ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1983



Ξεφυλλίζοντας παλιές εφημερίδες, πέσαμε πάνω στο παρακάτω δημοσίευμα του ''ΦΙΛΑΘΛΟΥ'', σαν σήμερα το 1983. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στη χώρα, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, δηλαδή ο ''νούμερο ένα'' κρατικός παράγοντας στο χώρο του Αθλητισμού εκείνα τα χρόνια, ο ''γνωστός και μη εξαιρετέος'' για τα φιλοπαναθηναϊκά του αισθήματα Κερκυραίος πολιτικός Κίμων Κουλούρης.
 
 
Συνάδελφος, που καλύπτει το ρεπορτάζ της Γραμματείας, πήγε προχθές να συναντήσει το Γ.Γ.Α. κ. Κίμωνα Κουλούρη. Οι κοπελιές όμως που βρίσκονται στο γραφείο του Γενικού του συνέστησαν να περιμένει λίγο, γιατί ο κ. Κουλούρης είναι απασχολημένος. Έτσι κι έγινε. Ο συνάδελφος περίμενε υπομονετικά τον κ. Κουλούρη να τον δεχθεί. Εντελώς ξαφνικά όμως εμφανίζεται στο γραφείο του Γ.Γ.Α. ο ''μουστακαλής πρόεδρος'', όπως τον αποκάλεσε ο δημοσιογράφος, ο Γιώργος ο Βαριδνογιάννης. Με το γνωστό του ύφος, χωρίς να ρωτήσει κανένα και τίποτα, άνοιξε την πόρτα του γραφείου του Γενικού και μπήκε μέσα σαν κύριος. Αν και φανερά πειραγμένος ο συνάδελφος κατάφερε να σταθεί στο ύψος του. Σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
 
Έτσι μπαινόβγαινε στα υπουργεία ο ''καπετάνιος'' τη δεκαετία του '80, τότε που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ''έσωζε τη χώρα''. Ο αδερφός του ο Βαρδής έμενε απέναντι από τον πρωθυπουργό Ανδρέα στο Καστρί και μπαινόβγαινε κι εκεί ο ένας στο ''φτωχικό'' του άλλου. ''Αγνά'' χρόνια, ''ρομαντικά''...