ΠΑΕ ΠΑΟ: ΧΡΕΗ 13,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΑΝΕΙΟ 11,9 ΕΚ. ΕΥΡΩ



Συνεχίζουμε από εδώ, αναδημοσιεύοντας ένα κατατοπιστικό άρθρο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ''Παρόν'' του Μάκη Κουρή, η οποία κάθε άλλο παρά αντικυβερνητική είναι.
 
 
Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει, ακόμη και σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάθεση φωτογραφικής τροπολογίας με την οποία θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπει στη ρύθμιση των 120 δόσεων που προβλέπει ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Και αυτό την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης με τον ΣΚΑΪ και έχει απαγορευθεί στους υπουργούς και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχουν στις εκπο­μπές του.
Η ρύθμιση αφορά χρέη 13,5 εκατ. ευρώ στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και ένα ανακυκλωμένο δάνειο 11,9 εκατ. ευρώ.
Λέγεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης έχει αναλάβει την προώθηση της τροπολογίας στη Βουλή για ψήφιση.
 
Για μία ακόμη φορά επεξηγούμε το τι ακριβώς συνεπάγεται αυτή η κατάθεση της φωτογραφικής τροπολογίας για την ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Η ΠΑΕ ΠΑΟ θα καταφέρει να «κουρέψει» το 85% των τόκων και των προσαυξήσεων και το 95% των προστίμων που της έχουν επιβληθεί από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και το υπόλοιπο ποσό να το εξοφλήσει σε έως 120 δόσεις.
Παράλληλα, θα μπορεί να κάνει χρήση και άλλων θετικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, αν της έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί θα μπορεί- υπό όρους και συγκεκριμένες προϋποθέσεις- να προβεί στην άρση των κατασχέσεων, να ξεμπλοκαριστούν δηλαδή οι τραπεζικοί της λογαριασμοί. Θα μπορεί να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και θα μπορέσει να προχωρήσει σε διακανονισμούς με όλους τους ποδοσφαιριστές και εργαζομένους στους οποίους χρωστάει με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο το έργο της στην προσπάθειά της για αδειοδότηση και συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Επίσης, από την επικύρωση της συμφωνίας υπάρχει και αναστολή των όποιων καταδιωκτικών μέτρων αλλά και αναστολή της συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης (π.χ. πλειστηριασμού).
 
Τι ποσό άραγε από το σύνολο των 13,5 εκ. ευρώ που χρωστάει η ΠΑΕ ΠΑΟ σε Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία αποτελεί τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα και ποιο είναι το αρχικό κεφάλαιο του χρέους; Μένει να διευκρινιστεί, αλλά η συνήθης πρακτική είναι το αρχικό κεφάλαιο να είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι του συνολικού χρέους. Όσο για το δάνειο των 12 εκ. ευρώ, καλύτερα να το ξεχάσει η Τράπεζα που το χορήγησε...
 
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ χορηγεί τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 4,2 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟ ετησίως, το οποίο όμως θα ξεπεράσει τα 5 εκ. ευρώ, αφού προβλέπονται σε αυτό μπόνους διαφημιστικού χρόνου, αλλά και...συμμετοχής Ελλήνων παικτών, με το ρόστερ του ΠΑΟ αυτήν την στιγμή, αναγκαστικά λόγω των περιορισμών από τη μη αδειοδότησή του, να είναι γεμάτο με Έλληνες. Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν μπορώ να σου δώσω ευθέως λεφτά κύριε Παναθηναϊκέ, αλλά βλέπω ότι έχεις πολλούς Έλληνες στο ρόστερ σου, οπότε θεσπίζω ''μπόνους συμμετοχής Ελλήνων στην 11άδα'' και εμμέσως σε πριμοδοτώ.
 
 
Αντέδρασε και η ΠΟΣΠΕΡΤ, το Σωματείο των εργαζομένων στη ''δημόσια και όχι κρατική'' τηλεόραση, με μία προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση, όπου γίνεται επίθεση στις ''νεοφιλελεύθερες εφαρμογές αφαίμαξης των εσόδων της ΕΡΤ, που εισήγαγε ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης'', ενώ τονίζεται και το ότι ''η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την εσωτερική παραγωγή, όμως η οικονομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της ΕΡΤ, όπως και η κατάργηση κάθε είδους εργασιακής εκμετάλλευσης, όπως συμβαίνει με τις outsourcing παροχές υπηρεσιών και «εργολαβίες», κόντρα στην εργατική νομοθεσία και τη φιλοσοφία της παρούσας κυβέρνησης'', έτσι για να ''γλείψουμε'' λίγο την ''κυβερνησάρα'' μας, με τη ''φιλεργατική'' υποτίθεται φιλοσοφία της, που μας ταΐζει στη ''φοβερή και τρομερή'' ΕΡΤ μας, αλλά η ουσία της ανακοίνωσης είναι εδώ.
 
Άλλο όμως είναι να “βάζεις πλάτη”  για την ΕΡΤ και την κοινωνία, κι άλλο να  “αναγκάζεσαι” να γίνεις  ο “εξυπηρετητής” σκοπιμοτήτων  προβάλλοντας και χρηματοδοτώντας   χρεοκοπημένες  ΠΑΕ εις βάρος  μάλιστα  του  συνολικού  τηλεοπτικού προϊόντος.
 
Επειδή κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι (δεν χρειάζεται άλλος χαρακτηρισμός, μόνο το ''ΣΥΡΙΖΑίος'' αρκεί, είναι η μεγαλύτερη βρισιά που μπορεί να σου απευθύνει κάποιος τη σήμερον ημέρα εδώ στην Ελλάδα...) έχουν αρχίσει την προπαγάνδα ''ο Ολυμπιακός στην αρχή της κρίσης, τη σεζόν 2009-10, έπαιρνε από την ΕΡΤ τηλεοπτικό συμβόλαιο ύψους 8,2 εκ. ευρώ τον χρόνο'',
 
 
να πούμε ότι το συνολικό ποσό διαφημιστικής δαπάνης που απορρόφησαν τα τηλεοπτικά κανάλια το 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Media Services, ήταν 714,78 εκ. ευρώ, το 2010 ήταν 583,1 εκ. ευρώ και το 2011 ήταν 566,3 εκ. ευρώ. Τότε έληξε το συγκεκριμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο του Ολυμπιακού με την ΕΡΤ. Για το 2017, η διαφημιστική δαπάνη που απορρόφησαν τα τηλεοπτικά κανάλια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδας (ΣΔΕ), Γρηγόρη Αντωνιάδη (έχει σταματήσει να δημοσιεύει επίσημα στοιχεία η Media Services), άγγιξε τα 240 εκ. ευρώ. Η ''πίτα'' δηλαδή, από την οποία προσδοκεί να πάρει πίσω κάποια από τα λεφτά που ξοδεύει για το ποδόσφαιρο η ΕΡΤ, έχει μικρύνει δραματικά, σχεδόν 67% από το 2009. Επίσης, το 2009 η ΕΡΤ πλήρωνε τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Ολυμπιακό, ο οποίος διεκδίκησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2009-10 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2010-11, το τελευταίο στο οποίο είχε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Θρύλου η ΕΡΤ. Αντίθετα, σήμερα η ΕΡΤ πληρώνει 7 ομάδες, εκ των οποίων καμία δεν θα κάνει πρωταθλητισμό. Ο ΠΑΟ αυτήν την στιγμή, με το ρόστερ που έχει, τους -6 βαθμούς με τους οποίους θα ξεκινήσει στη Superleague της σεζόν 2018-19 και τους περιορισμούς στις μεταγραφές από τη μη αδειοδότησή του, τη φυγή του από το δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (ιστορική του έδρα) για το ΟΑΚΑ και τα γενικότερα οικονομικά του προβλήματα, είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Αν υπήρχε μία περίπτωση δηλαδή να απορροφήσει σημαντικό κομμάτι διαφημιστικών εσόδων από την ''πίτα'' που ''τρώνε'' όλα τα κανάλια, ώστε να μειωθεί το ποσό που θα έβγαινε από τα ταμεία της για να προβάλλει την ποδοσφαιρική Superleague, θα έπρεπε η ΕΡΤ να πληρώσει Ολυμπιακό-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, τις ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν τον τίτλο. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση θα σκεφτεί κάποιος ''αυτό δεν θα το υπολόγιζαν και τα ιδιωτικά κανάλια;'' και θα έχει δίκιο, αφού πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι καμία από αυτές τις 7 ομάδες που υπέγραψαν με την ΕΡΤ, δεν βρήκε στην αγορά των ιδιωτικών καναλιών τα χρήματα που της προσέφερε η ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ. Από όπου και να πιάσεις το θέμα, ΒΡΟΜΑΕΙ.
 
Άντε να δούμε τι άλλο θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί η αγαπημένη ομάδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο εσαεί κρατικοδίαιτος ΠΑΟ...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Μπα! Δεν εμπίπτει η πριμοδότηση της συμμετοχής ελλήνων παιχτών έναντι των ξένων στον αντιρατσιστικό νόμο; Γίνατε και εθνίκια τώρα ρε ξεφτυλισμένοι; Σε λίγο θα πριμοδοτούν και τα τσάμικα και τις φουστανέλες!
Ρε σεις, πάρτε το χαμπάρι. ΔΕΝ θα γλιτώσετε τη συντριβή και τα ειδικά δικαστήρια ακόμη κι αν κατεβαίνει κάθε κυριακή δεξί εξτρέμι ο φαυλέξης τσίπρας. Ό,τι και να κάνετε, ο κύβος ερρίφθη και η τελική σφαλιάρα θα έρθει με τη μείωση των συντάξεων από 1-1-2-19. Θα απολαύσουμε το βαρουφάκη να διαβάζει σε απομαγνητοφωνημένο κείμενο τους σπαρταριστούς διαλόγους σας πίσω από τις κλειστές πόρτες. Δεν θα απαγορεύεται η χρήση του υποκλαπέντος υλικού, αφού θα αφορά εγκλήματα εσχάτης προδοσίας. Ούτε αυτά τα στοιχειώδη δεν ξέρουν τα λαμόγια που σας καθησυχάζουν.
Θα το πιείτε λοιπόν όοοοοολο το ποτήρι, άσπρο πάτο. Έγκλημα και τιμωρία κουφάλες. Κανένας παναθηναϊκός ή χανούμης δεν θα σας ψηφίσει γιατί τάχα βοηθάτε την ομάδα του, αν πλήρωσε φέτος εφορία 40% περισσότερη με τα ίδια έσοδα (όπως εγώ) ή αν βλέπει τα ΕΚΑΣ και τις συντάξεις να μειώνονται μέχρις εξατμίσεως. Και ταυτόχρονα να διαβάζουν το χθεσινό διάβημα του σκοπιανού ζάεφ, ο οποίος καταγράφει δέκα σημεία που κέρδισε η χώρα του από τη συμφωνία μαζί σας (εσείς κουφάλες μπορείτε να μας πείτε δυο;) μεταξύ των οποίων, η γλώσσα, η εθνότητα, η αναγνώριση, η ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς, η σημαία, ακόμη και το πρόθεμα mk στον κυβερνοχώρο! Γιατί χαμούρες mk κι όχι nk ή κάτι τέτοιο; Ο κύβος ερρίφθη εδώ και καιρό για την παταγώδη πτώση σας και δεν θα γλυτώσετε όπως ο ζαχόπουλος με ελαφρές αναπηρίες. Τα δεσμά σας περιμένουν για τα εγκλήματά σας. Κανένας ιβάνης ή τίγρης δεν σας σώζει. Ρωτήστε και τον αντωνάκη σαμαρά και το βορίδη αν τους γλύτωσαν από την πανωλεθρία.