ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16/7



Εναλλακτικό σαν σήμερα για τη 16η του Ιουλίου, μόνο με φωτογραφίες.
 
- Σαν σήμερα το 1957 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για τον Ολυμπιακό ένας από τους μεγαλύτερους προπονητές που δούλεψαν στη χώρα μας, ο Ούγγρος Τίμπορ Κεμένυ. Στην υποδοχή δεξιά του ο έφορος Αδριανός Ντάνος και αριστερά του ο εκδότης του ''ΦΩΤΟΣ'', Θόδωρος Νικολαΐδης. Τον ''έφαγαν'' τον Τίμπορ οι ''παραγοντάρες'' του Ολυμπιακού, όπως έχουμε αναλύσει εδώ.
 
 
- Σαν σήμερα το 1962, προπόνηση υπό τριτοκοσμικές συνθήκες στον Άγιο Κοσμά για τους παίκτες του Ολυμπιακού, υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Χέλμη. Οι παίκτες χρησιμοποιούν πέτρες από τα παρακείμενα μπάζα των οικοδομών για τις ασκήσεις τους. Εικόνες μιας άλλης Ελλάδας...
 
 
 
 
 
- Σαν σήμερα το 1966 ο Βαγγέλης Περπινιάδης και οι μουσικοί του μπαίνουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το τραγούδι που λίγες μέρες πριν, στα επινίκια της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος στην Α' Εθνική για τον Ολυμπιακό, στο ματς με τον Απόλλωνα, δονούσε όλο τον Πειραιά. ''Του Μπούκοβι την ομαδάρα''. ΑΕΚτζής ο Περπινιάδης, Νικαιώτης, αλλά εμπορική επιτυχία έκανε με 2 ύμνους που έγραψε στον Ολυμπιακό.
 
 
 
 
 
- Σαν σήμερα το 1970, εγκαίνια για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν του Ολυμπιακού, με αγιασμό στην αίθουσα γυμναστικής του Σταδίου Καραϊσκάκη. Προπονητής ο παλαίμαχος του ΠΑΟ, Νταν Γεωργιάδης. Ο υπερχρεωμένος και με ανύπαρκτη διοίκηση Ολυμπιακός λίγους μήνες μετά θα κινδύνευε με υποβιβασμό, πριν εμφανιστεί να τον σώσει ο μέγας Νίκος Γουλανδρής.
 

 
- Σαν σήμερα το 1978 καταφθάνει στην Ελλάδα ο Ραφαέλ Περόνε, Ουρουγουανός μέσος με σουτ-δυναμίτη, για λογαριασμό του Θρύλου. Τον υποδέχθηκε ο άλλος Ουρουγουανός του Θρύλου, ο δεξιός χαφ Λοσάντα. Ο Περόνε θα μπορούσε να κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά ένα πρόβλημα υγείας του παιδιού του τον υποχρέωσε να γυρίσει στο Μοντεβιντέο και να δουλέψει ακόμη και ως ταξιτζής, το καλοκαίρι του 1980. Η κόρη του παντρεύτηκε τον Αλβάρο Ρεκόμπα, που έπαιξε στον Πανιώνιο το 2008.
 

 
- Σαν σήμερα το 1981, οι πρώτες φωτογραφίες του Τάσου Μητρόπουλου ως παίκτη του Ολυμπιακού. Αν και οπαδός του ΠΑΟ μικρός στην Πετρούπολη που μεγάλωσε, αμέσως φωτογραφήθηκε με τη συλλογική εφημερίδα του Ολυμπιακού, ''Ολυμπιακός Θρύλος''. Ήταν η ακριβότερη μεταγραφή ως τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Νταϊφά να δίνει στον Εθνικό 25 εκ. δραχμές και στον παίκτη 5 εκ. δραχμές για 5 χρόνια.
 

 
- Σαν σήμερα το 1984 ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Νίκος Σαργκάνης, βραβεύει σε εκδήλωση σε μια ντισκοτέκ του Καλάμου την τοπική ερασιτεχνική ομάδα του Αμφιαράου. Προσκεκλημένος όλος ο τότε Ολυμπιακός, Σταύρος Νταϊφάς-Σάββας Θεοδωρίδης-Γιώργος Σιδέρης στις φωτό.
 

 

 
- Σαν σήμερα το 1992, ο Ντανιέλ Μπατίστα περνάει εργομετρικά τεστ και προπονείται επισήμως με τον Ολυμπιακό. Στη 1 Ιουλίου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που μόλις είχε μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ μαζί με το Γιάννη Καρρά, δήλωνε ''μόνο αν ασπρίσει ο Μπατίστα θα παίξει στον Ολυμπιακό''. Πάλι μέσα έπεσε ο ''τίγρης''...
 

 

 
- Σαν σήμερα το 1995, οι πρώτες φωτογραφίες από το γάμο του σέντερ του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Φασούλα, με την αγαπημένη του Μάσα. Όλη η ομάδα του μπασκετικού Ολυμπιακού βρέθηκε εκεί, σε μία χρονική στιγμή που η ανανέωση του συμβολαίου του Γιάννη Ιωαννίδη με το ΤΑΚ μας κρεμόταν σε μία κλωστή. Τελικά έμεινε για άλλον έναν χρόνο ο Γιάννης.
 

 
- Σαν σήμερα το 1996 ο Γιώργος Αμανατίδης στην προετοιμασία της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, υπό τις οδηγίες του νεοπροσληφθέντος Ντούσκο Μπάεβιτς.
 
 
- Σαν σήμερα το 1997 ο Ολυμπιακός κερδίζει σε φιλικό στο Μάνχαϊμ τη Βάλντχοφ, ομάδα που μόλις είχε υποβιβαστεί στη Γ' Εθνική της Γερμανίας, με 1-0, με γκολ του Πουρσανίδη στο 75'. Ο προπονητής του Θρύλου Ντούσκο Μπάεβιτς υπογράφει αυτόγραφα σε Έλληνες γαύρους ομογενείς που πήγαν να δουν το ματς.
 
 
- Σαν σήμερα το 1998, 20 χρόνια πριν, φωτογραφία με το γεροντάκι του Θρύλου μας, το μέγιστο Ανδρέα Μουράτη.
 

 
- Σαν σήμερα το 1999, η παρουσίαση των Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς από το Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ντούσκο Μπάεβιτς.
 
 
 
- Σαν σήμερα το 2000 ο μπασκετικός Ολυμπιακός, με προπονητή τον Ηλία Ζούρο, ανακοινώνει την απόκτηση του 29άχρονου play maker Νίκου Μπουντούρη, ο οποίος είχε καριέρα 9 ετών στον ΠΑΟΚ και 2 στον ΠΑΟ. Ο Μπουντούρης υπέγραψε με 80 εκ. δραχμές τον χρόνο, περίπου 350.000 ευρώ σημερινά λεφτά, αποπληθωρισμένα.
 
 
- Σαν σήμερα το 2001, κλήρωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της σεζόν 2001-02, στο ίδιο τραπέζι ο Σωκράτης Κόκκαλης με το φίλο του, Βαγγέλη Μυτιληναίο, τον οποίο ''έψησε'' ο Κόκκαλης τότε να μπει στην ΠΑΕ Ηρακλής...
 

 
- Σαν σήμερα το 2001 κάποιοι γραφικοί κάτοικοι του Ρέντη εκδίδουν ένα ψήφισμα με το οποίο αντιτίθενται στην πρόθεση του Ολυμπιακού να χτίσει ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ιδιόκτητο χώρο του, εκεί που τώρα βρίσκεται το προπονητικό του κέντρο. Λέγανε πως θα υποβαθμιζόταν η περιοχή. Έτρεξε και ο Θέμης Σινάνογλου από το ''ΦΩΣ'' να ακούσει τους προβληματισμούς τους. Είδαμε και το πόσο ''αναβαθμισμένη'' είναι η περιοχή του Ρέντη σήμερα, 17 χρόνια μετά, που ο Ολυμπιακός παίζει στο Καραϊσκάκη. Ψυχή δεν συναντάς, μόνιμο κάτοικο, το βράδυ...
 

 
- Σαν σήμερα το 2002 φωτογραφία από την προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία, με προπονητή το sir Takis Λεμονή και τον παλαίμαχο της ομάδας μας, Θεόφιλο Καρασαββίδη.
 

 
- Σαν σήμερα το 2003, φωτογραφία από το Ζέεφελντ της Αυστρίας με τον Πολωνό επιθετικό του Ολυμπιακού, Μάρτσιν Κούζμπα, ο οποίος δυστυχώς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και γρήγορα μας ''χαιρέτησε''.
 

 
- Σαν σήμερα το 2004, φωτογραφία από το Ζέεφελντ της Αυστρίας με το Χρήστο Λισγάρα να φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είναι ο παίκτης που πήγε να κόψει την μπάλα στο Σεμπά πέρυσι
 

 
και στο πρωτάθλημα που τελείωσε πριν από λίγους μήνες, πάλευε με χέρια και με πόδια για να μην βάλει γκολ ο Ολυμπιακός.
 
 
 
Μαζί του προετοιμάζονται οι μεταγραφές εκείνης της σεζόν, με τις οποίες θα μπαίναμε στο νέο Καραϊσκάκη, αν δεν έφερνε τελευταία στιγμή το Ριβάλντο ο Κόκκαλης, Αλεσάντρε Ντακόλ
 
 
Ιβάν Ρέζιτς
 
 
και βεβαίως Μίλος Μάριτς (οε οε οε). Γαλαξίας αστέρων...
 
 
- Σαν σήμερα το 2005, η πρώτη προπόνηση στο Ζέεφελντ για τον Ολυμπιακό του Τροντ Σόλιντ. ''Νέο αίμα'' μεταξύ άλλων ο Τούρκος αριστερός μπακ-χαφ του Πανιωνίου, Ερόλ Μπουλούτ, ο οποίος προσέφερε πολλά περισσότερα, εν τέλει, από όσα περιμέναμε από αυτόν.
 
 
- Σαν σήμερα το 2006 στην προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, η νέα μεταγραφή του Σόλιντ. Μίχαλ Ζεβλάκοφ, ο Πολωνός που έπαιζε σε όλες τις θέσεις της άμυνας και συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Θρύλου. Ακόμη δεν καταλάβαμε το γιατί έφυγε το 2010 και κυρίως το γιατί όλοι τον μνημονεύουν για μία δήλωση που είχε κάνει ''θα παίζω μπάλα στην Ελλάδα, όσο τραγουδάει εδώ ο Νίκος Βέρτης'', κάνοντας εμφανώς χαβαλέ...
 
 
- Σαν σήμερα το 2007 στο Ζέεφελντ, περιττές οι συστάσεις λογικά, έτσι;
 
 
- Σαν σήμερα το 2009, στο Έρμελο της Ολλανδίας, ο Αντώνης Νικοπολίδης ίπταται υπό τις οδηγίες του Αλέκου Ράντου.
 
 
- Σαν σήμερα το 2010, επιστροφή της ομάδας μας από τα Τίρανα της Αλβανίας, όπου διέλυσε την Μπέσα με σκορ 0-5, για τα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA. Δηλώσεις κάνει ο προπονητής μας, Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος αποδείχθηκε αξιοπρεπέστατος...
 
 
- Σαν σήμερα το 2011, Κέβιν Μιραλάς στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.
 
 
- Σαν σήμερα το 2012, φιλικό στο Άχενκιρχ της Αυστρίας, Ολυμπιακός-Αλάνια Βλαντικαβκάζ από τη Ρωσία, 1-0 για τον Θρύλο, με γκολ του Τζιμπούρ. Φωτογραφία του τότε προπονητή μας Λεονάρντο Ζαρντίμ και του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.
 
 
- Σαν σήμερα το 2013, πρώτο φιλικό εν όψει της νέας περιόδου για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ κόντρα στη Σίμουρκ από το Αζερμπαϊτζάν, στο Σβατς της Αυστρίας. Κερδίσαμε 2-1 με γκολ των Διαμαντάκου-Μήτρογλου. Η αρχική μας 11άδα και ο κόσμος μας.
 
 
- Σαν σήμερα το 2014, ο νεοφερμένος Νορβηγός δεξιός μπακ Ομάρ Ελαμπντελαουί, σε μία από τις πρώτες του φωτογραφίες με διακριτικά του Ολυμπιακού.
 
 
- Σαν σήμερα το 2015, στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, προπόνηση υπό βροχή για το Μάρκο Σίλβα και τους παίκτες του Ολυμπιακού.
 
 
- Σαν σήμερα το 2016, άφιξη στο αεροδρόμιο των Σπάτων της αποστολής του Ολυμπιακού από το Γκενκ του Βελγίου. Φωτό με τους 2 μεγάλους Αργεντινούς, Τσόρι Ντομίνγκες και Εστεμπάν Καμπιάσο.
 
 
- Σαν σήμερα το 2017 επιστρέφει η ποδοσφαιρική μας ομάδα από την προετοιμασία της. Φωτογραφία του Οτζίτζα Οφόε, που δυστυχώς είναι ακόμη εδώ, στα μέρη μας, μας κατσικώθηκε και δεν λέει να φύγει...
 

Σχόλια

Εικόνα Ψηλός

Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, αλλά για λόγους ιστορικής αλήθειας και επειδή εμείς δεν είμαστε βάζελοι να τους βγάζουμε όλους σώνει και καλά δικούς μας μετά θάνατον, έχω την εντύπωση ότι ο Βαγγέλης Περπινιάδης ήταν Ολυμπιακός, ή τουλάχιστον ΚΑΙ Ολυμπιακός (άλλωστε δεν ήταν ασυνήθιστο στο μακρινό '60 να υποστηρίζει κανείς 2 ομάδες, π.χ. Στράτος Διονυσίου, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ).
Απόδειξη: https://www.youtube.com/watch?v=L2_Mxnv_Gks (0:41-0:51)
ΥΓ Το έχει αναφέρει και ο Τάκης στην εκπομπή της θύρας 7

Εικόνα John Zolo

Γεια σου Σαββα, καλημερα
Παραθετω ενα κομματι απο το αρθρο του ΒΗΜΑτοδοτη http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=1004401

Ο Φοίβος Ιωαννίδης (φωτογραφία), πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και πρώην διοικητής του ΙΚΑ, ήταν κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας αρχηγός της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης (Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Κρήτης) με έντονη αντιστασιακή δράση. Μάλιστα, είχαν συζητήσει στην οργάνωσή του (αλλά ουδέποτε το πήραν στα σοβαρά, όπως ο ίδιος λέει) την απαγωγή του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου και της τότε βασίλισσας Αννας Μαρίας προκειμένου να πιέσουν τους επίορκους χουντικούς συνταγματάρχες να επαναφέρουν τη Δημοκρατία: «Η απαγωγή του τέως βασιλιά ήταν στα λόγια και απείχε πολύ από τις πράξεις» λέει σήμερα ο κ. Ιωαννίδης, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι ο μόνος όμως επιζών από την αντιστασιακή αυτή οργάνωση της Κρήτης και αναφέρει και κάτι άλλο σημαντικό. Για τον θείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Ηρακλή Τσίπρα, που από το Στρατοδικείο βρέθηκε σε κορυφαίο πόστο του Παναθηναϊκού με την έγκριση του αρχιπραξικοπηματία Ασλανίδη...

«Είναι μια μπερδεμένη ιστορία» λέει σήμερα ο κ. Ιωαννίδης. «Η περίπτωση ωστόσο του Ηρακλή Τσίπρα είναι υπαρκτή. Ηταν ενεργό μέλος της οργάνωσής μας. Εμένα με συνέλαβαν σ' ένα μοναστήρι στο ανατολικότερο μέρος της Κρήτης, ενώ ο Ηρακλής Τσίπρας δεν συνελήφθη. Ηταν φυγόδικος, ήρθε στην Αθήνα, τα βρήκε με τον Ασλανίδη και απέκτησε κορυφαίο ρόλο στον Παναθηναϊκό. Το μυστήριο είναι ότι ενεφανίσθη την παραμονή στο Στρατοδικείο και ενώ είχε βαρύτατες κατηγορίες απηλλάγη». Και ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει ότι «όλα τα άλλα που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι αυτή είναι η πραγματικότητα». Οπως πραγματικότητα είναι ότι όλα τα μέλη της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης συνελήφθησαν, σαν κάποιος να τους «έδωσε».

Εικόνα John Zolo

Συγγνωμη που το ανεβασα εδω αλλα δεν ειχα που αλλου να στο στειλω...

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

ο αεκτσής Περπινιάδης έγραψε δις ύμνους για τον Ολυμπιακό.
η πρασίνων αισθημάτων Μερκούρη τραγούδησε «τα Παιδιά του Πειραιά».
ο παναθηναϊκάκιας Ιωάννης Βαρθακούρης τραγούδησε την «Θάλασσα του Πειραιά».

τελικά έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία...

υ.γ. ένα πράγμα όταν βλέπω ...Ράμπο να μου ανακτεύονται τα έντερα...

Εικόνα apostolos gaganis

Αν καθιερώσεις τούτη την ενότητα, θα΄ναι κάτι πολύ σημαντικό. Για νέους και μεγαλύτερης ηλικίας γαύρους.

Εικόνα ze ηλιας

ΡΑΦΑΕΛ ΠΕΡΟΝΕ

https://www.youtube.com/watch?v=AzAvO_pgdaA

Ευγενική χορηγία του νούμερου βασ.κωνσταντίνου στο κρίσιμο ματς στο Καραισκάκη που έκρινε τον τίτλο στο πρώτο παιχνίδι
του Δεληκάρη ως αντίπαλου μας δεχόμενος βέβαια την ανάλογη αντιμετώπιση(πέταγμα κόκορα σε πράσινη απόχρωση στο τερέν,
γιούχα,μπουκάλια,ζαρζαβατικά κλπ)