Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Ο Παναθηναϊκός στην ολότητά του, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ, θα στεγαστεί στο ΟΑΚΑ την προσεχή σεζόν κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι επικεφαλής όλων! Ακόμα και της ΠΑΕ με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα! Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην «Α» στέλεχος των «επιχειρήσεων Γιαννακόπουλου» που κινείται στον στενό πυρήνα των ανθρώπων του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Το όλο στόρι, που έχει και καθοριστική πολιτική επιθυμία – παρέμβαση εκ μέρους του ίδιου του Αλ. Τσίπρα προσωπικά, έχει ως εξής: όταν προ δύο εβδομάδων περίπου ο Αλ. Τσίπρας δέχτηκε στο Μαξίμου τον επικεφαλής του fund «Pan Asia», το οποίο εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός Πάιροτζ Πιεμπονσάγκ, ετέθη ευθέως το όλο θέμα της συνεργασίας ή και της πώλησης, ακόμα, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, εκπρόσωπο του fund «Athens Alive». Ο Πάιροτζ είναι ένας διάσημος broker και «πατέρας» μεγάλων deals στο εξωτερικό, όπως η αγορά της Μάντσεστερ Σίτι από τον άλλοτε Ταϊλανδό πρωθυπουργό Σινατράβα κ.λπ., δεν φάνηκε αρνητικός σ’ αυτό το ενδεχόμενο, στη λογική ότι θ’ αγόραζε φτηνά από τον Γιάννη Αλαφούζο και θα πουλούσε ακριβά στον Γιαννακόπουλο, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά. του. Ο αρχικός στόχος της ανάμειξης του Πάιροτζ με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν να πιέσει την κυβέρνηση να βοηθήσει ώστε να χτιστεί γήπεδο στον Βοτανικό. «Πρέπει να βοηθήσει η κυβέρνηση», είχε δηλώσει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, αφήνοντας σαφέστατο υπονοούμενο για νέο γήπεδο στον Βοτανικό.
Η κυβέρνηση δεν συναίνεσε, ωστόσο. Έτσι, όταν ο Πάιροτζ ρωτήθηκε αν υπάρχει έστω και κάποια επαφή με την «Athens Alive», δεν το αρνήθηκε κι είναι λογικό, γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Μεταπράτης. Άλλωστε, αυτό το σενάριο τον βολεύει, καθ’ ότι και αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου να γίνει και χρήματα να μπουν άμεσα στο ταμείο, ο Παναθηναϊκός δεν προκάμει να κάνει μεταγραφές, ενώ θα ξεκινήσει μείον έξι βαθμούς από την προσεχή σεζόν, λόγω μη αδειοδότησης. Το θέμα, ωστόσο, είναι πόσα θα δώσει ο Πάιροτζ στον Αλαφούζο και πόσα θα ζητήσει από τον Γιαννακόπουλο και την «Athens Alive» για πώληση της ΠΑΕ ή τι θα ζητήσει για συνεργασία. Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις τέσσερις συζητήσεις που έκανε με τον Γιάννη Αλαφούζο πρόσφερε 30 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ και εισέπραξε αρνητική απάντηση, καθ’ ότι τα χρέη της ΠΑΕ φτάνουν σχεδόν τα 60 εκατ. ευρώ.
Γιατί, όμως, η κυβέρνηση αρνήθηκε έστω και να κάνει μία κουβέντα περί Βοτανικού με τον Πάιροτζ; Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει ολόκληρο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και υπό την ιδιοκτησία ή την εποπτεία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Γιατί; Για προφανείς λόγους, φυσικά. Η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλους τους τομείς, η πολυπόθητη «ανάπτυξη» κάπου… χάθηκε στον δρόμο και ο Παναθηναϊκός είναι μία τεράστια δεξαμενή άντλησης ψήφων. Αν, τελικά, επιτευχτεί αυτό το deal μεταξύ Πάιροτζ και Γιαννακόπουλου, που οι πληροφορίες λένε ότι είναι το πιο πιθανό, η κυβέρνηση με όλα τα φιλικά της Μέσα θα προσπαθήσει να την εξαργυρώσει, ότι αυτή αναδείχτηκε ως ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την «ανάσταση» του ιστορικού συλλόγου.
Η κυβέρνηση έχασε τεράστιες μάζες ψηφοφόρων από τον Ολυμπιακό, μετά τη γνωστή κόντρα με τον Β. Μαρινάκη, αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πρόθεσης ψήφου με κριτήριο τα οπαδικά; Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως υπάρχει και μετά τη συντριβή του αξιακού συστήματος η ίδια προκάλεσε στον ελληνικό λαό, η ομάδα του καθενός είναι ένα ψυχολογικό αποκούμπι. Άλλωστε, λέγεται ότι έχουν γίνει και πολλές μυστικές σφυγμομετρήσεις για το θέμα αυτό στην Κοινή Γνώμη.
Η κυβέρνηση, ωστόσο, είχε ένα, ακόμα, σοβαρό επιχείρημα για να συνεργαστεί ή πουλήσει την ΠΑΕ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ανέφερε στη συνέχεια ο άνθρωπος του ιδιοκτήτη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ποιο; Τα γεγονός ότι στην Ελλάδα το «παιχνίδι» παίζεται κι εκτός των γραμμών του γηπέδου και μέχρι ο Πάιροτζ να «οργανωθεί» στον τομέα αυτό, ο Παναθηναϊκός θα βάδιζε στη «ρότα Αλαφούζου» της συνεχούς διαμαρτυρίας δηλαδή, και χωρίς, μάλιστα, να διαθέτει τα Μέσα του Αλαφούζου. Ειδικά σε μια εποχή που οι «συμμαχίες» τινάζονται στον αέρα και άλλες δημιουργούνται εν όψει της προσεχούς σεζόν. Ο Πάιροτζ προφανώς και γνωρίζει τη δυσκολία αυτή διείσδυσης σε κέντρα και παράκεντρα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, φυσικά, είναι γνώστης του παρασκηνίου και είναι γνωστές οι φιλικές τους σχέσεις με «βαριά ονόματα» του ποδοσφαίρου, που αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των συσχετισμών την προσεχή σεζόν. Το ίδιο «παιχνίδι», φυσικά, το γνωρίζει και η κυβέρνηση και, μάλιστα, υπό την ανοχή των FIFA/UEFAπαρεμβαίνει στα ποδοσφαιρικά πράγματα, παραβιάζοντας το καταστατικό των υπερεθνικών ομοσπονδιών.
Στην Αθήνα ο Πάιροτζ
Η αγοραπωλησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με την άφιξη στην Αθήνα του Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ, για να πέσουν –εκτός θεαματικού απροόπτου– οι υπογραφές με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ωστόσο, στόχος του Ταϊλανδού επιχειρηματία είναι να συναντηθεί εκ νέου με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν και «για περαιτέρω επενδύσεις». Κυβερνητικοί κύκλοι δεν απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς, ωστόσο, να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την ατζέντα της συνάντησης, πατώντας σε τετριμμένες επιθυμίες ότι ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι μπορεί για να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα.  Κατά πληροφορίες ο Πάιροτζ θα έρθει συνοδεία του γιου του, αλλά και με δυο-τρεις, ακόμα, τεχνοκράτες, για να εξετάσουν τα πορίσματα της Deloitte που έχει αναλάβει το κομμάτι ελέγχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Υπολογίζεται ότι ο Πάιροτζ θα γίνει «αφεντικό» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έως τα τέλη Ιουλίου.
 
Αφού θυμηθούμε το τι ακριβώς έγινε στη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα-Δημήτρη Γιαννακόπουλου πριν από λίγες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου οι δυο τους σαν καλοί βάζελοι που είναι άρχισαν να κάνουν χαβαλέ για τη Euroleague Mafia και το ''γαυρο-Μέου'' Μπερτομέου της, ξαναδιαβάζουμε αυτό το παλαιότερο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα newsbomb.gr, ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
 
Το τετ α τετ του Γιάννη Αλαφούζου με τον Πάιρο Πιένγκμπονσαντ ολοκληρώθηκε με τους δύο άνδρες να αναζητούν για περισσότερο από δύο ώρες το κοινό σημείο επαφής που θα τους φέρει πιο κοντά στο deal για την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο θα εκτοξεύσει την ποδοσφαιρική ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.
Και ο Παναθηναϊκός είναι πια ο μεγάλος κερδισμένος από τις όποιες εξελίξεις, όχι όμως και ο μόνος, αφού πάνω σε ένα τεράστιο deal για το τριφύλλι, βρίσκουν σανίδα σωτηρίας και ο Γιάννης Αλαφούζος και η κυβέρνηση και ιδιαίτερα οι Νίκος Παππάς και Βασιλειάδης και ο Πιεγκπονσάντ, αλλά ακόμα η Alpha Bank και η ΚΑΕ ΑΕΚ, καθώς και κατασκευαστική εταιρεία που ο ιδιοκτήτης της είναι κολλητός με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr το αποτέλεσμα αυτών των επαφών χαρακτηρίζεται σε πρώτο βαθμό ως άκρως θετικό, αφού υπέγραψαν οι δύο πλευρές και MoU ύψους 27.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η τελική έκβαση θα εξαρτηθεί από τρίτους παράγοντες και συγκεκριμένα τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα (ξάδερφος του πρωθυπουργού) από την πλευρά της κυβέρνησης, που είναι αυτοί που προξένεψαν τον Ταϊλανδό και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν, αλλά και το αποτέλεσμα του συμπληρωματικού οικονομικού ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην ΠΑΕ.
Και τούτο διότι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση για ένα δάνειο που εμφανίστηκε από το... πουθενά, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είχε συμπεριληφθεί στα αρχικά δεδομένα.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός βρίσκει επιτέλους μια σανίδα σωτηρίας για το μέλλον του.
Όμως από την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι κερδισμένοι αυτού του deal είναι:
Ο Πάιρο Πιένγκμπονσαντ που με παρέμβαση της κυβέρνησης Τσίπρα και κυρίως του Νίκου Παππά και του Γιώργου Τσίπρα, αλλά και του Βασιλειάδη θα βρει μπροστά του ως δώρο ένα κούρεμα ύψους 50-70% των χρεών της ΠΑΕ και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις.
Ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να βρει τρόπο συνεννόησης μέσω του Πάιρο Πιένγκμπονσαντ και της κυβέρνησης με την Alpha Bank, η οποία εμφανίζεται να του διαγραφεί προσωπικό δάνειο ύψους 20.000.000 ευρώ με αντάλλαγμα την πώληση της ΠΑΕ στους επενδυτές του Ταϊλανδού και το ξεμπλοκάρισμα του Βοτανικού, όπου η τράπεζα έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια στο συγκεκριμένο έργο.
Η κυβέρνηση που βρίσκει επιτέλους τρόπο να «μην σκάσει στα χέρια της» η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και μάλιστα χωρίς να υποχρεωθεί να δώσει το ΟΑΚΑ στο Athens Alive, για να μη δυσαρεστήσει τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας που είναι κολλητός με κορυφαίο υπουργό της και από κοινού θέλουν να πάρουν τη δουλειά με το ποδηλατοδρόμιο, ώστε εκεί να γίνει η έδρα της ΚΑΕ ΑΕΚ.
Και φυσικά η ΚΑΕ ΑΕΚ που από το πουθενά βρίσκει λύση στο γηπεδικό της ζήτημα στην πλάτη του Παναθηναϊκού...
Εν αναμονή των επίσημων τοποθετήσεων και ανακοινώσεων είναι πλέον σαφές ότι οι εξελίξεις των επόμενων ημερών θα είναι ραγδαίες και άκρως θετικές για το καταταλαιπωρημενό τριφύλλι και τον κόσμο του.
 
Όπως τα λέμε εδώ και καιρό πάνε τα πράγματα. Μάλιστα η ΠΑΕ ΠΑΟ ετοιμάζεται να εισπράξει ποσό 1,8 εκ. ευρώ τον χρόνο από τον ΟΠΑΠ του μικρομετόχου Δημήτρη Μελισσανίδη. Να μην ξεχάσουμε στις επόμενες εκλογές να ρίξουμε με τα δύο χέρια στην κάλπη ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Εικόνα thita

Θα λεγαμε πάλι ότι αυτά που κάνουν οι πρώτη φορά αριστερά σε δυο χρόνια εξουσίας,δεν έχουν ξαναγίνει. Αλλά κατά έναν μαγικό τρόπο,όπου υπάρχει μπλεγμένο αυτό το (δήθεν αθλητικό) μόρφωμα,συμβαίνουν τετοια κι ακόμη χειρότερα,δεκαετίες τώρα.ξαναλεω,κατανοώ το σκεπτικό πίσω από την ψήφο μας για μη υποβιβασμό του,αλλά ψυχοσυναισθηματικα βαραίνω. Μόνη μας ελπίδα ο Γιάνναρος ο Αλαφούζος τώρα,για να δούμε την βαζελα εκεί που της πρέπει.

Εικόνα ThomasK

"'Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη".
Ποιος θα σταματήσει τον ηγεμόνα Τσίπρα και μάλιστα σε ένα
ζήτημα πρόσφορο για μικροπολιτικά και μικροκομματικά
παιχνίδια; Και σε ποιον θα λογοδοτήσει; Στον ελλ. λαό κι όταν
θα 'χει πετύχει τον σκοπό του;

Εικόνα dimitrov7

Ο Τσίπρας και οι άμπαλοι ανώμαλοι που τον περιβάλουν έχουν κάνει τα απίστευτα με την μπάλα και στο τέλος θα τους γαμ... όλοι μαζί παρέα.
Τα βάζει - χωρίς πραγματικό λόγο - με τον Ολυμπιακό. Και με τον Βαγγέλα και με την ομάδα και με τον κόσμο και με τους Αφούς. Γιατί? Για ένα αμφισβητούμενο πολιτικό όφελος!!!
Μετά , κι ενώ ξεφτυλίζεται απίστευτα με την αβάντα της σε παοκ, κάνει την εξυπηρέτηση με το χάρτινο στην κούλα και με το ξεπούλημα στη Μακεδονία. Εκεί δλδ που πάει να δώσει πρωτάθλημα σε Ιβάν χάντρα για τους ιθαγενείς - τελικά τα κάνει όλα λίμπα και θέλουν να τους πηδήξουν όλοι οι συνέλληνες της Βορείου Ελλάδας.
Αλλά και οι οπαδοί της κούλας βλέποντας τα κόλπα του Σκουτεράκη-εφέτη-σφουγγαρίστρα έχουν στην μπούκα τους συριζανέλ. Που πήγαν να τους πάρουν τα χάρτινο και να το δώσουν στον αγαπητικό τους. Στο μεταξύ δε βλέπουν φράγκα για τη τζαμπασοφιά ακόμα κι έχουν και τα γούστα με τις πολεοδομίες.
Οι βαζέλες τους βρίζουν έτσι κι αλλιώς διότι τους έχουν για φάπες εκτός από σουβλακοσυντηρούμενους της Θ13 βέβαια που πετάνε καμία εξυπνάδα όσο τους κερνάει κανείς σουβλάκια.
Ε στο τέλος θα τους αγαπήσουν όλοι τους διεμφυλικούς. Οι οπαδοί εννοώ. Ενώ δεν είναι καμία επιστήμη. Μπορούσαν να τους γλείφουν όλους εξίσου. Και να βάζανε μόνο ξένους διαιτητές εξαρχής και να λένε πως είναι και καθαροί.

Εικόνα ThomasK

Σαν καλοί μακιαβελιστές προτάσσουν το διαίρει και βασίλευε. Και
μια χαρά τους βγαίνει. 'Οχι μόνο δεν ιδρώνει τ' αυτί τους, αλλά
γίνονται όλο και πιο αλαζόνες, πιο αναιδείς, πιο θρασείς, πιο
κυνικοί. Και πιο επικίνδυνοι. Θα το πληρώσουν εκλογικά, έχοντας
όμως πετύχει βασικούς στόχους τους και τετελεσμένα. Το χειρότερο
θα 'ναι να διατηρηθούν ως εν δυνάμει (και πάλι) εξουσία. Και θα
διατηρηθούν. Ο λαός γουστάρει παπάτζα και δούλεμα και νταβατζιλίκι
μετά σκουξίματος...