Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ



Αντιγράφουμε από το newsbomb, site ιδιοκτησίας του επωνύμου φιλάθλου της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
 
Πίσω απ’ την πλάτη του Αλέξη Τσίπρα, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης πιέζουν τα μέλη του Δ.Σ. των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, να δεχτούν καταχρηστικούς όρους στη σύμβαση εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
Απίστευτη… πρεμούρα κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και ευθείες παρεμβάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, προκειμένου να υπογράψουν διετή σύμβαση έναντι εξευτελιστικά χαμηλού τιμήματος με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του Newsbomb.gr, τα τηλέφωνα όλων των μελών της διοίκησης του ΟΑΚΑ πήραν… φωτιά μέσα στο Σαββατοκύριακο, από κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν να απαιτήσουν την άμεση υπογραφή νέας σύμβασης με την ΠΑΕ ΑΕΚ, ώστε να χρησιμοποιεί το Ολυμπιακό Στάδιο για τα δύο επόμενα χρόνια, διάστημα που απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νέο γήπεδο των κιτρινόμαυρων στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παρεμβάσεις δίχως ίχνος ντροπής, καθώς το αίτημα των κυβερνόντων για τη σύμβαση – δώρο με την ΠΑΕ ΑΕΚ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υποχρέωσή τους να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Και αυτό, διότι το τίμημα για την υπογραφή της νέας σύμβασης χρήσης του Ολυμπιακού Σταδίου από την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ είναι εξευτελιστικό, αγγίζοντας τα όρια της… δωρεάς.
Το ακόμη χειρότερο;
Η κυβέρνηση ζητά από τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ να υπογράψουν στο ίδιο έγγραφο και τον όρο της μη επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης σε περίπτωση που προκύψει μελλοντικά αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Ποιοι κρύβονται πίσω από όλες αυτές τις πιέσεις που εξαναγκάζουν τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου να βάλει υπογραφές σε μια σύμβαση που θα φέρει τα μέλη της αντιμέτωπα ακόμα και με ποινικές ευθύνες, είναι κάτι που θα πρέπει να το διερευνήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Διότι όλα αυτά γίνονται προφανώς εν αγνοία του και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που ο Τσίπρας είναι σε ανοικτή γραμμή με τους ξένους επενδυτές του Athens Alive και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για ένα deal δισεκατομμυρίου για το σύνολο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Προφανώς και γι’ αυτό εστάλη το έγγραφο βράδυ Κυριακής ώστε να έχει υπογραφεί μέχρι τη Δευτέρα και οπωσδήποτε πριν την κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Αυτό που είναι υποχρεωμένη να πράξει άμεσα η διοίκηση του ΟΑΚΑ, είναι να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες της επικείμενης συμφωνίας με την ΠΑΕ ΑΕΚ, για να μάθει ολόκληρος ο ελληνικός λαός πώς επιχειρείται μια ακόμη κυβερνητική εύνοια προς την πρωταθλήτρια Ελλάδας, η οποία εκμεταλλεύεται τους φιλικούς δεσμούς του ιδιοκτήτη της με κορυφαίο υπουργό και δημιουργεί ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, μετά το «σβήσιμο» των χρεών της ΑΕΚ με το… κόλπο του υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική…
 
Συνεχίζουμε από την ίδια πηγή.
 
Δεν μπορεί να έγινε με την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα μια τέτοια σύμβαση… δωρεάς του Ολυμπιακού Σταδίου προς την ΠΑΕ ΑΕΚ, για την επόμενη διετία, έναντι 273.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που είναι σχεδόν το μισό από όσα πλήρωσε πέρσι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το κλειστό.
Το σκάνδαλο της χρονιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο χώρο του αθλητισμού, έχει για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστές στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού νύχτα Κυριακής κινήθηκε η διαδικασία για την υπογραφή διετούς σύμβασης, ανάμεσα στην κιτρινόμαυρη ομάδα και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.
Μια σύμβαση για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου από την ΠΑΕ ΑΕΚ έναντι ετήσιου ενοικίου ύψους μόλις 273.000 ευρώ. Ποσό που μοιάζει και είναι… δώρο κυβερνητικής προέλευσης προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, αφού ξεκάθαρα έχει προκύψει ως αποτέλεσμα κυβερνητικής παρέμβασης και όχι σοβαρής διαπραγμάτευσης. Διότι μόνο ως σκάνδαλο μπορεί να χαρακτηριστεί το να πληρώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ σχεδόν τα μισά χρήματα ως ενοίκιο για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, σε σχέση με τα χρήματα που καταβάλλει σε ετήσια βάση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (660.000) για τη χρήση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέσσερα από τα εννέα μέλη της διοίκησης του ΟΑΚΑ αρνήθηκαν να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτή την καταχρηστική σύμβαση που ζημιώνει ξεκάθαρα τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, γι’ αυτό και η έγκρισή της έγινε με οριακή πλειοψηφία (5-4).
Το τεράστιο αυτό σκάνδαλο αποκτά πλέον και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα αν γνώριζε τις ζυμώσεις που γίνονταν τα προηγούμενα 24ωρα από κορυφαίους συνεργάτες του και τις παρεμβάσεις τους προς μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, προκειμένου να περάσει αυτή η σύμβαση που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αλήθεια, οι δικηγόροι του ΟΑΚΑ πότε πρόλαβαν να τη διαβάσουν, πότε να διαπραγματευτούν, πότε να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους; Το ερώτημα είναι προφανώς ρητορικό.
Και κυρίως αν αυτή η εξέλιξη με την επιβολή υπογραφής μιας σύμβασης ύψους 273.000 ευρώ το χρόνο για τη χρήση του ΟΑΚΑ από την ΠΑΕ ΑΕΚ την επόμενη διετία, πραγματοποιήθηκε με δική του έγκριση ή πίσω απ’ την πλάτη του, οπότε και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει και να ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να την ακυρώσει.
Και μαζί, φυσικά, να απαιτήσει τις παραιτήσεις και των 5 μελών που υπέγραψαν μια σύμβαση που ξεκάθαρα ζημιώνει τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου…
 
Ολοκληρώνουμε με το τρίτο σχετικό άρθρο του newsbomb.
 
Το Newsbomb.gr συνεχίζει τις αποκαλύψεις μέχρι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν στη δημοσιίοτητα τη σύμβαση - δωράκι που ετοιμάζεται προκειμένου να παραχωρηθεί το Ολυμπιακό Στάδιο στην ΠΑΕ ΑΕΚ έναντι του ευτελούς τιμήματος των 273.000 ευρώ για την επόμενη διετία - Όπως έχουμε ήδη σημειώσει με συνεχή αποκαλύπτικά ρεπορτάζ δεν μπορεί να έγινε τέτοιο σκάνδαλο με την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα , αφού το συγκεκριμένο ποσό που είναι σχεδόν το μισό από όσα πλήρωσε πέρσι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το κλειστό του μπάσκετ - Σήμερα το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει την προηγούμενη σύμβαση της οποίας επίσης το ποσό είναι αστείο.
Το σκάνδαλο της χρονιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο χώρο του αθλητισμού, έχει για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστές στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού νύχτα Κυριακής κινήθηκε η διαδικασία για την υπογραφή διετούς σύμβασης, ανάμεσα στην κιτρινόμαυρη ομάδα και τη διοίκηση του ΟΑΚΑ.
Επειδή τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό σε αυτό τον τόπο, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να δημιουργήσουν συνθήκες αδιαφάνειας το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει την προηγούμενη σύμβαση με την οποία είχε παραχωρηθεί το γήπεδο του ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ.


Όπως θα διαπιστώσετε το μίσθωμα είναι εξίσου αστείο με αυτό που ετοιμάζουν.
Πόσα πλήρωσαν;
280.476 ευρώ με την έκπτωση!!!
Δείτε το αρχικό ποσό στον πίνακα που ακολουθεί.



Πάμε τώρα να δούμε και πόσο φτάνει το τίμημα με την έκπτωση:

Τα έγγραφα είναι αδιάψευστος μάρτυρας!
Πλέον ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από τις κουρτίνες και κάτω από τα τραπέζια.
Ποιοι και γιατί αποφάσισαν να δώσουν μια σύμβαση για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου από την ΠΑΕ ΑΕΚ έναντι ετήσιου ενοικίου ύψους μόλις 273.000 ευρώ;
Ποσό που μοιάζει και είναι… δώρο κυβερνητικής προέλευσης προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, αφού ξεκάθαρα έχει προκύψει ως αποτέλεσμα κυβερνητικής παρέμβασης και όχι σοβαρής διαπραγμάτευσης.
Διότι μόνο ως σκάνδαλο μπορεί να χαρακτηριστεί το να πληρώνει η ΠΑΕ ΑΕΚ σχεδόν τα μισά χρήματα ως ενοίκιο για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, σε σχέση με τα χρήματα που καταβάλλει σε ετήσια βάση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός (660.000) για τη χρήση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.
Εδώ και τώρα οι φορείς της επίσιμης πολιτείας να δώσουν στη δημοσιότητα τη νέα σύμβαση για να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοι διαχειρίζονται την περιουσία του!!!


 
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε χθες στον Sport24 Radio 103,3 FM για το θέμα. Κρατάμε συγκεκριμένα κομμάτια των όσων είπε.
 
Τις τελευταίες ημέρες και τονίζω ότι η καθυστέρηση του ραντεβού με τον πρωθυπουργό δεν έχει καμία σχέση, εντός του Σαββατοκύριακου υπήρξαν πιέσεις κάτω από καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας αναγκάστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ να υπογράψει μια σύμβαση με την ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια, μη δίνοντας κανένα δικαίωμα στους νομικούς του ΟΑΚΑ να διαπραγματευτούν τη σύμβαση. Εγώ διερωτώμαι. Όταν υπάρχει διαβούλευση και συζητήσεις για να δοθεί σε έναν ιδιώτη ένα ακίνητο του δημοσίου πως υπογράφεται μια τέτοια συμφωνία που υποθηκεύει τα έσοδα για τα επόμενα δύο έτη; Δεν φτάνει που χαρίστηκαν τα χρέη όταν έπεσε στη Γ” Εθνική; Δεν φτάνει τα 20 εκατομμύρια για το γήπεδο; Πρέπει να γλιτώσει και χρήματα από τη σύμβαση των επόμενων δύο ετών;
Η κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο σημαίνει ότι από εκεί που γινόντουσαν όλα τα χατίρια του Ολυμπιακού, τώρα να γίνονται της ΑΕΚ; Υπεγράφη μια σύμβαση 273.000 ευρώ για το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ που έχει πολλαπλά έξοδα από το κλειστό. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ ετησίως συν κάποια λειτουργικά του κλειστού στο ΟΑΚΑ και η ΠΑΕ ΑΕΚ 273.000 ευρώ για τα λειτουργικά για το ανοιχτό. Και μετά αναρωτιόμαστε πως γίνεται το ΟΑΚΑ να γράφει κάθε χρόνο ζημιές. Είμαι βέβαιος πως σε αυτό το κομμάτι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επέμβει. Δεν μπορεί να επιτρέπει άνθρωποι και τα υπουργεία του να κάνουν τέτοιου είδους συμβάσεις που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο. Εγώ τι θα πάω να πω στους επενδυτές που έρχονται να βάλουν ένα δις ευρώ. Που γίνονται αυτά τα πράγματα; Ότι είμαστε δεσμευμένοι να παραχωρήσουμε τζάμπα το γήπεδο στην ΑΕΚ για δύο χρόνια;
 
Σήμερα και η εφημερίδα ''ΠΡΑΣΙΝΗ'' του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνεχίζει την ιστορία.
 
 
H AEK απάντησε με διαρροές σε ρεπόρτερ της για την υπόθεση.
 
Τι ισχύει για τη σύμβαση και τι δεν λέει ο Γιαννακόπουλος
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε στην ΑΕΚ για το θέμα της σύμβασης. Εκνευρισμένος από το γεγονός ότι αναβλήθηκε το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα για το "Athens Alive" ενέπλεξε (και όχι για πρώτη φορά) την ΑΕΚ. Δεν ανέφερε όμως, γιατί ίσως δεν το γνώριζε, ότι ο Δικέφαλος υπέγραψε σήμερα την τελική σύμβαση γιατί δεν είχε άλλα χρονικά περιθώρια και το θέμα δεν είχε καμία σχέση με τη συνάντηση για το "Athens Alive".
Διαφορετική χρήση, διπλά τα έξοδα
Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος και τη διαφορά στις συμβάσεις (600.000 ο ΠΑΟ και 270.000 η ΑΕΚ) για το οποίο μίλησε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού και εδώ έγινε επιλεκτική πληροφόρηση. Οι "πράσινοι" πληρώνουν περισσότερο για το Κλειστό απ' ότι η ΑΕΚ για το Στάδιο γιατί κάνουν εντελώς διαφορετική χρήση.
Η ΑΕΚ χρησιμοποιεί το γήπεδο δύο φορές το μήνα και έχει επωμιστεί τα έξοδα για τη συντήρηση του χόρτου αλλά και των χώρων του γηπέδου. Μάλιστα η Ένωση πλήρωσε και άλλαξε το χορτάρι χωρίς να ζητήσει ευρώ. Επίσης δεν ανέφερε ότι στη σύμβασή της ΑΕΚ με το ΟΑΚΑ υπάρχει δικλείδα ασφαλείας στο 15% των εσόδων της Ένωσης, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος.
Ουσιαστικά η ΑΕΚ το 2013 ενώ θα μπορούσε να πάει σε άλλες λύσεις επέλεξε την παραμονή στο ΟΑΚΑ. Μια επιλογή σωτήρια για το γήπεδο καθώς η Ένωση το συντηρεί και το κρατά σε εξαιρετικό επίπεδο εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Το Στάδιο θα είχε μεγάλα προβλήματα αν η ΑΕΚ είχε αποχωρήσει εδώ και πέντε χρόνια.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος λοιπόν δεν ανέφερε ότι στο Κλειστό του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δραστηριοποιείται καθημερινώς. Εκεί προπονείται η ομάδα, εκεί βρίσκονται και δουλεύουν οι Ακαδημίες του. Η χρήση δεν έχει καμία σχέση και γι' αυτό και διαφοροποιείται το ποσό.
 
Στο κομμάτι βέβαια των ''πιέσεων'' και της ''τρομοκρατίας'' που άσκησαν άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, όπως τυλάχιστον ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντηση από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ ΔΕΝ υπήρξε. Πριν από λίγες μέρες, πιέσεις κατήγγειλε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ ΑΕΚ.
 
Η δήλωση του Λάζαρου έχει ως εξής:"Τις τελευταίες ώρες δέχομαι αρκετές πιέσεις για να ανανεώσω με την ΑΕΚ. Αλλά με απειλές ούτε χτίζεται εμπιστοσύνη, ούτε υπογράφονται συμβόλαια. Λυπάμαι πολύ, αλλά με αυτές τις συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να συνεχίσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ".
 
Θυμίζουμε τις 30 εγκληματικές, ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ενέργειες εις βάρος παραγόντων και διαιτητών του ελληνικού ποδοσφαίρου, από το 2013 που επέστρεψε στην ΠΑΕ ΑΕΚ ο λαθρέμπορας της Κοκκινιάς με τις ψευτο-γκανγκστερικές μεθόδους, Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν περιμένουμε φυσικά η συγκυβέρνηση των ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να ελέγξει τον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ αυτόν. Κολλητός είναι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αλέκο Φλαμπουράρη,
 
 
ενώ έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο.
 
 
Εμείς όμως τα καταγράφουμε, γιατί κάποια στιγμή θα επανέλθει η ομαλότητα στη χώρα. Οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και οι ΨΕΥΤΟ-ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, μπορεί να χαίρονται για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό. Στα μπουντρούμια των φυλακών...
 
Υ.Γ. Αντιγράφουμε από την χθεσινή παρέμβαση Γιαννακόπουλου στον Sport24 Radio 103,3 FM.
 
Για το πλάνο του Athens Alive: "Η διαδικασία έχει ξεκινήσει πριν από ένα χρόνο με άκρα μυστικότητα. Η πρώτη εφημερίδα που έβγαλε το θέμα ήταν η Live Sport. Όλοι γνωρίζουμε την ιδιοκτησία και τους χρηματοδότες της εφημερίδας''.
 
Τι να εννοεί άραγε; Εμείς διαβάσαμε στο έγκριτο τσοντο-site από τα αμπάρια του Golendri, το sdna, πριν από 3 μήνες, ότι η εφημερίδα πέρασε στα χέρια του μεγαλοεκδότη Γιάννη Φιλιππάκη (''Δημοκρατία'', ''Εστία'', ''Espresso''). Εδώ και πολλά χρόνια η δημοσιογραφική πιάτσα βοά ότι πίσω από το Γιάννη Φιλιππάκη βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Γιάννης Φιλιππάκης απάντησε χθες στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν βρίσκεται κανείς πίσω από τα δικά του ΜΜΕ. Τώρα το πόσοι τον πίστεψαν, αν κρίνουμε από τη θεματολογία που επιλέγεται καθημερινά στις εφημερίδες του, τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε αυτές (και δη τους αθλητικούς συντάκτες) και τις συχνές επιθέσεις στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη, το αφήνουμε να το απαντήσει ο κάθε αναγνώστης μόνος του. Ο κόσμος το'χει τούμπανο και κάποιοι θεωρούν κρυφό καμάρι το να συντηρούνται με χορηγίες του ΟΠΑΠ...