ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ STADIO-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ BILD: ''ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ TO 1971''



Αντιγράφουμε από εδώ και συγκεκριμένα από την εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' στις 25 Απριλίου 1979.
 
 
 
''Η γερμανική εφημερίδα Bild, στις 12 Μαΐου 1971, έγραψε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενη κι αυτή στο δημοσίευμα της ουγγρικής εφημερίδας ''Μαγιάρ Ζο'', ότι αμέσως μετά τον αποκλεισμό του από τον Παναθηναϊκό, ο Ερυθρός Αστέρας έχασε στο γήπεδό του από τη Ζελέζνιτσαρ με 4-1, για να δείξει ότι περνάει αγωνιστική κρίση.
Επίσης έγραφε ότι:
- Πουλήθηκαν οι παράγοντες του Ερυθρού Αστέρα αντί 300.000 δολαρίων και ότι τέσσερις παίκτες (οι Ατσίμοβιτς, Κάρασι, Ντουίκοβιτς και Όστοϊτς πήραν επιταγές των 15.000 δολαρίων.
- Οι Έλληνες κατάφεραν, μέσω του τότε Γ.Γ. της ΟΥΕΦΑ, να παίξει στο ματς ο τιμωρημένος Δομάζος.
- Στο ''κόλπο'' ήταν και ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Μίλιανιτς, που πήρε κάποια υπόσχεση από τον Ασλανίδη. Ο Μίλιανιτς είπε στους παίκτες του να συμπεριφερθούν στο γήπεδο σαν μικρά παιδιά.
- Στους Γιουγκοσλάβους ποδοσφαιριστές είχαν υποσχεθεί, πριν από το ματς, ωραίες Ελληνίδες.
- Ένα μυστηριώδες χέρι έβαλε υπνωτικά χάπια στα ποτήρια των Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών.
- Ο Μίλιανιτς δεν άλλαξε μετά το 2-0 δύο παίκτες.
Πέρα από το τι είναι αλήθεια και τι όχι από όλα αυτά, γεγονός είναι ότι μόλις κυκλοφόρησαν οι ξένες εφημερίδες στην Αθήνα, ο τότε ΓΓΑ Ασλανίδης έδωσε εντολή να κατασχεθούν αμέσως όσες αναφέρονταν στο ματς Ερυθρού Αστέρα-ΠΑΟ. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τη Μεταπολίτευση είχε δοθεί εντολή στον ανακριτή κ. Γκουλούση να κάνει έρευνα σχετικά με τα όσα διαδίδονταν για το περίφημο Γουέμπλεϊ. Ακόμα όμως δεν μάθαμε ως πού έφτασαν οι ανακρίσεις''.
 
Όπως βλέπουμε εδώ, ο τίτλος της ''Στάντιο'' ήταν ''Ο Ερυθρός Αστέρας και τα εκατομμύρια του Ωνάση''. Έχει ανταπόκριση από το Βελιγράδι του Εττόρε Ματσιέρι, μιλάει για καθαρή δωροδοκία με συγκεκριμένα ποσά των παικτών του Ερυθρού Αστέρα, ενώ έχει στη φωτογραφία του άρθρου τον ποδοσφαιρστή Πάβλοβιτς του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην καλή χαρά από το δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου, έχοντας δίπλα του μία γκόμενα. Να προσθέσουμε μόνο το ότι 300.000 δολάρια που πήραν τότε οι παράγοντες του Ερυθρού Αστέρα, σύμφωνα τουλάχιστον με την ουγγρική εφημερίδα ''Μαγιάρ Ζο'', αντιστοιχούν περίπου σε 1,6 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά.
 
 
 
Οι 15.000 δολάρια που πήρε καθένας από τους 4 ''πιασμένους'' του Αστέρα το 1971, αντιστοιχούν σε σημερινές 80.000 ευρώ περίπου. Μόνο για τους παράγοντες και τους 4 παίκτες του Αστέρα λοιπόν, δαπανήθηκε ένα ποσό που πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά.
 
Πάντα άξιοι οι βάζελοι...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Η υπόθεση διερεύνησης του θέματος Γουέμπλεϊ προχωράει κανονικά με γοργούς ρυθμούς και θα εκδοθεί τελικό βούλευμα μαζί με την άλλη υπόθεση που τρέχει το ίδιο γρήγορα, αυτή με τα 12 εκατομμύρια ευρώ που βρήκαν τρύπα στα ταμεία του ερασιτεχνικού αεκ, από την εποχή που έπαιζαν μπάλα με τη Δόξα Διακλάδωσης Ραφήνας στη γ' εθνική.

Εικόνα stavrakas7-5

KAI EMEIS ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ?ΟΥΣΤ ΡΕ ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ !!!!!!!!!!

Εικόνα ThomasK

Αργότερα τους κάρφωσε και η κυρα-Δέσποινα (με το
"...πληρώσατε και θα το πάρετε"):

https://www.youtube.com/watch?v=DpwuzOOVjug