ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝΜετά τα τελευταία γεγονότα στο χώρο του μπάσκετ, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Την διαβάζουμε.
 
Αξιότιμε κ.πρωθυπουργέ
Η ελληνική κοινωνία και το φίλαθλο κοινό έγιναν χθες μάρτυρες πρωτόγνωρων καταστάσεων που αμαυρώνουν την ελληνική καλαθοσφαίριση και πλήττουν τη δημόσια εικόνα και αξιοπιστία της.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα κατόπιν μήνυσης που υποβλήθηκε από τους διεθνείς διαιτητές καλαθοσφαίρισης, κ.κ. Σπύρο Γκόντα και Ιωάννη Φούφη σε φάρος των μελών της ΚΕΔ και του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου λόγω του μη νόμιμου αποκλεισμού τους από τους αγώνες των τελικών του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. ΟΑΚΑ τα μέλη της ΚΕΔ κ.σ. Στυλιανός Συμεωνίδης και Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Το παραπάνω συμβάν αποτελεί επιστέγασμα της σφοδρής διένεξης που έχει ξεσπάσει από τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η ΚΕΔ με τη σύμπραξη και υπό τις οδηγίες της υπερκείμενης ΕΟΚ – η οποία είναι υπεύθυνη και για τον ορισμό των μελών της εν λόγω επιτροπής- προχώρησε παράνομα στον αποκλεισμό των διεθνών διαιτητών κ.κ. Σ.Γκόντα, Π.Παπαπέτρου. Ι.Φούφη και Η.Κορομηλά από τους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών και του Κυπέλλου Ελλάδας.
Επισημαίνεται ότι τόσο τα μέλη της ΚΕΔ, όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αγνόησαν επιδεικτικά και απέφυγαν εσκεμμένα να απαντήσουν στις συναπτές από 14/10/16 και 21/2/17 εξώδικες διαμαρτυρίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τις οποίες καλέσαμε επισταμένα τους πιο πάνω αρμόδιους φορείς να διευκρινίσουν τα κίνητρα της παράτυπης απόφασής τους και να απόσχουν στο μέλλον από αντίστοιχες ενέργειες.  
Τελικά μετά τις από 19/10/18 τελεσίδικες και άμεσα εκτελεστέες αποφάσεις του, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) δικαίωσε τη δεδηλωμένη θέση της ΚΑΕ ολυμπιακός καθώς έκανε δεκτές τις προσφυγές που κατέθεσαν οι κ.κ. Γκόντας, Παπαπέτρου, Φούφης και Κορομηλάς κατά των ΕΟΚ και ΚΕΔ, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι α) η συμπεριφορά της ΕΟΚ αποτελεί “καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός της” να μην ορίζει τους παραπάνω διαιτητές, μέσω της ΚΕΔ, σε αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, δεδομένου ότι “υπερβαίνει προφανώς τα όρια που επιβάλλονται από την καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και τον εν γένει σκοπό αυτού” και β) η παράλειψη των ΚΕΔ και ΕΟΚ α ορίζουν τους εν λόγω διαιτητές σε αγώνες του Πρωταθλήματος είναι “μη νόμιμη”.
Δυστυχώς, παρά τις πιο πάνω αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, η ΕΟΚ και τα μέλη της ΚΕΔ εξακολούθησαν να μη συμμορφώνονται στις επιταγές του ανώτατου αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου της χώρας μας, όπως συνέβη και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔ, οπότε και αποκλείστηκαν εκ νέου από τους επικείμενους αγώνες της ομάδας μας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός εκ των πιο πάνω εμπειρότατων Ελλήνων διαιτητών που ορίστηκε χθες από την ΚΕΔ ήταν ο κ.Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ωστόσο πρόκειται να διευθύνει τον μικρό τελικό του Πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΟΚ και Προμηθέα Πατρών. Τούτο, μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πιο πάνω διαιτητής, μόλις πρόσφατα συμπεριλήφθηκε από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση Euroleague μεταξύ των οκτώ διαιτητών του FINAl 4, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, διευθύνοντας στο πλαίσιο αυτό και τον μικρό τελικό της διοργάνωσης.
Γι' αυτόν άλλωστε τον λόγο και προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους ανεξέλεγκτες καταστάσεις με την από 2/2/18 επιστολή που είχαμε απευθύνει προς τους κ.κ. Γιώργο Βασιλειάδη (υφυπουργό Αθλητισμού), Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου (αθλητικό εισαγγελέα) και Ιούλιο Συναδινό (γενικό γραμματέα Αθλητισμού), ζητήσαμε τότε την άμεση παρέμβαση της πολιτείας, ώστε αφενός να ελεγχθεί πειθαρχικά η μη νόμιμη συμπεριφορά της ΕΚ και των μελών της ΚΕΔ, αλλά και η ίδια η παράτυπη συγκρότηση αυτής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 44 επ. Ν.2725/1999 και αφετέρου να συμμορφωθούν με τις επιταγές της ελληνικής Δικαιοσύνης και δη τις από 19/1/2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ.
Αξιότιμε κ.πρωθυπουργέ
Όπως αντιλαμβάνεστε, η χθεσινή σύλληψη των κ.κ. Στυλιανού Συμεωνίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλου αποτελεί το έσχατο πλήγμα στη δημόσια εικόνα και αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας και ευρύτερα του αθλήματος.
Όσον δε αφορά στη διεξαγωγή των τελικών του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών, είναι σαφές ότι δεν δύναται να πραγματοποιηθούν υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες, δεδομένου ότι η χθεσινή απόφαση της ΚΕΔ πάσχει από απόλυτη ακυρότητα, τόσο λόγω του παράνομου αποκλεισμού των πιο πάνω διεθνών διαιτητών, όσο και λόγω της παράτυπης συγκρότησης της ίδιας της επιτροπής.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 44 παρ. 2 β Ν.2725/1999, προβλέπεται ότι τα μέλη της ΚΕΔ πρέπει να είναι “μη εν ενεργεία διεθνείς διαιτητές υψηλού κύρους”, κάτι το οποίο επουδενί τηρείται στην προκειμένη περίπτωση. Ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έτεροι -εγνωσμένης αξίας- μη εν ενεργεία διεθνείς διαιτητές που πληρούν όλες τις ρητές προϋποθέσεις που θέτει ο Ν. 2725/1999, ως μέλος της ΚΕΔ, έχει παράτυπα οριστεί από την ΕΟΚ ο πρώην διαιτητής κ.Κυριάκος Ταβουλαρέας, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ουδέποτε υπάρξει διεθνής διαιτητής.
Στο πλαίσιο αυτό, η άμεση παρέμβαση και συνδρομή σας κρίνεται πλέον επιβεβλημένη, ώστε αφενός να διερευνηθεί σε βάθος η νομιμότητα (και των χθεσινών) των ενεργειών της ΚΕΔ, όπως και η αντίστοιχη συμπεριφορά της υπερκείμενης αυτής ΕΟΚ και αφετέρου να διασφαλισθεί ότι η σειρά των επικείμενων αγώνων μεταξύ της ομάδας μας και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτο καθεστώς διαφάνειας και αξιοπιστίας, με τον ορισμό αλλοδαπών διεθνών διαιτητών κοινής αποδοχής, εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας .
Φρονούμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία δύναται να αποτελέσει έναυσμα για να πραγματοποιηθούν περαιτέρω ριζικές αλλαγές στον χώρο της καλοθοσφαίρισης, ώστε η τελευταία να αποτελέσει πεδίο υγιούς ανάπτυξης και επενδύσεων στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Άλλωστε, το απόλυτα επιτυχημένη εγχείρημα να οριστεί αλλοδαπός διεθνής διαιτητής στον φετινό τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αποτελεί για εσάς το καλύτερο δυνατό εχέγγυο.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο πιο πάνω δίκαιο και εύλογο αίτημά μας.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για την ΚΑΕ Ολυμπιακός
Παναγιώτης Κ.Αγγελόπουλος,
Γιώργος Κ.Αγγελόπουλος
 
Η επιστολή εστάλη σε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος λίγες μέρες πριν έβλεπε στο Μέγαρο Μαξίμου, με δόξα και τιμή, τον ''επώνυμο φίλαθλο'' της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ως καλοί βάζελοι οι δυο τους, κάνανε χαβαλέ με τον Μπερτομέου-''γαυρο-μέου'' της Ευρωλίγκας.
 
Δεν ξέρω αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε όντως τις προάλλες ότι η Βουλή πρέπει να τελειώνει με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης γιατί «σε λίγο ξεκινάει το Μουντιάλ και μάλιστα με τρία ματς τη μέρα». Μπροστά δεν ήμουνα, αλλά δεν μου κάνει εντύπωση η φράση: πιο λογικό μου μοιάζει να είπε αυτό, παρά να έκανε μια σοβαρή συζήτηση για την πιθανότητα να ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία του Ιλιντεν». Για το Μουντιάλ άνετα μπορεί να μιλάει πιστεύω για ώρες. Στην άλλη περίπτωση, μάλλον γούρλωσε τα μάτια όταν άκουσε τη λέξη Ιλιντεν. Ως εκ τούτου δεν μου έκανε εντύπωση η είδηση ότι συζητούσε δυο ώρες με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το Athens Alive, δηλαδή την ιδέα του Γιαννακόπουλου να μετατρέψει σε Ντίσνεϊλαντ το ΟΑΚΑ. Με βάση το πόσο νοιάζεται για τον ΠΑΟ, οι δυο ώρες μου μοιάζουν λίγες...
Μαγικό
Η συζήτηση των δυο υπήρξε αρκετά σοβαρή κι αυτό φαίνεται και από το ότι δεν υπήρξε καμία διαρροή της - όχι τυχαία αποκλείστηκε από τη συνάντηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ο Γιαννακόπουλος ήταν χθες χαρούμενος με την εξέλιξη. «Είσαι εκδότης και θα είναι πιο δύσκολο για σένα να μη βγάλεις το παραμικρό, αλλά αυτό επιβάλλεται» έμαθα ότι του είπε ο Πρωθυπουργός κι αυτός τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τίποτα, αφήνοντας στην κυβέρνηση τους επικοινωνιακούς χειρισμούς. Αναμένονται κάποιες εξαγγελίες μέχρι την Παρασκευή.
Συντελεστές
Διαρροές δεν υπήρξαν, αλλά εγώ έμαθα ότι εξετάστηκαν κάμποσες λεπτομέρειες με πιο σημαντικές αυτές που αφορούσαν τους συντελεστές δόμησης της περιοχής: ειδική αναφορά έγινε στο μαγικό νούμερο 0,6. Ειπώθηκε επίσης πως ο οποιοσδήποτε νόμος χρειαστεί, θα πρέπει με κάποιον τρόπο να έχει την προέγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Αν μπλέξεις με το ΣτΕ, δεν κάνεις τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των δύο συνομιλητών. Ξέρω κι άλλα για τα οποία συζήτησαν (μαθαίνω ότι υπήρξαν ειδικές αναφορές στον Αλαφούζο, στον Παϊρότζ, στον Μπερτομέου (!), ακόμα και στον Λάτση), αλλά θα περιμένω κι εγώ τις επίσημες ανακοινώσεις. Το αν θα γίνει το έργο μετράει, όλα τα άλλα είναι μια ωραία συζήτηση δυο οπαδών του ΠΑΟ, που ανησυχούν για την ομάδα.

 
Tην πήρε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας την επιστολή των Αγγελόπουλων, την ''πάσαρε'' στον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε...επιστολή στην ΕΟΚ, καλώντας την ''να προβεί σε άμεσες ενέργειες εφόσον χρειάζεται, για να διασφαλιστεί η ηρεμία στο άθλημα''. Μιλάμε ''έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο'' ο Βασιλειάδης. Η ''σκληρότητα'' που επέδειξε ήταν πρωτοφανής. ''Πανικόβλητη'' η ΕΟΚ του ΒαΖΕλακόπουλου και του Τσαγκρώνη έσπευσε να απαντήσει ''μόνο η ΚΕΔ κάθε Ομοσπονδίας είναι αρμόδια για να αξιολογεί και να ελέγχει τους διαιτητές, άρα δεν έχει συντελεστεί κάποια παρανομία" και αυτό ήταν. Το θέμα έκλεισε εδώ. Κι αφού έκλεισε το θέμα ο υφυπουργός Βασιλειάδης, έκλεισε κι ένα ραντεβού με τους επενδυτές που φέρνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για το Athens Alive, το project αναβάθμισης του ΟΑΚΑ.
 
 
Τους ανθρώπους του Ολυμπιακού όχι απλώς δεν τους βλέπουν οι Συριζαίοι, αλλά γράφουν τις επιστολές τους και τα παράπονά τους στα παπάρια τους. Βάζουν μάλιστα και τα φερέφωνά τους, αυτά τα 2 νούμερα στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ-1, Νίκο Παναγιωτόπουλο-Μαίρη Πολλάλη, δύο ΒΟΥΡΛΑ, να ειρωνεύονται τον Ολυμπιακό.
 
 
''Τι μπορεί να κάνει ο Τσίπρας, χαχαχα'', λένε τα ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΒΟΥΡΛΑ, αυτά που ταΐζουν κάθε πρωί συριζέικο σανό τον κόσμο, συντηρούμενοι με τα χρήματα που τους δίνουν όλοι οι Έλληνες. Για να βλέπει το Γιαννακόπουλο έχει χρόνο ο Τσίπρας, για να απαντά στα αιτήματα των ανθρώπων του Ολυμπιακού, μεριμνώντας για την επιβολή της νομιμότητας σε ένα χώρο που υπάρχουν συλλήψεις παραγόντων, ''πού να βρει χρόνο''.
 
Ας τα βλέπουν όλα αυτά και κάποιοι, λίγοι, καμμένοι Ολυμπιακοί, που θεωρούσαν ως τώρα ότι ''ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα με το Μαρινάκη, όχι γενικά με τον Ολυμπιακό''. Αυτές οι ΓΥΦΤΟΠΟΥΤΑΝΕΣ του κωλο-ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο και καλύτερο αυτό εδώ το ΠΙΚΠΑ, αυτό εδώ το ΜΟΥΛΟΣΠΕΡΜΑ που λέγεται Αλέξης Τσίπρας, αλλά και δίπλα του το ανεπάγγελτο παχύδερμο με τις μίζες, Πάνο Καμμένο,
 
 
έχουν πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Τους πονάει ο Θρύλος. Ας γίνει σαφές σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, ότι έχουμε ΠΟ-ΛΕ-ΜΟ με τις κυβερνητικές πατσαβούρες και τα κομματόσκυλά τους...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Δεν είστε καλά πληροφορημένοι. Μετά την επιστολή Αγγελόπουλων, που την έστειλαν στον τσίπρα, που την έστειλε στο βασιλειάδη, που την έστειλε στην ΕΟΚ, αυτή την έστειλε sto HONDOS για μάσκα προσώπου και αυτοί την έστειλαν πάλι στους Αγγελόπουλους φρέσκια και περιποιημένη. Άμα η επιστόλα προήρχετο από άλλον αγγελόπουλο, αυτόν που κάνει κουμάντα στο μπασκετικό αεκ, να δεις κάτι συνεχόμενα ραντεβούδια με τον βασιλειάδη, όπως αυτά που είχαν παλαιότερα και του υποσχέθηκε την αποκλειστική δωρεάν παραχώρηση(!!!!) του ανήκοντος στο δημόσιο κλειστού του γαλατσίου για να βάζουν καλάθια και να κόβουν τα 1000 τους εισιτήρια τα κοτόπουλα. Κι αυτά έγιναν πριν τον άθλο της ακέφαλης κότας με την κατάχτηση του κυπέλλου των φτωχών! Αν ξαναγίνει σήμερα που η ομάς ελάμπρυνε την ιστορία της χώρας, μέχρι και την έκταση του Ελληνικού θα της παραχωρούσε. Να τριπλάρουν οι παίχτουρες στην προπόνηση τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής.

Εικόνα CEN-TAURUS

Και ξέχασα να γράψω το αυτονόητο. Βασιλειάδη μεγάλε ολυμπιακέ, δε θέλουμε εχθρούς, φτάνει που έχουμε εσένα φίλο.
Υ.Γ Δεν πιστεύω να σε πιάσει τίποτα σεμνοτυφία και να διστάσεις να βάλεις υποψηφιότητα στον Πειραιά! Οι πέντε σίγουροι ψήφοι σου θα γίνουν έξι, έχεις τεράστιες ελπίδες.

Εικόνα Chevalier de Balibari

πολυ λιγες πλεον οι μερες τους...
και πρεπει να πατωσουν οχι απλα να χασουν
εχει τεραστια διαφορα το ενα με το αλλο
στο πειραια πρεπει ναναι μονοψηφιοι..
οποιος βλαπτει την ομαδα να τιμωρειται..
καποτε επι μητσοτακη, θυμαστε ολοι την δηθεν ολυμπιακια
φανη again πετραλια..
θυμαστε πως .. στηριζε αναργυρο...
και που πηγαν ολοι αυτοι...

Εικόνα ThomasK

'Ηταν βέβαιο οτι την επιστολή-καταγγελία θα την έγραφε κανονικά ο
Τσίπρας κι όλο το κυβερνητικό και ΕΟΚικό σκυλολόι.
Ας σταθμίσουν καλά τ' αδέλφια το φτύσιμο που τους ξανάπεσε και ας
συσπειρωθούν γύρω από τον όλο Ολυμπιακό για την αντιμετώπιση
του τόσο ελεεινού και λυσσαλέου πολέμου εναντίον του.