ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ''ΘΕΛΩ 100-0 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ''...



Είδαμε χθες ένα απόσπασμα από όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Βασίλη Παπαθεοδώρου και το sdna.gr. Έχει πει πολλά πράγματα, τα οποία πρέπει να μας μείνουν. Επιλέξαμε 3 σημεία. Ξεκινάμε με τον Σπανούλη.
 
Αν είχες τη δυνατότητα να γυρίσεις τον χρόνο πίσω θα έκανες τα πάντα να κρατήσεις τον Σπανούλη όπως κράτησες τώρα τον Καλάθη; Γιατί πολλοί λένε ότι αυτή η μεταγραφή άλλαξε την ιστορία.
«Ο Βασίλης είναι ένας τεράστιος αθλητής. Από όσο ξέρω πρώτος μπαίνει στο γήπεδο, τελευταίος φεύγει. Τον ενδιαφέρει πάρα πολύ η υστεροφημία του, τον ενδιαφέρει πάρα πολύ η φανέλα και η ομάδα για την οποία αγωνίζεται. Και στον Παναθηναϊκό είχε πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες. Στον Ολυμπιακό έκανε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Από ό,τι φάνηκε του βγήκε σε καλό η απόφαση αυτή. Είναι ένα παιδί, το οποίο πάντα ήθελε να είναι έτσι, λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Ήθελε να φαίνεται, με την καλή έννοια, λίγο παραπάνω. Πήγε στον Ολυμπιακό, πέτυχε αυτά που ήθελε, άρα μπράβο του. Τώρα το αν θα τον κρατούσα; Αν δεν είχε δεθεί και τόσο πολύ με τον Ολυμπιακό, ακόμα και τώρα θα τον ήθελα πίσω. Απλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Δεν θα έκανε καλό ούτε σε εμάς, ούτε σε εκείνον».
 
 
 
Πάνε και τα ''Φραγκοφονούλης'', πάνε και τα ''turnover machine'', όπως και τα ''ούτε μια τρίχα από τα φρύδια του διαπλανητικού, εξωγαλαξιακού 3D Διαμαντίδη''. Δεν έμεινε κάποιος άλλος πλέον να βγει και να παραδεχτεί τον Σπανούλη. Οι μόνοι που παραμένουν απτόητοι υβριστές του, είναι πολλές ''Ολυμπιακάρες'', που έχουν τόση σχέση με το άθλημα, όση σχέση έχει ο Τσίπρας με την έννοια ''τσίπα''...
 
Συνεχίζουμε με τη δήλωση-έπος.
 
 
Όπως είπες πριν για το σφύριγμα του Παπουτσέλη, θα πει κι ο Ολυμπιακός για το σφύριγμα του Σκούνι Πεν με τον Διαμαντίδη.
«Τι είχε γίνει;».
(Ακολουθεί περιγραφή της φάσης)... ήρθαν σε επαφή ο Πεν με τον Διαμαντίδη και ακολούθησε το περιβόητο non call.
«Στα δικά μου μάτια δεν ήταν φάουλ».
Γενικά, δηλαδή, νιώθεις ότι η διαιτησία και η αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός είναι ισότιμη απέναντι στους υπόλοιπους;
«Στο δικό μου μυαλό ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει διαιτησία 100-0 πάντα υπέρ του. Άρα, ό,τι λιγότερο είναι... Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι θιγμένος. Τι να σου πω; Να σου πω ότι ήταν φάουλ του Διαμαντίδη; Δεν ήταν».
Οι σχέσεις της οικογένειας με τον Βασιλακόπουλο είναι τόσο καλές, όσο προσπαθεί να περάσει και η αντίπαλη πλευρά;
«Ο Βασιλακόπουλος είναι 30-40 χρόνια στο μπάσκετ. 30 χρόνια είναι και η οικογένειά μας. Αναπόφευκτα θα ήταν καλές οι σχέσεις, όταν είσαι στον ίδιο χώρο 30 χρόνια».
 
Υπόθεση εργασίας, λοιπόν. Έστω ότι βγαίνει ένας παράγοντας του Ολυμπιακού, σε οποιοδήποτε σπορ και δηλώνει αυτά εδώ που είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
 
''Στο δικό μου μυαλό ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει διαιτησία 100-0 πάντα υπέρ του... Ο τάδε πρόεδρος της Ομοσπονδίας του αθλήματος είναι 30-40 χρόνια στο άθλημα. 30 χρόνια είναι και η οικογένειά μας. Αναπόφευκτα θα ήταν καλές οι σχέσεις, όταν είσαι στον ίδιο χώρο 30 χρόνια''.
 
Δεν συζητάμε καν για το ενδεχόμενο να έβγαινε π.χ.ο Κόκκαλης και να έλεγε ''σωστά έδωσε το πέναλτι ο Παπουτσέλης'', ή να έβγαινε ο Μαρινάκης και να έλεγε ''καθαρό οφσάιντ ήταν ο Κατσουράνης το 2011 στο Καραϊσκάκη, σωστά σήκωσε το σημαιάκι ο Τρύφωνας'', όπως κάνει ο Γιαννακόπουλος τώρα με το non call του Τάσου Πηλοΐδη στη φάση του 2007 Διαμαντίδη-Σκούνι Πεν. Αν τολμούσαν να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις Ολυμπιακοί παράγοντες, θα τους σταυρώνανε ΟΛΟΙ εκεί έξω, αλλά εδώ είχε περάσει ''σαν να μην έγινε'' η δήλωση Νικόλα Πατέρα ότι ήταν πέναλτι η βουτιά του Βύντρα στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' από το ''άγγιγμα'' του σούπερ ήρωα Ηλεκτροχαβίτο. Εστιάζουμε στα άλλα, στα πολύ πιο σοβαρά. Πείτε μας εσείς για πόσα χρόνια θα μας τσαμπουνάγανε δηλώσεις δικών μας παραγόντων ότι θέλουν 100-0 διαιτησία κι ότι έχουν καλές σχέσεις με παράγοντες της Ομοσπονδίας ενός αθλήματος στη χώρα μας ΟΛΟΙ. Ο Μαρινάκης στιγματίστηκε ως ''αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης'' για 4 σερί χρόνια, επειδή...ήλεγχε την ΕΠΟ υποτίθεται κι έτρεχε στους ανακριτές και τους εισαγγελείς, για να απολογηθεί για ανήκουστες κατηγορίες, αστείες, ΓΕΛΟΙΕΣ. Τα παιδιά της προπαγάνδας που μάθανε να μας λένε ''δεν μπορεί ο γαύρος δίχως 100-0 διαιτησία υπέρ του, αυτό θεωρεί φυσιολογικό, ο,τιδήποτε άλλο του φαίνεται πως τον κυνηγάνε'', ''ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε'' και το ''Βαγγέλη ψάξου'', ειρωνικά και καλά, πού ακριβώς έχουν κρυφτεί τώρα; Τα ''πύρινα'' 'άρθρα στο Internet για το πόσο ''διεφθαρμένος'' είναι ο...Ολυμπιακός και το πόσο ''συστημική'' ομάδα είμαστε, γιατί δεν ακολουθούνται άραγε από αντίστοιχα άρθρα για τον μπασκετικό ΠΑΟ του Τράκη; Εδώ είχε γίνει χαμός πέρυσι με αυτήν τη δήλωση του Αλεξανδρή. ''Σημαία'' την κάνανε.
 
ΤΟ ''ΕΝΤΑΞΕΙ, ΕΓΩ ΕΠΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΕΣΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ;'' ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΙΝΑΙ ''ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ SITES ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΑΠΟ ΤΟ ''ΘΕΛΩ 100-0 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ'' ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
 
Ο ένας είναι παίκτης και ο άλλος παράγοντας. Ο Αλεξανδρής δεν έχει τη δυνατότητα ή την περιουσία, αν το πάρουμε κι έτσι, να επηρεάσει παρασκηνιακά ένα διαιτητή ώστε αυτός να τον ευνοήσει σε ένα ματς, σε αντίθεση με έναν εύπορο επιχειρηματία σαν το Γιαννακόπουλο, ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει μία εύνοια προς την ομάδα του. Γιατί λοιπόν η μία δήλωση έγινε ''καραμέλα στο στόμα'' όλων των δημοσιογράφων, ακόμη και των Ολυμπιακών, όπως φυσικά και στο στόμα όλων των αντιολυμπιακών οπαδών, ενώ η άλλη δήλωση περνάει στο ντούκου; Εμείς την ξέρουμε την απάντηση. ΟΛΟΙ εκεί έξω, όσοι δεν είναι Ολυμπιακοί, πονάνε από τον Θρύλο. Κυβερνητικοί και εξωκυβερνητικοί, πολιτικοί κι επιχειρηματίες, αριστεροί-δεξιοί, πολιτικοποιημένοι κι ''απολιτίκ'', ''μάχιμοι'' και νερόβραστοι καναπεδάκηδες δημοσιογράφοι, όλοι μα όλοι σε αυτήν τη χώρα ''ηδονίζονται'' να ανακαλύπτουν ''βρομιιές'', και καλά, ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ, κατά του Ολυμπιακού, ενώ προσπερνούν τα ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ όλων των άλλων βρομιαρο-Συλλόγων της Ελλάδος. Όποιος διαφωνεί, ας απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα με διαφορετικό τρόπο. Άντε να σας δούμε, που μας έχει ΠΝΙΞΕΙ η μπόχα σας...
 
Κλείνουμε με αυτό εδώ το σημαντικό θέμα.
 
 
Είναι φίλος σου ο Μαρινάκης;
«Η λέξη φίλος είναι πολύ δυνατή κουβέντα. Έχω ελάχιστους φίλους στη ζωή μου. Έχω κρατήσει πολύ λίγους δίπλα μου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άνθρωποι που συναναστρέφομαι κοινωνικά, που μπορεί να έχω μια "καλημέρα", που μπορεί να βγω ένα βράδυ για ένα φαγητό. Φίλους έχω πολύ λίγους και όχι δεν θεωρώ ότι ο Βαγγέλης είναι ένας από τους φίλους μου. Αλλά, είναι σίγουρα ένας άνθρωπος, με τον οποίον έχω κοινωνικές συναναστροφές».
Θα τα βάλεις μαζί του τώρα που ουσιαστικά θα είναι ο βασικός σου αντίπαλος στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό; Θα έρθετε και σε σύγκρουση.
«Θα έρθουμε και θα χάσει, αυτό είναι δεδομένο. Δεν μπαίνω πουθενά μην έχοντας σκοπό να είμαι πρωταθλητής».
 
Κοινωνικές επαφές υπάρχουν μεταξύ Μαρινάκη-Γιαννακόπουλου, όπως όλοι λίγο-πολύ έχουμε γνωστούς ή ακόμη και φίλους που υποστηρίζουν άλλες ομάδες από τη δική μας. Φίλοι όμως δεν είναι οι δυο τους και ο Γιαννακόπουλος δηλώνει ανοιχτά και καθαρά πως στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό θέλει να κερδίσει τον χρηματοδότη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Το λέμε επειδή για κάποιους ''πολύ τίμιους'' μπασκετικούς οπαδούς, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ, για ό,τι στραβό συμβαίνει στο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού (τέλος πάντων, αυτό το πράγμα που φέρει το έμβλημα του Συλλόγου, με πραγματική έδρα τη Φιλοθέη και όχι τον Πειραιά), φταίει ''ο Μαρινάκης που είναι φίλος με τον Τράκη''. Ο Μαρινάκης που χάλασε πραγματική φιλία πολλών ετών με το Νικόλα Πατέρα για το ποδόσφαιρο, θα έκανε κακό στον Ολυμπιακό, υποτίθεται, επειδή έχει απλώς κάποιες κοινωνικές επαφές με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι αεροψεκασμοί δίνουν και παίρνουν στο ΣΕΦ και σε μεγάλη μερίδα του κοινού που μαζεύεται εκεί.
 
Τελειώνουμε με κάποια ''τηλεγραφικά σχόλια''. Άνθρωπος που δηλώνει αυτό
 
«Ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι ριζωμένος παντού. Στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, στις αποφάσεις τις διαιτητικές, στις αποφάσεις των θεσμών, στις αποφάσεις της ΕΠΟ και της Super League. Μπορεί να ξεχάσει κανένας το πέναλτι του Παπουτσέλη; Μπορεί να ξεχάσει κανένας το οφσάιντ του Κατσουράνη; Είναι πράγματα τα οποία μας έχουν στιγματίσει όλους τους Παναθηναϊκούς. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε σε ένα βαθμό καλύτερη ομάδα, λόγω των χρημάτων, που έπαιρνε από το Champions League και το ένα και το άλλο... Αλλά, σίγουρα βοηθιόταν από τη διαιτησία»
 
και λίγο παρακάτω δηλώνει αυτό,
 
Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ δεν βοηθιέται από τη διαιτησία;
«Τώρα αυτό είναι πλάκα ή είναι πραγματική ερώτηση;».
Όχι είναι πραγματική ερώτηση. Στο ελληνικό μπάσκετ, όχι στην Ευρωλίγκα.
«Στο ελληνικό μπάσκετ εγώ αυτό που θυμάμαι περισσότερο από όλα είναι να παίρνει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα με τον Σπανούλη να κάνει 9 ή 11 βήματα. Άρα, είναι αστείο να λέμε για τον Παναθηναϊκό».
Διαχρονικά όμως υπάρχει μία πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο ισχυρός. Όχι μόνο σε επίπεδο τίτλων, αλλά ότι είναι ο ισχυρός και έξω από το γήπεδο, παρασκηνιακά.
«Εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό. Εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι συνήθως η δικαιολογία των ηττημένων».
 
δηλαδή θεωρεί τη διαιτησία στο ποδόσφαιρο ως σημαντικό παράγοντα για να πάρει τίτλους ο Ολυμπιακός, αλλά θεωρεί πως όποιος πει το ίδιο για το μπάσκετ και τον ΠΑΟ ''χρησιμοποιεί τις συνήθεις δικαιολογίες των ηττημένων'', μάλλον επιβεβαιώνει το Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ έγραψε το μυθικό ''ελπίζουμε όταν η διοίκηση του Ερασιτέχνη σκεφθεί με ψυχραιμία και όχι υπό την επήρεια προσωπικών αδυναμιών''. Ποιες να'ναι άραγε αυτές οι ''προσωπικές αδυναμίες'', που ενδεχομένως προκαλούν εθισμό και θολώνουν την κρίση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου;
 
 
Το άρθρο ολοκληρώνεται με αυτό το κομμάτι.
 
Νομίζω οι Αγγελόπουλοι και με τις φετινές τους κινήσεις έδειξαν ότι έριξαν λευκή πετσέτα. Δηλαδή, θεωρώ ότι ενώ ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί, με το δικό τους τρόπο και το δικό τους μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια, φέτος έριξαν λευκή πετσέτα.
 
Εγώ συμφωνώ απολύτως εδώ...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Δεν τα 'πε ο Μαρινάκης, ο Τράκης τα είπε. Επομένως όλα
καλά. Στο πνεύμα και το γράμμα του...φάρου καιτης...εξυγίανσης.

Σαν είπε και ο Ιβάν οτι ο Γραμμένος της ΕΠΟ είναι δικός του
έτρεξε κάτι; Σαν καταγγέλθηκαν δωροδοκίες, εκβιασμοί και
βιαιοπραγίες για την άλωση της ΕΠΟ ίδρωσε το αυτί κανενός
αρμοδίου; Και για τα αίσχη και τραγελαφικά και εμπόλεμα στον
Βόλο πρόπερσι και στην Αθήνα πέρσι, που είδε ο πλανήτης όλος,
υπήρξε σοβαρή αντίδραση και τιμωρία; 'Η μήπως τιμωρήθηκε
βαριά ο ΠΑΟΚ για τον πιστολέρο πρόεδρό του;

Δεν υπάρχει Μαρινάκης ή Ολυμπιακός στο επίκεντρο, έστω με
μια δήλωση, δεν υπάρχει ζήτημα, δεν τρέχει κάστανο. Διασύρθηκε
ο Μαρινάκης με non paper των θρασύδειλων γκέμπελς του Μαξίμου
και πήρε -από φανερό αριθμό και δηλώνοντας αντρίκεια το όνομά
του- να μάθει τον υπαίτιο; Χαμός από τους γκέπελς και τους τσάτσους
τους στα ΜΜΕ. Να ξαναπούμε και για τη σκευωρία Noor1; Για τις
περσινές τιμωρίες του συλλόγου ως ΠΑΕ ή ως ερασιτέχνη; Που στο
βόλεϊ τιμωρήθηκε για συμπλοκή οπαδών του με οπαδούς του βάζελου,
οι οποίοι επιτέθηκαν σε σύνδεσμό μας αφού είχαν φύγει από γήπεδο
όπου αγωνίζονταν Παναθηναϊκός-Εθνικός στην Καλλιθέα; Χωρίς καν
δλδ να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός;!!! Κάτι το πρωτοφανές παγκοσμίως;

Ούτε περιμένω ν' αλλάξουν άποψη οι καμένοι βαζελόγαυροι και
ειδικά αυτοί που συνεχίζουν να στηρίζουν συριζανελ.

Ο ψυχάκιας φιλοδοξεί να κυριαρχήσει και στα ερασιτεχνικά τμήματα
προφανώς και με τις...ιστορικές γνωριμίες ή συμπορεύσεις... Αν
νομίζει οτι και σ' αυτά έχει να κάνει με Αγγελόπουλους, ας πάρει κάποια
"ανθρώπινη αδυναμία" του και ας αλλάξει πλευρό.

Εικόνα Chevalier de Balibari

και εγω συμφωνω με το τελευταιο σχολιο..
δεν ειναι κινησεις αυτες δεν ειναι παικτες αυτοι για να περασεις βαζελο και συστημα
που πας με παικτες τζογο - λαχεια...
Μπας και σου βγουν...
εγω εχω πει την αποψη μου, καλυτερα να διαλυθει το τμημα
20 χρονια που οι βαζελοι ειναι πιπα - κωλο σε ολα τα τμηματα
το μπασκετ ειναι η ανασα τους καθε κωλο -ιουνιο τα ιδια...
Αν στα αδελφια τους αρκει να ειναι δευτεροι,δεν ειναι ολυμπιακη σκεψη και λογικη αυτη.

Εικόνα ze ηλιας

Όντως ενδιαφέρουσα συνέντευξη (μαρτυράω δίχως ξύλο) και ο ΑΡΔ δεν απέφυγε τις "δύσκολες" ερωτήσεις που θα τις έκανε ακόμα και ο Βερβελές.
Αυτό που δεν μνημόνευσες ήταν η παραδοχή οτι η Σπάρτη και οι γύρω περιοχές Ολυμπιακοκρατούνται.

ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ