ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ



Mετά τις οξύτατες αντιδράσεις πολλών Ελλήνων πολιτών για τις σκανδαλώδεις αβάντες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προς τις 7 ''άστεγες'' τηλεοπτικά ομάδες της Superleague, αλλά και προς την ΠΑΕ ΠΑΟ, με την υπαγωγή της στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών της προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, υπήρξαν διαρροές τύπου ''δεν είναι ακριβή τα νούμερα που ανακοινώθηκαν, τα φουσκώσανε επίτηδες, λιγότερα θα πάρουν οι ομάδες''. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά και πέραν πάσης αμφισβήτησης το πόσο θα κοστίσει στην ΕΡΤ, δηλαδή ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, η αναμετάδοση των αγώνων της Superleague για τις 7 αυτές ομάδες.
 
Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί (Παππάς, Βασιλειάδης), κατά το ρητό «το αφεντικό τρελάθηκε», μοιράζουν σκανδαλώδη «δώρα» σε ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρίες αντί να τις ελέγχουν σύμφωνα με το νόμο. Χωρίς αμφιβολία προκαλούν την κοινωνία που είναι γονατισμένη από το βάρος των μνημονίων, την υπερφορολόγηση και τις περικοπές μισθών και συντάξεων...
Οι παροχές προς τις επτά «άστεγες» ΠΑΕ φαντάζουν απίστευτες, με έντονο προεκλογικό άρωμα. Η σκανδαλώδη απόφαση ήδη δημοσιεύτηκε, με την υπογραφή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, αρμοδίου για την ΕΡΤ και η κρατική τηλεόραση θα καταβάλει ποσό που αγγίζει τα 52 εκατ. ευρώ για δυο χρόνια για την τηλεοπτική μετάδοση των εντός έδρας αγώνων επτά ΠΑΕ της Superleague (Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία Απόλλωνας). Πρόκειται για ποσά μεγαλύτερα από αυτά που διέρρευσαν, καθώς αρχικά έγινε λόγος για 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο!
«Παρέχουμε την έγκρισή μας για την ανάληψη υποχρέωσης συνολικού ποσού 51.715.110,40 ευρώ για τα έτη 2019 και 2020, σε βάρος των πιστώσεων των λογαριασμών του προϋπολογισμού εξόδων του φορέα ΕΡΤ ΑΕ», αναφέρει η απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά ενώ τα ποσά αναλύονται ως εξής:
– ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ SUPERLEAGUE 2019: 24.453.171,20
– ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ SUPER LEAGUE 2020: 21.156.000,00
– ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ SUPER LEAGUE 2019: 2.237.945,60
– ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ SUPER LEAGUE 2020: 1.968.313,60
– ΧΟΡΗΓΙΕΣ SUPER LEAGUE 2019-2020: 1.899.680,00
Ταυτόχρονα πρόκειται και για άνευ προηγουμένου κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, πέρα από κάθε όριο λογικής, ως συνέχεια αυτών, είτε με νόμους, είτε σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΠΟ, από τους Κοντονή και Βασιλειάδη που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως και ο προκάτοχός του, θα αναβαθμιστεί σε Υπουργό. Καθόλου τυχαίο ότι είχαν την ίδια φιλοσοφία.
Η κοινωνία τους πήρε χαμπάρι ότι οι συγκεκριμένες ...παροχές έχουν έντονο προεκλογικό άρωμα. Αλλωστε, αποτέλεσε κοινό μυστικό, χωρίς να διαψευστούν οι σχετικές πληροφορίες, ότι με την αναδιάρθρωση ασχολήθηκε προσωπικά και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, αλλοιώνουν και τους κανόνες τις ελεύθερης αγοράς, αφού τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα αποτιμήθηκαν 12 εκατ. ευρώ από τη NOVA, όπως και από το Ε που ενδιαφέρθηκε.
Αυτό ήταν το όραμα της Κυβέρνησης και του Βασιλειάδη; Θέλουν εξαρτώμενο ποδόσφαιρο από το κράτος; Νοσταλγούν ομάδες τύπου ΤΣΣΚΑ, την Λοκομοτίβ, της Ντιναμό, κατά το μοντέλο της πρώην Σοβιετικής Ενωσης;
Ας μην ξεχνάμε πως για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League έδωσαν 3.650.000 ευρώ ενώ ένα χρόνο πριν η ΕΡΤ έδωσε 645.000! Για ένα πρωτάθλημα που δεν το ήθελε κανείς!
 
 
 
 
 
 
Aλλά κι εδώ.
 
Tα χρήματα που δίδονται για τα δικαιώματα του Champions League, πλησιάζουν τα ποσά που θα δαπανήσει η ΕΡΤ για να πάρει και να μεταδώσει τα ματς των επτά «άστεγων» ομάδων της Super League και αγγίζουν τα 52 εκατομμύρια ευρώ! Το κάθε ματς στοιχίζει σχεδόν 267.000 ευρώ...
Eξω από κάθε λογική είναι το ποσό που θα δώσει η ΕΡΤ για τα δύο χρόνια των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων που δεν είχαν συνάψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA και τελικά βρέθηκαν υπό τη σκέπη της.
Για τα δύο χρόνια, 2019 και 2020 η ΕΡΤ θα δαπανήσει σχεδόν 52 εκατομμύρια και συγκεκριμένα το ποσό των 51.715.110,40 ευρώ όπως αναφέρεται στη Διάγεια.
Το ποσό αυτό χωρίζεται σε 45.609.171,20 ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 1.899.680 ευρώ ως χορηγία στη Super League και 4.206.259,20 ως έξοδα τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων!
Τα ποσά χωρίζονται σε 28 εκατομμύρια για το 2019 και 24 εκατομμύρια για το 2020!
Αν κάνουμε τον υπολογισμό, για τα 105 παιχνίδια που θα δείξει για την πρώτη η ΕΡΤ, το κάθε ματς της κοστίζει σχεδόν 267.000, ποσό ασύλληπτο και έξω από την πραγματική εικόνα του πρωταθλήματος της Super League.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή η ΕΡΤ δεν έχει αυτά τα χρήματα για να καλύψει την προσφορά στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, ζήτησε έκτακτη πίστωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον πρώτο χρόνο!
Στη φωτογραφία δείτε τα ακριβή ποσά όπως αναφέρονται στη Διαύγεια.
 
 
Το ακόμη καλύτερο όμως το εντόπισε ο Κυριάκος Θωμαΐδης και το αναφέρει και το gazzetta.
 
Στις εύλογες απορίες για την κρατική ενίσχυση των ΠΑΕ, τα κυβερνητικά στελέχη απαντούσαν ότι η ΕΡΤ θα κάλυπτε ιδίοις εσόδοις τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League.
Κι όμως: Ήδη η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών και ζητάει 10 εκατ. ευρώ για να καλύψει τη συγκεκριμένη δαπάνη.
Δηλαδή, απευθείας από το πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη!
 
 
12 εκ. ευρώ αποτίμησαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 7 αυτών ομάδων της Superleague η NOVA και το κανάλι ''Έψιλον'' του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'', 24 εκ. ευρώ έδωσε η ΕΡΤ. Το κάθε ματς θα κοστίζει 267.000 ευρώ στη ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ μας, περίπου δηλαδή όσο ένα ματς Champions League. Είδατε πώς δικαιώνεται ο γίγαντας ΓΑΠ, 9 χρόνια μετά; Λεφτά υπάρχουν...
 
Για την ΠΑΕ ΠΑΟ όμως, αυτά τα λεφτά δεν ήταν αρκετά. Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή στο ''ΕΘΝΟΣΠΟΡ'' της Πέμπτης, 9 Αυγούστου 2018, τα έσοδα της ΠΑΕ για την επόμενη σεζόν αναμένεται να είναι 4,2 εκ. ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ (παραπάνω θα είναι, όπως αποδεικνύεται πλέον από τα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ), 1,8 εκ. ευρώ από την κεντρική χορηγία του ΟΠΑΠ, 0,7 εκ. ευρώ από λοιπούς χορηγούς, 0,3 εκ. ευρώ από τη NIKE και 1,1 εκ. ευρώ τα λοιπά έσοδα, π.χ. από τα εισιτήρια. Οριακά ξεπερνά τα 8 εκ. ευρώ ο ΠΑΟ, με το κόστος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος να υπολογίζεται στα 5,5 εκ. ευρώ.
 
ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟ ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
 
Πρέπει να πάμε πολύ πίσω στον χρόνο για να δούμε κέρδη στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΟ, πάνω από 10 χρόνια σίγουρα. Ήρθε λοιπόν η κυβερνησάρα των απροσκύνητων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έκανε ένα ακόμη θαύμα. Δεν έμεινε όμως εκεί. Σύμφωνα με τον Κώστα Γουλή πάντοτε, η επικείμενη υπαγωγή του Παναθηναϊκού στη ρύθμιση των 120 δόσεων μειώνει δραστικά τα μηνιαία έξοδά του, καθώς από το 1 εκ. ευρώ που έπρεπε να δίνει το μήνα σε Εφορία-Ασφαλιστικά Ταμεία, πλέον θα δίνει 200.000 ευρώ. Το ακόμη καλύτερο όμως για την ΠΑΕ ΠΑΟ είναι το ότι σταματά να δεσμεύεται το ποσό που έπαιρνε από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο. Τα 3 τελευταία χρόνια, από το 2015 και μετά, η ΠΑΕ ΠΑΟ έπαιρνε τα χρήματα που της έδινε η NOVA, 3,5 εκ. ευρώ ετησίως και τα έδινε ''με τη μία'' στην Τράπεζα Πειραιώς, για να εξυπηρετήσει το ανακυκλούμενο δάνειο που είχε πάρει από αυτήν την Τράπεζα. Αυτό τώρα τελείωσε. Πλέον η ΠΑΕ ΠΑΟ μπορεί να πάρει τα τουλάχιστον 4,2 εκ. ευρώ (θα είναι σίγουρα περισσότερα από 5 εκατομμύρια εν τέλει...) τον χρόνο της ΕΡΤ και να πληρώσει π.χ. οφειλές της, ή συμβόλαια παικτών, ή ο,τιδήποτε άλλο θέλει.
 
3,5 εκ. ευρώ τον χρόνο έδινε η ιδιωτική ΝΟVA στην ΠΑΕ ΠΑΟ, 5 εκ. ευρώ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ θα δίνει πλέον η ''δημόσια και όχι κρατική'' ΕΡΤ, σε μία ομάδα που ετοιμάζεται να υποβιβαστεί και κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν αγόραζε το τηλεοπτικό προϊόν των εντός έδρας αγώνων της στο πρωτάθλημα. Και της ρυθμίζονται και τα χρέη προς Τράπεζες, Εφορία κι Ασφαλιστικά Ταμεία. Δώστε λεφτά στον κρατικοδίαιτο Παναθηναϊκό...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

'Αριστα πράττει ο Σάββας που θίγει και αυτή την τόσο σκανδαλώδη
και προκλητική εύνοια του βάζελου.

Και δίκαια αντιδράμε και εξοργιζόμαστε όσοι, πιστοί στην ιδέα του Θρύλου
(και στις αρχές του και την αλήθεια που τις διέπει), σταθήκαμε -και θα
συνεχίσουμε να στεκόμαστε- απέναντι στον δυσσώδη, λυσσαλέο και διαρκή
πόλεμο που πρωτοξεκίνησε ο βάζελος, απαιτώντας -κι όχι απλώς επιθυμώντας-
την τιμωρία του. Και έφτασε η λέρα αυτή, πληρώνοντας κι άλλες αμαρτίες της,
ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό και την απόλυτη (αυτο)ξεφτίλα. Τι έκανε η
Διοίκηση του Ολυμπιακού; 'Εδωσε χείρα σωτηρίας αδειάζοντάς μας κανονικά.
ΓΙΑΤΙ ΡΕ; Θα μας εξηγήσει κάποιος;

Λουζόμαστε τώρα τ' αποτελέσματα. Και πακέτα τηλεοπτικά και χαριστικές
ρυθμίσεις και ξανά -τσάμπα- μαγκιά...

Για το πακέτο της ΕΡΤ ο Ολυμπιακός εξέδωσε λάβρα ανακοίνωση (ούτε κιχ από
τις πουτάνες του μικροκομματισμού και της μικροπολιτικής που ασκούν, υποτίθεται,
αντιπολίτευση για κάθε σκάνδαλο, εξαιρώντας το ΚΚΕ με την πάγια και συνεπή θέση
του και για τα ποδοσφαιρικά και ανεξαρτήτως του αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς),
δίνοντας την αφορμή στα παχύδερμα και τους γκεμπελιστές του ΣΥΡΙΖΑ για μια
ακόμα βρόμικη και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του. Και σε πουστράκια
βαζελάκια και ΑΡΔάκια να ξαναβγάλουν γλώσσα.

Προτίθεσαι Ολυμπιακέ να τους χαλάσεις τη μανέστρα; Προσφυγή αρμοδίως,
αλλιώς η ανακοίνωση μπορεί να καταταχτεί στις φανφάρες παρά τις αλήθειες
της και τις προφανείς επιπτώσεις/επιβαρύνσεις για όλους τους πολίτες, που
πρέπει να συνδράμουν στη σωτηρία βλαχοΑνωνύμων Εταιρειών και βλαχοπροέδρων
τους. Χάριν της...ισονομίας και της...εξυγίανσης. Παπατζιλίκι, αλητεία, ξετσιπωσιά,
κυνισμός και ψηφοθηρία χωρίς όρια. Αφού γουστάρει ο λαός...

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν και νέο "αθλητικό" κανάλι. Χαράς ευαγγέλια για
ΑΡΔ και κομματόσκυλα. Και ένα νέο αντιΟλυμπιακό μέτωπο.

Εικόνα matrasimca

Ποτε στην ζωη μου δεν εχω δει δηλητηριο σαν του Αλαφουζου.
Ποτε δεν καταλαβα πως το κρατος δινει αδεια σε καναλι να καλλιεργει τοσο οπαδικο μισος.
Ποτε σεν ειδα τοσους πολλους να ορμουν σε εναν- στον Μαρινακη.
Εκλογες ερχονται τωρα θα δουν την δυναμη μας.
Ας μην ξεγελαστει κανεις.
Οτι δωσουν προσωρινα αυτα τα κοπροσκυλα θα τα παρουν πισω εις διπλουν.
Ολυμπιακος και Συριζα δεν υπαρχουν μαζι πουθενα πλεον.

Εικόνα George_Str

Ο ΠΟΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ,ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΝΤΗ,ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΚΛΠ...ΑΥΤΟΣ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΑ ΑΥΤΟΝ ΣΩΣΑΜΕ,ΕΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕ ΚΕΦΑΛΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ..ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΕΔΩΤΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ .

Εικόνα Harry red logic

Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου. Εμπιστεύεσαι ποτέ ένα βρωμερό σκορπιό?
Ξέρετε το ανέκδοτο:
" Ένας σκορπιός παρακαλούσε έναν βάτραχο να τον πάρει στην πλάτη του να περάσουν το ποτάμι.
Ο βάτραχος στην αρχή αρνήθηκε φοβούμενος το θανατηφόρο τσίμπημα. Όμως πείσθηκε από την δέσμευση του σκορπιού ότι δεν θα τσιμπήσει τον ευεργέτη του. Ξεκινάει λοιπόν ο βάτραχος με τον σκορπιό στην πλάτη!Στην μέση της διαδρομής ο σκορπιός τον τσιμπάει και ο βάτραχος πεθαίνοντας λέει με σβηστή φωνή στον σκορπιό: Δεν τήρησες την δέσμευση σου εγώ πήγα να σε σώσω ,τώρα θα πνιγούμε και οι δυο! και ο σκορπιός του απαντάει το ξέρω αλλά ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΟΥ!!!!!!!!!
...................................
Αυτός είναι ο χαρακτήρας του τουίτη , του νιάου (που είναι σφιχταγκαλιασμένοι και με την άλλη πλευρά...).
Δεν έχουν μπέσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για το συμφέρον τους σφάζουν την μάνα τους ! και έχουν βρει την άκρη με τους ΑΡΧΙΨΕΎΤΕΣ, ΕΞΟΥΣΙΟΛΑΓΝΟΥΣ που παριστάνουν τους αριστερούς στα κωθώνια!

Μια γλώσσα καταλαβαίνουν: ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ!

Εικόνα Harry red logic

Σάββα κάπου πήρε το μάτι μου κάποιο retweet του γνωστού και μη εξαιρετέου καναλάρχη που το παίζει αντισυστημικός αλλά θα εισπράξει απο την ΕΡΤ ΣΕΒΑΣΤΌ ΠΟΣΌ.για κάποιο δίαστημα είχε λουφάξει...τι ίντριγκα παίζει πάλι και στρέφεται κατά του Ολυμπιακού?
Ξανανατακίμιασε με τους κατσαπλιάδες και τον νιάου?
Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί ένα τέτοιο χαμαιλέοντα?
Τι παίζει στην αθέατη πλευρά του παγόβουνου?

Εικόνα savvas gridlock

Χορηγία 1,8 εκ. ευρώ τον χρόνο από τον ΟΠΑΠ στην ΠΑΕ ΠΑΟ, καταλαβαίνεις...

Εικόνα Harry red logic

Καταλαβαίνουμε άριστα!Με τριάντα αργύρια πρόδωσαν τον Χριστό!
Οι θρασύδειλοι εξουσιολάγνοι ο αρχιψεύτης , ο διαστημικός, ο χουντονής και σια ξέρουν την μέθοδο να διαπλέκονται με τύπους σαν τον τουίτη, νιάου κλπ. Λερναία ύδρα λέμε...
Να δούμε πότε θα κάνει ξαστεριά πότε θα φλεβαρίσει!