ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΜΠΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΟΑΚΑ



Συνεχίζουμε από εδώ. ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ έβγαλαν ανακοινώσεις για να συμπαρασταθούν στο Βασίλη Σκουντή, ο οποίος στοχοποιήθηκε ευθέως από την ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
H ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods μετά τον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών της Stoiximan.gr Basket League με τον Ολυμπιακό εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία μεταξύ άλλων "επιτέθηκε" και στον Βασίλη Σκουντή που μετέδωσε την αναμέτρηση για την Cosmote TV. Οι ισχυρισμοί της "πράσινης" ΚΑΕ δεν έμειναν ασχολίαστοι τόσο από την ΕΣΗΕΑ όσο και από τον ΠΣΑΤ, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση την Παρασκευή (15/6)
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα και διαμαρτύρεται για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με την οποία στοχοποιείται ο συνάδελφος Βασίλης Σκουντής. Είναι ανεξήγητο το πώς συνδέεται με την ήττα του συλλόγου ο συνάδελφος, ο οποίος, θέλουμε να ενημερώσουμε, μεταδίδει χωρίς να επηρεάζει την έκβαση του αγώνα. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται το προφανές έχει αυταρχική τύπου σκέψη και τρόπο λειτουργίας και είναι εχθρός της ελεύθερης σκέψης και της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι ο Βασίλης Σκουντής, έχει φέρει εις πέρας την ίδια ακριβώς εργασία για δεκαετίες. Τι άλλαξε, άραγε, χθες;
Η ανακοίνωση, δυστυχώς, είναι καταδικαστέα και αγενής και θα μπορούσαμε να την προσπεράσουμε, όμως, τα τελευταία χρόνια, πλήθος είναι οι επιθέσεις που έχουν δεχτεί οι συνάδελφοί μας και ιδιαίτερα οι αθλητικοί συντάκτες. Επιθέσεις που κυμαίνονται από απειλές και εξυβρίσεις έως χειροδικίες και τραυματισμούς. Για το λόγο αυτό, διαμαρτυρόμαστε έντονα, για άλλη μια φορά, για τη στοχοποίηση των δημοσιογράφων και καλούμε τους εμπλεκόμενους να μη μετατρέπουν με εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις τα γήπεδα σε αρένα. Να αποδεχτούν, επιτέλους, ότι ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι να καλύπτουν και να σχολιάζουν τα γεγονότα.
Αρνούμαστε κατηγορηματικά τη μετατροπή των συναδέλφων σε αποδιοπομπαίους τράγους και τη στοχοποίησή τους γιατί δήθεν "φταίνε" για ό,τι συμβαίνει. Τέλος, ζητούμε να σταματήσει αμέσως κάθε απόπειρα στοχοποίησης και να προστατεύεται η πρόσβαση, η εργασία και η φυσική παρουσία των σχολιαστών στα γήπεδα".
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει:
"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ Βασίλη Σκουντή, ο οποίος μετέδωσε (και) τον 4ο τελικό κορυφής του μπάσκετ. Έναν αγώνα που δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε η ομάδα του τριφυλλιού.
Κι εκεί βρίσκεται μάλλον το πρόβλημά της. Έχασε η ομάδα κι έπρεπε προφανώς να βρεθεί ένα άλλοθι για τους οπαδούς της.
Και στοχοποιήθηκε και μάλιστα με χαρακτηρισμούς χαμηλότατου επιπέδου ο σχολιαστής, σαν να έπαιζε αυτός στο γήπεδο. Και να μην ήταν καλός ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση.
Όμως στον αθλητισμό υπάρχουν και η νίκη και η ήττα. Κι αν κάποιος δεν μάθει να χάνει τότε έχει… θέμα".
 
Βεβαίως, η ΚΑΕ ΠΑΟ συνεχίζει το ίδιο βιολί κι απάντησε με νέα ανακοίνωση. Όχι που θα ''μασάγανε'' οι βάζελοι. Το ανεπίσημο site της ΚΑΕ ΠΑΟ, εδώ και κάποιους μήνες, το sdna δηλαδή, στο οποίο πλην του γνωστού Golendri-Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' έχει κάποια ποσοστά ο ''επώνυμος φίλαθλος'' της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στοχοποίησε ανοιχτά χθες τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, κύριο Γεωργακόπουλο.
 
 
Eδώ φυσικά Αρχές του τόπου δεν υπάρχουν, ώστε να επέμβουν και να ''μαζέψουν'' τα σκουπίδια της ''δημοσιογραφίας''. Ούτε ''Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων'' υπάρχουν, να υπερασπιστούν συνάδελφό τους που βάλλεται. Αυτά συμβαίνουν μόνο αν υπαινιχθεί το παραμικρό ο Ολυμπιακός εναντίον κάποιου εισαγγελέα, που έμενε ας πούμε στο σπίτι του Στηβ Κακέτση, ή εναντίον ενός ανακριτή που μιλούσε 10 φορές τη μέρα στο τηλέφωνο με τον Κυριάκο Θωμαΐδη για να καλέσει επιλεκτικά μάρτυρες σε μία ΣΚΕΥΩΡΙΑ που κατέπεσε πανηγυρικά στον Άρειο Πάγο, πίνοντας ταυτόχρονα καφέ με ''εξυγιαντές'' ΑΡΔ όπως ο Άρης Ασβεστάς και ο Θάνος Μπλούνας. Εκεί τα συνδικαλιστικά αντανακλαστικά των αρμοδίων Ενώσεων ενεργοποιούνται άμεσα. Για περιπτώσεις που δεν αφορούν τον Θρύλο, αυτά τα αντανακλαστικά παραμένουν σνενεργά...
 
Μέσα σε αυτό το κλίμα στοχοποιήσεων του οποιουδήποτε δεν χορεύει καταπώς θέλει ο ''εφευρέτης της αλητείας'', επώνυμος φίλαθλος της ΚΑΕ ΠΑΟ,
 
 
έγινε χθες η ''κλήρωση'' των διαιτητών του 5ου τελικού της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Στο ΟΑΚΑ ο τελικός, στο ΟΑΚΑ η έδρα των γραφείων της ΚΑΕ ΠΑΟ, στο ΟΑΚΑ και τα γραφεία της ΚΕΔ, όπου έγινε η ''κλήρωση''. ''Τυχαία'' κι αυτό, εδώ και πολλά χρόνια. Μέχρι και υπολογιστές και fax ανταλλάσσουν μπασκετική ΚΕΔ-ΚΑΕ ΠΑΟ, για τέτοια αγάπη μιλάμε. Γιατί βάζουμε ''αυτάκια'' στη λέξη κλήρωση; Γιατί έγινε ΟΡΙΣΜΟΣ.
 
Ο πέμπτος τελικός της Stoiximan.gr Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ελλάδας, άρχισε από πολύ νωρίς.
Οι Γιώργος Σκινδήλιας, Χρήστος Σταυρόπουλος και Χρήστος Μπαφές εκπροσώπησαν την ομάδα των Πειραιωτών στην κλήρωση των διαιτητών, με τον πρώτο να μπαίνει στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ και να τονίζει: “Ήρθαμε να γίνουμε μάρτυρες της ασυδοσίας της ΚΕΔ”.
Η ατάκα του Γιώργου Σκινδήλια δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος τόνισε πως “με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω. Αυτό είναι το δόγμα που ακολουθεί πιστά ο Ολυμπιακός”.
 
Επί της ουσίας δεν είχε κάτι να πει ο ''μεγαλοεπιχειρηματίας'' και ''μεγαλομέτοχος'' της ΚΑΕ ΠΑΟ, Μάνος Παπαδόπουλος και πέταξε την μπαρούφα του, για μία ΚΕΔ που ΟΡΙΣΕ τους 3 διαιτητές, κατά παράβαση κάθε έννοιας κανονισμού, Καταστατικού και Πειθαρχικού Κώδικα των ΕΣΑΚΕ-ΕΟΚ.
 
Ο Γιώργος Σκινδήλιας είπε: «Για μια ακόμα φορά η ΚΕΔ μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε να προχωρήσει σε ορισμό διαιτητών. Η ΚΕΔ εξακολουθεί να παρανομεί και να μην σέβεται τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ».
 
Η ΚΑΕ ΠΑΟ απάντησε μέσω του γνωστού αχυρανθρώπου της πως ''μπήκαν διεθνείς διαιτητές'', άλλα αντ'άλλων πάλι, αφού το θέμα είναι ότι ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ και δεν προέκυψαν από ΚΛΗΡΩΣΗ. Όπως πολύ σωστά γράφει ο συντάκτης αυτού του άρθρου, πάμε για έναν ακόμη τελικό-παρωδία, ώστε να πάρει ακόμη ένα ΚΑΛΠΙΚΟ πρωτάθλημα η ΚΑΕ ΠΑΟ.
 
Είναι σαφές ότι πλέον στο Ελληνικό μπάσκετ δεν υπάρχει ντροπή. Λέξεις όπως «φιλότιμο», «αιδώς» και «αξιοπρέπεια» απουσιάζουν από το λεξιλόγιο και τη νοοτροπία των ιθύνοντων του δημοφιλέστερου εν Ελλάδι αθλήματος.
Αφορμή για να γραφτούν οι λέξεις που θα διαβάσετε σήμερα, είναι το σκάνδαλο του ΟΡΙΣΜΟΥ των διαιτητών του πέμπτου τελικού του Ελληνικού πρωταθλήματος. Θα το επαναδιατυπώσω όσο πιο απλά μπορώ, για να το αντιληφθεί και ο τελευταίος φίλαθλος που μπορεί να μην το έχει ακούσει: Η ΚΕΔ, ο… διεφθαρμένος θεσμός παρωδία του οποίου ο πρόεδρος ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με χειροπέδες παραμονή της έναρξης των τελικών, παρέκαμψε τη διαδικασία κλήρωσης των διαιτητών,  και ΟΡΙΣΕ ως διαιτητές του καθοριστικότερου ματς της σεζόν τους κυρίους Αναστόπουλο, Μάνο και Κορομηλά. Για ένα απλό φρεσκάρισμα της μνήμης, ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε ελληνικούς τελικούς Αναστόπουλος και ο Μάνος, είναι εις ολόκληρον υπεύθυνοι για το σφύριγμα-ανέκδοτο κατά του Παπαπέτρου στον δεύτερο τελικό, που επέστρεψε το πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός
Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, είναι το μεγαλύτερο θύμα της τερατώδους διαιτητικής εύνοιας που απολαμβάνει εντός των ελληνικών τειχών εδώ και αμέτρητα χρόνια. Πρόεδρος, προπονητής, παίκτες και φίλαθλοι μοιάζουν να έχουν ξεχάσει την έννοια της αδέκαστης, αμερόληπτης και «πενηνταρίσιας» διαιτησίας και αυτό τους κάνει να γελοιοποιούνται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι φυσιολογικό. Όταν έχεις μάθει τα επιθετικά φάουλ να γίνονται αμυντικά για να κερδίσεις με το «έτσι θέλω», τα αντίπαλα πεντάρια να τελειώνουν σπανίως το παιχνίδι στο παρκέ χωρίς πέμπτο φάουλ και οι «συνεργάτες» σου να ορίζουν όποιους διαιτητές επιθυμείς στα κρίσιμα ματς, είναι απόλυτα φυσικό να έχεις χάσει την αίσθηση της αντικειμενικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Τσάβι Πασκουάλ. Ένας προπονητής που στη θητεία του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα έδινε την εντύπωση ενός ήσυχου, σχεδόν κατατονικού, ανθρώπου πλέον επιδίδεται σε show αγανάκτησης και θεατρινισμού, σε κάθε διαιτητική απόφαση που απλώς δεν ευνοεί την ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί εδώ και ενάμιση χρόνο να κρύψει τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του πίσω από μια πανευρωπαϊκή συνωμοσία σε βάρος του. Μια συνωμοσία που υπάρχει μόνο στις παραισθήσεις του διοικητικού του ηγέτη.
Ο νόμος του φάρου
Όσο το παρόν καθεστώς της ΕΟΚ διαιωνίζεται, δεν θα αλλάξει δυστυχώς το παραμικρό.  Η συνεργασία Παναθηναϊκού-ΕΟΚ είναι διεξοδικά καλοστημένη από ένα δίκτυο παραγόντων και ανερυθρίαστα ξεπλυμένη από το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δημοσιογράφων, των αυτοανακηρυγμένων αυθεντιών του ελληνικού μπασκετικού γίγνεθσαι. Και επειδή πιστεύω ακράδαντα στην αποδεικτική δύναμη των απλών παραδειγμάτων, δώστε προσοχή στα παρακάτω γεγονότα: α)Στην επέτειο του εορτασμού του έπους του 1987, η ΕΟΚ εξώθησε με την ασεβή συμπεριφορά της σε απουσία τα ιερά τέρατα του ελληνικού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη. β) Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, προσέλαβε τον προπονητή της Εθνικής ομάδας για το Eurobasket του 2017 στα μέσα του καλοκαιριού, τελευταίος σε όλη την Ευρώπη. Όταν ρωτήθηκε γιατί άργησε τόσο, απάντησε με μία δόση ειρωνείας: «Αφού έχουμε βρει τους παίκτες, τι το τόσο σημαντικό έχει ο προπονητής;». Αποτέλεσμα; Αποκλεισμός από τη Ρωσία στους 8 της διοργάνωσης. γ) Την ημέρα της σύλληψης του Συμεωνίδη, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ξεσπά σε λυγμούς μπροστά στους αστυνομικούς, ικετεύοντας για την αποφυγή της σύλληψης του λόγω προχωρημένης ηλικίας.
Μπροστά στα παραπάνω περιστατικά λοιπόν, ο σκανδαλώδης ορισμός των διαχρονικών σφαγέων του Ολυμπιακού στο κρισιμότερο ματς της χρονιάς μοιάζει πταίσμα. Το πρωτάθλημα πρέπει να καταλήξει στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, με ποιον άλλον τρόπο μπορεί να ξεπλυθεί η έκτη συνεχόμενη αποτυχία πρόκρισης σε Final Four; Με ποιον άλλον τρόπο θα αποκτήσει νομιμοποίηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να διεξαγάγει τα κωμικοτραγικά επικοινωνιακά του show εναντίον του Μπερτομέου στο Instagram;
Το πρωτάθλημα πρέπει να βαφτεί πράσινο. Και θα βαφτεί.
Αυτός είναι άλλωστε, ο νόμος του φάρου.
ΚυρΣάββας
#κατιμαγικο
Ολυμπιακός: «Σκανδαλωδώς αποφάσισαν εν μια νυκτί να κάνουν ορισμό».
 
ΜΟΝΟΝ ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδος μας μπορούν να χαλάσουν τη ''φιέστα'' που ήδη έχουν στήσει ΕΟΚ και μπασκετική ΚΕΔ για το πρωτάθλημα του βάζελου. Θα αποδειχθούν για μία ακόμη φορά υπεράνθρωποι, κερδίζοντας 7 και 8 παίκτες, όπως έκαναν ας πούμε πρόπερσι μέσα στο ΟΑΚΑ; Θα το μάθουμε αύριο...

Σχόλια

Εικόνα Aprosarmostos17

Η κυβέρνηση και ειδικά ο Κοντονής έχει δείξει τον δρόμο. Όπως στο ποδόσφαιρο. Θα τα κάνουμε λίμπα στον επόμενο αγώνα, το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ' αόριστον και θα επέμβει η FIBA για να πάει επιτέλους σε κανένα γηροκομείο αυτός ο δεινόσαυρος και τα γιουσουφακια του. Αυτός τελικά μοιάζει να είναι ο μοναδικός τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα.