Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΗΠΕΔΟ...Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Εκπληκτικά νέα για όλους τους Θεσσαλονικείς!
Με ασφαλείς και εξακριβωμένες πληροφορίες του news.makedonias.gr, ολόκληρος ο περιβάλλοντας χώρος του γήπεδου της Τούμπας παραχωρείται, στο άμεσο χρονικό διάστημα, ολόκληρος στον ΠΑΟΚ, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου!
Πρόκειται για μια εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική για τη Θεσσαλονίκη, καθώς με την παραχώρηση προχωρούν τα σχέδια του Συλλόγου για μια "Νέα Τούμπα", και θα αξιοποιηθούν και ανοικοδομηθούν περιοχές που έμεναν ως τώρα ανεκμετάλλευτες και το γήπεδο του ΠΑΟΚ θα αποτελέσει νέο επίκεντρο για την πόλη.
Η αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής της Τούμπας είναι ιδιαίτερα σημαντική για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, που θα έχει πολλαπλά οφέλη από την παραχώρηση αυτή.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Πάνος Καμμένος παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη εξέλιξη των γεγονότων, καθώς πίεσαν για το θέμα, που σχετίζεται με διάφορους τρόπους με το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Oλόκληρος ο περιβάλλοντας χώρος του γήπεδου της Τούμπας παραχωρείται, στο άμεσο χρονικό διάστημα στον ΠΑΟΚ, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου...
 
 
Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο Θεσσαλονικιός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
 
Ο αναπληρωτής Υπουργός περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ και σε τι φάση βρίσκονται οι διαδικασίες.
Όπως είπε θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν άμεσα οι γραφειοκρατικές μακροχρόνιες εκκρεμότητες. Αναλυτικά όσα είπε ο Υπουργός στον ARENA FM:
"Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε και συνεδριάζουμε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δεν είναι γνωστές όλες οι συναντήσεις που κάνουμε είτε με τον ΠΑΟΚ είτε ενδοκυβερνητικά. Πριν από το αναπτυξιακό συνέδριο δηλαδή, εντός του 2018, είχαμε αρκετές συναντήσεις για να διευκρινίσουμε αυτό το πλαίσιο παραχώρησης γης από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας προς τον ΠΑΟΚ και προς το σχήμα που θα αναλάβει την κατασκευή του νέου γηπέδου. Ο Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε δημόσια από τότε, είχε πει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε και να διευκολύνουμε την κατασκευή του νέου γηπέδου.
Γιατί; Στο όραμα μας για τη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνονται ισχυρές πολιτιστικές υποδομές. Η πόλη είναι ένα σύνολο, δεν είναι μόνο λιμάνι, μετρό, αεροδρόμιο, εθνική οδός είναι και η ποιότητα ζωής που της δίνει εξωστρέφεια. Πρέπει να υποστηρίξουμε την πόλη μας και εν προκειμένω τον ΠΑΟΚ για ένα γήπεδο που θα είναι πιστοποιημένο και ασφαλές για τις διεθνείς οργανώσεις, και θα έχει φυσικά και τις παράλληλες δραστηριότητες.
Το θέμα δεν είναι μόνο η γη, έχει να κάνει και με την περιβαλλοντική και πολεοδομική αδειοδότηση της επένδυσης, το τοπικό σχέδιο που θα εγκριθεί από το δικό μας υπουργείο γι' αυτό και έχουμε ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ με συνεργάτες και βλέπουμε όλα τα στάδια του πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού σχεδίου. Το επιπλέον που ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι να βρεθεί άμεση λύση ακόμη και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να υπάρχει απόλυτη επίλυση του θέματος της γης, ώστε να έρθει μετά πρόταση από τον ΠΑΟΚ για περιβαλλοντική και πολεοδομική αδειοδότηση, να τελειώσει κι αυτή όπως προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.
Με βάση τη νομοθεσία για την οικονομική απόδοση του κόστους της γης και την πιθανή παραχώρηση για ένα διάστημα χρόνου, δηλαδή αυτό ήταν κάτι που μας καθυστερούσε, πόσο κοστίζει ένα συμβόλαιο μακρόχρονης παραχώρησης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε χθες να λυθεί αυτό το ζήτημα με πιο αποτελεσματικό τρόπο, να μην έχουμε μακροχρόνιες, γραφειοκρατικές, λογιστικές εκκρεμότητες. Θέλει αν γίνεται να το τελειώσουμε και μέχρι την ομιλία του στην έκθεση.
Εμείς και σήμερα δουλεύουμε με τους συνεργάτες μας και στη Θεσσαλονίκη για να διευκρινιστεί ο χώρος που απαιτείται για τις υποδομές για θέματα ασφάλειας, για την πρόσβαση του γηπέδου. Το βασικό αρχιτεκτονικό του γηπέδου είναι εντός της ιδιοκτησίας, όμως υπάρχουν οι προσβάσεις και κάποια έργα που έγιναν με το 2004, που δεν ήταν αδειοδοτημένα και δεν έγιναν επί γης που ανήκει στον ΠΑΟΚ. Φανταστείτε τι εκκρεμότητες άφησαν οι προηγούμενοι... Θα λυθεί κι αυτό.
Μας ενδιαφέρει ένα γήπεδο αδειοδοτημένο και πιστοποιημένο για διεθνείς οργανώσεις που θα έχει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση για όλους τους πολίτες χωρίς να επιβαρύνει την περιοχή. Αυτό μπορεί να γίνει , ο χώρος που βρίσκεται νότια-νοτιοδυτικά του γηπέδου για την περιοχή, η αλάνα είναι ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ, μπορεί να αποτελέσει ασφαλή κατασκευή που θα περιλαμβάνει ακόμη και πάρκινγκ, ή και άλλες δραστηριότητες, να γίνεται ο έλεγχος, είναι θέματα που τα ζητάει η ΟΥΕΦΑ. Οτιδήποτε άλλο θα ανακοινωθεί θεσμικά είτε από τον ΠΑΟΚ, είτε από τον πρωθυπουργό".
Για τις εξαγγελίες του Μαρτίου:
"Τον Μάρτιο είχε δηλώσει τη διάθεση να μειωθεί το κόστος, είχε γίνει συζήτηση για διευκόλυνση και για επιτάχυνση στην απόδοσή της γης. Υπήρχε ένα κενό στην ενεργοποίηση των διαδικασιών, ίσως είχε να κάνει και με το τάιμινγκ έναρξης της επένδυσης. Δεν επεμβαίνω και στο δικό τους οικονομικό προγραμματισμό. Από τη μεριά μας είχαμε κάνει την ανακοίνωση, δεν υπάρχει ευθύνη για την καθυστέρηση, οι δυο μεριές έκαναν παράλληλα πράγματα, υπάρχουν διαδικασίες που εξελίσσονται και δεν είναι ανάγκη να δημοσιοποιούνται. Συνομιλούμε και συνεργαζόμαστε καθημερινά, υπάρχουν πράγματα που πρέπει ακόμη να λυθούν".
Αν θα πει κάτι ο πρωθυπουργός:
”Δε θα ήταν σωστό να κάνω εγώ τέτοιες ανακοινώσεις. Έχουμε όλοι υποστεί την αναξιοπιστία της πολιτικής, να μην συντηρήσουμε αυτή την πολιτική να βγαίνει κάποιος με ψήφους οπαδών και μετά να τους έχει προδώσει, να το τελειώσουμε και να το ανακοινώσουμε όπως πρέπει. Δε θα βοηθήσουμε μόνο αυτό το αθλητικό έργο, έχουμε βοηθήσει και τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης χωρίς να το "πουλήσουμε" πολιτικά και δημόσια. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να επιστρέψει στον αθλητισμό και στην ανάπτυξη. Δεν θα το εκμεταλλευτώ προεκλογικά".
Για το θέμα του τιμήματος:
"Είχε ανακοινωθεί ότι η τυπική διαδικασία απόδοσης χώρου από το ταμείο Εθνικής Άμυνας, που έχει και συγκεκριμένο αλγόριθμο για τον υπολογισμό, δεν είναι ακριβώς η τιμή εξαγοράς, σαν ενοικίαση -παραχώρηση μακρόχρονη. Η επιλογή-εντολή είναι να το λύσουμε ακόμη και αν χρειάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση εξετάζει επίλυση θέματος γης, για την ολοκληρωμένη κατασκευή και ασφαλή του γηπέδου, που δεν θα έχει καμία σκιά, γραφειοκρατική καθυστέρηση και θα είναι ασφαλής ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση".
Για τη μελέτη περιβαλλοντικών συνεπειών:
"Μου έχει ζητηθεί να είμαστε από τη σύνταξη της μελέτης κοντά στην ομάδα, για να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα μετά. Μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αδειοδότησης, σε αυτή τη χρονική περίοδο λύσαμε πιο δύσκολα θέματα, για παράδειγμα στο Ελληνικό έγινε μέσα σε έξι μήνες, η περιβαλλοντική αδειοδότηση, η χωροταξική προέγκριση για τον Παύλο Μελά και την έκθεση έγινε σε δύο μήνες, κάτι αντίστοιχο για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, και για άλλες υποδομές πολιτισμού-αθλητισμού, είναι κάτι που το αξίζει η Θεσσαλονίκη και της το είχε στερήσει".
Για το αν αυτά θα γίνουν μέσα σε ένα χρόνο:
"'Έχουμε αυτή την εντολή, θα μας κρίνουν οι πολίτες αν θα το πετύχουμε. Από την αρχή του 2018 δουλεύουμε παράλληλα για να εξασφαλίσουμε ότι η απόδοση χώρου και ο σχεδιασμός του έργου δεν θα έχει κώλυμα για να είναι ασφαλής και βιώσιμη η επένδυση".
 
ΔΕΚΟ του Βορρά, κανονικά και με το νόμο. Η αγαπημένη ομάδα όλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ...

Σχόλια

Εικόνα George_Str

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ, ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ<< ΕΡΓΑΤΗ>>ΤΟΥ ΧΑΡΚΟΒΟ ΤΖΙΤΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ !!! ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΕΝΟΥ.

Εικόνα ThomasK

Και κώλο θα στήσουν για τον λαουτζίκο και τα ψήφια του κατεβάζοντας
τα στριγκάκια τους. Οι προηγούμενοι και οι νυν αντιπολιτευόμενοι
πολιτικάντηδες κατέβαζαν και κατεβάζουν βρακιά.
Για τον Ολυμπιακό δεν είδα κανέναν πούστη έστω με ξένο κώλο να
υπόσχεται και πολύ περισσότερο να δωρίζει δημόσια περιουσία και
να χτίζει γήπεδα με δημόσιο χρήμα, δλδ και δικό μας.

Εικόνα George_Str

KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 ΦΟΡΕΣ ........ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Εικόνα ThomasK

George_Str,
όντως το σάιτ εμφανίζει προβλήματα. Είτε δεν ανοίγει είτε
χάνεται αφού προσπαθείς ν' αλλάξεις σελίδα ή αφού έχεις
γράψει κάτι και πατάς "Αποθήκευση". Το παράδοξο είναι πως
με την "Αποθήκευση" το κείμενο που έχεις γράψει δεν χάνεται,
αλλά εμφανίζεται ως δημοσιευμένο με την επανεμφάνιση του σάιτ.
Δεν ξέρω αν το διπλό π.χ. ποστ οφείλεται στο διπλό κλικ στην
"Αποθήκευση".

Εικόνα George_Str

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Εικόνα George_Str

KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΙΤ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 ΦΟΡΕΣ ........ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ.

Εικόνα George_Str

ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ,ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ,ΕΔΩ ΚΟΛΟΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΓΛΑΝΟΣ ΤΗΣ<<ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ>> ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΑΒΙΒ ΚΑΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ-ΚΟΥΛΑ -ΠΟΑ ΕΧΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΙΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο Δ Ι ΚΟ ΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΩΧΡΙΑ Ο ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ.....ΕΡΗΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ?

Εικόνα CEN-TAURUS

Μετά το χάρισμα του κλειστού από το χοντροβενιζέλο, ακολουθεί το χάρισμα ενός τεράστιου αστικού οικοπέδου για εμπορικές εκμεταλλεύσεις, ας μη γελιόμαστε, συν λίγο γήπεδο. Θα ακολουθήσουν τα δάνεια των πρόθυμων τραπεζών βεβαίως βεβαίως. Ταυτόχρονα διαβάζω ότι ο ρώσος προωθεί για δήμαρχο το γαμπρό του παπαγαμιμίκο, αυτόν με το κοστούμι-κάμπια αν θυμάστε. Τα γραφα ο καριόλης δυο χρόνια τώρα. Επιχειρήσεις, ομάδα, ξενοδοχεία, λιμάνι, δημαρχία, δικοί του βουλευτές έτοιμοι για αποστασίες και άλλες μεθοδεύσεις. Από παντού αλώθηκε η μακεδονία. Ο πούτιν είναι εδώ και η αυτονομία προχωρεί βάσει του σχεδίου. Όταν ο μόραλης ήταν υποψήφιος για δήμαρχος, τότε οι χαμούρες έλεγαν ότι ο βαγγέλης άρπαξε το δήμο για ίδιον όφελος. Τώρα θα γκρινιάξει κανείς;