ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΗΣ



Διαβάσαμε χθες την παρακάτω είδηση.
 
Σφίγγει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός γύρω από ιδιοκτήτη ομάδας Superleague.
Και όταν λέμε σφίγγει, το εννοούμε. Και εννοούμε δραστηριότητές του που, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.
Οι έλεγχοι πάντως των σχετικών υπηρεσιών έβγαλαν... λαβράκι, καθώς ανακαλύφθηκε ότι η εταιρία του εν λόγω έχει χρέος προς την εφορία που ξεπερνά τα 47 εκατομμύρια ευρώ! Για τα ασφαλιστικά ταμεία δε, ας μην αναφερθούμε καλύτερα.
Η αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος πάντως έχει κάνει μέχρι στιγμής πολλή και συστηματική δουλειά, της οποίας τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές.
Οψόμεθα για να δούμε αν θα υπάρξουν επιπτώσεις και στις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες του συγκεκριμένου επιχειρηματία...
 
Αφορά βεβαίως το Θόδωρο Καρυπίδη, σε μία υπόθεση που είδαμε πριν από 3,5 μήνες, έπειτα από σημαντικές καταγγελίες του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη του ΣΥΡΙΖΑ. Χρέη 40 εκ. ευρώ του Καρυπίδη προς τον ΕΦΚΑ, χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς Εφορία, ιδιώτες προμηθευτές κι εργαζομένους και προς τις Τράπεζες, 18-20 μισθούς ''μέσα'' οι εργαζόμενοί του, εκκεμούν πάνω από 170 μηνύσεις εναντίον του για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ άνθρωποι δικοί του τραμπουκίζουν και απειλούν τη ζωή του στελέχους του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και τα χρέη που ανακοίνωσε προσφάτως η ΑΑΔΕ για την ΠΑΕ Άρης. 17 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο, 1,2 εκ. ευρώ προς τον ΕΦΚΑ, σύνολο 18,2 εκ. ευρώ.
 
 
Πάμε στο μπάσκετ. Γνωστή η ιστορία με τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Νίκο Λάσκαρη.
 
Ο Ν. Λάσκαρης, εκτός από τις δικαστικές περιπέτειες έχει να αντιμετωπίσει τους ανέμους που έσπειρε στην ιστορική ομάδα
Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα, καθώς ο ισχυρός Βαρδάρης παρασέρνει στον Θερμαϊκό τον Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος εμφανίστηκε σαν... Μεσσίας στην ΚΑΕ Αρης! Ετσι, λοιπόν, από τη φαινομενική ομαλότητα στην ομάδα που πριν από μερικές δεκαετίες εγραφε ιστορία στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ερχονται τρικυμίες και θύελλες!
Αλλωστε τα επεισόδια στο «σίριαλ Λάσκαρης» είναι πολλά και δεν έχουν τελειωμό. Επεισόδια με βαρύγδουπες δηλώσεις για το μέλλον του Αρη, δικαστικές περιπέτειες και εντάσεις ανάμεσα σε παράγοντες του συλλόγου και στον Νίκο Λάσκαρη.
Στην αρχή ήταν η μήνυση που του είχε υποβάλει Λετονός πρώην συνεργάτης του για την υπόθεση διαδικτυακής πώλησης χρυσού και υπεξαίρεσης 100.000.000 ευρώ και μετά το τσουνάμι των εξελίξεων έφτασε μέχρι και στην ΚΑΕ Αρης.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Αρη, όπου τονιζόταν η επιθυμία του Νίκου Λάσκαρη να απεμπλακεί από την ομάδα, ήρθε να προστεθεί η παραίτηση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Αρης και στενού συνεργάτη του ιδιοκτήτη του μπασκετικού «αυτοκράτορα» Δημήτρη Παπακυριάκη, που όμως απορρίφθηκε από τον Νίκο Λάσκαρη.
Κατάσχεση της περιουσίας
Μάλιστα, θέση σε όσα διαδραματίζονται πήρε και ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος προ ημερών δηλωσε οτι: «Ο Αρης, εάν δεν καθαρίσει, θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Εγώ απέχω και δεν συμπράττω με όσα γίνονται ούτε θέλω να μιλήσω για την απόφαση του Γιαννάκη να αναλάβει προπονητής. Οποιος θέλει πάντως να βοηθήσει δεν ζητάει μετοχές, πηγαίνει και βοηθάει».
Πάντως, ο πρώην σύμβουλος του Αρη και νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης είχε αναφερθεί στην ύπαρξη ενδιαφερόμενου επενδυτή, ο οποίος ήθελε το σύνολο των μετοχών, τον περασμένο Αύγουστο, αλλά ο ιδιοκτήτης του Αρη είχε αρνηθεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν η οικογένεια Λάσκαρη κερδίσει την υπόθεση, σταματάει η δέσμευση των μετοχών και της υπόλοιπης περιουσίας, αν χάσει την υπόθεση, θα έχουμε κατάσχεση της περιουσίας. Δηλαδή κατάσχεση των μετοχών της ΚΑΕ». Τέλος, από τη μεριά του ο Νίκος Λάσκαρης ανέφερε πως λύση στο οικονομικό θα έρθει μέσω χορηγιών και συγκεκριμένα το τηλεοπτικό, τα εισιτήρια διαρκείας και κάποιες άλλες χορηγίες πιο μικρές.
Η δικαστική περιπέτεια του Λάσκαρη προκάλεσε πληθώρα σχολίων στους επιχειρηματικούς και τους αθλητικούς κύκλους της χώρας. Στο άκουσμα και μόνο αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν πως ήταν θέμα χρόνου η αποκάλυψη ενός σκανδάλου που θα προκαλούσε την κατάρρευση του «Mr Αρης», ενώ άλλοι χαρακτήρισαν τη γρήγορη αναρρίχησή του στην κορυφή ακόμη μία επιχειρηματική «φούσκα», που θύμιζε το άδοξο οικονομικό τέλος αντίστοιχων Ελλήνων επιχειρηματιών στο παρελθόν.
Υπεράκτιες εταιρίες
Η αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, δεν θα αργήσει να λάμψει και μάλιστα μέσα από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς τόσο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης Νίκος Λάσκαρης όσο και η σύζυγός του Τζώρτζια Ευσεβίου φέρονται πρωταγωνιστές σε υπόθεση απάτης «μαμούθ».
Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου 2017 ο Λετονός επιχειρηματίας Μιχάλης Σουμπότινς και πρώην συνεργάτης τους, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας MD7 Trade Ltd, κατέθεσε εις βάρος τους αγωγή, μέσω της οποίας διεκδικεί 97.280.590 ευρώ! Ο κ. Σουμπότινς εμπλέκει το ζεύγος Λάσκαρη σε υπόθεση απάτης «μαμούθ», υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το «παζλ» της υπόθεσης συνθέτουν ένα πολύπλοκο σύστημα υπεράκτιων εταιριών, απειλές, εκβιασμοί, 915 κιλά χρυσός και 57.000.000 ευρώ! Μάλιστα, ο ενάγων κατηγορεί το ζευγάρι ότι χρησιμοποίησε χρήματα κλεμμένα από εκείνον για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ Αρης!
Ωστόσο, οι δικαστικοί μπελάδες για τον 48χρονο επιχειρηματία άρχισαν νωρίτερα, με την υποβολή μήνυσης σε βάρος του από τον Λετονό. Λίγο αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου 2017, εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κ. Λάσκαρη στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.
Η αρχή της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2014, όταν ένας αδελφικός φίλος του Σουμπότινς τού σύστησε το ζευγάρι: Ο Λετονός επιχειρηματίας τούς εκμυστηρεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με μια εταιρία στο Ντουμπάι, μέσω της οποίας διέθετε τις ποσότητες χρυσού που εμπορευόταν η δική του εταιρία με έδρα τη Βουλγαρία, και εκείνοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες.
Επεισαν τον Σουμπότινς να τους εμπιστευτεί και να μεταφέρει 297 κιλά χρυσό στο όνομα της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη. Ακολούθησαν συμβάσεις και άλλες μεταφορές χρηματικών ποσών, πάντα χωρίς παραστατικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο Σουμπότινς. Ηταν πια Ιανουάριος του 2016, όταν ανακάλυψε ότι κάτι συμβαίνει και άρχισε η δικαστική διαμάχη.
Ο γάμος της δεκαετίας στην Τζια και το πάρτι που κράτησε τέσσερις ημέρες
Τα λεφτά φαίνεται ότι ήταν πολλά και ο προκλητικός τρόπος ζωής τους τούς οδήγησε στο να πραγματοποιήσουν στην Τζια τον γάμο της δεκαετίας. Τον Ιούνιο του 2015 και τις ημέρες που τα capital controls ανάγκαζαν τους Ελληνες να δημιουργούν ατελείωτες ουρές μπροστά από τα ATM των τραπεζών, εκείνοι ξόδευαν εκατομμύρια ευρώ.
Σε ένα ατελείωτο τετραήμερο πάρτι επιδειξιομανίας το ζευγάρι κατάφερε να απασχολήσει τα μέσα, που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να έχουν αποκλειστικές πληροφορίες, καθώς και να τους απαθανατίσουν στη διάρκεια της γαμήλιας τελετής. Για την ημέρα εκείνη η πληθωρική Τζώρτζια Ευσεβίου επέλεξε να φορέσει δημιουργία της Vivienne Westwood, ενώ το hair styling είχε επιμεληθεί ο Τρύφωνας Σαμαράς. Το χρώμα του φορέματος αλλά και το αξεσουάρ σε σχήμα πεταλούδας που στόλιζε το χτένισμά της ήταν ίδια ακριβώς με το γενικότερο θέμα του στολισμού τόσο στην εκκλησία όσο και στη δεξίωση, που ήταν οι πεταλούδες. Οι παραλίες του νησιού είχαν μετατραπεί για τον γάμο σε συναυλιακούς χώρους για να φιλοξενήσουν τον Αντώνη Ρέμο και τις Μέλιsses. Χρυσά μαχαιροπίρουνα έλαμπαν πάνω σε ροτόντες, πασίγνωστοι σεφ ανέλαβαν να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο των υψηλών προσκεκλημένων, ενώ ναυλώθηκε και ελικόπτερο για να μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο, προκειμένου να τελέσει το μυστήριο.
Σκάφος αξίας 200.000 €
Από χλιδή «ξεχείλιζε» και το πάρτι γενεθλίων που έκανε έκπληξη δύο μήνες μετά τον γάμο τους στον επιχειρηματία Νίκο Λάσκαρη η σύζυγός του. Το πάρτι έγινε στη Μύκονο, σε γνωστό κλαμπ στο Καλό Λιβάδι, που φιλοξένησε το ζευγάρι και τους διάσημους καλεσμένους του, οι οποίοι έμειναν άφωνοι με το δώρο που έκανε στον εορτάζοντα η σύζυγός του. Ηταν ένα φουσκωτό σκάφος, το οποίο -όπως ακούστηκε- στοίχισε περίπου 200.000 ευρώ.
 
Ο Λάσκαρης παραχώρησε το Μάρτιο τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης σε μία ομάδα επιχειρηματιών υπό το Δημήτρη Γουλιέλμο, ο οποίος παραδέχεται ότι από πίσω του δεν είναι κανείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννη Ψηφίδη, τα χρέη της ΚΑΕ Άρης είναι πάνω από 4,5 εκ. ευρώ. Άραγε ο Γουλιέλμος πού θα βρει τα λεφτά για να καλύψει τα ανοίγματα; Στη λίστα των μεγαλοοφειλετών της ΑΑΔΕ, βλέπουμε ότι η ΚΑΕ Άρης χρωστάει 27,8 εκ. ευρώ στο Δημόσιο και περίπου 600.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ, σύνολο 28,4 εκ. ευρώ. Λογικά τα 4,5 εκ. ευρώ που αναφέρει ο Ψηφίδης είναι ανεξάρτητα από αυτά τα σχεδόν 28,5 εκ. ευρώ...
 
 
Χρέη όμως εμφανίζεται να έχει και το ΤΑΚ Άρης, ο πρόδρομος των ΚΑΕ πριν αυτές συσταθούν στη χώρα μας το 1998, με τα ΤΑΚ των ημιεπαγγελματιών, υποτίθεται, μπασκετμπολιστών να υπάρχουν στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1991-98. Το ΤΑΚ Άρης φέρεται να χρωστάει 2,2 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο, σύμφωνα με τη λίστα της ΑΑΔΕ, άρα συνολικά από ΚΑΕ-ΤΑΚ Άρης μιλάμε για πάνω από 30 εκ. ευρώ χρέη, ενώ αν βάλουμε και τα τωρινά χρέη της ΚΑΕ Άρης, τα 4,5 εκ. ευρώ που λέει ο Ψηφίδης, μιλάμε για περίπου 35 εκ. ευρώ συνολικά χρέη από το μπάσκετ του Άρη...
 
 
Ας δούμε και τα χρέη του Ερασιτέχνη Άρη, του Ψηφίδη. Πάντοτε σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, μιλάμε για 40,6 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο και 367.000 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ, σύνολο 41 εκ. ευρώ.
 
 
Τελειώσαμε; Όχι βέβαια. Τι μας περάσατε να τελειώσουμε, για τίποτε σοβαρούς, υπεύθυνους και νοικοκύρηδες ανθρώπους; Μπουτίκ του Άρη, ''ΑΡΗΣ MEGA STORE'' στην οδό Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται σε στάδιο εκκαθάρισης, δεν λειτουργεί πλέον ως εταιρεία. Φέρεται να χρωστάει 98.000 ευρώ προς το Δημόσιο και περίπου 350.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ, σύνολο 450.000 ευρώ.
 
 
Μαζεύουμε τα χρέη της ΔΕΚΟ που λέγεται ''Άρης Θεσσαλονίκης''.
 
-18 εκ. ευρώ η ΠΑΕ.
 
- 35 εκ. ευρώ ΚΑΕ και ΤΑΚ Άρης στο μπάσκετ.
 
- 41 εκ. ευρώ ο Ερασιτέχνης Άρης.
 
- 450.000 ευρώ η μπουτίκ του Άρη.
 
Ο,τιδήποτε σχετίζεται με Άρη, έχει χρέη που πλησιάζουν τα 95 εκ. ευρώ. Αν βάλουμε τώρα τα περίπου 150 εκ. ευρώ που φέρεται να χρωστάει προσωπικά σε όλη την Ελλάδα ο Θόδωρος Καρυπίδης της ΠΑΕ Άρης και τα 100 εκ. ευρώ του Λάσκαρη (μέχρι και 4 μήνες πριν της ΚΑΕ Άρης), πάμε σε συνολικό χρέος που αγγίζει τα 350 εκ. ευρώ. Για να το πούμε σχηματικά, ''καλημέρα'' λες σε οποιονδήποτε έχει σχέση με τον Άρη και μετά κοιτάς την τσέπη σου, μήπως σου λείπουν λεφτά. Για τέτοιο ευνοημένο, κρατικοδίαιτο σωματείο μιλάμε, για τέτοιους ζητιάνους των ευρώ του Δημοσίου. Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Ελάτε τώρα που δεν ξέρετε. Μπρος στο ''μεγάλο Άρη'', τι αξία έχουν 350 εκ. ευρώ. Θα ''σκιστούμε'' όλοι οι Έλληνες να τα δώσουμε...

Σχόλια

Εικόνα arisgalis

Με λιγα λογια πολλα απο τα χρεη που αναφερονται στη λιστα δε προκειται ποτε να διεκδικηθουν απο το κρατος γιατι πολυ απλα οι εταιρειες δεν υφιστανται πλεον.
Πριν προλαβεις να πεις για κρατικοδιαιτους απλα να σκεφτεις οτι ολο αυτο εχει γινει βαση σχετικων διαταξεων και νομων του κρατους που εκμεταλλευτηκαν οι ΚΑΕ και ΠΑΕ που αναφερονται στη λιστα.
(Οπως αλλωστε εκανε κι ο Ολυμπιακος με το Καραισκακη και τα χρεη απο την υποθεση Κοσκωτα.Εκμεταλλευτηκε νομους του κρατους και εκανε γηπεδο κι εσβησε χρεη)

Εικόνα arisgalis

Kαλημερα,
εφ οσον επικαλεισαι την ΑΑΔΕ καλο θα ηταν να ησουν ενημερωμενος.
Τα χρεη που αναφερονται σ αυτη τη λιστα αφορουν και πτωχευμενες εταιρειες η ανενεργα αφμ(Εχει πχ μεσα τη ΔΑΡΙΓΚ που βαρεσε κανονι μετα το χρημαστιστηριο και το Καρουζο)
Δε ξερω τι κανει ο ΑΣ και η μπουτικ ( αν και τα περισσοτερα ειναι προσαυξησεις και προστιμα,αλλα εμεις δεν ειχαμε 10 χρονια παγωμενα χρεη σα κατι αλλους) αλλα τα χρεη που αναφερονται στην ΠΑΕ ειναι πριν την εκκαθαριση και πριν πεσει ο ΑΡΗΣ Γ εθνικη που δημιουργηθηκε καινουρια ΠΑΕ με αλλο αφμ.
Ομοιως τα χρεη στη ΚΑΕ αφορουν τη ΚΑΕ προ νομου Βενιζελου που δε υφισταται πια.
Η παρουσα ΚΑΕ ΑΡΗΣ εχει επωνυμια ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 με εδρα το παλε ντε σπορ οχι τη παπαναστασιου και εχει αλλο αφμ απο αυτο που αναφερεται στη λιστα.
Αν το ψαξεις λιγο στη λιστα θα βρεις και τη ΠΑΕ ΑΕΚ πριν πεσουν Γ εθνικη,το ΠΑΝΙΩΝΙΟ πριν γινει Νεος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τη ΚΑΕ ΠΑΟΚ και αλλους που χρησιμοποιησαν το νομο Βενιζελου για να διαγραψουν χρεη.
Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας

Εικόνα ΝΑΥΣΙΠΛΟΟΣ

Να χρωστάς καμιά 150 εκ στο Ελληνικό κράτος, να έχεις φάει χρυσό, να κάνεις 4 μέρες γαμήλιο πάρτι και να κυκλοφορείς με την Τζώρτζια.
Γι αυτό πήρε τον Άρη....

Εικόνα savvas gridlock

https://www.offsite.com.cy/sites/default/files/2018_01/aris_cska_filiko_...

Tζόρτζια ψυχάρα Ολυμπιακάρα.

Εικόνα Count Gunther

χαχαχαχαχαχα Ως κερασάκι στην τούρτα αξίζει να δείτε και φωτογραφίες της κυρίας Ευσεβίου!