ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ''ΣΑΒΒΙΔΗ''



Συνέντευξη σε μια γαλλική ιστοσελίδα παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Αντιγράφουμε από εδώ ένα πολύ χαρακτηριστικό κομμάτι των όσων δήλωσε.
 
- Πρέπει να βασιστείτε στις διεθνείς αρχές για κυρώσεις;
 
"Έχουμε καλή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA και νομίζω ότι ναι, τα διεθνή θεσμικά όργανα πρέπει να λάβουν πιο θαρραλέες αποφάσεις".
 
- Ένα Grexit για παράδειγμα;
 
"Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδέονται άμεσα με μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είμαι βέβαιος ότι το Grexit λύνει το πρόβλημα, αλλά δεν μας τρομάζει. Εάν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πολιτική ευθύνη...
 
- Τι άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαρο η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη, προέδρου του ΠΑΟΚ;
 
"Δεν θέλω ούτε να κατηγορήσω, ούτε να... αγιάσω. Είναι καλό όταν κάποιος έρχεται να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβει κανείς ότι υπάρχουν νόμοι. Ανεξάρτητα από την ανεπίτρεπτη εισβολή του κ. Σαββίδη, δεν μπορώ να αρνηθώ ούτε την επένδυσή του στο ποδόσφαιρο, ούτε να τον κατηγορήσω όλα τα λάθη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα ήταν λάθος. Θέλουμε επενδυτές, αλλά επενδυτές που σέβονται τους κανόνες απέναντι στους άλλους".
 
- Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, σχετίζεται με μια σειρά από υποθέσεις...
 
"Προς το παρόν, δεν είναι πρόεδρος ακριβώς επειδή ο νόμος δεν του επιτρέπει να κατηγορηθεί και να παραμείνει στη θέση του. Αλλά προφανώς, δεν είναι θετικό για το ποδόσφαιρο, ούτε ως άθλημα ούτε ως προϊόν, επειδή αναπόφευκτα τα δικαστικά του προβλήματα ενσωματώνονται στη σφαίρα του αθλητισμού".
 
''Δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάμε σε Grexit'', μας λέει και τονίζει τη συνεργασία του με τη FIFA και την UEFA. Επίσης, υπερασπίζεται ουσιαστικά τον Ιβάν ''Σαββίδη'' για το ''ντου'' που έκανε με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λέγοντας πως ''η εισβολή του ήταν ανεπίτρεπτη'' μεν, αλλά ''δεν αρνούμαι την επένδυση που έκανε, ούτε θα τον κατηγορήσω για όλα τα λάθη του ελληνικού ποδοσφαίρου''. Αντίθετα, όταν έρχεται η ώρα να αναφερθεί στο Βαγγέλη Μαρινάκη, μας λέει απλώς ότι ''τα δικαστικά του προβλήματα ενσωματώνονται στην σφαίρα του αθλητισμού''.
 
Ποια ''δικαστικά προβλήματα'' του Βαγγέλη Μαρινάκη; Οι ΣΤΗΜΕΝΕΣ διώξεις για το ''Koriopolis'' του 2011 και την ''εγκληματική οργάνωση'' του 2014, οι οποίες ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ; Δεν ξέρει ο Βασιλειάδης τις ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για την πρώτη υπόθεση και για το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης, που σε λίγους μήνες θα αποτελεί και τυπικά ιστορία, μόλις εκδοθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για το Μαρινάκη και τα 2 αδικήματα της ''εγκληματικής οργάνωσης'' που απέμειναν; Μήπως αναφέρεται στην ιστορία με το Noor1 και την ΣΤΗΜΕΝΗ δίωξη από την εισαγγελέα Τζίβα, το ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ, ΜΙΑ ΕΠΙΟΡΚΗ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, η οποία προσφάτως πήγε και ταξιδάκι στην Ιαπωνία με τον προανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, τον απατεώνα που προσπαθούσε απεγνωσμένα να ενοχοποιήσει το Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των ναρκωτικών; Δεν ξέρει ο υφυπουργός Βασιλειάδης πως η συγκεκριμένη επίορκη εισαγγελέας ζήτησε να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στο Βαγγέλη Μαρινάκη και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που εξέτασε το αίτημά της, ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ, αναφέροντας στην απόφασή του πως δεν υπάρχουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του εφοπλιστή-μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Το τι θα πει ''τεκμήριο αθωότητας'', ο ΝΟΜΙΚΟΣ, υποτίθεται, Γιώργος Βασιλειάδης, δεν το ξέρει, ώστε να κρατήσει αποστάσεις από τις ΣΤΗΜΕΝΕΣ δικαστικές περιπέτειες του Μαρινάκη, οι οποίες ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ; Μήπως δεν ξέρει ο Βασιλειάδης τις επενδύσεις που έχει κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός; Πώς συντηρείται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού; Γιατί τονίζει τις επενδύσεις του Ιβάν ''Σαββίδη'' (κι έχει δίκιο, ισχύει αυτό), αλλά δεν λέει τίποτε για τις επενδύσεις του Μαρινάκη;
 
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΝΤΟΥ ΜΕ ΟΠΛΟ'' ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ''ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ''. ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ''ΣΑΒΒΙΔΗ'', ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.
 
Αυτός είναι ο Βασιλειάδης, που δηλώνει μάλιστα ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ και ''Ολυμπιακός''. Αυτή είναι γενικότερα η παράταξη της ριζοσπαστικής ΠΟΥΤΑΝΟ-αριστεράς που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τα χολεριασμένα αντιολυμπιακά μιάσματα, οι ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ όλων των αντιολυμπιακών επιχειρηματιών, Πατέρα-Γιαννακόπουλου-Μελισσανίδη-''Σαββίδη''. Είναι ΠΙΑΝΟΛΕΣ και τους νοιάζει μόνο να πολεμούν τον Θρύλο, για να τον αποκαθηλώσουν από την κορυφή που βρίσκεται ΠΑΝΤΟΥ, ώστε να δηλώνουν στους ψεκασμένους ψηφοφόρους τους, που 3 χρόνια πριν χόρευαν στο Σύνταγμα, ότι ''είδατε, τα βάλαμε με το σύστημα, με τον ισχυρό στον ελληνικό αθλητισμό Ολυμπιακό και τον εκθρονίσαμε. Εμείς τα βάζουμε με τους δυνατούς, δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους''. Θα αποκαθηλωθεί ο πάτος σας, πουλητάρια και πρώτα και κύρια αυτού εδώ του ρεζίλη, αυτού του ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ, αυτού του ξεφτιλισμένου κηφήνα.
 
 
Δεν ξέρω αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε όντως τις προάλλες ότι η Βουλή πρέπει να τελειώνει με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης γιατί «σε λίγο ξεκινάει το Μουντιάλ και μάλιστα με τρία ματς τη μέρα». Μπροστά δεν ήμουνα, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση η φράση: πιο λογικό μου μοιάζει να είπε αυτό, παρά να έκανε μια σοβαρή συζήτηση για την πιθανότητα να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία του Ιλιντεν». Για το Μουντιάλ άνετα μπορεί να μιλάει πιστεύω για ώρες. Στην άλλη περίπτωση, μάλλον γούρλωσε τα μάτια όταν άκουσε τη λέξη Ιλιντεν. Ως εκ τούτου δεν μου έκανε εντύπωση η είδηση ότι συζητούσε δυο ώρες με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το Athens Alive, δηλαδή την ιδέα του Γιαννακόπουλου να μετατρέψει σε Ντίσνεϊλαντ το ΟΑΚΑ. Με βάση το πόσο νοιάζεται για τον ΠΑΟ, οι δυο ώρες μου μοιάζουν λίγες...
Μαγικό
Η συζήτηση των δυο υπήρξε αρκετά σοβαρή κι αυτό φαίνεται και από το ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή της - όχι τυχαία αποκλείστηκε από τη συνάντηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Γιαννακόπουλος ήταν χθες χαρούμενος με την εξέλιξη. «Είσαι εκδότης και θα είναι πιο δύσκολο για σένα να μη βγάλεις το παραμικρό, αλλά αυτό επιβάλλεται» έμαθα ότι του είπε ο Πρωθυπουργός κι αυτός τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τίποτα, αφήνοντας στην κυβέρνηση τους επικοινωνιακούς χειρισμούς. Αναμένονται κάποιες εξαγγελίες μέχρι την Παρασκευή.
Συντελεστές
Διαρροές δεν υπήρξαν, αλλά εγώ έμαθα ότι εξετάστηκαν κάμποσες λεπτομέρειες με πιο σημαντικές αυτές που αφορούσαν τους συντελεστές δόμησης της περιοχής: ειδική αναφορά έγινε στο μαγικό νούμερο 0,6. Ειπώθηκε επίσης πως ο οποιοσδήποτε νόμος χρειαστεί, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να έχει την προέγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Αν μπλέξεις με το ΣτΕ, δεν κάνεις τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο συνομιλητών. Ξέρω κι άλλα για τα οποία συζήτησαν (μαθαίνω ότι υπήρξαν ειδικές αναφορές στον Αλαφούζο, στον Παϊρότζ, στον Μπερτομέου (!), ακόμα και στον Λάτση), αλλά θα περιμένω κι εγώ τις επίσημες ανακοινώσεις. Το αν θα γίνει το έργο μετράει, όλα τα άλλα είναι μια ωραία συζήτηση δυο οπαδών του ΠΑΟ, που ανησυχούν για την ομάδα.
Φειδωλός
Πάντως ο Πρωθυπουργός θα είναι, μου λένε, φειδωλός στην όποια εξαγγελία κάνει σχετικά με το έργο - για δυο λόγους. Πρώτα από όλα γιατί από τη στιγμή που η ΑΕΚ συμφώνησε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να παρατείνει την παραμονή της σε αυτό για τα επόμενα δυο χρόνια, δύσκολα θα αρχίσει μέσα σε αυτή τη διετία το παραμικρό έργο. Κι έπειτα γιατί ήδη ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει τη δημιουργία γηπέδου του ΠΑΟ στο Γουδί και δεν θέλει να τον εμφανίζουν οι επικοινωνιολόγοι της αντιπολίτευσης σε τίποτα βίντεο ως Μαυρογιαλούρο, που φτιάχνει γήπεδα, που κανείς ποτέ δεν έχει δει να κατασκευάζονται...
 
Μεγαλεπήβολα σχέδια με ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, για να σωθεί ο υπερχρεωμένος Παναθηναϊκούλης, χαβαλές, γελάκια με το φαρμακοβιομήχανο Γιαννακόπουλο, σχολιάκια για τον Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα, αλλά ταυτόχρονα πόλεμος στο Μαρινάκη, ε ΜΟΥΛΕ Τσίπρα; Γαμώ τα ζώα που σε ψήφισαν, καριόλη. Αν δεν ξεκουμπιστεί αυτό το τσούρμο γυφτοκατσαπλιάδων που μας κυβερνά, αυτοί οι ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ, δεν ξέρουμε τι άλλο θα ζήσουμε. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στον πόλεμος εις βάρος του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ποτέ κάποιος πρωθυπουργός-δικτάτορας-βασιλιάς της χώρας δεν κυνήγησε τον Θρύλο όσο τα πουλητάρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυτοί που κάποια γελοία κωθώνια Έλληνες ψηφοφόροι εξέλεξαν πανηγυρικά το 2015. Γαμώ το ΣΥΡΙΖΑ και τη ροζ ΠΟΥΤΑΝΟ-αριστερά σας, τρύπιοι...

Σχόλια

Εικόνα Φαιδων

Ο Μαρινακης,έχει εταιρία στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ. Για να εισαχθείς εκεί,οι αμερικανοί ελέγχουν 100 γεννεαις,τα του ιδιοκτήτη. Στην Αγγλία,που έχει ομάδα ο Μαρινακης,για να μπορέσεις να αγοράσεις ομάδα ,δεν πρέπει να έχεις ούτε τροχαία,παράβαση,που λέει ο λόγος. Τώρα, ο κάθε χοντρομαλακας,καμμία σχέσεις με βάρος,υπουργός,καμμενος και ο μαλακας εκ Ζακύνθου,καθώς και ο πιο μαλακας βουτυρομπεμπές,υπουργός,βασιλειαδης και ο πιο ψεύτης απατεώνας,τελμπεχανας,ανάγωγους και καθίκι πρωθυπουργός,τσιπρας,μπορούν να τον κατηγορούν,χωρίς καμμία απόδειξη,μόνο με κατασκευασμένες ενδείξεις και αυτές πολυ ευάλωτες και χωρίς καν να έχει δικαστή,σαν ναρκεμπορο. Αυτή η κωλοκυβερνηση,που παρέλαβε μια άσχημη κατάσταση και την μετέτρεψε σε εφιάλτη και πειραματίζεται σε όλα τα επίπεδα,πολιτικά κοινωνικά αθλητικά,πρέπει να ξεκουμπιστεί το γρηγορότερο,για το καλό όλων μας.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συννενόηση έκανε ένας κατάχαζος με έναν μονίμως σουρωμένο.Και με ποιόν τρόπο θα έχουν προέγκριση από το στε?Και πως θα γίνει ότι γίνει χωρίς διαγωνισμό έστω για τα μάτια του κόσμου?Τι άλλο θα δούμε?