιαντική'' ΕΠΟ του Γραμμένου που έβγαζε ανακοινώσεις κατά του Ολυμπιακού ότι ''εξευτελίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο'', οι αντιολυμπιακοί οπαδοί-φίλαθλοι που ο πάτος τους έχει γίνει μωβ όλα αυτά τα χρόνια από τον Θρύλο, αλλά και το καρκίνωμα στις τάξεις του λαού του Ολυμπιακού, οι βαζελόγαυροι-νεόγαυροι-''Ολυμπιακάρες''. Περαστικά σε όλους αυτούς...

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

Καλορίζικος ο καινούργιος προπονητης.Τωρα,σωστη αξιολογηση του ροστερ και επιλεγμενες μεταγραφες.Ελπιζω στο προγραμμα των παικτων,να μην δωσει σε κανεναν "τα κλειδιά" ο προεδρος.Παντα να εχει και ο ιδιος λογο.Δικη του είναι η ομαδα,εμεις σε αυτόν εμπιστευόμαστε "τα κλειδιά της".Αυτος να είναι το μοναδικο αφεντικο.Οι αλλοι,να εκτελουν το πρόγραμμα της ομαδας και τον στοχο της.ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.Ο ανθρωπος θα τα δει όλα του χρονου,μ'αυτους τους κατσαπλιαδες.Αυτος όμως,ας φτιαξει ΟΜΑΔΑ.

Εικόνα Harry red logic

Για πολλοστή φορά συγχαρητήρια Σάββα.
Αυτό το site όντως έχει επιμορφωτικό –εκπαιδευτικό χαρακτήρα πρωτίστως στο ποδόσφαιρο αλλά και με ευρύτερες προεκτάσεις!να βρεθεί τρόπος να επεκταθεί η επικοινωνιακή του εμβέλεια. Κάνει καλό!
Οι σιχαμένοι ΑΡΔ σαν τον προαναφερόμενο αλλά και άλλους όπως ο ύπουλος ξεδοντιάρης του real fm (λάτρης του νιαούρη) έχει κατ’ επανάληψη απαξιώσει όχι μόνο τον Μίλι, τον Μανωλά κλπ.
Τους αξίζει ο χλευασμός, το νου μας όμως γιατί δεν σταματάνε την μαύρη προπαγάνδα τους ,είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία!
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Σιδεροκέφαλος ο Πέδρο Μαρτίνς !Να ευχηθούμε με όλη μας την δύναμη καλή επιτυχία και ολική επαναφορά του Δαφνοστεφανωμένου Έφηβου στην υψηλότερη κορυφή ,την φυσική του Θέση!
Στο εσωτερικό μας μέτωπο χρειάζονται κατά την γνώμη μου άλλες δυο προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων:
1.Ποιοτικές μεταγραφές που θα κάνουν την διαφορά.
2. Κάθαρση στα αποδυτήρια! Πρόεδρε όλοι πειθαρχούν στην γραμμή σου, κυρίως όταν απουσιάζεις. Εσύ ορίζεις τον Έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος η όπως αλλιώς τον ονομάζουμε! Πειθαρχία! Όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει!

Εικόνα djole11

Και οχι μονο.Ο Μανωλας ηταν ''αμπαλος και υπερεκτιμημενος'',ο Ρετσος επισης,ο Τσορι ''γερος'',ο Μιτσελ ''παρουσιαστης'',ο Μητρογκολ ''καγκουρας και αργος''...Να μη θυμισουμε εποχες ''μαθε στο Ριβαλντο λιγο μπαλα,Σικαμπαλα'' η το ''ισον δυο Ριβαλντο'' για τον Γκονζαλες...
Παντα οι παιχτες μας ηταν αργοι,γεροι,τελειωμενοι και υπερεκτιμημενοι,ενω οσα ταλεντα ελληνοπουλα ερχοταν σε εμας ''καταστρεφονταν''.
''Αδικουνταν'' η...ομαδαρα του συγχωρεμενου του Κυραστα που επαιζε απεναντι σε κατι αμπαλους Ζιοβανι κτλ...Στη Ριζουπολη ο Ολυμπιακος ειχε Καρεμπε,Ζιο,Στελλαρα,Ζετερμπεργκ και αυτους τους εφταιγε η...τρομοκρατια...
Ενταξει ρε παιδια,20 χρονια φαπα ειναι πολλα,ποσα να αντεξει ενας αλλοθρησκος??

υ.γ. Ο Βαλβερδε ειναι (και θα ειναι) απιστευτη διαφημιση για τον Ολυμπιακο.
υ.γ.2 Δεν πρεπει να χαθει το κεφαλαιο Καμπιασο για την ομαδα.

Χρονια πολλα σε ολους.

Εικόνα CEN-TAURUS

Μέγας προπονητής και άνθρωπος. Και όσοι τον κρίνουν, να έχουν υπόψη τους ότι, αν βάλεις τον Μίκη να διευθύνει μια ορχήστρα ερασιτεχνών του δήμου τραχανοπλαγιάς, δεν θα φανεί το καλλιτεχνικό του εύρος, όσο θα φανεί αν τον βάλεις να διευθύνει τη συμφωνική του βερολίνου. Έτσι και ο ερνέστος με τη μπάρτσα. Βρήκε άριστο υλικό και άπειρες λύσεις και μπόρεσε να ξεδιπλώσει τα μεγάλα προσόντα του.

Εικόνα Chevalier de Balibari

σπυροπουλος εεε
ο πρωην ολυμπιακος εεε
σαν τον γεωργιου εεε
με το βιδωτο κεφαλι εεε

Εικόνα George_Str

Χρονια πολλα Σαββα χρονια πολλα σε ολους ,κοντεψε( απο την λογικη που περιγραφεις των ασχετων που ειχα διπλα μου στο γηπεδο) να κοψω το γηπεδο τι ακουγα ακομα χειροτερα απο αυτα που περιγραφεις για τον ερνεστο και τις επιλογες του ΕΙΧΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ακομα δεν το εχω λυσει γιατι χαθηκαν καταλαβαινεις τι εννοω , μια ΛΕΞΗ ΚΟΣΜΗΜΑ Ο ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ .