Η ''ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΤΗΣ ΜΠΕΤΙΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ''



Η εικόνα του χθεσινού παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη Ολυμπιακός-Μπέτις προβλημάτισε αρκετούς φιλάθλους στη χώρα. Η κυριαρχία της ισπανικής ομάδας στο κομμάτι της κατοχής μπάλας, ξένισε αρκετό κόσμο και σχολιάστηκε περιπαικτικά από αντιολυμπιακούς οπαδούς. 31%-69% είναι τα επίσημα ποσοστά για το ματς.
 
 
Είναι ξεκάθαρο πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων ΔΕΝ παρακολουθεί συστηματικά κανένα άλλο πρωτάθλημα στη Γη, πέρα από την ελληνική Superleague, στην οποία μάλιστα ο μέσος οπαδός βλέπει μόνο τα ματς που αγωνίζεται η ''ομαδάρα'' του. Ακόμη και πολυδιαφημισμένες διοργανώσεις σαν την ισπανική La Liga δεν κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων στη χώρα μας, ώστε να κάτσουν να τις παρακολουθήσουν συστηματικά. Κι αν αυτό δεν μπορεί να αφορά την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κοινού στην Ελλάδα, θα έπρεπε να αφορά μία ισχυρή μειοψηφία. Αποδεικνύεται πως ούτε αυτό υπάρχει εδώ, στα μέρη μας. Αν υπήρχαν αρκετοί Έλληνες, ανεξαρτήτως του αν υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό ή άλλη ομάδα, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει την Μπέτις στα παιχνίδια της στο ισπανικό πρωτάθλημα, θα γνώριζαν ας πούμε την έφεσή της στο κομμάτι της ''κατοχής μπάλας'' και θα φρόντιζαν από χθες το βράδυ να κωπάσει ο θόρυβος που σηκώθηκε για το ''ταμπούρι του Ολυμπιακού, τέτοια Κατοχή ούτε το '40 με τους Γερμανούς'', που γράφανε διάφοροι ''πονηροί''. Παίρνουμε στατιστικά στοιχεία από εδώ για την περυσινή σεζόν 2017-18
 
 
κι από εδώ για τα 4 ματς της φετινής αγωνιστικής περιόδου στη La Liga.
 
 
Η ΜΠΕΤΙΣ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΜΕ 55,9%, ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 63,1%, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ.
 
Απέναντι σε αυτήν την ομάδα αγωνίστηκε χθες ο Ολυμπιακός κι ενοχλήθηκαν κάποιοι, επειδή ''μας έπαιζε μονότερμα''. Περίμεναν ας πούμε να μπει μέσα ο Ολυμπιακός και να ''πατήσει'' την Μπέτις, αφού ''σιγά το καφενείο, ποια Μπέτις τώρα, πλάκα κάνουμε;''. Για τέτοιους κατσαπλιάδες μιλάμε...
 
Εγώ θα προσθέσω στα παραπάνω το ότι αν η Μπέτις δεν παρατασσόταν στο Καραϊσκάκη με 8 αλλαγές στην αρχική της εκδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου που μας πέρασε μέσα στη Βαλένθια για το πρωτάθλημα της χώρας της,
 
 
τα πράγματα θα ήταν ΠΟΛΥ χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που είναι ολοκαίνουρια ομάδα, με νέο προπονητή που τώρα πάει να χτίσει υγιές σύνολο, στο οποίο θα ενσωματώνονται σιγά-σιγά τα μεγάλα ονόματα που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Ομάδα δεν γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη. Απαιτείται χρόνος, για να ''δέσουν'' οι παίκτες μεταξύ τους, να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, του συμπαίκτη του. Έστω κι έτσι, όπως γράψαμε από το πρωί στα social media μας, facebook-twitter,
 
 
Στο Αγιαξ-ΑΕΚ είχαμε:
6 τελικές στην εστία ο Άγιαξ, 0 η ΑΕΚ.
 
Στο ΠΑΟΚ-Τσέλσι είχαμε:
1 τελική στην εστία ο ΠΑΟΚ, 6 η Τσέλσι.
 
Στο Ολυμπιακός-Μπέτις είχαμε:
5 τελικές στην εστία ο Ολυμπιακός, 4 η Μπέτις.
 
Αυτά τα στατιστικά προκύπτουν από το επίσημο site της UEFA. Εξετάζοντάς τα λοιπόν, λέμε ναι, ήμασταν ''πολύ χειρότεροι'' από ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπως γράφατε δυστυχώς και κάποιοι Ολυμπιακοί εκεί έξω.
 
3 ΚΑΘΑΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΕΤΙΣ. 2 ΕΙΧΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΜΠΕΤΙΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ.
 
Κατοχή μπάλας ναι, είχε η Μπέτις, αλλά όσοι ξέραμε την ομάδα, ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. Τα είχε αναλύσει και ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες στις προπονήσεις πριν από τον αγώνα. Το θέμα ΔΕΝ είναι η κατοχή μπάλας, αλλά οι ευκαιρίες κι εκεί ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ την Μπέτις. ΄Ήμασταν εμείς πιο απειλητικοί από τους Ανδαλουσιανούς, έστω κι αν μιλάμε για μία ''πειραματική'' ενδεκάδα της ισπανικής ομάδας.
 
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
 
Αμφιβάλλει κανείς; Πιστεύει κάποιος ότι Τουρέ-Γκιγιέρμε ας πούμε έχουν έρθει εδώ για να βρίσκονται μεταξύ πάγκου κι εξέδρας; Πιστεύει κανείς ότι δεν θα πάρει ευκαιρίες ο εξτρέμ Ναχουέλ; Υπομονή χρειάζεται από τον κόσμο του Ολυμπιακού, πίστωση χρόνου στον Πέδρο Μαρτίνς, που δουλεύει συστηματικά, μεθοδικά και παρουσιάζει ήδη μία ΣΥΜΠΑΓΗ ομάδα, η οποία λειτουργεί τακτικά ΑΨΟΓΑ στο χορτάρι.
 
ΧΘΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ''ΜΠΟΣΙΚΟ'' ΠΙΣΩ Η ΜΠΕΤΙΣ.
 
Αν δεν έκανε τη χαζομάρα στην αποβολή του ο Τσιμίκας, λόγω απειρίας, στο τέλος μπορεί να κερδίζαμε το ματς, όπως την Κυριακή με τον Αστέρα, μετουσιώνοντας την απίστευτη ορμητικότητα του κόσμου μας σε ένα γκολ. Δείτε εδώ το πώς ΕΒΡΑΖΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ χθες όλο το γήπεδο από το πάθος των γαύρων στην κερκίδα.
 
 
ΧΘΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
 
Αν ο Φετφατζίδης ''έσπαγε'' απλώς την μπάλα αριστερά του στον ευρισκόμενο σε κενή εστία Κούκα Χασάν, εκεί που βρέθηκε σε θέση ''τετ α τετ'' με τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο δεύτερο ημίχρονο, μετά τη ΜΑΓΙΚΗ κάθετη πάσα του Ποντένσε, θα είχαμε κερδίσει χθες. Δεν πειράζει όμως. Καλύτερα έτσι. Οι δυσκολίες και οι ατυχίες χαλυβδώνουν την κάθε ομάδα που δουλεύει στην προπόνηση και προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα από τα σερί ματς.
 
ΣΕ 8 ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ 6 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 2 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ. Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ 2 ΓΚΟΛ ΣΕ 5 ΜΑΤΣ, ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ.
 
Στήριξη στο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ, ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματία Πέδρο Μαρτίνς και στην ομάδα. Τίποτε άλλο τώρα. ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ και προχωράμε να χτίσουμε ξανά ένα αγωνιστικό σύνολο που θα κερδίζει ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΚΙ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ μεγαθήρια στην Ευρώπη, όπως κάναμε την τετραετία 2011-2015, όταν και βρεθήκαμε στην υψηλότερη θέση στην ιστορία μας στην επίσημη βαθμολογία της UEFA. Αυτός είναι ο στόχος.

Σχόλια

Εικόνα djole11

Σωστος σε ολα.Ετσι να γραφετε αμιγως ποδοσφαιρικα και τεχνικα αρθρα μπας και ξεστραβωθει ο απαιδευτος Ελληνας οπαδος και ξεκινησει να καταλαβαινει λιγο το ποδοσφαιρο...Δυσκολο,αλλα αξιζει μια προσπαθεια.
Αλλα για μια γενια που μεγαλωσε επι 20 χρονια με τους ΑΡΔ,τις κωλοφυλλαδες,τους παραγοντες,τους ιθυνοντες,τους ποδοσφαιριστες,τους υφυπουργους,τους διαιτητες να ασχολουνται με οτιδηποτε αλλο ΕΚΤΟΣ απο το ποδοσφαιρο τι περιμενεις...
Οπως τιποτε δεν ειναι τυχαιο στη ζωη,ετσι δεν ειναι τυχαιο οτι το ελληνικο ποδοσφαιρο ειναι 100 χρονια πισω σε ΟΛΑ και εκει θα μεινει αν συνεχισουμε ετσι...

Εικόνα John Zolo

Ετσι ειναι Σαββα μου. Να'σαι καλα παιδι μου...!!

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συμφωνώ 1000%

Εικόνα Romain

Πολύ καλή ομάδα η Μπέτις με ποιοτικούς παίκτες. Οι περισσότεροι με αξία που ξεπερνά τα 10 εκ. έκαστος. Μόνο ο Celso ξεπερνά σε αξία την ενδεκάδα της Χάρτινη αρμάδας του Τζάμπα.

Πολύ διαφορετική από την Μπέρνλι. Για μένα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση.

Αν και υποφέραμε από τις συνεχείς επιθέσεις και την μεγάλη κατοχή μπάλας, είχαμε τις περισσοτερες και πιο κραυγαλέες ευκαιριες για γκολ.

Ο Μάρτινς τα πήγε πολύ καλά γενικά και φαίνεται να είναι ένας καλός και σοβαρός προπονητής που γνωρίζει πως να αντιμετωπισει τον εκάστοτε αντίπαλο.

Βέβαια όχι τόσο καλός όσο οι ΑΡΔακες, αλλά αυτό το επίπεδο δεν μπορει να το πιάσει. Εκεί είναι μόνο ο Ουζουνιδης και πιο πριν ο Αναστασίου.

Εικόνα dimitrov7

Και για να τα λέμε όλα ας θυμηθούν κάποιοι τι ακριβώς κάναμε στο περσινό αντίστοιχο ματς. Θυμάται κανείς την εικόνα με Σπόρτινγκ? Ε ας κάνει τις συγκρίσεις με προχθές. Ας συγκρίνει και ας μας πει αν έγινε κάτι τυχαία προχθες ή αν υπήρχε οργάνωση, σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο, μελέτη του αντιπάλου, ψυχραιμία και σωστή νοοτροπία από τους παίκτες.
Και αυτό με το τι βλέπει ο Έλληνας το πέτυχες ακριβώς. Στην περίπτωση μου. Τσάμπα λεφτά δίνω στο κοσμοτέ φουλ πακ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Η Μπέτις ήταν φαβορί του ομίλου από την κλήρωση κιόλας. Πρώτα απ' όλα, πρακτικά να το πάρει κανείς, η 6η ομάδα της Ισπανίας θεωρείται καλύτερη από την 6η ομάδα της Ιταλίας και από την 3η ομάδα της Ελλάδας (τρίτοι βγήκαμε πέρυσι, δυστυχώς). Θα άλλαζαν τα δεδομένα αν αποδυναμωνόταν η Μπέτις ή ενισχυόταν πολύ ο Ολυμπιακός. Αυτό μπορούμε να το ισχυριστούμε, αλλά θα ήταν άτοπο η ενίσχυση να έχει αποτελέσματα στην... πρώτη κιόλας αγωνιστική του ομίλου. Η Μπέτις, παράλληλα, κράτησε τον ίδιο προπονητή και κορμό, έχοντας ομοιογένεια. Επίσης, οι ισπανικές ομάδες, τα τελευταία χρόνια, δεν αποκλείονται ποτέ από τους ομίλους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν μονοπωλήσει στις κατακτήσεις του γιουρόπα λιγκ. Δεδομένων όλων αυτών, θεωρώ την Μπέτις ομάδα επιπέδου τουλάχιστον ημιτελικών της διοργάνωσης, ΑΝΕΤΑ. Αυτήν την ομάδα, λοιπόν, όντας ακόμα σε χτίσιμο και με πειραματική -τρόπον τινά- ενδεκάδα, την κρατήσαμε χαλαρά στο μηδέν και θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει, αν ήταν πιο ομαδικός και ουσιαστικός ο Φετφατζίδης. Πολύ θετικό το γεγονός ότι κρατήσαμε χαρακτήρα όταν είδαμε ότι δεν μας βγαίνει η τακτική όπως την είχε σχεδιάσει ο προπονητής.

ΥΓ: Έκανε μεν λάθος ο Μαρτίνς με τη χρησιμοποίηση του Μπουχαλάκη, από τη στιγμή που ήταν φανερά κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια, αλλά το διόρθωσε άμεσα, χωρίς να σκεφτεί κανένα κόστος προσωπικό.

ΥΓ2: Η πρόκριση θα παιχτεί στα δύο ματς με τη Μίλαν. Οπότε, η επόμενη αγωνιστική θα είναι πολύ κρίσιμη.

ΥΓ3: Μπράβο στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο χθες. Στην Ελλάδα, αν ήταν έτσι σε κάθε ματς, ούτε δεύτερο ημίχρονο δεν θα χρειαζόμασταν.