Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ''ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ''



Πιάνουμε το νήμα από εδώ, από το πρόσφατο άρθρο μας δηλαδή σχετικά με τον ορισμό του Ισπανού διαιτητή Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που διεξήχθη χθες στο ΟΑΚΑ. Θα παρουσιάσουμε όλο το σκηνικό της ντροπής, με links από ''αντικειμενικά κι αμερόληπτα'' sites.
 
- Μετά τον ορισμό του Μπορμπαλάν, ο οποίος ορισμός ''βγάζει από τα παράθυρα'' οικονομικά την ΕΠΟ, ''ο Ισπανός ρέφερι Φερνάντες Μπορμπαλάν θα λάβει αμοιβή ύψους 5.800 ευρώ. Οι βοηθοί του (Ραούλ Καμπανιέρο Μαρτίνεθ και Χοσέ Μανουέλ Καμπαγιέρο), όσο και οι επιπρόσθετοι διαιτητές (Χεσούζ Ζιλ Μανθάνο και Κάρλος Ντελ Σέρο Γκράντε) θα πάρουν από 2.600 ευρώ ο καθένας. Η ΕΠΟ πρόκειται να δαπανήσει το συνολικό ποσό των 16.000 ευρώ (σ.σ. ίσως και λίγο παραπάνω), συν τα αεροπορικά εισιτήρια, συν τη διαμονή τους και συν τρία γεύματα'', με τους Έλληνες διαιτητές να παραμένουν απλήρωτοι, η ΑΕΚ εκδίδει ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα και μάλιστα αναφέρει ότι ''ο συγκεκριμένος ορισμός δημιουργεί βάσει των διατάξεων του ΚΑΠ σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητά του, εγείροντας ακόμα και ζήτημα ένστασης κατά του κύρους του τελικού''.
 
- Το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον ορισμό κάνει λόγο για πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. ''Ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Σιδηρόπουλο που δεν ήθελε η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ήθελε τον Παπαπέτρου που δεν ήθελε ο ΠΑΟΚ''. Όπως επιβεβαίωσε και το εξαπτέρυγο της ''εξυγίανσης'', Ρούλης-Αρούλης Ασβεστάς, ''τα δύο ονόματα που έχουν... πέσει στο τραπέζι για Έλληνα διαιτητή στον τελικό ΑΕΚ - ΠΑΟΚ είναι αυτά του Τάσου Σιδηρόπουλου και του Τάσου Παπαπέτρου. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ελληνική ώστε να μην υπάρχει εκατέρωθεν μουρμούρα και καχυποψία. Το γεγονός αυτό οδηγεί την ΕΠΟ σε λύση από το εξωτερικό''. Ρωτήθηκαν δηλαδή ΑΕΚ-ΠΑΟΚ από τον Περέιρα ''ποιον διαιτητή θέλετε στον τελικό;'', δεν συμφώνησαν και οδηγηθήκαμε στη λύση του Ισπανού Μπορμπαλάν. Η στάση που κράτησε η ΑΕΚ για τον ''κορυφαίο'' διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο, ήταν πραγματικά ανέκδοτο. ''Στα δικά μου μάτια έγινε ακόμη μεγαλύτερη η ντροπή στον όλο σκηνικό με τη διαιτησία του τελικού με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου ως 4ου διαιτητή, ουσιαστικά 6ο δηλαδή, αφού υπάρχουν εκτός από τους δύο επόπτες κι οι δύο βοηθοί γραμμής. Δηλαδή, τον καλύτερο Έλληνα διαιτητή τον βάζεις να…φυλάει τους πάγκους... Προσέξτε, όλα αυτά την στιγμή που η ΑΕΚ είχε κάνει ολόκληρη ιστορία για να παίξει ο Σιδηρόπουλος στον τελικό της με τον Ολυμπιακό!!! Αλλά τώρα δεν τον θέλει η ΑΕΚ στον Σιδηρόπουλο, γιατί, λέει, θέλει τον Παπαπέτρου (βλέπε Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 και πέρσι και φέτος), ενώ τον Σιδηρόπουλο τον θέλει ο ΠΑΟΚ!''. Όλα αυτά από μία ΚΕΔ, ''της οποίας μισθολογικά προΐσταται ο Περέιρα με (μικτό) μισθό 22.000 ευρώ τον μήνα''. Ο δε Περέιρα αποδείχθηκε μέγας κωλοτούμπας. ''Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα τον περασμένο Σεπτέμβριο δήλωνε υπέρ των Ελλήνων διαιτητών αλλά τον Μαϊο οδηγείται σε απόφαση για τον ορισμό του Ισπανού Μπορμπαλάν...Σε ερώτηση που είχε γίνει στον Βίτορ Περέιρα για το εάν έχει σκεφτεί να προτείνει ξένους διαιτητές είχε απαντήσει: «Μία τέτοια απόφαση εκ μέρους μου θα ήταν σαν να έστελνα όλους τους διαιτητές μήνυμα ότι τους θεωρώ ακατάλληλους. Συνεπώς εάν πίστευα κάτι τέτοιο δεν θα αναλάμβανα την θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι Έλληνες διαιτητές θα είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν στις μεγάλες απαιτήσεις και προκλήσεις όλων των αγώνων των ελληνικών πρωταθλημάτων». Από τον Σεπτέμβριο φτάσαμε στο σήμερα όπου ο Πορτογάλος προχώρησε σε ορισμό Ισπανού ρέφερι για τον τελικό Κυπέλλου...''. Η δικαιολογία που ψέλλισε για τα παραπάνω, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε, τον εξέθεσε περισσότερο στα μάτια των Ελλήνων διαιτητών, αφού στο σημαντικότερο ραντεβού της χρονιάς υποτίθεται, τους ακύρωσε.
 
- Το μεγάλο μπάχαλο, αλλά και σκάνδαλο, έγινε με την εταιρεία security με την επωνυμία «NYFC». ''Η εν λόγω εταιρεία, που «πήρε τη δουλειά» από την ΕΠΟ της φύλαξης του αποψινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, με διαδικασίες-παρωδία, ξέρετε τι έκανε; Έβγαλε ανακοίνωση κατά της ΕΠΟ, ότι δεν προλαβαίνει να… προετοιμαστεί!...Ο Στ. Κατζουράκης, διευθυντής της αναδόχου εταιρείας, στην επιστολή του προς την Ομοσπονδία αναφέρει πως στον «Πρόχειρο Διαγωνισμό» της ΕΠΟ πήραν μέρος τρεις εταιρείες, οι οποίες… «ελέγχονται από την ίδια εταιρεία»!...Η «Α» το περασμένο Σάββατο είχε αποκαλύψει ότι στον «Πρόχειρο Διαγωνισμό» της ΕΠΟ, για τη φύλαξη του τελικού, εταιρείες εγνωσμένης αξίας και τεράστιας εμπειρίας στη φύλαξη δεν ειδοποιήθηκαν καν να πάρουν μέρος! Πρόκειται για τις εταιρείες«Group 4», «Brik’s» κ.λπ...Το… ανέκδοτο μέχρι εδώ είναι πως στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ανάδοχος δεν είχε καν την ευκαιρία να παραστεί στη σύσκεψη!...Γιατί τα «κάρφωσε» αυτά ο Κατζουράκης; Μήπως επειδή διέρρευσε προς τα έξω ότι οι τρεις εταιρείες είναι στην ουσία μία και μοναδική και τα φόρτωσε στην ΕΠΟ; Μήπως η ανάδοχος εταιρεία τα έκανε όλα αυτά, για να μην πληρώσει τη ρήτρα σε περίπτωση που προκληθούν ζημιές στο ΟΑΚΑ;...Δημοσιογράφος του ραδιοσταθμού «sportFm» τηλεφώνησε στην ανάδοχο εταιρεία, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο για να πιάσει δουλειά φύλακα στον τελικό. Στο ηχητικό ντοκουμέντο, αφού γίνονται οι πρώτες συζητήσεις με τον «υπεύθυνο» της εταιρείας, ρώτησε για το ποσό που θα έπαιρνε. Του απάντησαν «25 ευρώ». Πόσο, ωστόσο, πληρώνει η ΕΠΟ για τον κάθε φύλακα; Είναι αλήθεια ότι πληρώνει 120 ευρώ; Και το «θεόκουφο». Όταν ο δημοσιογράφος-«ενδιαφερόμενος» ζήτησε πληροφορίες, «τι κάνουμε αν γίνουν επεισόδια;», του απάντησαν, «αν γίνει το οτιδήποτε, σηκώνεστε και φεύγετε, δεν κάθεστε εκεί πέρα»»!...Άλλο, επίσης, πολύ σημαντικό: Η ανάδοχος εταιρεία να δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΠΟ όλα τα ονόματα των φυλάκων, που θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι από την ΕΠΟ. Πώς, όμως, μπορεί να είναι πιστοποιημένοι, όταν ο «υπεύθυνος» της εταιρείας είπε στον δημοσιογράφο-«ενδιαφερόμενο» να περάσει από την εταιρεία, ν’ αφήσει το ονοματεπώνυμό του και να πιάσει δουλειά; Ποιος… πιστοποίησε τον δημοσιογράφο-«ενδιαφερόμενο»; Ποιος κάνει τις πιστοποιήσεις, όπως προβλέπει ο νόμος Χρυσοχοΐδη;''.
 
- Την Πέμπτη το βράδυ, 2 μέρες πριν από τον τελικό, οπαδοί της ΑΕΚ κάνουν ντου στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, στο Κέντρο της Αθήνας, αλλά απωθούνται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Παρασκευή πρωί κάποιοι ''ξέμπαρκοι'' ΠΑΟΚτζήδες σουλατσάρουν στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, με ρόπαλα και κράνη, αλλά απωθούνται από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, δίχως φυσικά να υπάρξει σύλληψη (αλίμονο, για τη ΔΕΚΟ του Βορρά μιλάμε, ποιος να συλλάβει τα αγαπημένα παιδιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...). Το απόγευμα της Παρασκευής οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται κοντά στο ΟΑΚΑ, όπου διεξάγεται ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟ-ΑΕΚ και συγκρούονται με οπαδούς του Παναθηναϊκού. Το βράδυ της ίδιας μέρας μία ομάδα ΠΑΟΚτζήδων βγαίνει από το σύνδεσμό τους στην Ομόνοια για ''σουλάτσο'', αλλά αγνοεί το ότι λίγο παρακάτω, στο Μεταξουργείο, βρίσκεται σύνδεσμος της Θύρας 7, με αποτέλεσμα οι συμπαθείς Mακεδόνες να περάσουν κάποιες δύσκολες στιγμές, ανεβαίνοντας την Καρόλου, την Αγίου Κωνσταντίνου και τους παραδρόμους τους σε χρόνους ''ολυμπιακού ρεκόρ''. Την ίδια ώρα που οι ΠΑΟΚτζήδες γνώριζαν τρέχοντας (run Forest, run...) τα στενά με τα μπουρδέλα και τους Πακιστανούς γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη, οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν εκ νέου να προσεγγίσουν το σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια, βγαίνοντας από τα Εξάρχεια, αλλά απωθήθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος από αστυνομικούς, με την περιοχή να βομβαρδίζεται για ώρες από μολότοφ και δακρυγόνα. Ο απολογισμός των επεισοδίων είναι 3 τραυματίες αστυνομικοί κι ένας μαχαιρωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ. Φυσικά ΜΗΔΕΝ συλλήψεις, με τους υπουργούς Τόσκα και Βασιλειάδη να είναι άφαντοι. Ο Βασιλειάδης, θυμίζουμε, έσπευδε παλαιότερα να μιλήσει για ''ταυτοποιήσεις'' στο Καραϊσκάκη, στο σκηνικό με έναν οπαδό του ΠΑΟ, ο οποίος θέλησε να δει παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος μέσα από τη Θύρα 7 του φαληρικού γηπέδου, φορώντας διακριτικά της αγαπημένης του ομάδας από τη συνοικία Κολωνακίου-Αμπελοκήπων.
 
- Ανήμερα του τελικού, χθες, πριν από την έναρξή του, οπαδοί της ΑΕΚ εντοπίζουν ένα βαν που μετέφερε οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, το ακινητοποιούν, βγάζουν έξω τους επιβαίνοντες κι αφού τους ξυλοκοπήσουν, πυρπολούν το όχημα. Κάποιοι άλλοι οπαδοί της ΑΕΚ επιχειρούν να επιτεθούν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε μηχανάκια κοντά στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, δίπλα από το ΟΑΚΑ, αλλά απωθούνται εκ νέου από τις αστυνομικές δυνάμεις. Την ίδια ώρα, αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν οπαδούς του ΠΑΟΚ που μεταβαίνουν από το Μεταξουργείο με 10 λεωφορεία της γραμμής του ΟΑΣΑ στο ΟΑΚΑ, μεταξύ των οποίων (οπαδών) υπάρχουν αρκετοί κουκουλοφόροι και ροπαλοφόροι. Όπως καταγγέλουν περαστικοί, στη διαδρομή μέσα από αυτά τα λεωφορεία οπαδοί του ΠΑΟΚ εκσφενδόνιζαν μπουκάλια προς τους διερχόμενους πεζούς, με έναν εξ αυτών των οπαδών μάλιστα να κουνά επιδεικτικά προς τους περαστικούς μία σημαία της...Βουλγαρίας. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με οπαδούς του ΠΑΟΚ να βάζουν φωτιά σε οικόπεδο κοντά στο ΟΑΚΑ, πετώντας βόμβες μολότοφ. Και πάλι συλλήψεις ΜΗΔΕΝ, από την αγαπημένη των ΠΑΟΚτζήδων ΣΥΡΙΖΟ-Αστυνομία του ''ικανότατου'' υπουργού Τόσκα. Η Αστυνομία απλώς συνόδευε τους ΠΑΟΚτζήδες. Πάλι καλά που οι Αστυνομικοί δεν πετούσαν μαζί με τους ΠΑΟΚτζήδες μπουκάλια ''στους φλλλώρους τους Αθηναίους βρε πουλλλάκι''. Οι ΑΕΚτζήδες, για να μην πάνε πίσω, εκτοξεύουν κάποιες φωτοβολίδες εναντίον Αστυνομικών και ανταλλάσσουν καμιά 10αριά μολότοφ με ΠΑΟΚτζήδες τριγύρω από το ΟΑΚΑ.
 
- Εντός ΟΑΚΑ, 2,5 ώρες πριν από την έναρξη του τελικού, οπαδοί του ΠΑΟΚ επιχειρούν να σπάσουν τα πλεξιγκλάς, για να επιτεθούν στους άνδρες των ΜΑΤ που κάθονταν στις κενές θέσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚτζήδες-ΑΕΚτζήδες. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι εφοδιασμένοι με ''κόφτες'', για να προσπεράσουν το εμπόδιο από τα κάγκελα που βρίσκονταν μπροστά τους. Περίπου 2 ώρες πριν από την έναρξη του τελικού, οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτοξεύουν φωτοβολίδες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται μπροστά τους, στο ταρτάν του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ. Οι ΑΕΚτζήδες απαντούν με φωτοβολίδες και δημιουργώντας εστίες έντασης στην είσοδο των θυρών του Σταδίου, στις οποίες θα κάθονταν. Περίπου μία ώρα πριν αρχίσει ο τελικός, στις 19:30, οπαδοί της ΑΕΚ φεύγουν από το πέταλό τους κι επιτίθενται στα ΜΑΤ που τους χώριζαν από τους ΠΑΟΚτζήδες, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν οι πρώτες συλλήψεις από τη μεριά της Αστυνομίας. Το ότι αν υπήρχαν συλλήψεις στον τελικό, πρώτα θα ''μάζευε'' ΑΕΚτζήδες η ΣΥΡΙΖΟ-Αστυνομία του Τόσκα, έδινε απόδοση 1,01 στο στοίχημα. Το ματς θα ξεκινήσει με αρκετά καπνογόνα, βεγγαλικά και φωτοβολίδες εκατέρωθεν, κατά την είσοδο των παικτών των 2 ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Η Αστυνομία ανακοινώνει πως συνελήφθησαν 9 άτομα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα ''καλούδια''...
 
- Το ματς διεξάγεται με κροτίδες να σκάνε ανά 10 δευτερόλεπτα, αλλά και φωτιές στις κερκίδες. Ο τιμωρημένος με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους Μίχελ του ΠΑΟΚ σουλατσάρει ανενόχλητος στο γήπεδο, δίχως να τον ενοχλεί κανείς. Αλίμονο, δεν είναι παράγοντας του Ολυμπιακού, να τον στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενο για ό,τι κατεβάσει η κούτρα του Τσίπρα, του Παππά και της Δημητρούλας Τζανακοπούλου. Μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στο ματς, εκτοξεύονται πολλά καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αυτό συμβαίνει και μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Αν εφαρμόζονταν οι κανονισμοί και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, θα έπρεπε να υπάρξει προσωρινή διακοπή του ματς μετά τις ρίψεις καπνογόνων στο 1-0 του Βιεϊρίνια κι ενδεχομένως οριστική διακοπή του ματς μετά τα καπνογόνα που έπεσαν στο 2-0 του Πέλκα. Μετά τη λήξη του αγώνα, ΑΕΚτζήδες συγκρούονται στις κερκίδες του ΟΑΚΑ κι εκτός γηπέδου με δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους Αστυνομικούς να δέχονται βροχή από πέτρες. Το ''καλύτερο όμως έρχεται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. ''Σε πλιάτσικο των κυλικείων στο ΟΑΚΑ προέβησαν δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ που βγήκαν έξω από τις θύρες του γηπέδου. Αφού έδιωξαν τους εργαζόμενους, απειλώντας τους, στη συνέχεια πήραν όλα τα εμπορεύματα, δηλαδή  τρόφιμα και αναψυκτικά και τα μοίρασαν μέσα στο γήπεδο σε άλλους οπαδούς. Οι οπαδοί δεν δίστασαν να ρίξουν προστατευτικά κιγκλιδώματα έξω από τη θύρα και να κυνηγήσουν δυο μικροπωλητές από τους οποίους επίσης πήραν όλο το εμπόρευμα τους (σουβλάκια, νερά, μπύρες)''. Η Αστυνομία ανακοινώνει πως προχώρησε συνολικά σε 14 συλλήψεις...
 
- Όπως γράφει και ο Κυριάκος Θωμαΐδης (με τη διαφήμιση ΟΠΑΠ στο blog του, χολωμένος από το αποτέλεσμα του χθεσινού τελικού...), ''δυστυχώς δικαιώθηκαν όσοι επέμεναν ο τελικός να γίνει χωρίς οπαδούς των δύο φιναλίστ. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας διέθεσε 5.000 αστυνομικούς και 22 διμοιρίες ΜΑΤ και με 19 τραυματίες, υπάρχουν μόλις 14 συλλήψεις, απέτυχε πλήρως το σχέδιο των μέτρων τάξης στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά του ΟΑΚΑ, ενώ ο "ενδελεχής έλεγχος" ήταν μόνο στα λόγια, καθώς περασαν στο γήπεδο μέχρι και πιστόλια φωτοβολίδων ευθείας βολής. Ο φίλαθλος πρωθυπουργός θα τον διατηρήσει; Διότι στην ελληνική πολιτική σκηνή η παραίτηση είναι άγνωστη λέξη''. Ο ''έτερος Καππαδόκης'' υφυπουργός Βασιλειάδης μαθαίνουμε πως απλώς είχε μία επαφή με FIFA/UEFA μόλις έληξε ο τελικός, για να δει αν ''τα πήγαμε καλά'' ή κινδυνεύει με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξαναλέμε, είναι ο ίδιος Βασιλειάδης που έσπευδε να μιλήσει για ''ταυτοποιήσεις'' στο Καραϊσκάκη, στο σκηνικό που ένας στημένος μπήκε στη Θύρα 7 του γηπέδου με διακριτικά του ΠΑΟ να δει ματς της Εθνικής Ελλάδος, έφαγε κάποιες μπουνιές και κόντεψε να έρθει η συντέλεια του κόσμου, με τον ένα πιτσιρίκο συλληφθέντα να κατηγορείται για...κλοπή, επειδή έβγαλε τη φανέλα του ΠΑΟ που φορούσε ο βαλτός. Τώρα ο Βασιλειάδης ο ''Ολυμπιακάρας'', κατά τα άλλα, παραμένει άφαντος για το τριήμερο της βίας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Το αποκορύφωμα όμως έρχεται από το γνωστό σίχαμα της δημοσιογραφίας, το Ρούλη-Αρούλη-ΠΟΥΣΤρούλη Ασβεστά. Έτρεξε να ανεβάσει άρθρο χθες στο τσοντο-site από τα αμπάρια του Golendri, όπου μας γράφει ''πιο συγκεκριμένα, για τις ρίξεις καπνογόνων και φωτοβολίδων, από τη στιγμή που δεν υπήρξε έστω μια διακοπή στον αγώνα, οι δύο ομάδες αποφεύγουν κάποια βαρύτερη ποινή από τα χρηματικά πρόστιμα, όπως επίσης και για τα επεισόδια στις εξέδρες του γηπέδου μεταξύ των οπαδών και της Αστυνομίας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την εισβολή των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο μετά τη λήξη του τελικού, διότι αυτή δεν συνοδεύτηκε από βιαιοπραγίες και φθορές περιουσίας.Επιπλέον, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου έγιναν σε τέτοια απόσταση από το γήπεδο (σ.σ. πριν τον προέλεγχο) ώστε να μην εμπίπτουν στον χώρο ευθύνης των δύο ΠΑΕ''. Αυτό τον νοιάζει το Ρούλη, να μην τιμωρηθούν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Δεν έγινε τίποτε τώρα, όλα καλά. Αν όμως είχε γίνει το παραμικρό σε ματς του Ολυμπιακού, ΠΟ-ΛΕ-ΜΟΣ. Κατεδαφίστηκαν τα κυλικεία στο ΟΑΚΑ, το πλιάτσικο πήγε σύννεφο και ο Ρούλης-ΠΟΥΣΤρούλης μας λέει ''τα επεισόδια που έλαβαν χώρα εκτός γηπέδου έγιναν σε τέτοια απόσταση από το γήπεδο ώστε να μην εμπίπτουν στον χώρο ευθύνης των δύο ΠΑΕ''. Για ένα 20άρικο ακόμη, μπορεί να έβγαζε και ''φωτο-βιντεο-μοντάζ'' τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τα άρθρα που παραθέσαμε παραπάνω. Είπαμε, αξίζουν μόνο χλεύη και ειρωνείες ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΑ, ΛΕΚΤΙΚΗ-ΣΩΜΑΤΙΚΗ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ σε αυτό το έμμισθο πατσαβούρι της ''εξυγίανσης'', που τα αρπάζει από Αλαφούζο (στον Σπορ FM)-Μελισσανίδη (στην ''Ώρα για Σπορ'')-''Σαββίδη'' (στο sdna.gr) και πουλάει και ''ηθική''.
 
Όλα καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα που τελείωσαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη σεζόν 2017-18. Πήρε η ΑΕΚ το Πρωτάθλημα, πήρε ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο, μα το κυριότερο δεν πήρε τίποτε ο Ολυμπιακός. Πέτυχε το έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να παραθέσουμε τα εδάφια του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, με βάση τα οποία απειλούνται με ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (θυμίζουμε, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Superleague του χρόνου, για τη διακοπή του ματς με την ΑΕΚ...), αλλά με τη συγκεκριμένη κατάσταση στην ΕΠΟ και στην Κυβέρνηση, αποκλείουμε κάθε πιθανότητα να συμβεί αυτό. Ό,τι ανακοινώνει ο Ρούλης-ΠΟΥΣΤρούλης Ασβεστάς γίνεται. Εδώ είχε γράψει ότι θα φάει 15 μέρες ο Χιμένεθ για το κωλοδάχτυλο στη Λεωφόρο και ''ως δια μαγείας'' η Πρωτοδίκης-ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Μαρία Σκολαρίκη του έριξε...τόσες ακριβώς, για να ξεφτιλιστεί αργότερα από τους ίδιους που πανηγύριζαν για το ότι ''δικαιώθηκαν''. Τώρα που ο Ολυμπιακός ''είναι στην απ'έξω'' και δεν εμπλέκονται οι οπαδοί του στα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, θα ξεχαστούν όλα πολύ γρήγορα. Αν όμως χθες έπαιζε ο Ολυμπιακός στη θέση είτε της ΑΕΚ, είτε του ΠΑΟΚ, μπορεί τώρα το μισό Δ.Σ. της ΠΑΕ μας, παρέα με καμιά χιλιάδα γαύρους, να βρίσκονταν στα κρατητήρια. Μέχρι να ξεκουμπιστεί από την εξουσία αυτός ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ, ΔΙΕΜΦΥΛΟΣ ΧΑΦΙΕΣ,
 
 
εμείς εδώ δεν ξανακάνουμε πρόβλεψη για απονομή Δικαιοσύνης σε οποιοδήποτε επίπεδο, αθλητικό-πολιτικό-ποινικό. Τα πάντα μπορεί να γίνουν στη χώρα των ανώμαλων της πουτανο-Αριστεράς...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Έβαλες μυαλό και δεν ξανακάνεις πρόβλεψη για επιβολή ποινών; Ευχάριστο! Άργησες λίγο να καταλάβεις ότι τα καθεστώτα δεν έχουν δικαιοσύνη!.

Εικόνα ThomasK

Ρεπορτάζ πολεμικού ανταποκριτή :)

Πέρα από την πλάκα, οι άθλιοι της "εξυγίανσης" -κυβέρνηση, ΑΕΚ,
ΠΑΟΚ, ΕΠΟ, ΑΡΔ κι όλο μαφιόζικο το συνονθύλευμα- ξεβρακώθηκαν
για μια ακόμα φορά, αλλά δεν χαμπαριάζουν. Τα χαϊδεμένα προέβησαν
σε κάποιες παρεκτροπές. Παιδιά είναι... Αν ήταν του Ολυμπιακού θα
γινόταν ό,τι λέει ο Σάββας. Μπορεί να είχαμε και καμιά εκτέλεση οπαδού
μας για παραδειγματισμό. Στα ζητήματα νομιμότητας, τάξης και ηθικής
οι...ηθικά πλεονεκτούντες και με το δικό τους -ιδιώνυμο- περί δικαίου
αίσθημα φασίστες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν αστειεύονται, αρκεί να έχει άμεση
ή έμμεση σχέση ο Μαρινάκης/Ολυμπιακός, ο τόσο μισητός εχθρός.

Εικόνα nichio 1971

Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ Σάββα, όπως τα λες. Το άκρον άωτον της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ, η κατάσταση που ζούμε με τους ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ. Δυστυχώς, επειδή ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΝΤΑΙ εγκαίρως, και του χρόνου ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ θα δούμε...
Μήπως ΧΟΝΤΡΥΝΕΙ κιόλας το πράμα (ναι, ΓΙΝΕΤΑΙ) λόγω του ότι θα είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ της ΑΝΩΜΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του ΚΩΛΟΔΑΚΤΥΛΟΥ.
Το πιο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ κατά τη γνώμη μου από το χθεσινό παιχνίδι, είναι η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. 2 κόκκινες τα ορκ, μια η κούλα. Μήπως θα ήταν αύτη η εικόνα, πάνω - κάτω σε ένα πρωτάθλημα με ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ? Να σου πω εγώ τότε, που θα πήγαινε ο "προπονηταράς" Χιμένεθ και η "βελτιωμένη" κούλα... Όσο για τις μπουγάτσες, άστες να χαίρονται όσο ο λαθρέμπορας τους σουλατσάρει ελεύθερα με ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΒΑΝΤΑ. ΜΕΤΑ θα έχει ΠΛΑΚΑ....

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Τόση βρώμα μαζεμένη σπάνια βλέπεις...
Λαθρέμπορες και πουλημένα τομάρια πολιτικοί χωρίς τσίπα δεν κάνουν ούτε καν τον κόπο να κρύψουν τη λαμογιά τους...