ΤΙΤΛΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΠΑΟ ΩΣ ΤΟ 1991, ΩΣ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ



Σε συνέχεια αυτού εδώ του άρθρου μας, όπου προσπαθούμε να βάλουμε σε μια τάξη το θέμα των ''τίτλων'', φτιάξαμε με τη βοήθεια ενός καλού φίλου της σελίδας έναν ακόμη συγκριτικό πίνακα.
 
 
-Το 1991, όταν μπήκε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο μπάσκετ του Ολυμπιακού αρχικά, μετά στο ποδόσφαιρο και στήριξε τα ερασιτεχνικά μας τμήματα στην πορεία, ο ΠΑΟ είχε τη μέγιστη διαφορά τίτλων από εμάς, στη μέχρι τότε ιστορία των 2 Συλλόγων. Προπορευόταν κατά 78 τρόπαια.
 
-Το 2010 που ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε τις μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ΠΑΟ είχε ένα μικρό προβάδισμα στους συνολικούς τίτλους, σε όλα τα σπορ, κατά 3 τρόπαια, 300 έναντι 297 δικών μας.
 
-Σήμερα, έπειτα από 9 χρόνια με Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι της ΠΑΕ και αφανή χρηματοδότη στα ερασιτεχνικά μας τμήματα, αλλά και με τη Θύρα 7 να διοικεί το Σύνδεσμό μας, ο Ολυμπιακός προηγείται του Παναθηναϊκού Α.Ο. κατά 99 τίτλους συνολικά.
 
Για πείτε μας, είχε δίκιο τελικά ο Μιχάλης Κουντούρης, όταν δήλωνε πριν από λίγες μέρες πως ''την ιστορία την αλλάξαμε εμείς, ο πρωταθλητής σε όλα τα σπορ είναι ο Ολυμπιακός, όχι ο Παναθηναϊκός'';
 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Πολύ αξιόλογα αρχειακά, στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία. Καλό
θα ήταν κάθε σχετική δημοσίευση να συνοδευόταν κι από σχετικούς
συγκριτικούς πίνακες. Και ας επαναλαμβάνονται (λ.χ. ο πίνακας που
παρέθεσε ο "Ψηλός" στο προηγούμενο άρθρο).