ΝΕΟΣ ΙΒΑΝ ''ΣΑΒΒΙΔΗΣ'' ΣΤΗΝ...ΚΕΝΥΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κένυας κατήγγειλε πως ήταν στόχος ενός άνδρα που οπλοφορούσε εντός αγωνιστικού χώρου.
Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο κατά την διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης ανάμεσα της Μπαντάρι με την Ζου Κερίτσο.
Ο διεθνής Κονγκολέζος, Φελί Μουλούμπα συγκεκριμένα υποστηρίζει πως ο εισβολέας ήθελε να τον σκοτώσει με το περίστροφο που είχε κρυμμένο στο πίσω μέρος της ζώνης του!
Η κενυατική ομοσπονδία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο άνδρας που εισήλθε οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο λίγα δευτερόλεπτα μετά την λήξη της αναμέτρησης (1-1).
 
 
Ευτυχώς με την άμεση παρέμβαση των ποδοσφαιριστών ο παραλίγο «θύτης» απωθήθηκε προτού πυροβολήσει!
Η κενυατική ομοσπονδία παράλληλα ζητάει από την αστυνομία να διασφαλίσει την ομαλότητα των αγώνων προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά
Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο συνέβη πριν από περίπου τρία χρόνια κατά την διάρκεια του αγώνα Ουλίνζι Σταρς-AFC Λέοπαρντς με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν στρατιώτη!
 
 
Στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter ο αθλητικός δημοσιογράφος, Φιλίπ Ετάλ, διαβάσαμε τα παρακάτω, εδώ κυρίως.
 
His name Wycliffe, he is Ainamoi MP's official bodyguard.
 
O κύριος Γουίκλιφ Κιπλανγκάτ, λοιπόν, είναι σωματοφύλακας μελών του Κοινοβουλίου της εκλογικής Περιφέρειας του Αϊναμόι, της κομητείας του Κερίτσο στην Κένυα. Συγκεκριμένα ανήκει στην φρουρά του νομοθέτη Ντέιβιντ Του. Ο ίδιος ο Κιπλανγκάτ ισχυρίζεται πως υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας Τσεμελίλ Σούγκαρ στην Κένυα και είχε ως συμπαίκτη του τον Κεν Ονιάτσι, ο οποίος εργάζεται ως kit manager-μάνατζερ υπεύθυνος για τα ρούχα, τις εμφανίσεις, το υλικό που αφορά την ομάδα της Μπαντάρι. Μπήκε λοιπόν ο Κιπλανγκάτ να χαιρετήσει το φίλο του μετά τη λήξη του παιχνιδιού και του είπε πως αν ο διαιτητής αποφάσιζε να παιχτούν 5 ακόμη λεπτά στο ματς, η Ζου Κερίτσο θα κέρδιζε τον αγώνα. Τον άκουσε ένας ποδοσφαιριστής της Μπαντάρι, τον έσπρωξε, έπεσε στο έδαφος ο Κιπλανγκάτ και αποκαλύφθηκε ότι έφερε πυροβόλο όπλο επάνω του, κάτι όμως που δικαιολογείται από τη φύση της δουλειάς του.
 
Ακόμη και στην Κένυα δηλαδή δεν τόλμησε παράγοντας να μπουκάρει με όπλο στο γήπεδο, όπως έκανε ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' πριν από λίγους μήνες στην Τούμπα, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.
 
 
Απλώς εκτέθηκε σε κοινή θέα το όπλο ενός σωματοφύλακα. Παγκόσμιο φαινόμενο ο Ρωσοπόντιος μαφιόζος ''Σαββίδης'', αποτελεί κινητή δυσφήμηση για τη χώρα μας και το ποδόσφαιρό της...