ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2



Για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ο Ολυμπιακός μας κέρδισε με 2-0 την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο. Tα στιγμιότυπα του παιχνιδιού είναι εδώ και τα στατιστικά του εδώ. Όλο το παιχνίδι αποκωδικοποιείται μέσα σε λίγες γραμμές, στις δηλώσεις του Φορτούνη.
 
«Πιστεύω πως στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το δεύτερο. Απλά στο δεύτερο καταφέραμε να σκοράρουμε. Πρέπει να σκοράρουμε περισσότερο. Στο τέλος το χαλάμε.
Πλέον μπήκαμε για τα καλά στην πρόκριση. Θέλουμε να κερδίσουμε και το επόμενο ματς με την Ντουντελάνζ».
 
Με 21 τελικές, εκ των οποίων οι 11 στην εστία, όταν κάνεις γκολ στο 66' με κεφαλιά από κόρνερ του..δεξιού σου μπακ Τοροσίδη, αλλά και το 0-2 από...αυτογκόλ, συνεπάγεται πως η αποτελεσματικότητα της ομάδας σου είναι αδικαιολόγητα χαμηλή. Γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλες τις γραμμές. Αμυνόμαστε σωστά, η μεσαία μας γραμμή είναι σφιχτοδεμένη, με τους παίκτες σε κοντινές αποστάσεις και με αλληλοκαλύψεις, ενώ είναι ξεκάθαρο πως δημιουργούμε ΠΟΛΛΕΣ ευκαιρίες. Πατάμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Μας λείπει όμως το γκολ. Γι'αυτό χάσαμε στο Ηράκλειο, γι'αυτό ζοριστήκαμε ΚΑΙ σήμερα να κερδίσουμε. Εφόσον στην Ελλάδα μας απαγορεύεται λόγω ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ''Τεό'' Θεοδωρίδη να πάρουμε πρωτάθλημα, το μοναδικό κομμάτι στο οποίο μπορεί να κριθεί η φετινή ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι το κατά πόσο βελτιώνεται αγωνιστικά, ατομικά ο κάθε παίκτης και γενικότερα όλο το σύνολο, μέσα στη σεζόν. Πρέπει λοιπόν να δουλευτεί πολύ περισσότερο το τελείωμα των φάσεων. Ευκαιρίες όπως οι 2 που χάσανε ο Φορτούνης με το Λάζαρο στο πρώτο ημίχρονο, το οριζόντιο δοκάρι του Λάζαρου στο δεύτερο μέρος, αλλά ακόμη και το πώς πλάσαρε ο Φορτούνης στο 0-2, είναι πράγματα που οφείλει να διορθώσει ο Πορτογάλος τεχνικός, με επίμονη δουλειά στην προπόνηση.
 
Από εκεί και πέρα, η ομάδα μας είναι καθαρά μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Όπως περιμέναμε από την κλήρωση, το μεγάλο φαβορί του ομίλου δεν είναι η Μίλαν, αλλά η ισπανική Μπέτις, μία εξαιρετικά καλοδουλεμένη ομάδα. Απόψε κέρδισε με 2-1 τη Μίλαν στην Ιταλία. Αν κερδίσει και στην Ισπανία, η λογική λέει πως θα πρέπει απλώς να κερδίσουμε με οποιοδήποτε σκορ τη Μίλαν την τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη για να προκριθούμε. Μία πρόκριση που θα είναι στα όρια του άθλου, κόντρα σε μία ομάδα που βρίσκεται μεν σε παρακμή τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει τεράστια φανέλα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά απέναντι στην πάρα πολύ ισχυρή Μπέτις. Από την άλλη, η αγαπημένη ομάδα της ''εξυγίανσης'' και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεφτιλίστηκε σήμερα μέσα στην Τούμπα από την ουγγρική Βιντεότον.
 
 
Είναι που είχαν ''σίγουρη την πρόκριση'', μετά το διπλό από το πουθενά που έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική μέσα στην έδρα της Μπάτε Μπορίσοφ. Είναι που ''εκεί που παίζεται το πραγματικό ποδόσφαιρο, φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα''. Αυτά μας λένε συνέχεια, εδώ και χρόνια, οι δημοσιογράφοι που συντηρεί με άφθονα ρούβλια ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης''. Έρχεται όμως ΠΑΝΤΟΤΕ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, η ώρα της αλήθειας. Τελείωσε το παραμύθι ''ό,τι πάει μέσα στην επίθεση, το κάνουμε γκολ και στην άμυνά μας οι αντίπαλοι χάνουν τα άχαστα''. Ο Θεός από ψηλά βλέπει τα πάντα και αργά ή γρήγορα αποδίδει στον καθένα ό,τι του αξίζει, ό,τι δικαιούται. Το ξεβράκωμα δεν το γλυτώνει ο κάθε ΤΡΥΠΙΟΣ. Μπορεί στην Ελλάδα να πάρουν φέτος το ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ πρωτάθλημα, με νομοθετικό διάταγμα, αλλά το ΚΑΦΕΝΕΙΟ του Λουτσέσκου θα διαλυθεί σαν χάρτινος πύργος, μόλις αλλάξουν τα πράγματα γενικώς στη χώρα και ειδικως στο ποδόσφαιρο. Και η ώρα αυτή δεν αργεί. Αντίστροφα μετράμε...
 
Υ.Γ. 1 Ό,τι πιο ευχάριστο η αποθέωση του μεγάλου μας προέδρου, Βαγγέλη Μαρινάκη, από τους γαύρους, που για μία ακόμη φορά έκαναν το χρέος τους και δεν άφησαν μόνη της την ομάδα.
 
 
 
Υ.Γ. 2 Μακάρι να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι όλων μας και ο Γκερέρο, που αποχώρησε τραυματίας στο 18' του ματς, να μην έχει κάτι σοβαρό. Δυστυχώς φάνηκε να ''βίδωσε'' κάτω το αριστερό του πόδι και τρέμουμε για χιαστό. Μακάρι να λέω παπαριές και να είναι καλά το παιδί...
 
 
Υ.Γ. 3 Ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ''αριστερή πολιτική ιδεολογία'', ελληνικό μπάσκετ, ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' και οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία της φύσης παρατηρείται στα social media, ΔΕΝ έχει θέση εδώ μέσα. Οποιοσδήποτε έστω απλώς σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, οποιοσδήποτε ''γουστάρει μπασκετικό Ολυμπιακό'', όπως κοκορεύονται ορισμένοι γι'αυτό δεξιά κι αριστερά, ''διαφημίζοντας'' κιόλας την...αρρώστια τους, ΠΟΥΛΟ. Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ κανείς από τους παραπάνω ασθενείς...

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Αδέρφια όταν κρίνουμε φορ, μια παράμετρος είναι και το πόσο μαρκάρει τα αντίπαλα μπακ, πόσο πιέζει. Για ομάδες όπως η δική μας που παίζει σχετικά ψηλά, είναι ανάγκη όταν χάνεται η μπάλα και ο αντίπαλος βγαίνει στην κόντρα, ο φορ πρέπει να είναι η πρώτη γραμμη πίεσης. Νομίζω.

Εικόνα mixalis7

Διαβάζω ανελλιπώς όλα σου τα άρθρα και καθημερινά RTM, με ενοχλεί σε σημείο να με εξοργίζει η αναφορά σου στον ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' στα Υ.Γ. σου και λέω με εξοργίζει γιατί δεν βρίσκω 1 λόγο να διαφωνήσω μαζί σου

Εικόνα Ποσειδωνία

Δε δέχομαι κανένα πρεζόνι να ξεφτιλίζει τον Ολυμπιακό. Μας κλέβει, μας αδικεί , μας περιπαίζει, μας δουλεύει...

Εικόνα matrasimca

Ευτυχως νικησαμε για να μην μπουμε σε βαθεια εσωστρεφεια.
Η ομαδα παιζει καλυτερα φετος και υστερουμε μονο στην αποτελεσματικοτητα στο γκολ.
Το καλοκαιρι που διαβαζα στατιστικες εβλεπα πως οι επιδοσεις των επιθετικων που πηραμε υπολειποντο αυτων του Ανσαριφαρντ.
Ο αντιλογος ηταν πως αυτοι θα ειχαν καλυτερη αποδοση στον Σουπερλιγκα σε σχεση με ισχυροτερα πρωταθληματα που αγωνιζονταν.
Δεν ηταν ετσι.
Θα παρακαλουσα τον προεδρο να φερει πισω τον παικτη και τα γκολ που μας λοιπουν αν δεν εξασφαλισει μεχρι τα Χριστουγεννα αδεια εργασιας στην Αγγλια.
Στηριξη στον προπονητη και στον προεδρο - ερχονται δυσκολα ματς

Εικόνα Red Dragon

Μονο που δεν ερμηνευονται ολα τοσο απλα. Δεν βλεπεις σε ενα ματς καλαθοσφαιρισης μονο το ποσους πονταρει σκοραρει ενας αθλητης. Τι γραφανε οταν ανακοινωθηκε ο Ανσαριφαρν? Οτι απεκτησε ο Ολυμπιακος ενα παιχτη που δεν επαιζε καν στην Σεγκουντα και που σκοραρε 5 τερματα με τον Πανιωνιο. Οι ιδιοι σημερα ¨εξυμνουν¨ τον ιδιο παιχτη. Ο Ανσαριφαρντ ποσα γκολ ειχε την πρωτη του σεζον με τον Ολυμπιακο? Ενα τερμα. Ποιο ηταν το ποσοστο ευστοχιας του περσι με τον Ολυμπιακο σε γκολ ανα τελικες? Σε ποια κομβικης σημασιας ματς στην Ελλαδα βγηκε μπροστα? Προσοχη δεν τον απαξιωνω αλλα δεν ειναι δυνατον το 2018 να διαβαζει καποιος μια στατιστικη κατηγορια με το ποσα τερματα σκοραρε ενας αθλητης και να εξαγει συμπερασματα σε απολυτο βαθμο. Παμε παρακατω.

Αυτη την στιγμη ο Ολυμπιακος εχει δωσει 15 ματς, ειμαι μια απο τις ελαχιστες ομαδες στην Ευρωπη που εχει παρει γκολ απο ολα τα του φορ. Με τον Γκερερο ο Ολυμπιακος σκοραρει ενα τερμα ανα 40 λεπτα. Εχει σκοραρει με καθε τροπο μεχρι στιγμης. Υπερτερερι σε καθε τομεα του Ανσαριφαρντ. Εχουμε γραψει ξανα οτι δεν ειναι τυχαιο οτι ηρθε να υπογραψει στην Αθηνα και ο Πελεγκρινο επεμενε να ανανεωσει με την ομαδα του. Ο Κουκα ειναι τεταρτος στην αξιολογηση της Σουπερ Λιγκ. Εχει ενα τερμα και τρια δοκαρια, ολα υποδειγματικες εκτελεσεις. Ποσα λεπτα εχει αγωνιστει? 254 λεπτα, σε οποιο ματς αγωνιστηκε εκανε την διαφορα ειτε κοντρα στον Λεβαδειακο ειτε κοντρα στον Αστερα οπου γεμισε η περιοχη ειτε κοντρα στον Πανιωνιο οπου σκοραρε ειτε κοντρα σε Παοκ (με εξαιρεση ισως μια φαση καθε του εκτελεση υποδειγματικη) ειτε κοντρα στην Αεκ οπου κερδισε καθε μονομαχια και στην μια φαση που βγηκε τετ α τετ εκτελεσε υποδειγματικα. Μιλαμε για παιχτη που στην Πορτογαλια πηρε μεταγραφη στην Μπενφικα και με δυο διαφορετικες ομαδες ειχε συνολικα με την καθε μια 15 τερματα και αρκετες ασιστ και πρωτος σκορερ της ομαδας του στην πορεια της στους 8 του Γιουροπα Λιγκ.

Να θυμησω επισης οτι ο Τζουρτζεβιτς ηρθε απο την Σερβια προερχομενος απο χρονια που εβαλε 30 γκολ και βαλε, ο Αραουχο σε 50 εμφανισεις με την Λας Παλμας στην Λα Λιγκα ειχε 4 τερματα, ο Ιντεγε μετα τον Ολυμπιακο δεν εκανε καν συμμετοχες στην Λα Λιγκα με την Μαλαγα, ο Καρντοσο που ξερουμε τι επαφη ειχε με το σκοραρισμα, ο πρωτος σκορερ της Μπενφικα σε ευρωπαικες διοργανωσεις στον Ολυμπιακο ηταν ατυχος, ο Φινμπογκανσον δεν επαιξε καν στην Λα Λιγκα με την Σοσιεδαδ, στον Ολυμπιακο γραφανε ¨κανει κοντρολ με τον αστραγαλο¨ και επιασε στην Γερμανια. Τα παραδειγματα ατελειωτα. Δεν ειναι ολα λοιπον θεμα αριθμων. Δεν γινεται να ¨κρινει¨ καποιος ενα παιχτη σε απολυτο βαθμο οχι σε 200 κατι λεπτα συμμετοχης αλλα ουτε ενω τον εχει δει στην μιση αγωνιστικη σεζον.

Καθε προπονητης κανει την δομηση του ροστερ του βαση των αναγκων αυτου, στο φορ ο ενας αλληλοσυμπληρωνει τον αλλο και ο ενας ηταν πρωην παιχτης του που στα 22 του ειχε κανει εξαιρετικη χρονια σε ενα πρωταθλημα επιπεδα πανω του ελληνικου. Πρεπει να σταματησουν οι βιαστικες ¨κρισεις¨.

Εικόνα matrasimca

Πραγματι ποτε οι προηγουμενες αποδοσεις δεν εγγυωνται τις σημερινες.
Ομως οπως και περυσι που του ειπαν φυγε αλλα αυτος εμεινε (ο Ανσαριφαρντ) ειχε ενα κινητρο να αποδειξει οτι επρεπε να μεινει και εβαλε 17 γκολ.
Το ιδιο θα συνεβαινε και φετος οσον αφορα το κινητρο.
Αν λαβεις υπ'οψη σου ποσους διεθνεις εχουμε και ποσα παιγνιδια ερχονται θα εχουμε τραυματισμους.
Θα ελεγα πως οταν πας για τρεις στοχους κανεις δεν περισσεύει.
Δεν ειμαι κατα κανενος παικτη, αμα σε παει η τυχη και σπασεις την γκινια σου μπορει μετα να πετας.
Εξακολουθω παντως να πιστευω πως αφου ο Περσης δεν πηρε μεταγραφη για καλυτερο πρωταθλημα δεν επρεπε να παει στο Νοτιγχαμ,η αποτελεσματικοτητα του με τις Ελληνικες ομαδες μας λειπει και ειναι και φιλοτιμος παικτης.
Επισης μου καθεται ασχημα πως ενας παθιασμενος παικτης σαν τον Σιωπη παιζει αλλου.
Ο Τουρε δυστυχως - τουλαχιστον προς το παρον - και ισως λογω ηλικιας δεν αποδιδει και ηταν ρισκο αν σκεφτεις την αμοιβη του, ο φτωχος και ο ταπεινος Σιωπης σημερα θα προσεφερε πολυ περισσοτερα.
Αν πουν καποιοι πως πηγε να τακιμιασει με τον Τιγρη, θα πω πως ο συγκεκριμενος παικτης εχει φιλοδοξιες να παιξει στην ομαδα, προερχομενος μαλιστα απο τα σπλαχνα της και το να εχεις φιλοδοξιες ειναι καλο. Ο Τουρε εχει παραστασεις αλλα δεν εχει πλεον φιλοδοξιες. Σκαω που δεν αξιοποιουμε τα δικα μας παιδια οταν αξιζουν αγωνιστικα και που μαλιστα κοστιζουν ελαχιστα. Ο Αγιαξ το εκανε μαζευοντας πιτσιρικια και πηρε στο παρελθον πρωταθληματα Ευρωπης. Ο Παναθηναικος των Γκουμομπασιναδων ηταν πολυ καλη ομαδα, η οποια ηταν ατυχη επειδη επαιζε απεναντι στους υπερ-παικτες του Κοκκαλη.
Αυτα ρε παιδια - ενταξει δεν ειναι δικα μας τα λεφτα αλλα τα ποναω καιγια να μην αδικω τον προεδρο ειναι πολυ δυσκολο στην Ελλαδα των μνημονιων να διατηρησεις Ευρωπαικα καλη ομαδα.
Ακομα και λιγα χρονια πριν ηταν αλλιως

Εικόνα Red Dragon

Θεωρω οτι απαντησα αναλυτικα για την περιπτωση του Ανσαριφαρντ. Οπως απαντησα οτι η στατιστικη του δεν λεει τιποτα γιατι διαβαζουμε καποιους να ¨κρινουν¨ τους Γκερερο και Κουκα και ο πρωτος που μεχρι στιγμης εχει τα περισσοτερα λεπτα συμμετοχης οσον αφορα τα φορ εχει σκοραρει στα μισα ματς στα οποια εχει αγωνιστει οποτε καποιος (δεν αναφερομαι σε εσενα προσωπικα, πασα παιρνω) που αναφερεται αποκλειστικα στον αριθμο των τερματων που ειχε σημειωσει ο Ανσαριφαρντ αυτοαναιρειται. Αν προσπερασουμε ολα αυτα λοιπον και συζητησουμε αν επρεπε να παραμεινει στο ροστερ πρεπει να εξετασουμε τα εξης.

Ο ιδιος ο παιχτης μετα απο μια σεζον που ακολουθησε και Μουντιαλ θα ηθελε να εχει ρολο συμπληρωματικου? Γιατι εμεις ξερουμε οτι ο μανατζερ του ολο το καλοκαιρι εψαχνε να του βρει ομαδα σε ενα μεγαλο ευρωπαικο πρωταθλημα. Ποσος κοσμος γνωριζει αυτο?

Επισης πιανει θεση ξενου. Ειναι δυνατον λοιπον μια επιθετικη τριαδα να αποτελειται απο Γκερερο, Κουκα και τον Ιρανο? Οχι φυσικα. Ομαδες στο τοπ 10 του ευρωπαικου rnk δεν διαθετουν τρια ¨ισαξια¨ φορ (απο αποψη βιογραφικου, εμπειριας κλπ). Καταμοιραζουν τους ρολους τους πανω σε ενα συγκεκριμενο πλανο. Οποτε οσον αφορα τον Ολυμπιακο και αφου ανεφερες τους παιχτες που εχουν κινητρο για τον ρολο του τριτου φορ θεωρητικα ο καταλληλος ηταν ο Μανος που εχει κινητρο και σε μια μεγαλη σεζον θα επαιρνε τις ευκαιριες του. Οπως η Ρεαλ εφερε πισω απο τον δανεισμο τον Ντε Τομας που επαιζε στην Βαγιεκανο ως τριτο φορ. Ξεκαθαροι ρολοι.

Οπως δεν τονισα καποια θεματακια οπως οτι η ομοσπονδια του Ιραν ειναι αυστηρη και απειλει με κυρωσεις παιχτες της χωρας της να συνυπαρχουν με αθλητες οπως το Ισραηλ. Δεν το εχω επιβεβαιωσει το παραπανω,απλα το παραθετω.

Παμε παρακατω. Μου γραφεις για ενα κιναιδακο ονοματι Σιωπης που ο Ολυμπιακος του φερθηκε οπως σε καθε αθλητη του αψογα και στον συγκεκριμενο απο πολυ μικρη ηλικια οντας ποδοσφαιριστης της Ακαδημιας. Πως ο ¨φτωχος¨ και ¨ταπεινος¨ Σιωπης ειχε παρε δωσε με τον Ζουζουνιδη και διερρεε αριστερα δεξια για προταση της ....Λεχ Ποζναν? Αν ειχε φιλοδοξιες ο συγκεκριμενος κοβαλισκος θα εβγαζε τον σκασμουλη, θα εδειχνε ποσο θελει να παρει μια ευκαιρια και δεν θα συμπεριφεροταν με αυτον τον τροπο. Ευτυχως γι αυτον δεν το τραβηξε περαιτερω η ομαδα γιατι ανετα θα μπορουσε να τον αφησει χωρις ομαδα να κανει προπονησεις μονος του.

Ειναι φυσικα αστειο να συζηταμε οταν ο Ολυμπιακος διαθετει τον πληρεστερο αξονα που ειχε ποτε ελληνικη ομαδα εδω και αρκετα χρονια με χαφ οπως Γκιγιερμε, Νατχο, Καμαρα, Τουρε, Μπουχαλακη, Τοροσιδη, Ανδρουτσο κλπ να συζηταμε για παιχτη που απλα μπορει να καλυψει καποια χιλιομετρα.

Παμε τωρα στον Τουρε. Ο Τουρε δεν εκανε προετοιμασια και προφανως χρειαζεται τον χρονο του. Αν θα συνεισφερει ή οχι θα φανει. Εχει κανει ενα εξαιρετικο ματς κοντρα στην Μιλαν και ενα κακο πρωτο ημιχρονο στην Κρητη. Μπορει να συνεισφερει σε παραπανω απο μια θεσεις. Η παρουσια του και μονο ειναι καταλυτικη για παιχτες οπως ο Καμαρα.

Μιας και η αναφορα στον Καμαρα, ακομα μια περιπτωση παιχτη με πολυ υψηλο κινητρο.

Δεν υπαρχει το ¨δεν αξιοποιει ο Ολυμπιακος τα δικα του παιδια¨ οταν ο Ολυμπιακος εχει στο τερμα τον Γιαννιωτη, επεστρεψε απο δανεισμο ο Τσιμικας, διαθετει τους Ανδρουτσο, Νικολαου, Βρουσαι απο τις Ακαδημιες του. Ελαχιστες ομαδες στην Ευρωπη στους 20-25 ποδοσφαιριστες του ροστερ τους διαθετουν τοσους αθλητες.

Οι Γκουμομπασιναδες ηταν τραγικοι και δεν το δειχναν μονο απεναντι στους ιδιους παιχτες και στην ιδια ομαδα που δεχοταν 4ρες απο Μολντε, Χερενφεν, Ροζενμποργκ κλπ. Μια ομαδα που σε ενα επιπεδο σκαλες κατω σε σχεση με τον σημερινο ανταγωνισμο οσον αφορα το ευρωπαικο ποδοσφαιρο οπου ο Ολυμπιακος εχει την μεγαλυτερη διαρκεια στην Ευρωπη μετα τις ομαδες που συμμετεχουν στα μεγαλυτερα ευρωπαικα πρωταθληματα.

Οσον αφορα τον Αγιαξ δεν γνωριζω ποιος και με ποιον τροπο στα μετεφερε (οπως και ολα τα παραπανω) αλλα στους 15 πρωτους αθλητες σε χρονο συμμετοχης στο ροστερ του μολις οι 4 προερχονται απο τις ακαδημιες του και απο αυτους οι δυο ειναι οι Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ.

Εικόνα ThomasK

Εάν η ομάδα παίζει έτσι, με αποφασιστικότητα, πάθος, ψυχή και
δύναμη, και βρει λύσεις στο σκοράρισμα ποιος θα την κοντράρει
εδώ, δεδομένου κι οτι αφενός υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσής
της, αφετέρου θεωρείται βέβαια αυτή; Υπάρχει ο γνωστός δυσώδης
παράγοντας (κυβέρνηση, ΕΠΟ...), αλλά εάν τελικά θα ορίζονται ξένοι
και αξιόπιστοι διαιτητές σε κάθε παιχνίδι μας ίσως γελάσουμε
τελευταίοι.
Στον υπερτιμημένο ΠΑΟΚ δεν μπορεί πάντα να κάθονται νίκες με
απόδοση σαν αυτή με μας.

Εικόνα savvas gridlock

Να ορίζονται ξένοι διαιτητές, αλλά όχι Κριστόφερσεν, που τους βάζει ο Τριτσώνης.

Εικόνα ThomasK

Ασφαλώς όχι τέτοιοι, γι' αυτό έγραψα αξιόπιστοι (εχέγγυοι, εμπιστεύσιμοι, ευυπόληπτοι, έγκυροι, έγκριτοι, υπεύθυνοι).
Διαιτητές μόνο Α' κατηγορίας και αναγνωρισμένου κύρους. Και ας στοιχίζουν. Στους λεχρίτες, ξένους και ντόπιοιυς, που
κουμαντάρουν τη διαιτησία εδώ δίνουμε έναν σκασμό λεφτά. Διπλάσια και τριπλάσια από αυτά που κατήγγειλαν οι ΑΡΔ
και ο καραγκιόζης Κοντονής οτι έπαιρναν παράγοντες της ΕΠΟ επί Γκιρτζίκη ή Σαρρή (και που ήταν ένας μόνο ειδικός
σύμβουλος με μηνιαία αμοιβή περίπου 7 χιλ. €).

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Σαββαρε καλημερα. Στο Ρεντη γινεται δουλεια ΚΑΙ για το τελειωμα των φασεων. Και οταν λεμε δουλεια, εννοουμε περα απο τα βασικα, δηλαδη αυτα της καθημερινης προπονησης.Το εχουν επιβεβαιωσει ανθρωποι αυτο. Παραθετω αποσπασμα αρθρο που ανεβηκε πριν 5 ημερες και επιβεβαιωνει αυτό που γραφω: https://www.to10.gr/podosfero/superleague/427598/allazontas-ton-ntaniel-.... Από εκει και περα είναι ολοφανερο πλεον πως το τελειωμα των φασεων είναι ΚΑΙ θεμα ψυχολογιας ΚΑΙ θεμα αγχους. Το παραδειγμα του Καρντοσο ειναι προσφατο και ολοι θυμομαστε τι επαθε εδω ενας από τους μεγαλυτερους γκολτζηδες των τελευταιων χρονων στην Ευρωπη. Εμεις δεν πρεπει να παιξουμε το παιχνιδι των ΑΡΔ και να φορτωσουμε με εξτρα πιεση την ομαδα και τους παικτες οι οποιοι δεν ζουν σε γυαλα. Ναι ξερουμε το προβλημα και το αντιμετωπιζουμε σε λογικα πλαισια, αυτο που γινεται στο φβ δεν περιγραφεται. Ελπιζω να επιστρεψεις και εκει.

Εικόνα savvas gridlock

Στέλιο, δουλειά σίγουρα γίνεται σε όλους τους τομείς από τον Πέδρο Μαρτίνς στου Ρέντη. Νομίζω όμως ότι ειδικά στο κομμάτι του ''πώς τελειώνουμε φάσεις', πρέπει να δουλέψουν κι άλλο οι μεσοεπιθετικοί μας.

Εικόνα Η ΡΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ

Εννοιται Σαββα απλα θελω να τονισω πως αυτοι που εχουν αδυναμια δουλευουν παρα πολλες ωρες εξτρα (οπως ο Ποντενσε που λεει στο αρθρο), οι υπολοιποι ειναι φανερο πως εχουν επηρεαστοι. Φαινεται από τις δηλωσεις τους και τις αντιδρασεις τους. Φορτουνης και Λάζαρος τα καλυτερα παραδειγματα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Στέλιο, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, απλώς δεν μπορούμε εμείς να στρουθοκαμηλίζουμε συνειδητά για να μην επηρεάσουμε αρνητικά τους παίχτες μας και τους προσθέσουμε άγχος που δεν σκοράρουν. Αυτοί τη δουλειά τους. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι θέμα ικανότητας/ανικανότητας. Καθαρά ατυχία, συγκέντρωση και άγχος είναι. Σίγουρα, ο Γκερέρο δεν είναι Μήτρογλου, αλλά δεν είναι και Αλέκος Τάτσης. Ούτε ο Ποντένσε είναι άσχετος. Η γνώμη μου είναι ότι, όταν παρατηρείται πρόβλημα στο γκολ, πρέπει να ψάχνουν το εύκολο γκολ, αυτό που θα έρθει σε κενή εστία. Όπως, για παράδειγμα, η ευκαιρία του Λάζαρου, όπου είχε το δεύτερο δοκάρι.

Εικόνα Red Dragon

Εγω προσωπικα θυμαμαι πολλες περιπτωσεις φορ (ανεφερα χαρακτηριστικα καποιες σε πιο πανω ποστ και μαλιστα απο προσφατες περιπτωσεις) που να χανουν αρκετα γκολ. Εγω προσωπικα εχω κουραστει να διαβαζω για τον Γκερερο που ελαχιστα φορ στο ξεκινημα τους σε μια νεα ομαδα ειχαν μεγαλυτερη συνεισφορα απο τον ιδιο. Δεν ξερω αν ειναι Μητρογλου (κατανοω οτι λογικα δεν θες να μπεις σε διαδικασια συγκρισης αφου ετσι και αλλιως μιλαμε για αλλου τυπου φορ) ομως και ο Μητρογλου στην ηλικια πχ του Κουκα επι Ζαρντιμ στα 19 ματς πρωταθληματος δεν σκοραρε και καπως το ¨εσωσε¨ με την εικονα του στα τελευταια ματς. Οπως γραφονταν ελεεινοτητες για την περιπτωση του απο οπαδους της Φουλαμ, της Μπενφικα στο ξεκινημα (5 τερματα στον πρωτο γυρο και σκοραρε σε τρια ματς απο τα συνολικα 16) και της Μαρσειγ περσι (τρια τερματα μεχρι τον Φλεβαρη στο πρωταθλημα) οτι δεν κανει ουτε για να περναει εξω απο το Βελοντρομ. Οπως δεν εκανε ο Φινμπογκανσον στην Σοσιεδαδ, δεν εκανε σε εμας και εκανε στην Μπουντεσλιγκα κλπ. Τι επιβεβαιωνουν ολα αυτα? Οτι παιζουν πολλοι παραγοντες σημασια στην αποδοση ενος αθλητη και κατ επεκταση μιας ομαδας.

Η Ατλετικο σκοραρε μεχρι προσφατα ενα γκολ ανα ματς και διασυρθηκε απο την Μπορουσια και ο Γκριεζμαν μετραει 4 τερματα σε 13 ματ, ο Ντιεγκο Κοστα 3 σε 11 ματς, η Μπαρτσελονα ειχε 120 τελικες και μεχρι προσφατα δεν μπορουσε να σκοραρει με τον Σουαρες να μετραει 4 γκολ σε 13 ματς, η Ρεαλ κακιστη, η Μπαγερν γνωριζουμε τι φορ διαθετει (επισης δεν κατανοω γιατι η επιθετικη δυστοκια μιας ομαδας συνδεεται αποκλειστικα με τα φορ οπως και η αμυντικη λειτουργια με αυτη των στοπερ) και ηταν κακιστη μετα την διακοπη κλπ. Μπορει να βρει καποιος και οι αθλητες που ανεφερα τι ποσοστα ευστοχιας ειχαν σε γκολ ανα τελικες.

Δεν ειναι θεμα στρουθοκαμηλισμου. Μπορει καποιος να καταθεσει ελευθερα και τεκμηριωμενα την γνωμη του (οχι αυτη που ενω εκτοξευουν λιγες γραμμες βουτηγμενες σε τονους αμπαλοσυνης και μετα ποσταρουν ¨εγω την γνωμη μου ειπα¨) αλλα αυτο που επικρατει ειναι παρανοια. Ειμαστε στην εποχη που πλεον μπαινουν σε προσωπικες σελιδες αθλητων στα social media και υπαρχουν κατσαπλιαδες (στημενοι και μη) που τους κουνανε το δαχτυλο οποτε δεν σκοραρουν. Ισως η λεξη παρανοια δεν ειναι αρκετη για να αποτυπωσει αυτο που συμβαινει. Οταν ο ιδιος ο προπονητης κανει δηλωσεις και αναφερει οτι ¨γνωριζω τι γραφεται για το ποιοι παιχτες χρησιμοποιουνται¨ ή ¨αλλες φορες μου λεγανε οτι δεν ανοιγε το rotation και τωρα οτι ανοιγει περισσοτερο απο οτι πρεπει¨ τοτε κατανοει καποιος οτι ολη αυτη η ξεφτιλα των social media προκαλει μεγαλυτερη πιεση απο την αναμενομενη γιατι ολο αυτο λειτουργει αλυσιδωτα. Οποτε ναι επιβεβαιωμενα κανουν κακο ολοι αυτοι οι κατσαπλιαδες.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Κατ' αρχάς, ο οχετός που βρίσκει κανείς στα social media είναι δεδομένος και δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου σ' αυτό.

Αν θέλουμε να αναλύσουμε κάτι, να το δούμε σφαιρικά. Ο Μήτρογλου είναι διαφορετικού τύπου παίχτης. Δεν θα βοηθήσει στην πίεση της ομάδας, όταν αυτή αμύνεται, δεν θα γυρίσει να καλύψει ποτέ, δεν θα τρέξει για να κερδίσει μέτρα και χώρο. Παρ' όλα αυτά, τα παστελώνει. Ο Γκερέρο, όπως και ο Ιντέγιε π.χ., είναι φορ ο οποίος θα βοηθήσει σε όλους τους άλλους τομείς, αλλά δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις δεινό εκτελεστή, όπως τον Μήτρογλου. Αυτό που λέω δεν σημαίνει ότι εγώ, αν ήμουν προπονητής, θα επέλεγα να έχω στην ομάδα μου τον Μήτρογλου και όχι τον Γκερέρο. Αυτή είναι άλλη κουβέντα. Αν απομονώσουμε, όμως, την εκτελεστική δεινότητα, τότε ναι, ο Γκερέρο δεν υπερτερεί. Και δεν υπερτερεί όχι επειδή δεν το έδειξε μέχρι στιγμής στους αγώνες μας, αλλά επειδή είναι 28 χρονών ήδη και ποτέ δεν ήταν τέτοιος επιθετικός. Ξαναλέω κάτι, όμως. Η δυστοκία της ομάδας δεν απομονώνεται μόνο στο πρόσωπο του Γκερέρο. Άλλωστε, ο Γκερέρο μέχρι τώρα σκοράρει ικανοποιητικά. Άντε, ίσως λιγότερο από όσο θα θέλαμε. Αλλά όχι τόσο που να το κάνουμε θέμα. Το πρόβλημα είναι γενικότερο και έχει να κάνει και μ' άλλους παίχτες. Ο Ποντένσε και ο Φετφατζίδης, το είχα τονίσει και στο κείμενό μου την 1η Σεπτεμβρίου, δεν το έχουν το γκολ. Το πιστεύω ακόμα και νομίζω ότι δικαιώθηκα -δυστυχώς- στο απόλυτο. Από εκεί και πέρα, ξαφνικά, για λόγους ατυχίας και άγχους πλέον, σταμάτησαν να σκοράρουν και παίχτες που γενικά σκοράρουν, όπως ο Λάζαρος, ο Φορτούνης, ο Χασά κτλ. Εκεί είναι το πρόβλημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Αλλά όχι να παρουσιάζεται ο Γκερέρο και ο Χασάν ως killer, γιατί προς το παρόν δεν το έχουν δείξει. Όταν με το καλό το δείξουν, να τους αποθεώσουμε.

Τέλος, οι ομάδες που ανέφερες, μπορεί σαν ονόματα να προκαλούν δέος, αλλά φέτος είναι προβληματικές στην επίθεση και στο αποτέλεσμα. Γι' αυτό δεν έχουν κανένα νόημα οι συγκρίσεις, οι αφορισμοί κ.α. Κρίνω με αυτά που βλέπω και νομίζω ότι δεν γίνομαι άδικος.

Εικόνα Red Dragon

Και να συμπληρωσω τονιζοντας το ξανα. Ο Κουκα αγωνιζομενος στα περισσοτερα ματς μοναδικος προωθημενος σε ενα πρωταθλημα σκαλες πανω απο το ελληνικο εχει σκοραρει απο δυο φορες στην καριερα του στα 22 του και στα 23 απο 15 τερματα συνολικα και ηταν πρωτος σκορερ ομαδας που εφτασε στους 8 του Γιουροπα Λιγκ. Δεν ειναι αρκετοι οι παιχτες που εχουν σκοραρει στο 1/3 των παιχνιδιων που εχουν αγωνιστει σε ενα τετοιο πρωταθλημα και μαλιστα σε αυτη την ηλικια. Το κατα ποσο θα συνεισφερει στον Ολυμπιακο οπου αποκτηθηκε ωστε να αλληλοσυμπληρωσει τον Γκερερο θα αποδειχτει σε βαθος χρονου.

Εικόνα Red Dragon

Ο Μητρογλου ειναι διαφορετικου τυπου φορ αλλα δεν γινεται συγκριση φορ παραπανω. Γινεται αναφορα συγκεκριμενα σε φορ σε συνδιασμο με την αναφορα στην επιπροσθετη πιεση που δημιουργειται στην ομαδα. Επισης τοποθετηθηκα για τα φορ που εχουν περασει προσφατα απο την ομαδα μιας και πηρα πασα ξανα απο την αναφορα που εγινε. Πανω σ αυτο λοιπον ανεφερα οτι ο Μητρογλου στην ηλικια του Κουκα οντας βασικος, γηγενης και ενω γνωριζε την ομαδα δεν σκοραρε, ειχε κακα ποσοστα ευστοχιας και ηταν πολυ μακρια απο αυτο που εχει καποιος σαν εικονα οταν σκεφτεται τον ¨φορ killer¨. Τετοιοι ειναι μετρημενοι στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο. Ο Καβανι εχει ανακηρυχτει πρωτος σκορερ εχοντας σε διαφορετικες σεζον σε Γαλλια και πιο πριν σε Ιταλια επιεικως μετρια ποσοστα ευστοχιας. Ο Μητρογλου πχ οπως ανεφερα την πρωτη του χρονια οντας για τα καλα βασικος στον Ολυμπιακο δεν σκοραρε στα 2/3 της σεζον. Την επομενη σεζον με την αποκτηση του Σαβιολα καταφερε να βρει τον ρολο του και να παρει μεταγραφη. Στην Αγγλια οντας μοναδικος φορ μετα τον τραυματισμο του δεν καταφερε να τους πεισει να παρει μια ευκαιρια. Στην Μπενφικα εχοντας διπλα του παντα ενα φορ με υποστηρικτικο ρολο (βλ Ζονας) και ενω περασε ξανα μια πολυ κακη περιοδο στο ξεκινημα της χρονιας (επιβεβαιωση του οτι δεν γινεται να κριθει κανεις παιχτης οχι σε 10 επισημα ματς αλλα ουτε σε μιση αγωνιστικη χρονια ακομα και ολοκληρη σε αρκετες περιπτωσεις) καταφερε να ανεβασει τα νουμερα του. Ο Καρντοσο παλι εχοντας τον ιδιο ρολο ειχε εξαιρετικα νουμερα. Οταν ηρθε στον Ολυμπιακο παιζοντας μονος του στην κορυφη (σε συνδιασμο με την ατυχια που ειχε) δεν συνεισφερε τα αναμενομενα. Ο Μητρογλου στην Γαλλια περσι αγωνιζομενος ξανα στην κορυφη (και φετος δεν ειναι αναντικατασττος) παλι δεν καταφερε να βρει τον ρολο του.

Ολα αυτα για ποιο λογο τα γραφουμε? Για να αναδειξω ξανα οτι η εννοια ¨killer¨ ειναι σχετικη και υπαρχουν δεκαδες παραμετροι για να συνεισφερει ενας αθλητης σε μια ομαδα. Το παραδειγμα του Φινμπογκανσον ειναι χαρακτηριστικο μιας και εγινε αναφορα στην ηλικια του Γκερερο και μιας και εγινε αναφορα στον Γκερερο να τονισω ξανα οτι ο Γκερερο ηταν μελος ομαδας που ειχε κατοχη μπαλας στο 30-35% στην συντριπτικη πλειοψηφια των ματς και παρολαυτα εφτασε στο σημειο να σκοραρει διψηφιο αριθμο σε συνολο δυο σεζον σε πρωταθλημα που αθλητες που επιασαν στην χωρα μας δεν ειχαν καν συμμετοχες. Ο Ιντεγε οντως συνεισφερε σε πολλους τομεις αλλα η διαφορα του σε σχεση με τον Γκερερο ειναι οτι ο Ισπανος γνωριζει το αθλημα σε αντιθεση με τον Νιγηριανο που δεν φημιζοταν για την τεχνικη του, εχει πολυ καλη αντιληψη του χωρου (θυμιζω ασιστ σε Νατχο και εξαιρετικη μεταβιβαση χωρις να βλεπει στον Φετφατζιδη κοντρα στην Αεκ) και γενικα κανει πολλα πραγματα πολυ καλυτερα. Δεν ειναι το θεμα αυτο ομως οπως ανεφερα.

Το θεμα ειναι οτι δεν εξεταζουμε απλα το ποσα τερματα εχει ενα φορ αλλα οταν κανουμε αναφορα σε αυτα εξεταζουμε τα x goals, την ποιοτητα των τελικων και ποσες απο αυτες αξιοποιουν οταν πρεπει και κατα ποσο ευκολα με ενα ποδοσφαιριστη στην 11δα της μια ομαδα παιρνει τα γκολ που θελει. Με τον Γκερερο ο Ολυμπιακος παιρνει ενα γκολ ανα 40 λεπτα, ενας απο τους λογους που επεμενε ο Πελεγκρινο να να τον ανανεωσει.

Παμε στον Ποντενσε. Ο Ποντενσε που μετραει ηδη δυο τερματα ειναι ενας αθλητης που δεν αποκτηθηκε για τα τελειωματα του. Οταν λοιπον κρινουμε ενα αθλητη τον κρινουμε κυριως με τα κριτηρια αξιολογησης βαση των οποιων αποκτηθηκε. Ο Ποντενσε αποκτηθηκε για δεκαδες λογους και κυριως για την δημιουργικη του ικανοτητα. Αναντικαταστατος στην ομαδα του Ζεσους μεχρι να τραυματιστει. Δεν ειχε εξτρεμ η Σπορτιγνκ με καλυτερα ποσοστα στα τελειωματα τους? Ομως ειναι τα κριτηρια αυτα για τα οποια εκανα αναφορα. Επισης ΒΑΣΙΚΟΣ παραγοντας, μιλαμε για παιχτη που μπηκε στασ 23. Ποσα εξτρεμ στα 23 τους ειχαν ηδη ταβανιασει εκτελεστικα? Ετσι λοιπον και ο ιδιος εξελισσει συνεχως το παιχνιδι του. Δεν γνωριζω κατα ποσο θα βελτιωσει και το κομματι αυτο αλλα προφανως εξελισσεται. Οποτε δεν υπαρχει θεμα δικαιωσης για καποιον. Οποτε για να συνοψισω οχι δεν υπαρχει η εννοια killer στο συγχρονο παγκοσμιο ποδοσφαιρο, δεν ειναι killer ο Φινμπογκανσον στην Ολλανδια που σκοραρε ακαταπαυστα, στην Ισπανια δεν επαιζε καν, στην Ελλαδα το ιδιο και στην Μπουντεσλγικα εγινε ξανα τετοιος. Υπαρχουν δεκαδες παραμετροι οσον αφορα την επιδοση ενος αθλητη.

Δεν τοποθετηθηκα πιο πανω γιατι πιστευω οτι καπου εγινες αδικος, την γνωμη μου απλα καταθετω πανω σε αυτα που ανεφερες και πηρα απλα πασα. Τα παραδειγματα των ομαδων που ανεφερα ειναι παραδειγματα ομαδων απο το top 5 του ευρωπαικου rnk και εκανα αναφορα σε φορ που αλλες σεζον ειχαν πολυ καλα ποσοστα ευστοχιας. Φετος μεχρι στιγμης δεν εχουν, απλα επιβεβαιωση οτι υπαρχουν παραμετροι που επηρεαζεται το παιχνιδι του καθε ποδοσφαιριστη απο την λειτουργια μιας ομαδας. Ειτε ειναι αγωνιστικοι ειτε ψυχολογικοι. Γι αυτο και η αναφορα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Το είπα και στο πάνω σχόλιό μου, δεν είμαι σίγουρος ότι αν είχα το δίλημμα Μήτρογλου ή Γκερέρο για την ομάδα μου, θα διάλεγα τον Μήτρογλου. Το αντίθετο... Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Γκερέρο-Χασάν. Πρώτα απ' όλα, θεωρώ ότι είναι νωρίς να τους κρίνουμε. Δεύτερον, με τα μέχρι τώρα δείγματα, μου δείχνουν καλά στοιχεία, αλλά χωρίς ρέντα. Το αν έχουν το ένστικτο του Killer; Όχι, δεν θεωρώ ότι το έχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό. Το ένστικτο του killer το έχουν ελάχιστοι παίχτες. Για να διαπρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται να είσαι ο Καβάνι. Και ο Ιντέγιε που δεν ήταν killer, μια χαρά διέπρεψε.

Το είπα και σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τον Στέλιο. Από τον Ποντένσε δεν με ενδιαφέρει το σκορ. Αυτό που περιμένω από τον Ποντένσε είναι να ψάχνει περισσότερο την ασίστ και τη γενικότερη δημιουργία, γιατί σε αυτό το κομμάτι είναι φοβερός. Αν ψάχνει πιο πολύ αυτά τα δύο, τότε θα σκοράρει και πιο εύκολα.

Εικόνα Red Dragon

Κατανοω το σκεπτικο σου. Η τοποθετηση μου (επεκταθηκα αναλυτικα με αναρτηση στην σελιδα στο fb παραθετοντας αρκετα παραδειγματα και παραθετοντας στατιστικα απο μεγαλα ευρωπαικα πρωταθληματα) ειχε να κανει με το οτι δεν πιστευω σε διαφορων ειδων ταμπελες οπως το ¨ φορ killer¨, ¨στοπερ ηγετης¨ κλπ και στο οτι καθετι ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων. Παρεθεσα το παραδειγμα οτι ο Κουκα στα 21 και 22 του κερδισε μεταγραφη στην Μπενφικα αφου εκανε εξαιρετικες σεζον εχοντας 15 τερματα στην Ριο Αβε (προπονητης ο Μαρτινς) που εχασε μαλιστα 8 ματς λογω τραυματισμου και την επομενη σημειωσε αλλα τοσα εχοντας και 8 ασιστ οντας και ενας εκ των πρωταγωνιστων της ομαδας του στην πορεια της στους 8 σκοραροντας με καθε τροπο και δινοντας με δικα του τερματα προκρισεις οπως κοντρα στην Φενερμπαχτσε. Δεν ξερω λοιπον αν εχουν το ενστικτο του killer (ουτε σε αυτο πιστευω σαν εννοια) αλλα ειναι αδιαμφισβητητο οτι ελαχιστα φορ σε ενα τετοιο ευρωπαικο πρωταθλημα και σε αυτη την ηλικια εχουν σημειωσει παρομοια επιτευγματα.

Αυτο ακριβως ηθελα να τονισω και με την περιπτωση του Ποντενσε, κρινεται κυριως για αυτα για τα οποια κυριως αποκτηθηκε. Φυσικα ειναι σε ηλικια που εξελισσει ακομα το παιχνιδι του (οπως και ο Ναουελ).

Εικόνα Red Dragon

Κατανοω το σκεπτικο σου. Η τοποθετηση μου (επεκταθηκα αναλυτικα με αναρτηση στην σελιδα στο fb παραθετοντας αρκετα παραδειγματα και παραθετοντας στατιστικα απο μεγαλα ευρωπαικα πρωταθληματα) ειχε να κανει με το οτι δεν πιστευω σε διαφορων ειδων ταμπελες οπως το ¨killer¨, ¨στοπερ ηγετης¨ κλπ και στο οτι καθετι ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων. Το οτι για παραδειγμα ο Κουκα στα 21 και 22 του κερδισε μεταγραφη στην Μπενφικα αφου εκανε εξαιρετικες σεζον εχοντας 15 τερματα στην Ριο Αβε (προπονητης ο Μαρτινς) που εχασε μαλιστα 8 ματς λογω τραυματισμου και την επομενη σημειωσε αλλα τοσα εχοντας και 8 ασιστ. Μιλαμε για νουμερα που ελαχιστα φορ σε ενα τετοιο ευρωπαικο πρωταθλημα και σε αυτη την ηλικια μπορει να σημειωσει. Δεν ξερω λοιπον αν εχουν το ενστικτο του killer (ουτε σε αυτο πιστευω σαν εννοια) αλλα ειναι αδιαμφισβητητο οτι ελαχιστο φορ σε ενα τετοιο ευρωπαικο πρωταθλημα και σε αυτη την ηλικια εχουν σημειωσει.

Αυτο ακριβως ηθελα να τονισω και με την περιπτωση του Ποντενσε, κρινεται κυριως για αυτα για τα οποια κυριως αποκτηθηκε. Φυσικα ειναι σε ηλικια που εξελισσει ακομα το παιχνιδι του (οπως και ο Ναουελ).

Εικόνα Red Dragon

Ετσι ακριβως Στελαρα. Γινεται δουλεια με εξτρα προπονησεις για αρκετη ωρα με αρκετους αθλητες οπως πχ γινεται με την περιπτωση του Ντανιελ. Ολοι στην ομαδα αναφερουν το ποσο σκληρα δουλευουν σε καθε τομεα.

Οπως πολυ σωστα επισημαινεις ολα αυτη η ¨παρανοια¨ που επικρατει και γινεται απο αρκετους με ξεκαθαρο δολο δεν γινεται να μην εχει επιρροη σε μια ομαδα. Το δυσκολο οπως εχει αναφερει ο προπονητης ειναι να παραγεις, το γκολ θα ερθει και το γκολ ειναι θεμα και ψυχολογιας. Οταν δεν μπαινει η μπαλα μεσα με Παοκ, Αεκ και αντιθετως δεχεσαι γκολ απο αυτογκολ και σεντρα που χτυπαει στην πλατη του Ποντενσε οσο να ναι δεν γινεται να μην επηρεαζεσαι.

Και κατι ακομα. Να το αναφερουμε γιατι μεγαλη μεριδα κοσμου δεν εχιε την παραμικρη ιδεα. Ο Ολυμπιακος εχει πανω απο 17 διεθνεις. Τι σημαινει αυτο? Σημαινει οτι πηγε στην Κρητη να παιξει με μια προπονηση, σημαινει οτι επι ενα μηνα εκαναν ολοι μαζι οι παιχτες 10 προπονησεις με τα συνεχη ματς.

Υστ. Απλα να προσθεσω το εξης για τον καθε λογης στημενο βραδυνοα (κομματοσκυλα και μη) που κανει αναφορες εκει εξω οπου φτασανε στο σημειο να μπλοκαρουν και δικους μας λογαριασμους. Γνωριζουμε πολυ καλα με τι λογαριασμους ποσταρουν εδω μεσα και ποσα προφιλ εχουν. Μιλαω ειδικα για λοβοτομημενα οπου σε αρθρα του ο Σαββας εχει γραψει να μην διανοηθουν να κανουν αναφορα στην ομαδα και τον προπονητη και αυτοι γραφουν γι αυτα. Για να τους δουμε.