ΞΥΛΟ ΣΕ ΡΩΣΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ



Οι ''Ευρωπαίοι'' φίλοι του ΠΑΟΚ έδρασαν και πάλι. Αντιγράφουμε.
 
Για  επεισόδιο που δημιουργήθηκε έξω από την είσοδο των δημοσιογραφικών της Τούμπας στο ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας, όταν μαζί με τους Ρώσους απεσταλμένους εμφανίστηκαν και κάποιοι που δεν είχαν διαπιστεύσεις και προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο, κάνουν λόγο δημοσιεύματα στα ρωσικά ΜΜΕ.
Υπάρχουν καταγγελίες για επίθεση που δέχθηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ δημοσιογράφοι και σε αυτές πήρε θέση το ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης: «Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρακολουθεί την κατάσταση. Μέχρι τώρα, το Γενικό Προξενείο δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών»  αναφέρεται σε αυτήν.
Το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις με ένα Ρώσο φωτογράφο να απευθύνεται μέσω social media στην ΟΥΕΦΑ καταγγέλλοντας επίθεση αλλά και ληστεία (σσ: υπήρξαν καταγγελίες ότι οπαδοί απέσπασαν μια φανέλα της Σπαρτάκ) και να αναρωτιέται αν σε αντίστοιχη περίπτωση θα υπήρχε τιμωρία της Σπαρτάκ.
Ο ΠΑΟΚ απάντησε σε αυτές με τον ίδιο τρόπο  μέσω twitter αναφέροντας από την πλευρά της εξής: "Θα ήταν πιο σοφό να διασταύρωνες τις πληροφορίες σου προτού αρχίσεις να διαδίδεις ψευδείς χαρακτηρισμούς. Οι άνθρωποι της ασφάλειας μας προστάτεψαν έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς μας πριν μπει στο γήπεδο και απομάκρυναν έναν κάμεραμαν που δημιουργούσε προβλήματα, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ".
 
 
Eίχαμε και συνέχεια, με επώνυμη καταγγελία Ρώσου δημοσιογράφου και βίντεο στο youtube.
 
Ο Ντμίτρι Ζελένοφ, ρεπόρτερ της Σπαρτάκ Μόσχας, κατήγγειλε on camera ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους και φιλάθλους στην Τούμπα την Τετάρτη (8/8). Υποστήριξε ότι δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο, ότι του έσπασαν το τηλέφωνο και ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Πριν τον αγώνα, οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους και φιλάθλους. Η κατάσταση ήταν πολύ άγρια, δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Στεκόμασταν με τους συναδέλφους μου στην είσοδο των δημοσιογραφικών και ήρθαν περίπου 10 άτομα με μαύρα μπλουζάκια, οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μας ρώτησαν κάτι στα ελληνικά και έδειξαν ένα τατουάζ στο γόνατο ενός συναδέλφου, που θεώρησαν ότι είναι οπαδός της Σπαρτάκ. Τους εξηγήσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.
Τους είπαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι και αμέσως μετά, χωρίς να πουν τίποτα, μας επιτέθηκαν. Κάποιος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο, εμένα μου έσπασαν το τηλέφωνο. Η αστυνομία και οι άνδρες ασφάλειας δεν συνέλαβαν αυτούς, αλλά εμάς. Μας έβαλαν με αγενή τρόπο σε έναν χώρο, κατέγραψαν ξανά τα στοιχεία των διαβατηρίων και των διαπιστεύσεών μας και μετά μας είπαν να μείνουμε εκεί και να μη βγούμε. Μετά από λίγη ώρα, αυτοί που μας έκαναν επίθεση μάς απείλησαν ξανά, λέγοντας πως θα καταλάβουμε μετά το ματς".
 
 
 
Τελικά η Σπαρτάκ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση.
 
Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλλει, επί της ουσίας, τον ΠΑΟΚ για ελλιπή μέτρα προστασίας των Ρώσων δημοσιογράφων, που φέρονται να δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς των Θεσσαλονικιών στην Τούμπα, εξέδωσε σήμερα η Σπαρτάκ Μόσχας...
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ρωσικής ομάδας:
«Κατά την διάρκεια του χθεσινού ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σπαρτάκ, διαπιστευμένοι εκπρόσωποι του ρωσικού Τύπου για το εν λόγω παιχνίδι, απευθύνθηκαν στο σύλλογο μας.
Οι δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, πολλοί εξ αυτών έπεσαν θύματα επίθεσης από θερμόαιμους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και αυτό συνέβη σε μια ζώνη του γηπέδου όπου είχαν το δικαίωμα να βρίσκονται μόνο άτομα με διαπιστεύσεις.
Με βάση την παρούσα κατάσταση, η Σπαρτάκ Μόσχας έκρινε ότι δεν ήταν ασφαλές οι εκπρόσωποι του ρωσικού Τύπου να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και τους παρείχε θέσεις στο δικό της αεροπλάνο, με το οποίο επέστρεψε η αποστολή στη Μόσχα, με πτήση charter.
Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές και οι σχετικοί φορείς της UEFA θα δώσουν μια αντικειμενική νομική εκτίμηση για το περιστατικό».
 
 
Αν αντίστοιχες καταγγελίες αφορούσαν ευρωπαϊκό ματς στο Καραϊσκάκη, θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα αθλητικά ΜΜΕ τώρα, όχι μόνο σε αυτά της ''εξυγίανσης''. Τώρα για πόσο ακόμη θα βλέπουμε αναρτημένες σχετικές ειδήσεις; Για να δούμε...