ΟΙ 500.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ 2013



Tην Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ο ΠΑΟ κέρδισε τον Ολυμπιακό στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού με 81-78 και κατέκτησε το Κύπελλο μπάσκετ ανδρών στον τελικό εκείνης της ημέρας.
 
 
Ανήμερα του τελικού ανέβηκε το παρακάτω κείμενο στο site redplanet.gr.
 
Από την Παρασκευή υπάρχει φημολογία πως στην ευρύτερη περιοχή του ΟΑΚΑ έχουν παιχτεί στοιχήματα πάνω από 500.000 ευρώ στη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Περίεργο, δεν συμφωνείτε; Καταρχήν ποιοι έχουν (και ποντάρουν) τόσα λεφτά τη σημερινή εποχή; Και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός! Εκτός και αν, αν λέμε, κάποιοι ξέρουν κάτι περισσότερο…
 
 
Λίγες μέρες μετά, το site lykavitos.gr δημοσίευσε αυτό το άρθρο.
 
Την Τρίτη λίγο πριν το μεσημέρι εμφανίζεται σε κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Εθνική οδό ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος προσκομίζοντας ενενήντα δελτία στοιχήματος που αφορούσαν τον επεισοδιακό αγώνα μπάσκετ της ομάδας του με τον Ολυμπιακό.
Το συνολικό ποσό που έπρεπε να εισπράξει ανέρχονταν σε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ και γιαυτό οι υπεύθυνοι της τραπέζης απευθύνθηκαν πρώτα στον ΟΠΑΠ προκειμένου να ελέγξουν τη νομιμότητα του στοιχήματος.
Οπως αποδείχτηκε το στοίχημα το είχε παίξει ο ίδιος σε πρακτορείο στο Χαλάνδρι την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.
Είχε παίξει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ συνολικά, υπέρ της ομάδος του.
Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ το στοίχημα ήταν καθ’ όλα νόμιμο γιαυτό και εισέπραξε κανονικά τα κέρδη και έφυγε απ’ την τράπεζα.
Βεβαίως η υπόθεση δεν κλείνει εδώ αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΑΠ προβληματίζονταν αν στο μέλλον μπορούν να επιτρέπουν σε ιδιοκτήτες ομάδων να ποντάρουν τόσο μεγάλα ποσά.
Οπως ανέφερε στον Lykavitos.gr κορυφαίο στέλεχος του ΟΠΑΠ ένας ιδιοκτήτης ομάδας "έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην εταιρία στοιχήματος..."
Γιατί αν δει "ότι η ομάδα του δεν πάει καλά και αφού ελέγχει τους οργανωμένους οπαδούς μπορεί να προκαλέσει διακοπή του αγώνα. Στην περίπτωση αυτή το στοίχημα επιστρέφεται στο ακέραιο. Δηλαδή ότι και αν γίνει βγαίνει κερδισμένος απέναντι στον ΟΠΑΠ" συμπλήρωσε.
Γιαυτό τις επόμενες ημέρες το ζήτημα θα απασχολήσει και το ΔΣ του ΟΠΑΠ προκειμένου να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του οργανισμού.
 
 
Κατά την παρουσίαση της ομάδας μπάσκετ ανδρών του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2014-15, στη 1 Οκτωβρίου 2014 στο ΣΕΦ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδερφοί Αγγελόπουλοι, δήλωσαν τα παρακάτω.
 
Η μοναδική ανακοίνωση στην οποία δεν απάντησε ήταν η κλήρωση στην Ισπανία πέρσι, όπου έκανα μια δήλωση, ότι φαντάζομαι συμμερίζεται ότι οι πρόεδροι των ομάδων δεν πρέπει να παίζουν στοίχημα. Δεν απάντησε ποτέ. Δηλαδή τι; Θέλει να παίζει στοίχημα; Ο ίδιος ελέγχεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ για παράνομο στοιχηματισμό. Έχει ξεκινήσει μια έρευνα. Τελικά τι έγινε; Δεν πρέπει να μας πει; Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο; Να φύγουν οι σκιές από πάνω του. Να βγει να πει ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Τώρα όσον αφορά το νόμιμο στοίχημα, του ΟΠΑΠ τότε. Αν υπάρχουν δημοσιεύματα και λένε ότι ο κύριος Γιαννακόπουλος στοιχημάτισε 500.000 ευρώ στον τελικό Κυπέλλου και ο ίδιος δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει. Τελικά, έπαιξε ή δεν έπαιξε στοίχημα;
Θέλουμε όλοι εμείς στο μπάσκετ εδώ να παίζουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων στοίχημα; Δηλαδή ο Αγγελόπουλος. Θέλουμε να παίζει στοίχημα στους αγώνες της ομάδας του, 500 χιλιάδες στο Κύπελλο, και μετά να διακοπεί ο αγώνας και να πάρει τα λεφτά του πίσω; Θέλουμε τέτοιες καταστάσεις; Πρέπει να αποφασίσουμε. Δεν είναι πόλεμος ανακοινώσεων. Είναι βασικές διαφωνίες σε στρατηγικά θέματα φιλοσοφίας και αρχών. Υπάρχει ουσία από πίσω.
 
 
Ήρθε λοιπόν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος 5,5 χρόνια μετά από αυτό το ματς και σχεδόν 4 μετά από τις καταγγελίες των Αγγελόπουλων κι επιβεβαίωσε πλήρως τις φήμες, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δική του ιστοσελίδα sdna.gr και στο δημοσιογράφο Βασίλη Παπαθεοδώρου.
 
Είναι αληθινή η ιστορία ότι κάποτε έπαιξες στοίχημα ένα πολύ μεγάλο ποσό υπέρ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό;
«Πάντα πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίζει, ακόμα και αν έπαιζε με την ομάδα του Στεφ Κάρι. Και με τους Ουόριορς να παίζαμε, λοιπόν, στοίχημα θα έπαιζα ότι θα κερδίσουμε».
 
 
 
Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο blog του, αυτομάτως δημιουργείται πρόβλημα, αφού αυτό που ομολόγησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα.
 
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο sdna, ο Δ.Γιαννακοπουλος κάνει αναφορά στη συνήθειά του να στοιχηματίζει.
Ιδού το σχετικό απόσπασμα:
-Είναι αληθινή η ιστορία ότι κάποτε έπαιξες στοίχημα ένα πολύ μεγάλο ποσό υπέρ του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό;
«Πάντα πίστευα ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίζει, ακόμα και αν έπαιζε με την ομάδα του Στεφ Κάρι. Και με τους Ουόριορς να παίζαμε, λοιπόν, στοίχημα θα έπαιζα ότι θα κερδίσουμε».
Εμμέσως πλην σαφώς ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ομολογεί ότι ποντάρει στους αγώνες της ομάδας του!
Προφανώς αγνοεί τον Κώδικα Δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος ισχύει για όλα τα αθλήματα: "Αθλητής, αθλητικός παράγων, διαιτητής, προπονητής ή οποιοσδήποτε που μετέχει στη διαγωνιστική αθλητική διαδικασία, απαγορεύεται να στοιχηματίζει. Η παραβίαση του πειθαρχικού όρου επισύρει την ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από το άθλημα, με το οποίο ασχολείται".
 
 
Για να δούμε τώρα ποιες αθλητικές Αρχές του τόπου θα ευαισθητοποιηθούν από τα παραπάνω, ώστε να εγκαλέσουν το Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Κάποιες ελπίδες υπάρχουν, αφού έχει θυμώσει μαζί του ο Γιάννης Αλαφούζος και ανεβάζει στο λογαριασμό του στο twitter διάφορα πράγματα που δημοσιεύει ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο οποίος ως γνωστόν έχει δική του εκπομπή, τη ''Δίκη'', στο κανάλι του Αλαφούζου, τον ΣΚΑΙ.
 
 
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ως τώρα περιορίζεται στο να δημοσιεύει στο λογαριασμό του στο Instagram φωτογρσφίες της γνωστής transsexual Τζένης Χειλουδάκη,
 
 
αναπαράγοντες κάποιες εμετικές κι ανυπόστατες φήμες που διακινούν ορισμένοι αισχροί και κατάπτυστοι διαδοσίες εδώ και 3 χρόνια,
 
 
αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί κάποτε για τον στοιχηματισμό τον οποίο παραδέχθηκε, από την στιγμή που παραβιάζει τους ισχύοντες κανόνες. Για να δούμε, θα ασχοληθεί κάποιος αρμόδιος με την περίπτωσή του;