ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΟΥΧΑΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΦΙΛΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ-ΠΑΤΕΡΑ



Έσπασαν τα νεύρα πολλών Ολυμπιακών χθες βράδυ, βλέποντας τη διαιτησία του Δανού Κριστόφερσεν στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, να είναι άκρως...''εξυγιαντική'', ακριβώς όπως είχαμε εξηγήσει ότι θα ήταν, κάποιες ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι. Σε λίγες μέρες θα κάνουμε βίντεο όπου θα βάλουμε μέσα ΟΛΕΣ τις φάσεις, για να καταλάβει κι όποιος ''δεν πήρε πρέφα'' χθες το τι θα πει ''διαιτησία 50-50'', όποτε αυτή η φράση βγαίνει από τα χείλη αντιολυμπιακών. Αν όμως έσπασαν τα νεύρα μας μία φορά βλέποντας το Δανό να κάνει ΟΡΓΙΑ στο ΟΑΚΑ, μας αποτελείωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας σε δυο δόσεις, αναλύοντας τις επίμαχες φάσεις στη διαιτησία του παιχνιδιού. Αρχικά εμφανίστηκε στην ''Αθλητική Κυριακή'' της ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ούτε λίγο ούτε πολύ μας εξήγησε το ότι...δεν θα μας δείξει τις κρίσιμες φάσεις, αυτές για τις οποίες φωνάζει ο Ολυμπιακός για παράδειγμα. Καλοπροαίρετα σκεπτόμενοι υποθέσαμε ότι το ντέρμπι μόλις είχε τελειώσει και δεν πρόλαβε να δει καλά τα replay, ώστε να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη. Βγήκε λοιπόν σήμερα το πρωί τον ΣΠΟΡ FM και μας κούφανε.
 
- για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός:
Στο παιχνίδι πράγματι υπάρχει μια φάση που ο παίκτης του Ολυμπιακού ο Χασάν πηδάει για κεφαλιά, ένας παίκτης της ΑΕΚ τον έχει πιάσει από το σορτσάκι αλλά ο Χασάν τελειώνει την προσπάθειά του. Είναι ένα αμυδρό κράτημα. Η προσπάθεια της κεφαλιάς τελειώνει χωρίς να υπάρχει τέτοια παρεμπόδιση από τον παίκτη της ΑΕΚ που να του αφαιρεί το δικαίωμα να κάνει κανονικό άλμα. Αυτή η φάση είναι στο 70’. Δεν υπάρχει παράβαση.
- για το Αστέρας – Παναθηναϊκός:
Ο Σκουλάς είχε μια καλή διαιτησία.
 
O Παναγιώτης Βαρούχας λοιπόν θεωρεί ότι αυτό εδώ το πέναλτι που δόθηκε στο 90' του προχθεσινού ματς στην Τρίπολη, σωστά καταλογίστηκε
 
 
και την ίδια ώρα μας λέει ότι εδώ, στη φάση που ζητάει πέναλτι ο Ολυμπιακός στον αγώνα του με την ΑΕΚ χθες στο ΟΑΚΑ, δεν υπάρχει πέναλτι, αλλά...''αμυδρό κράτημα''.
 
 
''Αμυδρό'' το τίναγμα, ΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ της φανέλας του Κούκα Χασάν από τον Μπακασέτα στο ΟΑΚΑ, αλλά ''κράτημα και πέναλτι'' μια απλή επαφή δίχως τράβηγμα φανέλας από τον Κυριακόπουλο του Αστέρα στο Χατζηγιοβάνη του ΠΑΟ στην Τρίπολη. Αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα δεν μπορεί να ισχύουν. Η εξήγηση για όποιον τα υποστηρίζει πρέπει να αναζητηθεί εκτός ποδοσφαίρου. Αν ας πούμε ο Παναγιώτης Βαρούχας πίνει συχνά καφέ με το Νικόλα Πατέρα και το Δημήτρη Μελισσανίδη, αν χρωστάει χρήματα σε διαφόρους δεξιά κι αριστερά από κάποια επιχείρηση που διατηρούσε στο παρελθόν και το αντάλλαγμα για να καλύπτει τα φέσια που εχει αφήσει είναι να μας λέει όσα διαβάσαμε παραπάνω, εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον ακούμε. Ούτε μπορούμε να διαβάζουμε τον άλλον...κριτή, τον Παναγιώτη Κουτάκο στον ''αντικειμενικό κι αμερόληπτο'' παλιό ''ΦΙΛΑΘΛΟ'', στην ηλεκτρονική του έκδοση, να μας γράφει
 
Ο Ολυμπιακός φωνάζει για ένα πέναλτι σε τράβηγμα του Μπακασέτα στον Χασάν. Σύμφωνοι. Υπάρχει τράβηγμα φανέλας. Ταυτόχρονα, όμως, ο παίκτης του Ολυμπιακού με το δεξί του χέρι κάνει... πατητή στον παίκτη της ΑΕΚ. Τι να σφυρίξει, λοιπόν, ο διαιτητής; Από ένα... φάουλ;
 
''Πατητή'' είδε ο Κουτάκος από το Χασάν, που ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ από τον Μπακασέτα κι επειδή ο Μπακασέτας βάζει το χέρι του στη μέση του αντιπάλου, για να τραβήξει το Χασάν, απλώνει ο φορ του Ολυμπιακού το δεξί του χέρι στο σώμα του μέσου της ΑΕΚ, μπας και ισορροπήσει στο άλμα του. Αυτό εδώ μας βάφτισε...''πατητή'' ο συγκεκριμένος κύριος και θεωρεί κιόλας ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ότι θα έπρεπε να καταλογιστεί...επιθετικό φάουλ. Τίναγμα και ξεχείλωμα φανέλας του Χασάν από τον Μπακασέτα, κανένα τίναγμα φανέλας του Μπακασέτα από το Χασάν, ''το ίδιο πράγμα, από ένα φάουλ'' μας λέει ο Κουτάκος, ο οποίος Κουτάκος μία μέρα πριν μας είπε αυτό εδώ για το πέναλτι του ΠΑΟ στην Τρίπολη.
 
Στην Τρίπολη σωστά ο Σκουλάς δίνει το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και δείχνει την κόκκινη στον Κυριακόπουλο, αφού αυτός τραβά τον Χατζηγιοβάνη που έχει προφανή ευκαιρία για γκολ και χωρίς να έχει στόχο να παίξει την μπάλα.
 
Ο Όμιλος Κουρή, στον οποίο ανήκει ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'', είναι γνωστός για τις...άκρως φιλικές σχέσεις του με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, της κυβέρνησης που καθιέρωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο την ''εξυγίανση'' των ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Δεχόμαστε την ανάλυση του Ηρακλή Τσίκινη.
 
Στο 71’ φαίνεται να υπάρχει κράτημα του Μπακασέτα στον Χασάν, στο οποίο θα μπορούσε να σφυριχτεί πέναλτι. Υπάρχει μεγάλος βαθμός δυσκολίας στη φάση, καθώς ο διαιτητής δεν είδε το κράτημα, καθώς είχε αρκετά σώματα μπροστά του. Αν εφαρμοζόταν στο VAR στην Ελλάδα ή υπήρχαν βοηθοί γραμμή στα ματς πρωταθλήματος ίσως τα πράγματα να ήταν πιο ξεκάθαρα για τον διαιτητή.
 
Είπαμε, αυτά για αρχή. Σε λίγες μέρες θα επανέλθουμε με βίντεο για όσα αναλύει εδώ ο Βάιος Μπαλάφας και με ακόμη περισσότερες φάσεις, σχετικά με τα ΑΙΣΧΗ του απεσταλμένου του Σταύρου Τριτσώνη Κριστόφερσεν στο ΟΑΚΑ...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Με τα λαμόγια εδώ μια χαρά συντονισμένα και τα λαμόγια
των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει
στο ελλ. ποδόσφαιρο. Και όχι μόνο. Γελοίοι δικαστές επανέλαβαν
ένα γελοίο κατηγορητήριο παραγγελθέν και προαναγγελθέν
από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Απίστευτη δουλοπρέπεια και κατάντια.
Κάποιοι δεν παίζουν απλώς με θεμελιώδεις θεσμούς, παίζουν
και με τη φωτιά προκαλώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας
και μια παρατεταμένη και βολική για την αδίστακτη συμμορία
ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και "εξυγίανσης" ομηρία. Θα καταρρεύσει και αυτό,
αλλά στο μεσοδιάστημα και όσο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ελέγχουν τα
πράγματα και στήνουν δίκες για να εξοντώσουν τους "εχθρούς"
τους, να πουλήσουν κάθαρση στα χαϊβάνια και να περισώσουν
ένα ικανό εκλογικό ποσοστό (οι Συριζαίοι, καθώς οι ΑΝΕΛ μάς
τελείωσαν) τι γίνεται, μέχρι πού θα το τραβήξουν και πώς θα
συγκρατηθούμε απέναντι στις σκαιότατες προκλήσεις τους.

Εικόνα Harry red logic

Η οργή και η καταγγελία είναι αναγκαία αλλά όχι και ικανή συνθήκη για εξάλειψη της παράγκας του νιαουφλαμπουθωμά!
Έχουν την κάλυψη της ΟΥΕΦΑ και των ΣΑΝΕΛ .
Κάτι άλλο πολύ ΠΙΟ αποτελεσματικό πρέπει να γίνει. Αυτοί ηδονίζονται με τις κραυγές των αδικημένων.
Αν τους πιάσει Η μέγγενη τα μπαλάκια μπορεί να καταλάβουν!

Εικόνα yiage

Η "τροχειοδεικτικη" του Δανου φιλαρακου του Τριτσωνη εγινε μολις στα πρωτα λεπτα.

Ειναι στο φαουλ του Γαλανοπουλου που εν ψυχρω απο πισω κλωτσαει ψηλα το αριστερο ποδι του Φορτουνη αν και ηδη η μπαλα βρισκεται μπροστα απο το δεξι ποδι κοβοντας την επιθεση.

Μπροστα στα ματια του και κοντα του εγινε η φαση και εδωσε απλα το φαουλ χωρις καρτα(Τουλαχιστον κιτρινη) ενω ηταν πασιφανες οτι δεν πηγε καν για την μπαλα αλλα μονο να κοψει τον Φορτουνη.

Ηταν ο ορισμος της καρτας αυτο το φαουλ και το μονο υπο συζητηση ειναι το χρωμα της.
Η "δουλεια" εγινε παλι χτες.

Η ομαδαρα που φτιαχνει ο Ολυμπιακος του Βαγγελαρου και του Μαρτινς θα ξεμπουκωσει(σκοραρισμα) αυτο ειναι σιγουρο
και οι τεσσαροπενταρες δεν θα σταματανε.