Η AEGEAN, Η MERCURIA ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ



Συνεχίζουμε από εδώ, καθώς χθες προέκυψε νέα εξέλιξη.
 
Μνημόνιο συνεργασίας με την Mercuria Energy Group που περιλαμβάνει συμφωνία αναχρηματοδότησης ύψους 1 δισ. δολαρίων υπέγραψε η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,00% Marine Petroleum, η εισηγμένη στο NYSE εταιρία, την οποία ίδρυσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Με βάση τη συμφωνία, όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Aegean ΑΡΑΙΓ 0,00% θα εκδώσει νέες μετοχές της τάξεως του 30% του μετοχικού της κεφαλαίου, οι οποίες και θα περάσουν στον έλεγχο της Mercuria, η οποία θα αποκτήσει και εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της εταιρίας.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mercuria θα παράσχει ανοιχτή εμπορική πίστωση ύψους 1 δισ. δολαρίων ενώ θα ενισχύει τη ρευστότητα της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,00% με 30 εκατ. δολάρια.
Η συμφωνία περιγράφει ακόμη μια πιθανή ευρύτερη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.
Ο πρόεδρος της εταιρίας Donald Moore, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "η νέα ηγεσία της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,00% έχει αδράξει μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την κεφαλαιακή της δομή, να βελτιώσει τη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα και να εισέλθει σε μια δυναμική συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως".
 
Aυτή είναι η είδηση, η οποία πρώτα βγήκε από το έγκυρο διεθνές ναυτιλιακό βήμα tradewinds. Ας δούμε τώρα την αναπαραγωγή αυτής της είδησης όχι σε οικονομικές ιστοσελίδες, αλλά στην αθλητική sportime.gr μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Σε μία σπουδαίας στρατηγικής σημασίας συμφωνία έφτασε η εταιρία του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, με την Mercuria.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία Aegean Marine Petroleum, που ελέγχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σύναψε συμφωνία χρηματοδότησης με την εταιρεία εμπορίας ενέργειας Mercuria, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα.
Στο δημοσίευμα υπάρχει και σχετική δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Εύχομαι στις δυο εταιρείες, την Aegean και τη Mercuria, να έχουν μια αγαστή συνεργασία, αν και πια δεν συμμετέχω». Υπενθυμίζεται πως το 2016 ο Δημήτρης Μελισσανίδης πούλησε τις μετοχές του ωστόσο διατήρησε τον έλεγχο της Aegean μέσω εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 
Η SPORTIME μπορεί να επέλεξε να δημοσιεύσει αυτήν την είδηση, προσδοκώντας σε κάποια χορηγία ας πούμε από τον ΟΠΑΠ, στον οποίο είναι μικρομέτοχος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά το σημαντικό για εμάς είναι το ποιος διέρρευσε αυτήν την είδηση. Υπογραφή ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το ΚΡΑΤΙΚΟ Πρακτορείο Ειδήσεων, Αθηναϊκό-Μακεδονικό, δηλαδή ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ, με ''τσιπρέικα'' ελληνικά, μας λέει αρχικά πως ο Μελισσανίδης ελέγχει την εταιρεία, μετά παρουσιάζει δήλωσή του στους Financial Times ότι δεν συμμετέχει πια στην εταιρεία και κλείνει το άρθρο ενημερώνοντάς μας για το πώς ακριβώς ελέγχει ο Μελισσανίδης την AEGEAΝ, μέσω ''εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών''. Ο συντάκτης της είδησης στο ΣΥΡΙΖΟ-ΑΠΕ βεβαίως μάλλον δεν κατανοεί ότι αυτά που γράφει συνιστούν ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, για το οποίο ελέγχεται από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, FBI-IRS, οι οποίες ''τον ψάχνουν'' αυτήν την εποχή. Τέτοια πρεμούρα όμως το ΣΥΡΙΖΟ-ΑΠΕ να διαφημίσει αυτήν τη ''συμφωνία-μαμούθ'' της εταιρείας που ''δεν ελέγχει, αλλά τελικά ελέγχει'' ο ''τίγρης''; Όλως τυχαίως την ημέρα που στην ελληνική Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως έχει συναντηθεί στο παρελθόν με μεγαλο-επιχειρηματίες του τόπου, μεταξύ αυτών και με το Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον πρωθυπουργό της χώρας να επιβεβαιώνει πως το έκανε για ορισμένους εξ αυτών, αλλά ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, αυτήν τη μέρα λοιπόν προκύπτει αυτό το ''αβανταδόρικο'' δημοσίευμα στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΠΕ, το οποίο αναπαράγεται βεβαίως προθύμως από την Sportime. Εμείς δεν έχουμε θέμα με την εταιρεία Aegean, ούτε με τους μετόχους της. Σε καλή μεριά να ευχηθούμε τα πολλά λεφτά του ελβετικού ενεργειακού κολοσοού της Mercuria, μόνο που στο προκείμενο, στις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες του Μελισσανίδη, δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Ο έλεγχος μιας εταιρείας μέσω παρένθετων προσώπων και η χειραγώγηση μετοχών μέσω παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, όπως και τα χρήματα που χάθηκαν από το ενεργητικό της Aegean, είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ που ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ, ακόμη κι αν παραιτήθηκαν από τι αγωγές τους οι μικρομέτοχοι, από την στιγμή που έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ. Η εταιρεία μπορεί να ανακάμπτει τώρα, μόνο με την ανακοίνωση της συμφωνίας (έφτασε χθες στα 2 δολάρια, από εκεί που βρισκόταν στα 0,6 την προηγούμενη μέρα, άνοδος 222,22%),
 

 
αλλά αυτά για τα οποία κατηγορείται ο λαθρέμπορας της Κοκκινιάς, δεν παραγράφονται. Το δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για όλα τα παραπάνω.
 
Aegean Marine appointed three US activist hedge fund managers, led by Tyler Baron of San Francisco-based Sentinel Rock Capital, to its board after they agreed to drop shareholder lawsuits against the company, of which they own approximately 15 per cent.
Shares in Aegean plunged last month after the company revealed it had written off $200m in expected payments it said may have been “without economic substance”, and informed the US Department of Justice and Securities and Exchange Commission. Aegean said a revamped audit committee’s review of the accounts turned up questionable transactions related to four counterparties dating back to at least 2015.
Mr Melissanidis, a self-made billionaire and former owner of AEK football club in Athens, listed Aegean Marine on the New York Stock Exchange in 2006. He sold his shares in Aegean in 2016, but the activist hedge fund lawsuit alleged he retained control of the company through a consultancy contract, which was recently severed.
Mr Melissanidis declined to comment on the $200m write-off. He strongly denied wrongdoing.
 
Τι λένε δηλαδή στα ελληνικά οι Financial Times; Μας λένε ότι η Aegean προσέλαβε ως μάνατζερ 3 διαχειριστές hedge fund (αμοιβαία κεφάλαια ''υψηλού κινδύνου''), οι οποίοι κατέχουν (μέσω αυτού του hedge fund) το 15% της εταιρείας και είχαν κινηθεί νομικά εναντίον της, για τις πρακτικές της που έχουμε δει σε προηγούμενα άρθρα. Η πρόσληψη αυτών των managers στην Aegean έγινε μετά από συμφωνία να παραιτηθούν αυτοί από τις αγωγές τους. Οι FT λένε ότι η τιμή της μετοχής της Aegean βυθίστηκε τον περασμένο μήνα, αφού η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε διαγράψει 200 ​​εκατομμύρια δολάρια από αναμενόμενες πληρωμές τρίτων προς αυτήν, οι οποίες πληρωμές λέει η εταιρεία ότι μπορεί να ήταν «χωρίς οικονομική υπόσταση», με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για το ότι η Aegean ενημέρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ γι'αυτό το θέμα. Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται λόγος συγκεκριμένα γι'αυτήν την υπόθεση, με αναφορά στην ενημέρωση της ίδιας της Aegean (υπό τη νέα της διοίκηση) ότι η επανεξέταση των λογαριασμών από μια αναθεωρημένη επιτροπή ελέγχου κατέστησε αμφισβητήσιμες τις συναλλαγές που σχετίζονται με τέσσερις αντισυμβαλλόμενους, συναλλαγές που χρονολογούνται από το 2015 τουλάχιστον. Οι Fiancial Times χαρακτηρίζουν το Δημήτρη Μελισσανίδη ''αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο και πρώην ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου της ΑΕΚ στην Αθήνα'', ενώ αναφέρονται στην είσοδο της Aegean Marine στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2006, με το Μελισσανίδη υποτίθεται να πουλάει τις μετοχές της εταιρείας του το 2016, αλλά με το hedge fund των ακτιβιστών μικρομετόχων της Aegean να ισχυρίζεται, μέσω της αγωγής που άσκησε, ότι ο Μελισσανίδης διατήρησε τον έλεγχο της εταιρείας, μέσω μιας σύμβασης παροχής συμβουλών στην Aegean από δική του εταιρεία, σύμβαση η οποία πρόσφατα διακόπηκε. Τέλος, ενημερωνόμαστε από τους Financial Times πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαγραφή των 200 εκατ. δολαρίων, όπως κι ότι αρνήθηκε έντονα το ότι συνέβη κάτι το παράνομο με αυτές τις συναλλαγές.
 
Για όλα αυτά το ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν κάνει λόγο, αν κι επικαλείται το δημοσίευμα των Financial Times. Το ΑΠΕ παίρνει από αυτό το δημοσίευμα ό,τι συμφέρει το ίδιο το Πρακτορείο, δηλαδή Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να ΓΛΕΙΨΕΙ και να ΑΠΟΘΕΩΣΕΙ έναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ επιχειρηματία, ο οποίος τυγχάνει φίλος προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών, ενώ κάνει κο-κο-κο στα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ που περιγράφονται σε αυτό το δημοσίευμα ότι διέπραξε, ή έστω κατηγορείται πως διέπραξε, ο Μελισσανίδης. Είδηση για όλα αυτά τα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ τις προηγούμενες μέρες δεν βγήκε από το ΑΠΕ. Όταν καταποντιζόταν η μετοχή της Αegean, οι ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ βόθροι που δουλεύουν στο ΑΠΕ, τα κομματόσκυλα του Τσίπρα, δεν πήραν χαμπάρι για το τι γίνεται (υποτίθεται τουλάχιστον...). Τώρα ξαφνικά ''ανακάλυψαν'' τη ''συμφωνία-μαμούθ''. Γι'αυτήν εδώ την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΑΜΟΥΘ του Μαρινάκη, η οποία ανακοινώθηκε χθες, επίσης δεν είδαμε κάποια αναφορά στο ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Την είσοδο του στην αγορά μεταφοράς LNG δρομολογεί ο ισχυρός εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω ενός μεγαλόπνοου σχεδίου, που περιλαμβάνει την παραγγελία νέων πλοίων αξίας σχεδόν 2 δις. δολ. Αποκλειστικές πηγές του mononews αναφέρουν ότι ο γνωστός πλοιοκτήτης υπέγραψε επιστολή πρόθεσης με τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries για την κατασκευή μέχρι και 10 νέων πλοίων. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων πλοίων σε πρώτη φάση, με option για τρία συν τρία ακόμη. Το φιλόδοξο project θα υλοποιήσει σε συνεργασία με το γιο του, Μιλτιάδη Μαρινάκη, μέσω μία νέας εταιρίας με την ονομασία Capital Gas.
Το mononews.gr μίλησε με πηγές προσκείμενες στην εταιρία αλλά και ναυλομεσίτες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την είδηση.
O κ. Μαρινάκης, προετοιμάζει το έδαφος για τη δραστηριοποίηση του στην πολλά υποσχόμενη αγορά μεταφοράς LNG εδώ και αρκετό καιρό, πραγματοποιώντας επαφές με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας. Ωστόσο, η επιστολή πρόθεσης καταμαρτυρά ότι βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση του σχεδίου του.
Τα νέα πλοία θα είναι χωρητικότητας από 170.000 cbm έως 180.000 cbm και θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή το 2020 και το 2021. Αναφορικά με το κόστος τους, εκτιμήσεις ναυλομεσιτών αναφέρουν ότι θα κυμανθεί στα 184 εκατ. δολ. έκαστο.
 
Έλληνας εφοπλιστής ο Μελισσανίδης, Έλληνας εφοπλιστής ο Μαρινάκης. Πανηγύρια για ''συμφωνίες-μαμούθ'' από το ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον έναν, ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ενώ υπογράφει μεγαλύτερες συμφωνίες για τον άλλον, από την ίδια πηγή, το ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ποια είναι η εξήγηση γι'αυτήν τη διαφορετική στάση; Θα σας την πούμε στην αγαπημένη γλώσσα του Τσίπρα.
 
В "Правде" нет известий, а в "Известиях" нет правды- V “Právde” net izvéstij, a v “Izvéstijax” net právdy.
 
Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης, από το 1917 και την Οκτωβριανή επανάσταση των μπολσεβίκων, μέχρι την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991, υπήρχαν δύο εφημερίδες. Η ''Πράβντα'' του Κομμουνιστικού Κόμματος και η ''Ιζβέστια'' της κυβέρνησης. ''Πράβντα'' στα ρωσικά σημαίνει ''αλήθεια'' και ''Ιζβέστια'' σημαίνει ''τα νέα, οι ειδήσεις''. Με το παραπάνω λογοπαίγνιο В "Правде" нет известий, а в "Известиях" нет правды αρκετοί Σοβιετικοί, εντός κι εκτός ΕΣΣΔ, εννοούσαν ότι ''δεν υπάρχει αλήθεια στην Ισβέστια (που και καλά μας φέρνει τα νέα, όπως λέει ο τίτλος της) και δεν υπάρχουν νέα στην Πράβντα (που και καλά μας μαθαίνει την αλήθεια, όπως λέει ο τίτλος της)''. Αν ήθελες ''νέα'' και ''αλήθεια'' στη Σοβιετική Ένωση, είχες ατυχήσει. Έτσι και στην Ελλάδα του Τσίπρα σήμερα. Αν ψάχνεις πραγματική ενημέρωση από τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ σαν το ΑΠΕ, έχασες. Τα κρατικά ΜΜΕ επί ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεταβληθεί σε κάτι σαν την ''Αυγή'', την ''Εφημερίδα των Συντακτών'', τη ''Νέα Σελίδα'' του Λιβάνη, φυσικά το ''Έθνος'' του Ιβάν Σαββίδη και βέβαια το ''Documento'' της ''υπερ-δημοσιογραφάρας'' που λέγεται Βαξεβάνης. Αν θέλει κάποιος ακόμη ''εναλλακτικότερη'' και ''ψαγμένη'' ενημέρωση, online, υπάρχει το olympia.gr του Παπακυριακόπουλου, το periodista.gr του Μπεκιάρη και το zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Αυτά ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. Κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει την εξουσία κι όχι απλώς την κυβέρνηση, όπως μας ενημέρωσε πριν από λίγους μήνες η σύζυγος του πρωθυπουργού, μπορεί να υλοποιηθεί το όνειρο των ΣΥΡΙΖΑίων. Να κλείσουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ και να έχουμε μόνο όσα εγκρίνουν αυτοί, οι δικές τους ''Πράβντα'' και ''Ιζβέστια''. Να βγαίνει μία εφημερίδα του Κόμματος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου κι άλλη μία εφημερίδα της Κυβέρνησης από το Μέγαρο Μαξίμου, να έχουν κι από ένα site αυτές και ΤΕΛΟΣ. Όλα τα υπόλοιπα sites-blogs-κανάλια-ραδιόφωνα-εφημερίδες ΚΛΕΙΣΙΜΟ...

Σχόλια

Εικόνα John Zolo

https://finance.yahoo.com/news/aegean-marine-petroleum-network-inc-20013...

Διαβαστε αυτο...εχουμε δουλεια ακομη μεχρι να βγει η αποφαση...αλλα αν μπεις στο ματι του IRS δεν γλυτωνεις...

Εικόνα CEN-TAURUS

Έχει αρχίσει η επιχείρηση αγιοποίησης του κουραδοπαλάτη με στημένα δημοσιεύματα. Το πρωί στις ειδήσεις που εμφανίζονται στο σμάρτφον βγήκε πρώτη πρώτη μια δημοσίευση του apopsi.gr που μ΄ έκανε να βάλω τα κλάμματα από συγκίνηση. Περιέγραφε λεπτομερώς πώς κατόρθωσε αυτός ο τιτάνας της αγραμματοσύνης, από την παράδοση μαθημάτων οδήγησης με ένα οτομπιάνκι, να φτάσει στην κορυφή της λίστας Φόρμπς μέσα σε λίγα χρόνια, με τα μεροκάματα και τον τίμιο ίδρωτά του. Κουβέντα φυσικά για τις καταδίκες, τον κορυδαλλό, τις υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων που καθυστέρησαν καμιά εικοσαριά χρόνια να εκδικαστούν, τις απειλές σε μάρτυρες, τους ξυλοδαρμούς, τους φακέλους με σφαίρες σε κατοίκους της νέας φιλαδέλφειας, το βάρβαρο λιντσάρισμα κούγια, το διαιτητή μπάκα που προσπαθεί ακόμα να ισιώσει από το ατέλειωτο ξύλο... Κουβέντα επίσης για το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος γεωργαμλής έχασε τα φιλαδέλφεια αν και ο (γα)μίδας επιχειρηματίας τον υποστήριξε φόρα παρτίδα. Λέξη για το συνεχές ξύλο στη δεκελείας με τους αντιδρούντες στη τζαμπασοφιά της δούρου, ή αλλιώς τη "σύριζα αρένα" της επανάστασης. Το σάιτ μάλλον ανήκει στο μητρόπουλο κι έτσι εξηγούνται όλα.

Εικόνα ThomasK

'Ομοιος ομοίω αεί πελάζει.
'Ιδιες λέρες είναι.

Στον Βίκτωρα Μητρόπουλο ανήκει "Η 'Αποψη".

Εικόνα ThomasK

Οι ροζ φασίστες με περισσή αλαζονεία, θρασύτητα, ξετσιπωσιά και
κυνικότητα κατηγορούν τους αντιπάλους τους για φασιστικές νοοτροπίες
και πρακτικές ή αβάντες σε τέτοιες.
Πολύ θα γούσταραν να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, αλλά θα
μείνουν με την όρεξη.

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Ο Κουρής θύμωσε γιατί τον ξέχασες.

Εικόνα ThomasK

Ο Κουρής ή ο Κόκκαλης;

Εικόνα ze ηλιας