ΑΒΑΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΠΑΕ ΠΑΟ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΑντιγράφουμε από εδώ.
 
Στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών εντάσσει τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, μεταξύ αυτών και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, στις διατάξεις του σχετικού νομοσχεδίου.
Αποτελούσε ένα συγκεκριμένο αίτημα της διοίκησης του Παναθηναϊκού ώστε να μπορέσει να βρει τον τρόπο να «ελαφρύνει» την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα και είχε κατατεθεί αρκετές φορές σε Κυβερνητικά στελέχη.
Ετσι λοιπόν με την τροπολογία στο Νόμο 4469/2017 οι αθλητικές ανώνυμες εταιρίες συνολικά θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την ευχέρεια που προσφέρει η τροπολογία.
Το Νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.
 
 
Πάγιο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟ, το υλοποίησε πρόθυμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σήμερα είχαμε τα νεότερα.
 
Τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να εντάσσονται στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών έδωσε η τροπολογία που, όπως ενημερωθήκατε, έγινε δεκτή από την κυβέρνηση. Έτσι οι ομάδες που έχουν χρέη θα μπορέσουν να την εκμεταλλευτούν, ώστε να τα ρυθμίσουν και να κάνουν τον προγραμματισμό τους χωρίς τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος.
Φυσικά η ρύθμιση αφορά και τον Παναθηναϊκό, μιας και η τροπολογία φαντάζει φωτογραφική για το Τριφύλλι.Υπάρχουν όμως κάποια σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όσον αφορά αυτή μέθοδο ελάφρυνσης από τα χρέη. Σε αυτά κλήθηκε να απαντήσει στο sportdog.gr ο Δημήτρης Μπούκας δικηγόρος, διαμεσολαβητής και συντονιστής του ν. 4469/2017 για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών.
Οι οδηγίες του είναι άκρως κατατοπιστικές και βοηθούν τον αναγνώστη στην κατανόηση του θέματος. Το σίγουρο είναι ένα:  η υπαγωγή στον εξωδικαστικό δεν σημαίνει και άμεση λύση στα οικονομικά των ταλαιπωρημένων ΠΑΕ. Ίσα ίσα υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν. Επίσης με την επίτευξη της συμφωνίας, οι οφειλέτες θα πρέπει είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog:
Τι σημαίνει η τροπολογία της κυβέρνησης για την ένταξη των ΠΑΕ σε εξωδικαστικό μηχανισμό;
«Την Παρασκευή 3 Αυγούστου συμπληρώθηκε ένας χρόνος εφαρμογής της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, ενός νόμου που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2017. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στους οφειλέτες για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών τους. Δεν καλύπτουν όμως ούτε και τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και τους στόχους της κυβέρνησης που βλέπουν το ποσοστό του ιδιωτικού χρέους να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Είναι αλήθεια πώς με την πρόσφατη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (ν. 4549/2018) προωθήθηκαν αρκετές βελτιώσεις ούτως ώστε να κινηθεί ο εξωδικαστικός με πιο γρήγορους ρυθμούς. Θεωρώ λοιπόν ότι και η σχετική τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα σε όσες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες επιθυμούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους να τύχουν των ευεργετικών ρυθμίσεων του εξωδικαστικού εντάσσεται σε αυτό το πλέγμα πρωτοβουλιών. Σίγουρα, είναι μια καλή ευκαιρία για τις ΠΑΕ να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους, να ξεκαθαρίσουν μια και καλή τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν (π.χ. προσφυγές παικτών, χρέη προς πιστωτές κά) και να μπορέσουν να προγραμματίσουν το μέλλον τους (π.χ αδειοδότηση, μεταγραφές κ.ά) σε πιο στέρεα βάση. Να κερδίσουν δηλαδή μια δεύτερη ευκαιρία να εξυγιανθούν οικονομικά με τους δικούς τους όρους».
Η τροπολογία είναι φωτογραφική για τον Παναθηναϊκό, αφού ήταν γνωστό, ότι το Τριφύλλι είχε αιτηθεί την υπαγωγή του στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ποια οφέλη μπορεί να έχει η ομάδα;
«Η εικόνα που έχω είναι ότι αρκετές ομάδες – και συγκεκριμένα της Αθήνας - που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα σκέφτονται ή έχουν ήδη δρομολογήσει ενέργειες προκειμένου να δοκιμάσουν να ορθοποδήσουν οικονομικά μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Σαφώς, όπως προκύπτει από τα σχετικά ρεπορτάζ, αφορά και στον Παναθηναϊκό.
Πριν μιλήσουμε για τα σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει όποια ΠΑΕ καταφέρει να ενταχθεί τελικά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ας εστιάσουμε σε κάτι σημαντικό: η διαδικασία μέχρι την επίτευξη συμφωνίας δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη, καθώς απαιτείται πληθώρα δικαιολογητικών, σοβαρή οικονομοτεχνική μελέτη κλπ, διαπραγματεύσεις με την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους και τους λοιπούς πιστωτές.
Άρα, ας ξεκαθαρίσουμε ότι το γεγονός πώς θα καταθέσεις αίτηση δε σημαίνει πώς θα έχεις και οριστική λύση. Έχοντας αυτό κατά νου, αξίζει να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση συμφωνίας, η ΠΑΕ θα καταφέρει να «κουρέψει» το 85% των τόκων και των προσαυξήσεων και το 95% των προστίμων που της έχουν επιβληθεί από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο ποσό να το εξοφλήσει σε έως 120 δόσεις.
Παράλληλα, θα μπορεί να κάνει χρήση και άλλων θετικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, αν της έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί θα μπορεί- υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις- να προβεί στην άρση των κατασχέσεων, να ξεμπλοκαριστούν δηλαδή οι τραπεζικοί της λογαριασμοί. Θα μπορεί να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και θα μπορέσει να προχωρήσει σε διακανονισμούς με όλους τους ποδοσφαιριστές και εργαζομένους στους οποίους χρωστάει με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το έργο της στην προσπάθειά της για αδειοδότηση και συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Επίσης, από την επικύρωση της συμφωνίας υπάρχει και αναστολή των όποιων καταδιωκτικών μέτρων αλλά και αναστολή της συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης (π.χ. πλειστηριασμού)».
Ποιες επιπτώσεις θα υπάρξουν αν δεν τηρηθεί η κάλυψη των δόσεων;
«Ο στόχος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών είναι να διασωθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις. Επομένως, όποια ΠΑΕ λάβει τελικά λύση μέσω του εξωδικαστικού σημαίνει πώς πληροί τις προϋποθέσεις εκείνες που της δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσει ομαλά την οικονομική της πορεία. Αυτό τουλάχιστον θα έχουν κρίνει οι πιστωτές της. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να τηρεί ευλαβικά τα όσα συμφωνηθούν.
Εξάλλου, ο ίδιος ο ν. 4469/2017 προβλέπει ότι σε περίπτωση που για χρονικό διάστημα 90 ημερών δεν καταβληθούν οι προβλεπόμενες δόσεις προς τους πιστωτές τότε παύει να ισχύει η συμφωνία. Πρακτικά, οι 90 μέρες αντιστοιχούν σε 3 δόσεις που μπορεί να είναι είτε συνεχόμενες είτε διάσπαρτες. Κάτι αρκετά σημαντικό, το οποίο δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας είναι ότι η επίτευξη συμφωνίας σημαίνει πώς εκτός από τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ρυθμίστηκαν θα πρέπει να τακτοποιούνται και οι τρέχουσες οφειλές ούτως ώστε να αποφεύγεται η «δημιουργία νέας γενιάς χρεών». Επομένως, μιλάμε για λύση μακράς πνοής».
 
Η ΠΑΕ ΠΑΟ, αν καταφέρει εν τέλει να υπαχθεί στο μηχανισμό, θα «κουρέψει» το 85% των τόκων και των προσαυξήσεων και το 95% των προστίμων που της έχουν επιβληθεί από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το εξοφλήσει σε έως 120 δόσεις. ''Ωραία'' πράγματα, ''παστρικά''. Είδατε τι ''πόλεμο'' κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ιωάννη Αλαφούζο, στου οποίου το κανάλι κήρυξε και εμπάργκο, υποτίθεται, να μην εμφανίζονται πολιτευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξαιτίας του τρόπου που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ τα πρόσφατα γεγονότα με τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική; Είναι που ''Μαρινάκη και Αλαφούζο θέλει να βάλει στη φυλακή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.'', όπως λένε διάφοροι ''γνώστες''. Έτσι, να βάλουμε και Αλαφούζο μέσα, όχι μόνο το Μαρινάκη, για να μην πει κανείς ''αυτοί μιλάνε γαύρικα''. Θα είναι ντροπή να πει κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πρόβλημα ΜΟΝΟ με τον Ολυμπιακό. Και ο Μαρινάκης αν παρατήσει τον Ολυμπιακό και φύγει, όλα τα εκκρεμή ποινικά του θέματα θα αντιμετωπιστούν αλλιώς. ΜΟΝΟ με τον Θρύλο έχουν πρόβλημα τα ''λεβεντόπαιδα'' των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αβαντάρουν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του Ολυμπιακού και κοιτούν να διαλύσουν τον Ολυμπιακό. Και φυσικά αυτά τα σκάνδαλα περνούν ''στη ζούλα''. Ποιος να ασχοληθεί μωρέ με αυτά τώρα, σοβαρά μιλάμε; Αν αφορούσαν όμως τον Ολυμπιακό, πω πω πω τι θα διαβάζαμε...

Σχόλια

Εικόνα Ποσειδωνία

O Παναθηναϊκός πάντα ήταν η ομάδα των ελληνικών κυβερνήσεων και κυρίως οι χούντες είχαν ...δεσμούς με τους βάζελους. Η δικτατορία του Μεταξά τους στήριξε με τον Κοτζιά πρόεδρο. Με τους Ναζί έκλεισαν φιλικό. Με τη χούντα του Παπαδόπουλου έφτασαν ως το Γουέμπλεϊ, με Γεν. Αρχηγό τον Ηρακλή Τσίπρα.
Η ΕΠΟ ελεγχόμενη χρόνια από τους πράσινους.
Με το ΠΑΣΟΚ Κουλούρης και άγιος ο Θεός.Το ίδιο έγινε με την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, το ίδιο γίνεται και σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ. Τσίπρας-Κοντονής-Βερναδάκης περισσότερο ασχολούνται με τον Παναθηναϊκό, παρά με τα κοινωνικά ζητήματα.
Βρίσθηκε ο Γιαννακόπουλος με τον Καμμένο και ο Τσίπρας έκλεισε το στόμα του Δημητράκη. Το πώς θα φανεί στο έγκλημα του ΟΑΚΑ. 1.000 στρέμματα είναι αυτά.
Ύστερα, ποιος είναι ο ιθύνων νους στις διώξεις εναντίον του Μαρινάκη και του Ολυμπιακού; Ποιος είναι ο ...πατέρας αυτών των διώξεων από ψηλούς παναθηναΪκούς;

Εικόνα tasos

Δέν είναι η πρώτη φορά πού η ομάδα τής αλογοτροφής στηρίζεται μέ νόμο από τή κυβέρνηση τού Τσίπρα.
Έτσι δέν γινόταν πάντα ? Μέ όλα τά καθεστώτα καί όλες τις κυβερνήσεις? Γιατί μάς εκπλήσει? Μέ χούντες ,μέ δημοκρατικές κυβερνήσεις, μέ ροζ ,με μπλέ ,μέ πράσινες, όλες μά όλες τή βαζέλα στήριζαν καί στηρίζουν.
Βέβαια αυτή η λύσσα εναντίον τού θρύλου μας είναι πρωτόγνωρη.Καί τί δέν έχουν κάνει αυτά τα 3 χρονια εναντίον μας.
Αλλά γι`αυτό ο θρύλος θά είναι πάντα πιό ψηλά από όλους,γιτί η δύναμή του είναι ο κάσμος του καί μόνο αυτός.

Εικόνα ThomasK

Η Συριζανελ εξέφρασαν την ευαισθησία τους για τα πρόσωπα
με νοητική και οικονομική υστέρηση, όπως είναι ο βάζελος που
κάθε τόσο κατέθετε και σχετική πιστοποίηση από τους αρμόδιους
(λογιστές κ.λπ.).

Ο Τράκης είχε καταγγείλει τον Αλαφούζο που δεν είχε καταφέρει
να περάσει τη ρύθμιση αυτή. Στη συνέχεια ο ίδιος και η 13 τον
κατήγγειλαν για μπροστινό του Ολυμπιακού. Τώρα ταράκουλο;
Μπα, έχουν περίσσευμα από υποκρισία, θράσος και παράνοια.

Αν γινόταν για τον Ολυμπιακό ίσως είχαμε και παραιτήσεις
από...ευθιξία.

Εικόνα John Zolo

Κατα τα αλλα η Συριζαλητεια καλα κρατει...

http://www.to10.gr/aristero-ekstrem/343018/omofoviko-xespasma-tou-thanas...

Κι εμεις θα περιμενουμε δικαιη αντιμετωπιση με το νεο πρωταθλημα...