Η ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ



Έχουμε δει τα γεγονότα που αφορούν το παιχνίδι Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός της περασμένης Πέμπτης και τα όσα μεθοδεύουν κατά του Ολυμπιακού οι ''εξυγιαντικές'' πολιτικές κι αθλητικές Αρχές του τόπου μας έκτοτε. Με πολύ απλά λόγια, ο σκοπός της ''εξυγίανσης'' είναι να αφαιρεθούν 3 βαθμοί από το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και να κλείσει το Καραϊσκάκη για τουλάχιστον 2 ματς. Ας δούμε πρώτα το τι ισχύει, αναλυτικά και με τη σειρά.
 
Ο πόλεμος κατά του Ολυμπιακού: Η προπαγάνδα είναι λόγια, οι κανονισμοί «ασπίδα»
Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει και κρίνει, όσο και αν η προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, προκειμένου να τιμωρηθεί η ομάδα. Βλέπει τον πόλεμο, που καλά κρατεί εδώ και χρόνια, της Κυβέρνησης και της αστυνομίας εναντίον της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Ένα από τα… επεισόδια αυτού του πολέμου εξελίχθηκε στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπου οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες η διμοιρία «κατηφόρισε» από την Αθήνα, εισέβαλαν στην κερκίδα, όπου χτυπούσαν γυναίκες και μικρά παιδιά, ταυτόχρονα με αλόγιστη χρήση χημικών.
Παράλληλα υπάρχουν και οι απορίες, γιατί για ένα ασήμαντο ματς επιστρατεύθηκαν πολλοί αστυνομικοί και γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τελευταία στιγμή άναψε… κόκκινο στην οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών της ομάδας. Επίσης, σημειώστε ότι αρχικά ο αγώνας ορίστηκε στο γήπεδο της Αγυιάς και άλλαξε μετά από αίτημα της αστυνομίας, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Φυσικά μέγιστο ερώτημα αποτελεί γιατί τα ΜΑΤ ξέσπασαν σε «άμαχο πληθυσμό», σε τι δηλαδή έφταιγαν οι γυναίκες και τα παιδιά, για να περάσουν όλη αυτή την περιπέτεια. Όπως, όμως αναφέρουμε, ο κόσμος του Ολυμπιακού «βράζει» με όσα έγιναν.
Ο πόλεμος δεν θα περάσει. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προκαλεί και να κρίνει αγώνες, μέχρι και πρωταθλήματα. Το ίδιο συνέβη και μετά το παιχνίδι της περασμένης περιόδου με την ΑΕΚ, όπου προκάλεσε ολόκληρο… πανικό για είσοδο 10-15 ατόμων!
Εύλογα ερωτήματα υπάρχουν και γιατί οι ίδιοι που έγραφαν ότι τυχόν ποινές που θα επιβληθούν στο κύπελλο, μετά το… γύρισαν και έλεγαν ότι θα υπάρχουν επιπτώσεις και στο πρωτάθλημα. Όμως, «ασπίδα» στον Ολυμπιακό είναι οι κανονισμοί, εφόσον υπάρχουν όμιλοι στο Κύπελλο και το δεδικασμένο του Παναθηναϊκού!
Διαβάστε τι ισχύει
Για να γίνουμε περισσότεροι κατανοητοί επιβάλλεται να ξεκινήσουμε την ανάλυση με το άρθρο 3 με τον τίτλο «Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία» και πιο συγκεκριμένα με την παράγραφο 1, η οποία αναφέρει τα εξής: «1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League)».
Συμπέρασμα: Αφενός διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαχωρισμός των διοργανώσεων, αφετέρου ότι το Κύπελλο βρίσκεται πρώτο στην… ιεραρχία. Για τον ΚΑΠ, φυσικά και για την ΕΠΟ, πιο σημαντική διοργάνωση είναι το Κύπελλο από το πρωτάθλημα, είτε από αυτό της Superleague, είτε από τα υπόλοιπα. Αρα, με ποια λογική θα επιβληθούν τυχόν ποινές, που κανονικά δεν πρέπει επειδή η αστυνομία έχει την ευθύνη για όσα έγιναν, στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο. Επειδή αυτό θέλει η Κυβέρνηση και η… εξυγίανση των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;
Για όσους δεν πείθονται από αυτό αντιγράφουμε την παράγραφο 4 του άρθρου 41 με τον τίτλο «Πρόγραμμα Αγώνων-Γήπεδα» : «Σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δυο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του παρόντος κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με τη διευκρίνιση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης των ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21».
Προσοχή: Οσα αναφέρει ότι «αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα»…, προστέθηκαν το καλοκαίρι στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Αρα, κι εδώ έμεινε μεταξεταστέα η… προπαγάνδα της δήθεν εξυγίανσης, με τα όσα αναφέρει περί δεδικασμένων του ΠΑΟΚ, καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών για «τον τελικό του αίσχους στο Πανθεσσαλικό» σε μονό αγώνα!
 
Υπάρχει δεδικασμένο από ματς του...Παναθηναϊκού.
 
Αφορά στον αγώνα της 2ης Αγωνιστικής των πλέι οφ της περιόδου 2016-17, την υπόθεση με το κουτάκι μπύρας στον τότε τεχνικό του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς στον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Η διαφορά είναι ότι ο αγώνας διεκόπη οριστικά, ενώ στην Πάτρα συνεχίστηκε μετά από 10’. Όμως, το σημαντικό είναι ότι στον Παναθηναϊκό επιβλήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της Λίγκας αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ και αυτό είναι το δεδικασμένο υπέρ του Ολυμπιακού. Δηλαδή δεν επιβλήθηκαν μείον τρεις βαθμοί για το επόμενο πρωτάθλημα, απλά για το τελευταίο οι «πράσινοι»… έφαγαν μείον δυο λόγω της οριστικής διακοπής του αγώνα.
Η σημασία της
Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά τα αναφέρουμε για την περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τυχόν ποινές και παράλληλα ως απάντηση στην προπαγάνδα που γίνεται. Το δεδικασμένο για τον Παναθηναϊκό, στα προπέρσινα πλέι οφ, έχει ενδιαφέρον δεδομένου ότι η αθλητική δικαιοσύνη θεωρεί ότι και τα πλέι οφ είναι πρωτάθλημα, την ίδια έννοια που έχει και η διεξαγωγή των ομίλων του Κυπέλλου ή των διπλών αγώνων στην προαναφερόμενη διοργάνωση. Σημειώστε, επίσης, ότι η πρωτόδικη ποινή παρέμεινε και παρά την έφεση των «πρασίνων».
Ολα κανονικά
Ο κανονισμός προβλέπει τα πάντα όλα για τη διεξαγωγή των ομίλων του Κυπέλλου, μέχρι και τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας, κάτι που επίσης «δείχνει» και που πρέπει να επιβάλλονται τυχόν ποινες. Πάντα, ως απάντηση στην προπαγάνδα να προσθέσουμε και το άρθρο 13 παράγραφος 3 του Πειθαρχικού Κώδικα («Ποινές σε ομάδες»), όπου αναφέρει τα εξής: «Αφαίρεση βαθμών από μία Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». Όμως, θα είναι σκάνδαλο αν ο Ολυμπιακός κινδυνέψει, δεδομένης της ευθύνης της αστυνομίας.
 
Επίσης, υπάρχει διαχωρισμός Πειθαρχικών Επιτροπών. Είναι άλλη η Πειθαρχική της Superleague κι άλλη, διαφορετική της πρώτης, αυτή της ΕΠΟ. To Κύπελλο είναι διοργάνωση της ΕΠΟ και το να επικαλούνται κάποια τσοντο-sites σαν το γνωστό sdna.gr αποφάσεις του αθλητικού δικαστή Καποδίστρια για περιπτώσεις αγώνων της Superleague, απλώς τους ξεφτιλίζει για μία ακόμη φορά στα μάτια κάθε φιλάθλου ο οποίος δεν έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα.
 
Αντιγράφουμε και το άρθρο 36 του ΚΑΠ με τον τίτλο Πειθαρχική Δικαιοδοσία: «1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 35 του παρόντος, αρμόδια όργανα για την εκδίκαση διαφορών και την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι: α) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και β) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για τις αντίστοιχες διοργανώσεις. γ) για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. δ) Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό την έχουν οι πειθαρχικές επιτροπές των Ενώσεων  2. Η εφέσεις επί των πρωτοβάθμιων αποφάσεων, όπως και όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., εκδικάζονται από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο».
Συμπέρασμα: Όπως βλέπετε, πάντα ως απάντηση στις αερολογίες της προπαγάνδας, υπάρχει διαχωρισμός των Πειθαρχικών Επιτροπών. Άλλη η Πειθαρχική της Λίγκας, ειδικότερα το όργανο είναι μονομελές και είναι αρμόδιο για τις… καμπάνες στο πρωτάθλημα, άλλη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που είναι τριμελής και «αρμόδια για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας». Αρα, υπάρχει διαχωρισμός διοργανώσεων και μάλιστα από τον ίδιο το νομοθέτη του ποδοσφαίρου.
Η διαφορά είναι πως η ποινή έδρας είναι σαν την κόκκινη κάρτα και εκτίεται στους επόμενους αγώνες, όχι κατ’ ανάγκη της ίδιας διοργάνωσης. Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα και το Κύπελλο δεν είναι διαφορετικές διοργανώσεις, γιατί να υπάρχουν χωριστές πειθαρχικές επιτροπές; Νομίζουμε πως είναι ξεκάθαρο. Άλλωστε, στο Κύπελλο συμμετέχουν ομάδες και από τις τρεις εθνικές κατηγορίες και όχι από μια.
 
Ο δημοσιογράφος Χρήστος Υφαντής, επί σειρά ετών εργαζόμενος στην ΕΠΟ και φυσικά άριστος γνώστης των κανονισμών του ποδοσφαίρου μας, ανέλυσε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
 
Γηράσκω αεί διδασκόμενος! Και εκπληττόμενος σε μεγάλο βαθμό, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.
Τελευταία διδαχή, της οποίας έγινα κοινωνός, «το τριπλό δεδικασμένο του ΠΑΟΚ (που) οδηγεί στη γκιλοτίνα τον Ολυμπιακό». Σεβαστό πόνημα, έγκυρης (περί την δικαστική πραγματικότητα του ποδοσφαίρου) ιστοσελίδας, με το οποίο επιχειρείται (εθνικό σπορ γαρ) να μπουν στην ίδια ζυγαριά τα πορτοκάλια με τις μπανάνες.
Κι εξηγούμαι: Τρεις (δηλαδή δύο) περιπτώσεις «επεισοδίων» σε αγώνες Κυπέλλου (με πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ) και οι ποινές (ορθές) που τις ακολούθησαν παρατίθενται, ως δεδικασμένα, για να στοιχειοθετηθεί η άποψη πως ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα και όχι από το Κύπελλο.
Θεμιτή και η επιδίωξη. Το παιχνίδι, άλλωστε, έτσι παίζεται. Δυστυχώς, όμως, για τους αναλυτές η υπόθεση που επέλεξαν ανήκει στις «εν ου παικτοίς» και είναι απολύτως διάφορη από την παραδοσιακή και δεδικασμένη (λόγω ΠΑΟΚ) δική τους πραγματικότητα.
Υπόθεση εργασίας: Ο Ολυμπιακός (δηλαδή οι οπαδοί του) έκανε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο (ο Θεός να το κάνει) όσα του καταλογίζονται και ίσως ακόμη περισσότερα που διέλαθαν της προσοχής των ιντερνετικών Πουαρό.
Τι ποινές επισύρουν όλες αυτές «οι φοβερές και τρομερές παραβάσεις», στις οποίες υπέπεσαν γυναίκες και παιδιά εναντίον πάνοπλων και εφοδιασμένων με «κάτι χημικούλια» αστυνομικών; Σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα και ειδικά το άρθρο 15 « Ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά του αγώνες», την παράγραφο 4 «Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου» και το εδάφιο β «……….. επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών».
Η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών σε ποια διοργάνωση θα εφαρμοστεί; Σύμφωνα με τον ίδιο Κώδικα και ειδικά το άρθρο 13 «Ποινές σε ομάδες» και την παράγραφο 3 « Αφαίρεση βαθμών από μια Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». (Αφήνω στην άκρη αυτό το «μελλοντικού πρωταθλήματος», ως κραυγαλέα ελληνικούρα που δεν αφορά την υπόθεση εργασίας).
Υπάρχει διεξαγόμενο πρωτάθλημα; Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ειδικά το άρθρο 3 «Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία» και την παράγραφο 1α «Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα …..». Το Κύπελλο Ελλάδος, ως επαγγελματικό πρωτάθλημα, είναι ιεραρχικά ανώτερο από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League. Λογικό, καθώς η ιεραρχία υπακούει στο άρθρο 72 του καταστατικού της Ε.ΠΟ. και ειδικά στην παράγραφο 3, η οποία στο τελευταίο της εδάφιο, ρητώς αναφέρει « Οι διοργανώσεις της Ε.Π.Ο. θα έχουν προτεραιότητα».
Για την ίδια την Ε.Π.Ο., δηλαδή, στο επισημότερο των κειμένων της, σε αυτό που εδράζεται η οργάνωση και διαχείριση των διοργανώσεων « Το Κύπελλο Ελλάδος» είναι πρωτάθλημα και «έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων πρωταθλημάτων που διοργανώνουν οι επαγγελματικές ενώσεις».
Τι είδους πρωτάθλημα; Κανονικό, με αρχή, μέση και τέλος και πρωταθλητή, που απλώς αποκαλείται «Κυπελλούχος».
Η διοργάνωση του είναι που μπερδεύει. Είναι μικτή. Ένα μέρος του διεξάγεται σε μορφή ομίλων με αγώνες και βαθμολογία και ένα άλλο ( το μεγαλύτερο) σε μορφή διπλών αγώνων (εντός και εκτός έδρας) αποκλεισμού.
Όποια παράβαση προκύπτει στη διάρκεια διεξαγωγής της πρώτης μορφής παράγει τις ποινές που επιβάλλονται σε ένα πρωτάθλημα. Με την ίδια, ακριβώς, λογική στο «πρωτάθλημα των ομίλων» του πρωταθλήματος του Κυπέλλου σε περίπτωση ισοβαθμίας των ομάδων το θέμα λύνεται με βάση τις οικείες προβλέψεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. για την ισοβαθμία στο πρωτάθλημα.
Κι επειδή η ανάγνωση των Κανονισμών είναι κάτι σαν τη σωτηρία της ψυχής, αυτός ο ρημάδης ο Κ.Α.Π. αναφέρει ρητά στην παράγραφο 4 του άρθρου 41: «Σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δυο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του παρόντος κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με τη διευκρίνιση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης των ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21.»
Τι προβλέπει, σε απλά ελληνικά, ο Κ.Α.Π.; Αυτό που ισχυρίζονται όσοι υποστηρίζουν ότι η αφαίρεση βαθμών θα γίνει από τη βαθμολογία του Κυπέλλου. Πως προκύπτει αυτή η εξέλιξη; Από το γεγονός πως πολύ βαρύτερο περιστατικό, όπως είναι η μη έναρξη ή η μη λήξη (διακοπή) του αγώνα τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 41,4. Αντιλαμβάνεστε που θα εφαρμοστεί η όποια πιθανή ποινή αφαίρεσης βαθμών για πολύ μικρότερης βαρύτητας περιστατικά, όπως είναι αυτά που δήθεν συνέβησαν χθες στην Πάτρα.
Γιατί, τότε, ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε στον ημιτελικό του 2016 με τον Ολυμπιακό και στον «ομορφότερο τελικό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου» με την ΑΕΚ στο «Μπερναμπέου» του Βόλου με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα;
Επειδή, στη φάση που βρίσκονταν η διεξαγωγή του πρωταθλήματος του Κυπέλλου ( διπλοί αγώνες αποκλεισμού εντός και εκτός έδρας )ήταν αδύνατη πρακτικώς η αφαίρεση βαθμών από το διεξαγόμενο πρωτάθλημα, καθώς δεν υπάρχει βαθμολογία. Η μεταφορά, δηλαδή, της ποινής στο αμέσως επόμενο πρωτάθλημα των επαγγελματικών ομάδων ήταν μονόδρομος. Δεν μπορούσε να συμβεί διαφορετικά.
Το ίδιο θα συνέβαινε αν ο Ολυμπιακός έπρεπε να τιμωρηθεί στην επόμενη φάση της φετινής διοργάνωσης, δηλαδή στη φάση των «δεκαέξι» του Κυπέλλου. Η απουσία βαθμολογίας θα τον οδηγούσε, τότε όντως, σε αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα της Super League.
Γιατί, τότε, η Ε.Π.Ο. δεν ξεκαθαρίζει την υπόθεση στον Κανονισμό της, ώστε να μην προκύπτουν παρεξηγήσεις και σαλταδόρικες αναλύσεις; Για λόγους αβλεψίας ίσως ή επειδή εκτιμά πως ο συνδυασμός των διατάξεων που παρατέθηκαν καλύπτει απολύτως το θέμα.
Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός στήθηκε κυβερνητικά στον συγκεκριμένο αγώνα. Όσα συνέβησαν ήταν με την αμέριστη συνδρομή των ιδεοληπτικών υπουργίσκων, κολλητών λαθρεμπόρων και συνεργαζόμενων με φαντάσματα. Απλώς, οι αστείοι αγνοούσαν τους κανονισμούς και τις διατάξεις τους και πλέον τα έχουν χαμένα. Τα φερόμενα ως επεισόδια είναι τόσο αστεία και ηλίθια οργανωμένα που δεν αντέχουν ούτε στον φωτογραφικό φακό.
 
Κανονικά, ο,ποιαδήποτε διαφορετική του απλού χρηματικού προστίμου ποινή στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στην Πάτρα, θα αποτελέσει σκάνδαλο.
 
Με αφορμή την έκθεση της αστυνομίας, όπου αναφέρει ότι στον αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός δεν τραυματίστηκε κανείς, ας δούμε κάποιες φετινές αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου επιβλήθηκαν μόνο πρόστιμα:
1) Ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου, τη στιγμή που έγιναν φοβερά επεισόδια έξω από την Τούμπα (σ.σ. δείτε τη φωτογραφία για να πάρετε μια γεύση) με φθορές και με τραυματισμό αστυνομικού όπως κατάγγειλε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με επιστολή της στον Βασιλειάδη, τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο 15.000 ευρώ, σύμφωνα με απόφαση που βγήκε στις 11 Οκτωβρίου.
2) Σύμφωνα με άλλη απόφαση, πάλι της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν με χρηματικές ποινές 3.000 και 4.000 ευρώ, αντίστοιχα, για τα επεισόδια στο μεταξύ τους φιλικό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Τα επεισόδια έλαβαν χώρα στις εξέδρες στο ματς που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου.
Αρα, γιατί η προπαγάνδα να ζητάει κάτι περισσότερο για τις προκλήσεις της αστυνομίας στην Πάτρα, άνδρες της οποίας εισέβαλαν σε κερκίδα και χτυπούσαν αναίτια γυναίκες και παιδιά, στη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου των «ερυθρολεύκων» με την Παναχαϊκή; Όλα αυτά δεν επιβεβαιώνουν το σχέδιο εξόντωσης του Ολυμπιακού;
Επίσης, είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή, η Πειθαρχική της ΕΠΟ, να βγάλει διαφορετικές αποφάσεις και επιβάλλει μεγαλύτερη ποινή στον Ολυμπιακό; Σύμφωνα με το άρθρο 3, παράγραφος 2 του Κανονισμού Λειτουργίας των Δικαστικών Οργάνων οι ποινές επιβάλλονται με βάση τις αναφορές και περιγραφές των αξιωματούχων του αγώνα που προβλέπονται στον Κ.Α.Π. (Φύλλο Αγώνα, εκθέσεις Παρατηρητών Αγώνα, κ.λ.π.). Λοιπά αποδεικτικά στοιχεία μπορούν να ληφθούν υπόψη, ιδίως οι εκθέσεις της αστυνομικής αρχής και το οπτικό υλικό του αγώνα». Προσέξτε η έκθεση της αστυνομίας συμπεριλαμβάνεται στα «λοιπά αποδεικτικά στοιχεία»...
Μόνο με κρατική παρέμβαση θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Όμως, θα πρόκειται για σκάνδαλο άνευ προηγουμένου.
Τα αίσχη σε Τούμπα και Περιστέρι...
Για όσα έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Αρης, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε σε δημοσιεύματα, παρα να αντιγράψουμε τα βασικά σημεία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με επιστολή που απέστειλε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη: 1) «Χθες (σ.σ. 26/09), στόχος έγιναν οι διμοιρίες της ΔΑΕΘ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα (σ.σ. ΠΑΟΚ-Αρης). Πολυπληθής ομάδα ατόμων, εκσφενδόνισε απρόκλητα δεκάδες εμπρηστικές μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλι σε ευθεία βολή κατά των Αστυνομικών», 2) «Η επίθεση εκδηλώθηκε έξω από θύρες που είχαν τοποθετηθεί οι διμοιρίες, μετά την άφιξη της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας», 4) «Ως αποτέλεσμα, ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά με εγκαύματα, και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα».
Οσον αφορά στο φιλικό Ατρόμητος-Παναθηναϊκός αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα www.newsit.gr:
«Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Επεισόδια στο φιλικό στο Περιστέρι! Ανταλλαγές φωτοβολίδων και ξύλο.
Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο Περιστέρι στο φιλικό (!) παιχνίδι του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στους πυρόπληκτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου φρόντισαν να αμαυρώσουν το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων στο Περιστέρι, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στους πυρόπληκτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ορισμένοι «ανεγκέφαλοι» επιδόθηκαν σε ανταλλαγή φωτοβολίδων και καθισμάτων στο 58ο λεπτό του αγώνα που οδήγησε στη διακοπή της αναμέτρησης για λίγα λεπτά.
Τα επεισόδια άρχισαν όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού πλησίασαν απειλητικά τους φίλους των γηπεδούχων κι άρχισαν να τους πετούν καθίσματα και φωτοβολίδες, για να πάρουν αντίστοιχη απάντηση. Ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε το παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε μετά από πέντε λεπτά, όταν και οι «πράσινοι» οπαδοί επέστρεψαν στις θέσεις, μετά κι από την παρέμβαση των ΜΑΤ».
Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για γεγονότα τουλάχιστον διπλάσιας σοβαρότητας σε σχέση με αυτά στον αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός. Επιπλέον, στην Πάτρα η αστυνομία ήταν αυτή που ξεκίνησε να χτυπά τον κόσμο χωρίς λόγο και αιτία...
 
Μιλάμε για μία Αστυνομία η οποία αιτήθηκε αλλαγή της έδρας του αγώνα, από το γήπεδο της Αγυιάς στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, για ''λόγους ασφαλείας'', με σειρά ερωτημάτων να συνοδεύουν την έγκριση της ΕΠΟ σε αυτό το αίτημα, από την στιγμή που είναι δεδομένη η τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπως είδε όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας από την τηλεόραση την Πέμπτη το απόγευμα.
 
«Για τούτο παραμένω όπως με γέννησες, μάνα μου Ισπανία, ένας σκοτεινός συνωμότης»…
Χωρίς να πείθομαι από το προφανές.
Χωρίς, δηλαδή, να αναλώνομαι σε μια εξαιρετικά απλή υπόθεση για την εφαρμογή σε ποιο πρωτάθλημα μιας ενδεχόμενης, σε βάρος του Ολυμπιακού, ποινής για όσα συνέβησαν σε αυτό το μνημείο κρατικής αναλγησίας, που εξακολουθεί να αποκαλείται «στάδιο» και δη «Παμπελοποννησιακό» και όχι πατατοχώραφο όπως θα ήταν το ακριβέστερο…
Το τεράστιο θέμα που ανέδειξε ο επίμαχος αγώνας είναι άλλο και επιχειρείται να ελαχιστοποιηθεί η σημασία του, καθώς αφορά στον σκληρό πυρήνα της λειτουργίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την ευθύνη της να είναι ακέραια και απόλυτη.
Ο λόγος για τον φερόμενο ως «αγωνιστικό χώρο» του δήθεν ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παμπελοποννησιακού σταδίου, στην επιφάνεια του οποίου υποτίθεται πως εξελίχθηκε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας.
Τις ενστάσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας επικαλέστηκε η ΕΠΟ (δια της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και της έτι αρμοδιότερης Επιτροπής Κυπέλλου) για να αλλάξει την έδρα διεξαγωγής του αγώνα από το γήπεδο της Αγυιάς στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.
Ποιοι, ακριβώς, ήταν οι «λόγοι ασφαλείας» που επικαλέστηκε η Α.Δ. Αχαΐας φάνηκαν στην εξέλιξη του αγώνα και αφορούσαν (αποκλειστικά) στην άνεση των κινήσεων των αστυνομικών να εισέρχονται άνευ λόγου στην εξέδρα των θεατών και να μάχονται εναντίον «πάνοπλων» γυναικόπαιδων κραδαίνοντας κάτι (αστυνομικά) κοντάρια και λούζοντας του έκπληκτους θεατές με μερικά «χημικούλια», που τα είχαν πρόχειρα για κατανάλωση.
Διασώζει την ΕΠΟ η επίκληση αυτή από την παντελή έλλειψη πρόνοιας για την εφαρμογή των δικών της κανονισμών, όπως αυτοί περιγράφονται στα ισχύοντα κείμενα; Καλύπτεται η ακραία αβελτηρία της να καταπατήσει όλες τις δικές της, του ποδοσφαίρου δηλαδή, διατάξεις για να κάνει το κέφι ενός αστυνομικού διευθυντή, που έβλεπε (και αποδεδειγμένα) μπροστά του μόνο την ικανοποίηση των κυβερνητικών επιθυμιών;
Προστάτεψε, ως οφείλει να κάνει, την ισχύ των ποδοσφαιρικών προτεραιοτήτων που τίθενται και αφορούν στην ομαλή (από όλες τις πλευρές) έναρξη και ολοκλήρωση ενός αγώνα, με κορυφαία την πρόνοια της διαφύλαξης της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών; Διείδε και αντιμετώπισε τον κίνδυνο να ξεφτιλιστεί το ποδοσφαιρικό θέαμα, το οποίο υποτίθεται ότι η ίδια προστατεύει (και αναπτύσσει) ως κόρη οφθαλμού;
Τι αναφέρει, ρητώς, ο ΚΑΠ για τις περιπτώσεις εκείνες που ο αγωνιστικός χώρος (ειδικά στους αγώνες Κυπέλλου) είναι χωράφι προς σπορά ή συλλογή γεωμήλων;
Άρθρο 8 «Γήπεδα τέλεσης αγώνων», παράγραφος 7, εδάφιο β: «Εφόσον η διοργανώτρια κρίνει ότι ο χλοοτάπητας του γηπέδου δεν προσφέρεται για διεξαγωγή αγώνων επαγγελματικών ομάδων ή εγκυμονεί κινδύνους για τους ποδοσφαιριστές, με απόφαση της δεν ορίζει αγώνες στο γήπεδο αυτό μέχρι να επέλθει βελτίωση του χλοοτάπητα με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδος».
Στο ίδιο άρθρο και στο εδάφιο γ της παραγράφου 11 ορίζεται ότι «Τα γήπεδα των αγώνων για τα γηπεδούχα σωματεία ορίζονται με την προκήρυξη ή με έγγραφο από την Ε.Ε. της διοργανώτριας αμέσως μόλις καταρτίζεται το πρόγραμμα των αγώνων. Επιτρέπεται αλλαγή έδρας μόνο λόγω ανάκλησης της άδειας λειτουργίας ή ανάκληση της άδειας παραχώρησης του γηπέδου».
Τι από όλα αυτά προηγήθηκε στον ορισμό νέας έδρας του αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό; Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του γηπέδου της Αγυιάς ή η άδεια παραχώρησης του γηπέδου;
Που είναι τα έγγραφα ανάκλησης που δικαιολογούσαν αλλαγή έδρας; Μια απλή αστυνομική επιθυμία που περιβάλλεται τον τύπο της ένστασης με ανάλογο κείμενο αρκεί για να καταργηθεί η διάταξη του ΚΑΠ;
Στην υποθετική περίπτωση ότι υπήρχε έγγραφο ανάκληση άδειας (λειτουργίας ή παραχώρησης), πως επιλέχθηκε το Παμπελοποννησιακό στάδιο για τον αγώνα; Διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας;
Στην, επίσης, υποθετική περίπτωση πως διαθέτει την απαιτούμενη άδεια για να είναι νόμιμος ο ορισμός εξετάσθηκε η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου από την διοργανώτρια, δηλαδή την ΕΠΟ; Υπήρξε έλεγχος ειδικών που κατέληξε σε θετικό πόρισμα για την ποιότητα του αγωνιστικού χώρου; Έριξε κάποιος έστω ένα βλέμμα σε αυτό το χωράφι και το έκρινε ικανοποιητικό και πως πληροί τα κριτήρια για να αγωνιστούν ποδοσφαιριστές που κοστίζουν τέσσερα και πέντε εκατομμύρια ευρώ; Υπάρχει πόρισμα ελέγχου της ΕΠΟ που να αξιολογεί τον αγωνιστικό χώρο ως κατάλληλο; Ποιος το υπογράφει;
Να συνεχίσω; Έχει νόημα; Η άποψη σας κύριοι της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ;
 
Επαναλαμβάνουμε, οι κανονισμοί είναι ξεκάθαρα με το μέρος των ανθρώπων του Ολυμπιακού και με όσα αυτοί ισχυρίζονται.
 
-Ξεκάθαρο τι γίνεται, εκτός αν κάποιοι βρίσκονται στο μυαλό των μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ερμηνεύουν από τώρα τι θα συμβεί…
Ο κόσμος του Ολυμπιακού βλέπει και κρίνει, όσο και αν η προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο, προκειμένου να τιμωρηθεί η ομάδα. Βλέπει τον πόλεμο, που καλά κρατεί εδώ και χρόνια, της Κυβέρνησης και της αστυνομίας εναντίον της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας. Ένα από τα… επεισόδια αυτού του πολέμου εξελίχθηκε στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, όπου οι άνδρες των ΜΑΤ, σύμφωνα με μαρτυρίες η διμοιρία «κατηφόρισε» από την Αθήνα, εισέβαλαν στην κερκίδα, όπου χτυπούσαν γυναίκες και μικρά παιδιά, ταυτόχρονα με αλόγιστη χρήση χημικών.
Ξεκάθαρο τι γίνεται. Πλέον, με αφορμή την κλήση σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, το νέο… επεισόδιο στο σκάνδαλο έχει να κάνει με την ξεκάθαρη προσπάθεια να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το πρωτάθλημα. Οι «μάστορες» της «μαύρης» προπαγάνδας είναι μέσα στο μυαλό των δικαστών και γνωρίζουν την ποινή που θα επιβληθεί; Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που διέρρευσε πρώτα… ανεπίσημα η είδηση του κατηγορητηρίου, πριν ανακοινωθεί από την ΕΠΟ! Αυτό θα το ψάξει κανείς;
Το γράφουμε, επειδή οι κανονισμοί είναι «ασπίδα» στον Ολυμπιακό. Αφενός το σκάνδαλο έχει να κάνει με το κατηγορητήριο, αν και η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ είναι αυτή που επέβαλε πρόστιμα στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη και στους Ατρόμητο και Παναθηναϊκό για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι.
«Προστασία» από τα δεδικασμένα
Ο πόλεμος δεν θα περάσει. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να προκαλεί και να κρίνει αγώνες, μέχρι και πρωταθλήματα. Το ίδιο συνέβη και μετά το παιχνίδι της περασμένης περιόδου με την ΑΕΚ, όπου προκάλεσε ολόκληρο… πανικό για είσοδο 10-15 ατόμων! Μια απόφαση «κομβική» για την απώλεια του προηγούμενου πρωταθλήματος. Ένα ακόμη δεδικασμένο έχει να κάνει με την απόφαση σε βάρος του Παναθηναϊκού στο προπέρσινο αγώνα των πλέι οφ για το κουτάκι μπύρας στον Ιβιτς. Από τους «πράσινούς» αφαιρέθηκαν βαθμοί από τα πλέι οφ και επιβλήθηκε μείον δυο για την σεζόν 2017-18, επειδή ο αγώνας διεκόπη οριστικά, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.
Όμως, οι κανονισμοί είναι… ασπίδα στον Ολυμπιακό:
1)Για να γίνουμε περισσότεροι κατανοητοί επιβάλλεται να ξεκινήσουμε την ανάλυση με το άρθρο 3 με τον τίτλο «Κατηγορίες διοργανώσεων – Εποπτεία» και πιο συγκεκριμένα με την παράγραφο 1, η οποία αναφέρει τα εξής: «1. Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα που διεξάγονται υποχρεωτικά κάθε ποδοσφαιρική περίοδο είναι τα ακόλουθα: α) Το Κύπελλο Ελλάδος. β) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Α΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League) γ) Το πρωτάθλημα επαγγελματικών ομάδων της Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Football League)».
Συμπέρασμα: Αφενός διαπιστώνουμε ότι υπάρχει διαχωρισμός των διοργανώσεων, αφετέρου ότι το Κύπελλο βρίσκεται πρώτο στην… ιεραρχία. Για τον ΚΑΠ, φυσικά και για την ΕΠΟ, πιο σημαντική διοργάνωση είναι το Κύπελλο από το πρωτάθλημα, είτε από αυτό της Superleague, είτε από τα υπόλοιπα. Αρα, με ποια λογική θα επιβληθούν τυχόν ποινές, που κανονικά δεν πρέπει επειδή η αστυνομία έχει την ευθύνη για όσα έγιναν, στο πρωτάθλημα και όχι στο Κύπελλο. Επειδή αυτό θέλει η Κυβέρνηση και η… εξυγίανση των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ;
2)Για όσους δεν πείθονται από αυτό αντιγράφουμε την παράγραφο 4 του άρθρου 41 με τον τίτλο «Πρόγραμμα Αγώνων-Γήπεδα» : «Σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δυο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του παρόντος κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με τη διευκρίνιση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης των ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21».
Προσοχή: Οσα αναφέρει ότι «αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα»…, προστέθηκαν το καλοκαίρι στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Αρα, κι εδώ έμεινε μεταξεταστέα η… προπαγάνδα της δήθεν εξυγίανσης, με τα όσα αναφέρει περί δεδικασμένων του ΠΑΟΚ, καθώς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών για «τον τελικό του αίσχους στο Πανθεσσαλικό» σε μονό αγώνα!
3) Αντιγράφουμε και το άρθρο 36 του ΚΑΠ με τον τίτλο Πειθαρχική Δικαιοδοσία: «1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 35 του παρόντος, αρμόδια όργανα για την εκδίκαση διαφορών και την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό, στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι: α) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας και β) η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β΄ Εθνικής Κατηγορίας για τις αντίστοιχες διοργανώσεις. γ) για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. δ) Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την πειθαρχική δικαιοδοσία, σε πρώτο βαθμό την έχουν οι πειθαρχικές επιτροπές των Ενώσεων  2. Η εφέσεις επί των πρωτοβάθμιων αποφάσεων, όπως και όπου επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., εκδικάζονται από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο».
Συμπέρασμα: Όπως βλέπετε, πάντα ως απάντηση στις αερολογίες της προπαγάνδας, υπάρχει διαχωρισμός των Πειθαρχικών Επιτροπών. Άλλη η Πειθαρχική της Λίγκας, ειδικότερα το όργανο είναι μονομελές και είναι αρμόδιο για τις… καμπάνες στο πρωτάθλημα, άλλη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ που είναι τριμελής και «αρμόδια για το κύπελλο Ελλάδος και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας». Αρα, υπάρχει διαχωρισμός διοργανώσεων και μάλιστα από τον ίδιο το νομοθέτη του ποδοσφαίρου.
 
Mετά από όλα αυτά λοιπόν ζήσαμε για μία ακόμη φορά το θεσμικά και κανονιστικά παράλογο, αλλά ''εξυγιαντικά'' απολύτως προβλεπόμενο. Διέρρευσε προχθές Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 5 μέρες μετά το παιχνίδι στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, το κατηγορητήριο με το οποίο θα κληθεί να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη ο Ολυμπιακός. Πού έγινε η διαροοή; Στο blog του ανεπίσημου ''κυβερνητικού εκπροσώπου'' της ''εξυγίανσης'', της ''νέας ΕΠΟ'' και του Δημήτρη Μελισσανίδη γενικότερα, του Κυριάκου Θωμαΐδη. Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι του λεγομένου ''κυβερνητικού ρεπορτάζ'', οι οποίοι καλύπτουν δηλαδή θέματα που αφορούν αποφάσεις των διαφόρων Οργάνων της Superleague και της ΕΠΟ, για ώρες μετά τη συγκεκριμένη διαρροή δεν είχαν στα χέρια τους τίποτε επισήμως από την ΕΠΟ κι όταν εν τέλει ανέβηκε κάτι σχετικό στο site της Ομοσπονδίας, αυτό ήταν...λειψό. Η διαρροή φυσικά προβλέπει το ''εξυγιαντικώς'' αναμενόμενο, ''κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών από τον Ολυμπιακό ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και κλείσιμο του γηπέδου Καραϊσκάκη για 2-4 ματς''. Ακόμη και τότε η ανάλυση των δεδομένων ανέδειξε την πραγματικότητα, ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να αφαιρεθούν βαθμοί από το...Πρωτάθλημα, ενώ μιλάμε για παιχνίδι της φάσης των ομίλων του...Κυπέλλου.
 
To FWS.GR ρίχνει βόμβα, προσφέροντας στους αναγνώστες του μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη, η οποία σχετίζεται με την πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού για τα παρατράγουδα στο Παμπελοποννησιακό!
Όπως διαβάσατε ήδη στο FWS νωρίτερα, ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και στο σχετικό έγγραφο καταγράφονται, όπως αποκαλύπτεται, οι διατάξεις των άρθρων 15, παρ. 4, περ. β και 13, παρ. 3 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Το πρώτο (15, παρ. 3, περ. β) προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και ποινές έδρας εάν «τα επεισόδια συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας» και αφαίρεση τριών (3) βαθμών «εφόσον συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων» ( οι έντονοι χαρακτήρες από το ίδιο το κείμενο του Πειθαρχικού Κώδικα).
Το δεύτερο (13, παρ. 3) αναφέρει « αφαίρεση βαθμών από μια Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος».
Για να τιμωρηθεί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός χρειάζεται, σύμφωνα με το ίδιο το κείμενο του Πειθαρχικού Κώδικα, να αποδεχθεί πως από τη συμπεριφορά των οπαδών του προκλήθηκαν «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας» και ότι οι συμπεριφορές αυτές «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων».
Η απόδειξη θα προέλθει, προφανώς, από τα κάθε είδους επίσημα κείμενα που συνοδεύουν μια κλήση σε απολογία και είναι το Φύλλο Αγώνα, η Έκθεση του Παρατηρητή και η Έκθεση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής.
Η προσεκτική ανάγνωση τους και η λεπτομερής συσχέτιση τους με τις προϋποθέσεις του Πειθαρχικού Κώδικα είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων για τους επιθυμούντες σφόδρα την τιμωρία του Ολυμπιακού, εξαιρετικά δύσκολο να οδηγήσουν σε ασφαλές συμπέρασμα. Ότι η κλήση έγινε με συγκεκριμένα άρθρα δεν σημαίνει, αυτόματα, και καταδίκη. Επίσης, είναι σαφές πως η Πειθαρχική Επιτροπή, νέα και χωρίς την κατάλληλη εμπειρία, επέλεξε για την κλήση την ασφαλή οδό της εφαρμογής των συγκεκριμένων άρθρων όταν τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα στους αγώνες του πρωταθλήματος, δηλαδή της διοργάνωσης που διοργανώνει η Super League. Λογικό, ως ένα βαθμό, αλλά ατελές και εν τέλει παραπλανητικό.
Ο λόγος; Ο Ολυμπιακός καλείται, με τα ως άνω άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα, να απολογηθεί για επεισόδια που έλαβαν χώρα «σε ένα άλλο διεξαγόμενο πρωτάθλημα», δηλαδή στο, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, περ. α του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ)  Επαγγελματικών Ομάδων «επαγγελματικό πρωτάθλημα του Κυπέλλου Ελλάδος», το οποίο διοργανώνει η ΕΠΟ.
Το Κύπελλο Ελλάδος, λοιπόν, είναι, σύμφωνα με τον ΚΑΠ (τον Κανονισμό, δηλαδή, που χαρακτηρίζει και ονοματίζει τις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο), «ένα πρωτάθλημα». Ειδικότερα, μάλιστα, η φάση των ομίλων (σε αγώνα της οποίας προκλήθηκαν τα επεισόδια) είναι ένα τυπικής μορφής πρωτάθλημα με ομίλους των τεσσάρων ομάδων, τρεις αγωνιστικές και βαθμολογία.
Τόμπολα για τους ειδικούς περί τους κανονισμούς και, βεβαίως, την Πειθαρχική Επιτροπή. Είτε αρέσει, είτε όχι το βασικό διακύβευμα της υπόθεσης του Ολυμπιακού  το ‘χει η μοίρα του μάλλον να προκαλεί και κανονιστικές θύελλες), είναι το εξής: εάν αποφασιστεί (σε ακραία εφαρμογή των ως άνω διατάξεων) πως πρέπει να επιβληθεί η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών, «το πρωτάθλημα στο οποίο η ποινή αυτή θα εφαρμοστεί».
Εδώ, ακριβώς, προσέρχεται στο δημόσιο διάλογο το άρθρο 41, παρ. 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, το οποίο τροποποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018,  δηλαδή πριν την έναρξη των διοργανώσεων της εξελισσόμενης ήδη αγωνιστικής περιόδου 2018/2019, το οποίο σαφώς και υπερτερεί (ως τελευταία τροποποίηση) όλων των προηγούμενων και το οποίο (κορυφαία στιγμή της αποκάλυψης) αφορά αποκλειστικά τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος. Πως προκύπτει το συμπέρασμα αυτό; Είναι ένα άρθρο που επιγράφεται «Πρόγραμμα αγώνων – Γήπεδα» και περιλαμβάνεται σε αυτά του Κεφαλαίου «Κύπελλο Ελλάδος Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Ομάδων». Το επίμαχο Κεφάλαιο ξεκινάει από το άρθρο 38 και καταλήγει στο άρθρο 48 και αφορά αποκλειστικά αγώνες του «Πρωταθλήματος του Κυπέλλου Ελλάδος».
Τι λέει το επίμαχο άρθρο 41 του ΚΑΠ στην παράγραφο 4; «Σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δύο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 του παρόντος Κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με τη διευκρίνιση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια της φάσης ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21.» (Οι έντονοι χαρακτήρες από το ίδιο το κείμενος του Πειθαρχικού Κώδικα).
Η Πειθαρχική Επιτροπή βρίσκεται – αυτή είναι η μόνη πραγματικότητα – μπροστά σε μια πρώτη, ατελή μεν, υπαρκτή δε, απόπειρα της ΕΠΟ να ρυθμίσει τις πειθαρχικές διαδικασίες της διοργάνωσης του Κυπέλλου διαφορετικά από αυτές του πρωταθλήματος. Στην ουσία, η ΕΠΟ επιχειρεί να εισαγάγει «ποινές μόνο για το Κύπελλο», ώστε να τις αντιδιαστείλει από αυτές του πρωταθλήματος. Κακοδιατυπωμένη, κανονιστικά ατελής και νοηματικά δυσχερής απόπειρα, αλλά η βούληση του νομοθέτη είναι σαφής και προφανής. Τι θέλει να πει: οι πειθαρχικές αποφάσεις για γεγονότα που συνέβησαν στη διοργάνωση του Κυπέλλου θα εφαρμόζονται εντός της διοργάνωσης και όταν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα μεταφέρονται στο πρωτάθλημα.
Η υπόθεση των γεγονότων του αγώνα Παναχαϊκή – Ολυμπιακός είναι … φωτογραφία του τελευταίου εδαφίου του άρθρου: Επεισόδια που έγιναν στη φάση ομίλων του Κυπέλλου, άρα πρέπει να εφαρμοστεί σε αυτό το πρωτάθλημα η ενδεχόμενη ποινή αφαίρεσης βαθμών. Πως προκύπτει η εκτίμηση αυτή;
Όταν ο ΚΑΠ προβλέπει την εφαρμογή σε αυτή τη διοργάνωση και σε αυτή τη φάση (όμιλοι) αυστηρότερης ποινής (για μη έναρξη ή οριστική διακοπή αγώνα), σύμφωνα με το άρθρο 21, τότε είναι προφανές πως στην ίδια διοργάνωση (Κύπελλο Ελλάδος) και στην ίδια φάση (όμιλοι) θα εφαρμοστεί κάθε ελαφρύτερη ποινή (αφαίρεση βαθμών).
Από την απλή (και κανονιστικά καταγεγραμμένη) αυτή πρόθεση της ΕΠΟ προκύπτει το προφανές, το οποίο οι σοβαρότεροι των ειδικών αναδεικνύουν δια της τεθλασμένης: δεν το αναφέρουν ρητώς, αλλά καταγράφουν το υπαρκτό δίλημμα της Πειθαρχικής Επιτροπής για τη διοργάνωση στην οποία θα επιβάλλει τις ποινές.
Εδώ βρισκόμαστε σήμερα. Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη. Οι ερυθρόλευκοι εκτιμούν, προφανώς, πως θα κερδίσουν την υπόθεση και εάν προκύψει αφαίρεση βαθμών η ποινή θα εφαρμοστεί στη βαθμολογία του πρωταθλήματος του Κυπέλλου. Εκτίμηση λογική που κατά πάσα πιθανότητα θα επιβεβαιωθεί βάσει όλων όσων προαναφέραμε.
 
Ο Χρήστος Υφαντής χθες αναφέρθηκε στο μεγάλο υπερασπιστικό όπλο του Ολυμπιακού σε αυτήν την υπόθεση.
 
Χθες το απόγευμα, το FWS.GR αποκάλυψε με ακράδαντα στοιχεία τα επίμαχα σημεία του ΚΑΠ στα οποία οι ποινές της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας διαχωρίζονται από εκείνες της Σούπερ Λιγκ…
Η οργανωμένη (και με την ευγενή συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων) προβοκάτσια σε βάρος του Ολυμπιακού έχει συντελεστεί. Αρκούσε το Κύπελλο κι ένας διαδικαστικός αγώνας εκτός έδρας, ένα κινητό ξεχασμένο σε παναθηναϊκής μουσικής ήχο κλήσης, μια εξαιρετικά πρόθυμη («αερομεταφερόμενη» από την Αθήνα) αστυνομική δύναμη κι ένας «μαρτυριάρης ιατρός(;)», γνωστός παλαιόθεν, ονόματι Δημητρόπουλος.
Ότι αποκαλύφθηκε εύκολα, ότι κατέπεσε στη συνείδηση όχι μόνο των οπαδών του Ολυμπιακού, ότι δεν στέκει ούτε ως κακογραμμένο σενάριο βιντεοταινίας του 80, είναι απλές αλήθειες, γενικά παραδεκτές, αλλά με μικρή αποδεικτική αξία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠO.
Με άλλα λόγια είναι προς εξέταση αν η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού θα πρέπει να αναλωθεί μόνο στην (εύκολη και γρήγορη άλλωστε) απόδειξη της προβοκάτσιας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα επίσημα κείμενα ( εκθέσεις αστυνομίας, παρατηρητή κ.λ.π.) και τα άρθρα της παραπομπής ή να προσανατολιστεί σε μια συνδυαστικού χαρακτήρα αντίκρουση. Και την δεδομένη προβοκάτσια να αποδείξει (επαναλαμβάνω εύκολα και γρήγορα) και να διεκδικήσει την εξαιρετικά μαχητή προοπτική η τελική ποινή που θα του επιβληθεί να εκτιθεί ( στο σύνολο της) στη διοργάνωση του πρωταθλήματος του Κυπέλλου Ελλάδος.
Το μεγάλο υπερασπιστικό όπλο του Ολυμπιακού είναι … η κανονιστική παράνοια της ΕΠΟ και το απίστευτο μπέρδεμα που αυτή παρήγαγε το καλοκαίρι, όταν επιχείρησε, με την δεδομένη ανικανο-προχειρότητα της στο πεδίο των αλλαγών στους κανονισμούς, να εισαγάγει τον διαχωρισμό των διοργανώσεων και στον τομέα της εφαρμογής των ποινών επί πειθαρχικών παραβάσεων. Στην ουσία η ΕΠΟ δεν κατάλαβε καν  τι ακριβώς νομοθέτησε.
Όπως, συνεχώς, συμβαίνει «τα έκανε κώλο»… Ξεκίνησε τον ορθό (αγωνιστικά) διαχωρισμό, ως μια θετική προοπτική και κατέληξε, με παρεμβάσεις στο «και ένα» και εντελώς στο πόδι, «να χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα». Και μια προσθήκη κανονιστική, ως προς τον διαχωρισμό των διοργανώσεων εισήγαγε με την παράγραφο 4 του άρθρου 41 του Κ.Α.Π. και όλες τις προηγούμενες διατήρησε ακέραιες ( ειδικά τη διάταξη  του άρθρου 43,4 του Κ.Α.Π.) και στον Πειθαρχικό Κώδικα τα άφησε όλα όπως ήταν και – το σημαντικότερο όλων- στο επίμαχο άρθρο 15 και στην περίπτωση β της παραγράφου 4 του Πειθαρχικού Κώδικα δεν προσδιορίζει, επουδενί, σε ποια διοργάνωση θα εφαρμοστεί η αφαίρεση των βαθμών. Από εκεί ακριβώς και η παραπομπή της Πειθαρχικής Επιτροπής στο άρθρο 13,3 που προσδιορίζει «αφαίρεση από ένα διεξαγόμενο πρωτάθλημα».
Όλοι υπέθεσαν, πως αυτό θα πρέπει να συμβεί στο πρωτάθλημα παρασυρμένοι από τις προηγούμενες διοργανώσεις και την κορυφαία εμπειρία που προσέφερε στον τομέα αυτό ο ΠΑΟΚ με τις γνωστές «ταρζανιές του» το 2016. Κανείς δεν είδε και δεν αξιολόγησε την καλοκαιρινή εξέλιξη με την προσθήκη στο άρθρο 41,4 του ΚΑΠ, η οποία δοκιμάζει την κοινή λογική: ως νεότερη προσέγγιση του θέματος κατισχύει όλων των προηγούμενων, ακυρώνει, δηλαδή, όλες τις προηγούμενες ανάλογες σε σημείο που να μην υπάρχει πλέον δεδικασμένο.
Αυτό το κανονιστικό αλαλούμ, από το οποίο προκύπτει, δι’ απλής ανάγνωσης, ότι «όλοι έχουν δίκιο», καθιστά την υπόθεση του Ολυμπιακού απολύτως μαχητή ενώπιον μιας πειθαρχικής Επιτροπής αποτελούμενης από τακτικούς δικαστές, που έχουν μάθει ( και θεωρούν υποχρέωση τους) να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και να προσεγγίζουν όλες τις ερμηνείες.
Θέλετε μια απλή απόδειξη κανονιστικής παράνοιας των κειμένων της ΕΠΟ στην κορύφωση της εξυγίανσης; Εάν, τελικώς, αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, οι ερυθρόλευκοι αλώβητοι μπορούν να διεκδικήσουν, χωρίς κανένα πρόβλημα, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και το έπαθλο στον τελικό αγώνα. Ποιοι τιμωρούνται σε αυτή την περίπτωση; Οι αντίπαλοί του στο Κύπελλο. Ποιοι επωφελούνται; Άλλοι, αντίπαλοί του στο πρωτάθλημα, χωρίς κανείς από αυτούς να μετέχει στον όμιλο των  τεσσάρων ομάδων της διοργάνωσης του Κυπέλλου, όπου εκδηλώθηκαν οι πειθαρχικές παραβάσεις των ερυθρόλευκων.
Συγκλονιστική κανονιστική εξυγίανση και  μοναδικής έμπνευσης «δικαιοσύνη»…
Υ.Γ. Επιμένω: Η ορθή αξιολόγηση του άρθρου 41,4 του ΚΑΠ σημαίνει πως και ποινή έδρας να επιβληθεί στον Ολυμπιακό αυτή πρέπει να εκτιθεί στη διοργάνωση του Κυπέλλου (εάν προκριθούν οι ερυθρόλευκοι) και όχι στο πρωτάθλημα. Κάτι περισσότερο ξέρει ο γνωστός «ειδήμων» περί τα κανονιστικά/δικαστικά και κρατάει μικρό καλάθι…
 
Η σκευωρία βγάζει μάτια, όπως γράφει και πάλι ο Βάιος Μπαλάφας.
 
Με την προπαγάνδα στο φουλ φαίνονται πολλά και προπάντων η σκευωρία που μεθοδεύεται εναντίον του Ολυμπιακού, δεν θα είναι υπερβολή να αναφέρουμε από τα σκοτεινά κέντρα που πολεμούν την ομάδα, όμως θα καταπέσει σαν πύργος στην άμμο, επειδή στην εκδίκαση της υπόθεσης θα λάμψει η αλήθεια με στοιχεία και ντοκουμέντα. Όλα αυτά ενόψει της προγραμματισμένης για την Πέμπτη (08/11) εκδίκασης της υπόθεσης του αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 0-2.
Η σκευωρία «βγάζει μάτια» για έξι λόγους:
1)Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα με μαρτυρίες φιλάθλων που βρίσκονταν στην «ερυθρόλευκη» κερκίδα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, που υπήρξε προβοκάτσια. Όλα ξεκίνησαν επειδή χτύπησε ένα κινητό με τον ύμνο του Παναθηναϊκού και παράλληλα, κατά σύμπτωση, η αστυνομία έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, εισβάλλοντας στην κερκίδα, όπου ήταν γυναίκες και παιδιά, απόδειξη ότι δεν χρειαζόταν να γίνει χρήση χημικών.
2)Υπάρχουν τα πραγματικά γεγονότα. Ένα από αυτά είναι πως από την έκθεση της αστυνομίας προκύπτει ότι αν δεν υπήρχε η διμοιρία της ΥΑΤ, δεν θα γινόταν τίποτα. Ο φερόμενος οπαδός του Παναθηναϊκού, σύμφωνα και με την έκθεση της αστυνομίας, «προσέτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της στατικής δύναμης καθώς και αστυνομικούς της ασφαλείας» και η διμοιρία της ΥΑΤ «προσέγγισε το ανωτέρω σημείο, προκειμένου να συνδράμει τους αστυνομικούς των μέτρων».
3)Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει τραυματισμός, άλλωστε γίνεται ειδική αναφορά στην έκθεση της αστυνομίας, δεν αναφέρονται βιαιοπραγίες, παρά ρίψεις αντικειμένων. Νομικοί κύκλοι απορούν γιατί ο Ολυμπιακός να έχει «βαρύ» κατηγορητήριο, τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια... ευαισθησία, τόσο για τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ, πριν το ματς Κυπέλλου με τον Αρη, όσο και για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Ατρομήτου, του ΠΑΟ στο μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι. Και τα δυο είναι πρόσφατες αποφάσεις και αντίστοιχα επιβλήθηκαν πρόστιμα 15.000, 4.000 και 3.000 ευρώ.
4)Η αστυνομία που επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για να μη γίνει το ματς στο γήπεδο της Αγυιάς αλλά στο άθλιο τερέν του Παμπελοποννησιακού γιατί δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα αλλά προκάλεσε κιόλας; Τι είδους επεισόδια έκαναν τα γυναικόπαιδα και έκανε ντου στην κερκίδα;
5) «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 έχει διοργανώσει την περσινή περίοδο, στο γήπεδο της στην Αγυιά, αγώνα κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και αγώνες ντέρμπυ για την Football League με ΑΡΗ και ΟΦΗ, με γεμάτο γήπεδο και οπαδούς ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ, δίχως να συμβεί το παραμικρό και με άκρως κολακευτικά σχόλια απ' όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση (19/10) της Παναχαϊκής. Κατά τα άλλα η αστυνομία επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας ζητώντας το ματς να γίνει στο... χωράφι του Παμπελοποννησιακού Σταδίου.
6) Ποινές δεν βγάζει η προπαγάνδα αλλά η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Και αυτό που κάνει η προπαγάνδα, με το να επιχειρεί να προκαταβάλει μια απόφαση, αποτελεί προσβολή για το κύρος της αθλητικής δικαιοσύνης.
 
Αν δεν έγινε σαφές από τα παραπάνω, να τονίσουμε ξανά ότι υπήρξαν ΔΥΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΙΑ εκθέσεις του παρατηρητή που όρισε η ΕΠΟ για τον αγώνα, του Αχιλλέα Γεωργακάκη,
 
Ωστόσο, η έκθεση του παρατηρητή της ΕΠΟ, Αχιλλέα Γεωργακάκη, κάνει λόγο για παρουσία 500 φιλάθλων του Ολυμπιακού «οι οποίοι τοποθετήθηκαν στη θύρα 3 σύμφωνα με το πρακτικό σύσκεψης» (κατά την έκθεση δηλαδή, δεν υπήρξε απαγόρευση μετακίνησης), ενώ αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον γιατρό του αγώνα «υπήρξε σοβαρά τραυματίας ένας φίλαθλος στον οποίο προσέφερε πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ». Παρόλα αυτά όμως σε συμπληρωματική έκθεση τονίζει ότι «μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο γιατρός του αγώνα κ. Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος έχει διατελέσει μάλιστα, διαιτητής επί σειράν ετών, με προσέγγισε και μου ζήτησε με επίμονο και επιτακτικό τρόπο να σημειώσω στην έκθεση μου γεγονός που ποτέ δεν υπέπεσε στην αντίληψη μου ότι έγινε στους χώρους ευθύνης μου».
 
με το Μανώλη Γαβαθιώτη να κάνει μία σημαντική αποκάλυψη για το ''γιατρό του αγώνα'' Δημητρόπουλο, τον γνωστό από τα παλιά, ο οποίος έτρεξε να κάνει δηλώσεις στην κάμερα του OTE SPORTS που κάλυπτε τηλεοπτικά τον αγώνα κι εν τέλει μάθαμε ότι είναι απλώς...νοσηλευτής.
 
*** ΔΕΝ θυμάμαι ποτέ να έχω ξαναδεί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση γιατρό αγώνα να ... αποκαλύπτει ότι «υπήρξε τραυματισμός» ! * ΕΤΣΙ, απλά, χωρίς άλλα στοιχεία * ΟΤΙ υπήρξε κάποιος τραυματίας, πού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο * ΧΩΡΙΣ καμία άλλη λεπτομέρεια
*** ΚΑΙ τώρα οι αποκαλύψεις * ΠΡΩΤΟΝ, υπήρξε όντως τραυματίας, αλλά σε ... ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ! * ΟΧΙ εντός του γηπέδου, ούτε καν στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ περίπου ΜΑΚΡΙΑ από το γήπεδο * ΑΥΤΟ, δεν το είπε ο γιατρός του αγώνα
*** ΠΑΜΕ στη δεύτερη αποκάλυψη : * ΠΟΙΟΣ ήταν ο τύπος πού δήλωσε γιατρός του αγώνα και μίλησε περί τραυματισμού; * ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΑΙ ! Δημητρόπουλος το όνομά του * ΝΑΙ, ο ... ΓΝΩΣΤΟΣ Δημητρόπουλος, ο παλιός διαιτητής, στην ποδιά του οποίου παραλίγο να ... σφάζονταν παλικάρια, περισσότερα και από της Μαρίας Πενταγιώτισας !
*** ΘΥΜΙΖΩ σε όσου έχουν ξεχάσει * ΗΤΑΝ Νοέμβριος του 1999, όταν η Αεκούλα φιλοξένησε τον Ολυμπιακό * ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ο περί ού ο λόγος Δημητρόπουλος * Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κέρδισε με 0-2, με γκολάρες του Τζόρτζεβιτς και του Τζιοβάνι * ΤΟΤΕ, σε μία απίστευτη επίδειξη λύσσας και κομπλεξισμού, ο Δημητρόπουλος ( πού δεν είχε κάνει κανένα λάθος στον αγώνα ) δέχτηκε ομαδική επίθεση από τους παίκτες της Κούλας
*** ΕΝΑΣ εξ αυτών, ο Μιχάλης Κασάπης, του τράβηξε κλοτσιά στο πόδι * ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ με ποινή ρεκόρ γιά Α' Εθνική, 24 αγωνιστικών ! * ΑΛΛΟΙ δύο, ο Ηλίας Ατματζίδης ( γνωστός από το επικό της ερυθρόλευκης εξέδρας, «βάλ 'τε τον Ηλία στο ρολόϊ να μετράει όσα τρώει» ) και ο ... φιλόδοξος τηλεπερσόνος Ντέμης Νικολαϊδης ( λένε ότι θα ασχοληθεί με την παρουσίαση αθλητικής εκπομπής στο κανάλι του Ιβάν ) ανακοίνωσαν με στόμφο την ... αποχώρησή τους από την Εθνική ομάδα * ΜΕΤΑ από λίγα χρόνια, ο Ντέμης ξαναγύρισε στην Εθνική * Ο ΗΛΙΑΣ, ποτέ
*** ΑΥΤΑ όμως δεν ήταν παρά απλές παρονυχίδες * ΜΕΤΑ το τέλος του αγώνα, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος δέχτηκε μαζική επίθεση από πληρωμένους τραμπούκους της Αεκ ( ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της ) και αναγκάστηκε για να σωθεί να καταφύγει στο μέμπερς κλάμπ * ΚΑΙ εκεί όμως οι τραμπούκοι της Αεκ προσπάθησαν να τον λιντσάρουν με αποτέλεσμα να πέσουν πυροβολισμοί από τον οδηγό του Μητρόπουλου
*** ΑΥΤΟΣ ο αγώνας, ήταν και ο τελευταίος γιά τον διαιτητή Δημητρόπουλο, ο οποίος γιά ένα διάστημα αναγκάστηκε να ... εξαφανιστεί από το Νοσοκομείο του Ρίο στο οποίο εργάζονταν ως ιατρός ή κάτι παρεμφερές * ΔΙΟΤΙ, βλέπετε, κάποιος ... «ήξερε πού μένει»
*** ΚΑΙ ερχόμαστε στο σήμερα και στον αγώνα της Παναχαϊκής, αγώνα Κυπέλλου δηλαδή ευθύνης της ΕΠΟ, όπου ο Δημητρόπουλος κάνει την επανεμφάνισή του * ΟΧΙ βέβαια ως διαιτητής, αλλά ως ... γιατρός του αγώνα ! ΔΙΟΡΙΣΘΕΙΣ, φυσικά, από την ΕΠΟ !
*** ΠΩΣ την βλέπετε αυτή την ιστοριούλα από το παρελθόν, πού συνδέεται με το παρόν ; * ΚΑΙ μάλιστα ένα παρόν ιδιαίτερα ... «επεισοδιακό» σε αγώνα πού χρωματίστηκε από το ΣΤΗΣΙΜΟ μιάς ολόκληρης κυβέρνησης σε βάρος μιάς ΟΜΑΔΑΣ ; * ΤΙ να σου πω, κύριε Δημητρόπουλε * ΤΟ ... τραβάει το αίμα σου, μου φαίνεται, τον τζερτζελέ ! * ΕΚΤΟΣ αν συμβαίνει κάτι άλλο, σχετικό με τις παλιές σου φιλίες * ΞΕΡΕΙΣ, Θωμά κ.λ.π..
 
Για να συνοψίσουμε, σε μια απλή γηπεδική μανούρα σε ένα παιχνίδι που έγινε απόγευμα Πέμπτης στην Πάτρα, κόντρα στην ομάδα της Β' Εθνικής Παναχαϊκή, σε εργάσιμη μέρα και ώρα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να φτάνουν με πορεία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, δίχως να προβούν σε οποιαδήποτε ασχήμια κατά τη διαδρομή, μία διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην Πάτρα από την...Αθήνα, ''μπούκαρε'' στην κερκίδα τους κι άρχισε να πετάει χημικά, σε χρονικό σημείο μάλιστα που ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ και δεν υπήρχαν γύρω από τους γαύρους οπαδοί αντιπάλων ομάδων να τους προκαλούν. Ακόμη κι αν πρέπει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός για την αντίδραση των ελαχίστων φίλων του, οι οποίοι ξαναλέμε ΑΠΛΩΣ ΑΜΥΝΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΡΟΠΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΑΤΑΤΖΗΔΩΝ, με τους Πατρινούς Αστυνομικούς να δικαιώνουν πλήρως τους γαύρους για την στάση τους, σε κατ'ιδίαν συζητήσεις τους με φίλους τους Ολυμπιακού μετά τα έκτροπα, η όποια ποινή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ πρέπει να αφορά μόνο τα ματς του Κυπέλλου. Οι κανονισμοί είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι και πρέπει να ξεπεράσουν το νομικό εαυτό τους οι ''τακτικοί δικαστές'' της ''εξυγιαντικής'' ΕΠΟ για να τιμωρήσουν τον Ολυμπιακό με αφαίρεση βαθμών από το...πρωτάθλημα, κάτι για το οποίο παρακαλούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ποια είναι η δική μου εκτίμηση λοιπόν για την τιμωρία που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα απολογηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ;
 
ΑΦΑΙΡΕΣΗ 3 ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ''ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ'', ΓΙΑ 2 ΑΓΩΝΕΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ''ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ'' ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
 
Γνωρίζω πολύ καλά ότι αν παρθεί μια τέτοια απόφαση θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με βάση το κανονιστικό Δίκαιο που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα ''μπαχαλοποιηθεί'' πλήρως ό,τι απέμεινε όρθιο στο άθλημα τον καιρό της ''εξυγιαντικής'' λαίλαπας. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν έχουν κανένα εμπόδιο, κανένα νομικό ή ηθικό φραγμό στο να προκαλούν με τις αποφάσεις τους όλα τα εντεταλμένα όργανα της ''εξυγίανσης''. Πέρυσι ο ΓΕΛΟΙΟΣ Εφέτης Σκουτέρης αποφάσισε ότι το παιχνίδι πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, μετά τη ρίψη του ρολό ταμειακής μηχανής στον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία, από έναν οπαδό των γηπεδούχων, αλλά παρόλα αυτά δεν τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με αφαίρεση 3 βαθμών, επειδή ''δεν είχε αρχίσει το ματς''. Ο ίδιος Εφέτης δικαστής έκρινε ότι το παιχνίδι πρωταθλήματος ΠΑΟ-Ολυμπιακός το Νοέμβριο του 2015 δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, από την στιγμή που οπαδοί του προέβησαν σε εκτεταμένα επεισόδια. Τότε μηδένισε τον ΠΑΟ σε αυτό το ματς, αλλά του επέβαλε και ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το πρωτάθλημα, παρότι κι εκεί το ματς δεν ξεκίνησε. Μία τέτοια νομική ακροβασία από κάποιο γελοίο τραχανοπλαγιά ''τακτικό δικαστή'' θα γίνει και τώρα, στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Επειδή οι κανονισμοί είναι ξεκάθαρα με το μέρος του Ολυμπιακού, αφήνω μία πολύ μικρή πιθανότητα να την γλυτώσει τώρα ο Ολυμπιακός, είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό. Αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο κομμάτι της ''αφαίρεσης βαθμών από το Πρωτάθλημα'', αφού θεωρώ σίγουρη την τιμωρία της έδρας μας και σχεδόν σίγουρο το -3 από το Κύπελλο. Δεν έχει κανένα νόημα όμως.
 
ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
 
Αν τώρα γίνει κάποιο θαύμα και δεν φάμε -3 από το πρωτάθλημα, στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι που θα βρεθούν οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο, τα ΜΑΤ θα αρχίσουν να τους βαράνε από την στιγμή που θα μαζευτούν έξω από το γήπεδο, ώστε να αντιδράσουμε και να μας ξανατυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Αν δεν πάρει ποτέ ξανά εισιτήρια ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα στα εκτός έδρας παιχνίδια του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, θα στείλουν τα ΜΑΤ οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κάνουν ''ντου'' μέσα στη ''Θύρα 7'' του Καραϊσκάκη. Αν δεν το κάνουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας, π.χ. τώρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, θα το κάνουν στο επόμενο ντέρμπι, είτε αν προκύψει στο Κύπελλο, είτε με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Αν αποφασίσουμε όλοι οι γαύροι να μην ξαναπάμε να δούμε από κοντά τον Ολυμπιακό σε κανένα γήπεδο, ακόμη και στο Καραϊσκάκη, θα στείλουν μια διμοιρία ΜΑΤ να κοπανάει γαύρους στο ΣΕΦ, στο Παπαστράτειο, στην Γλυφάδα ή στου Ρέντη, στα γυμναστήρια και κολυμβητήρια που χρησιμοποιεί ως έδρες ο Ολυμπιακός σε άλλα του αθλήματα κι αν αντιδράσουν Ολυμπιακοί αμυνόμενοι, θα τιμωρηθούμε στο...ποδόσφαιρο. Ήδη έπεσε μια πρώτη ''πιστολιά'' πέρυσι, έστω κι αν δεν ίσχυσε τελεσίδικα, με τον Ολυμπιακό να τιμωρείται επειδή έγιναν επεισόδια σε ημέρα αγώνα βόλεϊ του...Παναθηναίκού, σε σύνδεσμο αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο που γινόταν ο αγώνας. Αν αποφασίσουν όλοι οι Ολυμπιακοί να μην ξαναπάνε να δουν από κοντά τον Ολυμπιακό ποτέ, σε κανένα άθλημα και σε κανένα γήπεδο, θα στείλουν μια διμοιρία ΜΑΤ να βαράει απρόκλητα γαύρους έξω από κάποιο σύνδεσμο Ολυμπιακών στην Ελλάδα και θα τιμωρηθεί ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Αν κλείσουμε και τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών μας, θα στείλουν ΜΑΤ να μας βαράνε μέσα στα σπίτια μας. Αν κλείσουμε και τα σπίτια μας και μένουμε σε τσαντίρια, μπορεί να τιμωρηθούμε επειδή κάποιος δικός μας στραβοκοίταξε έναν περιπτερά, την ώρα που πήγε εκεί να αγοράσει εφημερίδα ''του Ολυμπιακού''. Αν κόψουμε και τις εφημερίδες, θα τιμωρηθούμε επειδή κάποιος γαύρος διάβαζε κάπου δημοσίως κάποια ''ερυθρόλευκα'' sites, π.χ. στο κινητό του, τον αντιλήφθηκαν ΣΥΡΙΖΟ-μπατσοι, τον ξυλοφόρτωσαν κι αυτός τόλμησε να αντιδράσει. Αν δεν μπορούν να βρουν ούτε εκεί πάτημα, θα βαφτίσουν κάποιους δικούς τους ''αγανακτισμένους πολίτες'' ως ''Ολυμπιακούς που επιτέθηκαν κάπου, κάπως σε Αστυνομικούς'' και θα τιμωρηθεί ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Μπορεί κάποιοι να νομίζουν εδώ ότι ''τρολάρω'', αλλά εννοώ κάθε λέξη που γράφω.
 
ΟΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ. ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟ-ΚΡΑΤΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΓΙΔΟ-ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΕΛΛΑΣ'' ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ''ΝΟΜΙΜΑ'' Ή ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ''ΚΟΛΠΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΙΩΣΕΙ.
 
Έτσι απαντάμε και στους καθυστερημένους γαύρους, κάτι πανύβλακες ρόμπες, κάτι πουσταριά που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, χόρευαν στο Σύνταγμα μετά το δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015 και θίγονται από όσα γράφουμε εδώ. Αυτά τα νούμερα έχουν τη μόνιμη καραμέλα στο στόμα ''παίξε εσύ μπάλα, μείνε ήσυχος και κανείς δεν θα σου κάνει τίποτε. Αν χρειαστεί, να μην ξαναπάρουμε και εισιτήρια στα εκτός έδρας παιχνίδια μας''. Τέτοιοι ΣΤΟΚΟΙ, τέτοια ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, τέτοια ΜΟΥΛΙΚΑ αριστερά ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ, καλό είναι να αφοσιωθούν στην ομάδα που στηρίζουν και τους εκφράζει ''εκεί απέναντι'', στο ΣΕΦ, εκεί που συχνάζουν όλα τα τραβέλια, μαζί με κάτι ξεκωλιάρες πλύστρες. Συζήτηση με οπαδούς του Filothei BC εγώ δεν ανοίγω. Για πολλοστή φορά θα ξαναγράψω ότι
 
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΣ Ή ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ.
 
Η ποδοσφαιρική μας ομάδα πρέπει να κρίνεται ΜΟΝΟ αγωνιστικά και ΜΟΝΟ στο κατά πόσο βελτιώνεται ανά εβδομάδα, δουλεύοντας πάνω στις τακτικές αδυναμίες της. Ο λόγος που επιμένουμε εδώ μέσα να αναφερόμαστε στα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι επειδή έχουμε κάποια ψευδαίσθηση πως με την ανάδειξή τους ''θα μαζευτούν οι φαύλοι''. Όταν σε κυβερνούν ΠΟΥΤΑΝΕΣ σαν τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρέπει να είσαι μεγάλο κωθώνι για να πιστέψεις πως θα τους βρίσεις και θα αλλάξει κάτι. Μιλάμε για ΖΩΑ δίποδα, για ΜΟΥΛΟΥΣ. Αν κι όποτε επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, με άλλη κυβέρνηση κι άλλη ΕΠΟ στο ποδόσφαιρό μας, θα ξανασυζητήσουμε για το ποια ομάδα δικαιούται αγωνιστικά το πρωτάθλημα, ή για το αν μπορούμε να απαιτήσουμε αναδρομικά, για υποθέσεις του παρελθόντος σαν κι αυτήν εδώ, την εφαρμογή των Νόμων. Τώρα απλώς μετράμε αντίστροφα για την στέψη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ως πρωταθλητή Ελλάδος στο ποδόσφαιρο το Μάιο του 2019, περιμένοντας τις βουλευτικές εκλογές και τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών για νέα διοίκηση στην ΕΠΟ. Για μία ακόμη φορά λοιπόν,
 
ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΜΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΝΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ. ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ.
 
Υ.Γ. 1 Ο,τιδήποτε σχετίζεται με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ''αριστερή πολιτική ιδεολογία'', ελληνικό μπάσκετ, ''μπασκετικό Ολυμπιακό'' και οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία της φύσης παρατηρείται στα social media, ΔΕΝ έχει θέση εδώ μέσα. Οποιοσδήποτε έστω απλώς σκέφτεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, οποιοσδήποτε ''γουστάρει μπασκετικό Ολυμπιακό'', όπως κοκορεύονται ορισμένοι γι'αυτό δεξιά κι αριστερά, ''διαφημίζοντας'' κιόλας την...αρρώστια τους, ΠΟΥΛΟ. Δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ κανείς από τους παραπάνω ασθενείς...
 
Υ.Γ. 2 Είναι πουτάνες ΟΛΩΝ των ΣΥΡΙΖΑίων οι μάνες. Πρώτα και κύρια του ΠΟΥΣΤΗ Αλέξη Τσίπρα και μετά της γυναίκας του της πουτάνας, που τον έχει κάνει τάρανδο τον ξεφτίλα, της Μπέτυς.
 
Υ.Γ. 3 Γαμώ την Αριστερά.
 
Υ.Γ. 4 Γαμώ το ελληνικό μπάσκετ με τους ΑΡΔ του κι όποιον ΠΟΥΣΤΗ αυτοπροσδιορίζεται ως ''μπασκετικός Ολυμπιακός'', συχνάζοντας στο ΣΕΦ για να δει αγώνες του Filothei BC των αδερφών Αγγελόπουλων.

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Εδώ και 3 χρόνια μας την έχουν στημένη. 'Ομως αρκούν
οι διαπιστώσεις και οι καταγγελίες μοιρολατρίας;

Εικόνα PGK

Τώρα που ο Θρύλος κερδίζει την Ντούντελανζ 4-0 στο ημίχρονο και ο ΜΠΑΟΥΚ έχασε 1-0 από τν Βίντι είμαι σίγουρος ότι η εξυγείανση συσκέπτεται για να βρεί τρόπο να αφαιρεθούν από τον Ολυμπιακό άλλοι τρείς βαθμοί στο επόμενο αγώνα με τον ΠΑΟ.

Εικόνα PGK

Χούντα είναι θα περάασει. Κάποιος πιστεύω θα πάει φυλακή όταν αποκασταθούν η τάξη και δικαιοσύνη σ΄αυτήν την χώρα.

Εικόνα John Zolo

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΣ Ή ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ.
Ετσι ειναι...τα εχουμε πει...παιζουμε ως προπονηση μονο για να ειμαστε ετοιμοι για το Europa League...