ΚΟΚΚΑΛΗΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ...



Σε συνέχεια αυτού εδώ του άρθρου μας, αναδημοσιεύουμε ένα πρόσφατο κείμενο που διαβάσαμε στο lykavitos.gr του Γιώργου Τσιρογιάννη.
 
Το φιλόδοξο σχέδιο του Μαξίμου για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού πυλώνα διαπλοκής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα δύο επιχειρηματίες που έχουν διασφαλίσει προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση και το τελευταίο διάστημα έχουν πριμοδοτηθεί ποικιλοτρόπως, είτε με το νόμο για τη μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στο Μαρούσι με χαριστικές συμβάσεις στα εξοπλιστικά, την εκχώρηση κτιρίου του ΥΕΘΑ για τη δημιουργία ξενοδοχείου και με αναθέσεις έργων βρίσκονται πολύ κοντά για τη συγκρότηση ενός νέου ομίλου.
Πρόκειται για τους επιχειρηματίες Κόκκαλη και Μυτιληναίο, οι οποίοι σε συνεργασία με το Μαξίμου επιχειρούν να δημιουργήσουν μια νέα μεγάλη εταιρεία μέσα από τη συγχώνευση της ΜΕΤΚΑ με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
Ο νέος ισχυρός όμιλος φιλοδοξεί να εξελιχθεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε κυρίαρχο στο χώρο των κατασκευών, των δημοσίων έργων και της ενέργειας.
Με δεδομένη την κατάσταση κατάρρευσης που παρουσιάζει ο Άκτωρας που κυριαρχούσε στο παλιό σύστημα της διαπλοκής, η νέα εταιρεία των Κόκκαλη και Μυτιληναίου θα σαρώσει όλα τα μεγάλα έργα.
Το κόλπο είναι πολύ μεγάλο και δεν περιορίζεται μόνο στη μονοπωλιακή θέση που θα εξασφαλίσει ο νέος όμιλος.
Οι δύο διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα αποκομίσουν υπερκέρδη εισάγοντας τον νέο όμιλο στο χρηματιστήριο.
Παράλληλα θα χτυπήσουν όλες τις μεγάλες δουλειές με στόχο να κυριαρχήσουν στην αγορά.
Η κυβέρνηση προσδοκά να έχει ένα δικό της όμιλο που θα τη βοηθήσει και σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Επειδή τα πειράματα τύπου Καλογρίτσα έχουν εκθέσει το Μαξίμου, τώρα έχουν αναθέσει το νέο ισχυρό επιχειρηματικό δίδυμο να χτυπήσει την έκτη αδιάθετη τηλεοπτική άδεια η οποία θα βγει σύντομα σε δημοπρασία
Όπως καταλαβαίνετε τα επεισόδια που θα παιχτούν είναι πολλά τόσο σε επίπεδο προμηθειών και δημοσίων έργων, όσο και σε επίπεδο διαπλοκής, αφού η είσοδος ενός ισχυρού ομίλου στην τηλεόραση αναγκαστικά θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους βαρόνους της ενημέρωσης.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε επίπεδο Δικαιοσύνης γιατί κάποιοι κυβερνητικοί νταραβεριτζήδες έχουν αναλάβει να επιλύσουν εκκρεμότητες με άγαρμπο τρόπο.
 
Η τελευταία πρόταση αφορά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του Μυτιληναίου, με τη δημοσιογράφο Μαίρη Μπενέα να αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε τηλέφωνο την πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών, Ιωάννα Κλάππα, ζητώντας της να απαλλάξει το μεγαλοεπιχειρηματία. Η κυρία Κλάππα αρνήθηκε να συνδιαλλαγεί με τον Τσίπρα, ο οποίος επικαλέστηκε ''κίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον, αν δικαστεί ο επιχειρηματίας'' και ο Μυτιληναίος παραπέμφθηκε σε δίκη. Είναι που ''δεν παρεμβαίνει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά στην Ελληνική Δικαιοσύνη'', καταλάβατε τώρα τι γίνεται;
 
Και σε αυτήν τη φάση, θα επιλέξουμε να μην κάνουμε σχόλια για την στάση που κρατά ο Σωκράτης Κόκκαλης. Θα παραθέσουμε μόνο το τι έλεγε ο ίδιος στο τελευταίο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός με αυτόν πρόεδρο, στις 20 Μαΐου 2010, όταν η ομάδα μας είχε τερματίσει 5η μετά τα playoff και δεν φαινόταν κάποια ορατή διάδοχη λύση για την ΠΑΕ, σε επίπεδο προέδρου και μεγαλομετόχου.
 
 
Μάλιστα, κάποια στιγμή του είπε ο εκπρόσωπος της Θύρας 7, Μιχάλης Κουντούρης, ότι είναι σεβαστό το να μην θέλει να βάλει άλλα λεφτά στον Ολυμπιακό και η απάντηση του Κόκκαλη ήταν η εξής: "Δεν το κατάλαβες. Δεν είναι ότι δεν μπορώ. Δεν θέλω να βάλω άλλα...".