ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1993, ΡΟΙ ΤΑΡΠΛΕΪ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ



Τετάρτη 21 Ιουλίου 1993. Ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τον Άρη, με τον τότε πρόεδρο του τμήματος μπάσκετ της ομάδος της Θεσσαλονίκης, Θεόφιλο Μητρούδη, να δηλώνει ''μας ήρθαν πληροφορίες πως είναι ψυχασθενής, κανονικός, με χαρτιά γιατρού'', υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα ο μάνατζέρ του, Τζορτζ Άντριους, συναντιέται με τον πρόεδρο του ΤΑΚ (τότε, μετέπειτα ΚΑΕ) Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη και δίνουν τα χέρια για συμβόλαιο συνεργασίας 1 έτους, με προοπτική ανανέωσης για 2 χρόνια ακόμη. Οι απολαβές του Ρόι θα ήταν 1 εκ. δολάρια τον χρόνο, καθαρά, με την ισοτιμία τον Ιούλιο του 1993 να είναι 1 δολάριο=230 δραχμές. Αποπληθωρίζοντας το ποσό, μιλάμε για 1,7 εκ. ευρώ καθαρά τον χρόνο, σημερινά λεφτά.
 
 
 
Ο τότε προπονητής της ομάδος μας, Γιάννης Ιωαννίδης, μετά την υπογραφή του συμβολαίου του παίκτη, δήλωσε τα παρακάτω.
 
''Πήραμε τον καλύτερο Αμερικανό παίκτη που έχει έρθει ποτέ στην Ευρώπη. Ενδιαφερόμασταν και πέρυσι για τον παίκτη, αλλά κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες μας ανάγκασαν να κάνουμε πίσω. Φέτος, μετά τις διαβεβαιώσεις που πήραμε από το μάνατζερ του παίκτη, αλλά και από τον ίδιο, καθώς και χάρη στις ασφαλιστικές δικλείδες που έβαλε η διοίκηση του Ολυμπιακού στο συμβόλαιο του παίκτη, πιστεύω ότι θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα, χωρίς να παρουσιάσει κανένα πρόβλημα. Στα υπ'όψιν μας μέχρι και πριν από λίγες μέρες ήταν και ο Γουόλτερ Μπέρι, που πέρυσι έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, αλλά μεταξύ Μπέρι και Τάρπλεϊ υπάρχει διαφορά κλάσης υπέρ φυσικά του νέου μας παίκτη''.
 
Ο Τάρπλεϊ την στιγμή της συμφωνίας βρισκόταν ατις ΗΠΑ, στο camp του φίλου του προπονητή Τζον Λούκας. Ήρθε στην Ελλάδα στις 6 Αυγούστου 1993. Ας δούμε το πώς τον υποδέχθηκαν ο Ιωαννίδης και ο κόσμος μας.
 

 
 
Το απόκομμα είναι από τον ''Ελεύθερο Τύπο''. 600 γαύροι στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και ο αδυνατισμένος και κοντοκουρεμένος Ρόι να δηλώνει ''θα τους τσακίσουμε όλους μόλις βρω τη φόρμα μου, είναι η ώρα το μεγάλο τρόπαιο, το Κύπελλο Πρωταθλητριών, να έρθει στην Ελλάδα''. Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σεζόν του στον Ολυμπιακό.