Ο ΚΕΦΤΕΤΖΟΓΛΟΥ, Η ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ ΚΑΙ Η ΑΑΧΕΝ



Ο μπουχέσας υπάλληλος του Μελισσανίδη, Κώστας Κετσετζόγλου-ΧΕΣΕτζόγλου-ΚΕΦΤΕτζόγλου, δεν άντεξε που η ΔΕΚΟ που υποστηρίζει έχει 0 βαθμούς σε όμιλο του Champions League φέτος, παλεύοντας να σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ παρουσίας ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός ρίχνει 5άρες στο Europa League. Μετά τη λήξη του χθεσινοβραδινού παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη με την Ντουντελάνζ, ανέβασε το παρακάτω tweet.
 
 
Eίπαμε λοιπόν να του θυμίσουμε κάτι από τα παλιά. Σεζόν 2004-05, όμιλος του Κυπέλλου UEFA, τότε, το σημερινό Europa League δηλαδή.
 
Έναν Έλληνα θα βρει απέναντι της η ΑΕΚ στον 8ο όμιλο του κυπέλλου UEFA. Πρόκειται για τον στάθη Ταβλαρίδη, ο οποίος αγωνίζεται στην Λιλ, πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Γαλλίας.
«Ευχόμουν να κληρωθούμε με την ΑΕΚ. Είναι μια νέα ομάδα, με ενθουσιασμό και καλή φυσική κατάσταση» δήλωσε στην ΕΡΑ-Σπορ ο Ταβλαρίδης.
Η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει επίσης τις Σεβίλη (Ισπανία), η Ααχεν (δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας) και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία).
Η Ζένιτ θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη του ρωσικού ποδοσφαίρου, χωρίς το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα και είναι επικεφαλής στο πρωτάθλημα της χώρα της.
H ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ζένιτ σε μια εποχή, που η ρωσική ομάδα θα τελειώνει το πρωτάθλημα και θα είναι σε φούλ ρυθμούς, αλλά παράλληλα θα είναι και κουρασμένη.
Στη κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος μετά τις εννέα πρώτες αγωνιστικές, βρίσκεται και η Λίλ, που φέτος κάνει μια πολύ καλή χρονιά.
Σε καλή φόρμα βρίσκεται και η Σεβίλλη, που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος.
Τελευταία αντίπαλος στις 15 Δεκεμβρίου είναι η Ααχεν, που θεωρητικά είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, χωρίς κάτι το ιδαίτερο να παρουσιάσει στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Δυναμή της είναι η έδρα της, αλλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αγωνίζεται στο γήπεδο της Κολωνίας.
 
 
Aς δούμε τώρα τη συγκομιδή της ΑΕΚ σε αυτόν τον όμιλο. Μηδέν βαθμοί. 0.
 
 
Στις 15 Δεκεμβρίου 2004 η ΑΕΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ την Άαχεν, ομάδα Β' Εθνικής της Γερμανίας, η οποία Άαχεν μάλιστα εκείνη τη σεζόν δεν προβιβάστηκε στην Πρώτη Κατηγορία, την Μπουντεσλίγκα, αλλά τερμάτισε έκτη στην Τσβάιτε Λίγκα.
 
 
Τελικό σκορ ΑΕΚ-Άαχεν 0-2, με λεπτομέρειες εδώ.
 
 

 
Με τη χειρότερη εμφάνισή της κι από τα τέσσερα ματς και με ήττα 2-0 από την Άαχεν έκλεισε τη φετινή ευρωπαϊκή της περιπέτεια η ΑΕΚ.
Το κίνητρο ήταν πιο ισχυρό από τη θέληση για ένα καλό αποτέλεσμα στο κλείσιμο της αυλαίας των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και έτσι η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από την Άαχεν με 2-0, με τους Γερμανούς να είναι τελικά εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Ζενίτ. Οι Γερμανοί, με δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στα τέρματα των Μέιγιερ και Γκόμεζ. Η Ένωση, που παρατάχθηκε στο πρώτο μέρος με μια ενδεκάδα ανάγκης, έπαιξε αμυντικά, περιοριζόμενη σε αντεπιθέσεις, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, με την προσθήκη των Σοάρες και Λυμπερόπουλου που μπήκαν ως αλλαγές, ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, μέχρι που δέχτηκε το γκολ από τον Μέιγερ, που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Γερμανών, οι οποίοι πανάξια πήραν την πρόκριση στους «32» του ΟΥΕΦΑ. Ασφαλώς στην ΑΕΚ μένει η πικρία του ότι δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν πόντο σε αυτόν τον όμιλο που συμμετείχε στο ΟΥΕΦΑ και το χειρότερο είναι πως η εμφάνισή της ήταν αποκαρδιωτική απέναντι σε μια μέτρια ομάδα και σίγουρα ο Φερνάντο Σάντος μαζί με τη διοίκηση θα πρέπει να προβληματιστούν για την ΑΕΚ, που όσο περνάει ο καιρός μάλλον γίνεται χειρότερη.
Αμυντικό σχήμα
Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στους Γερμανούς στο πρώτο μέρος και εκείνοι έχασαν τις περισσότερες ευκαιρίες. Ο Σάντος παρέταξε την ομάδα με τον Τόσκα, τον Ασουνσάο και τον Κατσουράνη στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπούρμπος από δεξιά και ο Κρασσάς από αριστερά έπαιζαν σαν εξτρέμ, με τον Λεωνίδα Καμπάνταη σαν αιχμή στην επίθεση. Ο Καμπάνταης ήταν και ο παίκτης που δημιούργησε την κυριότερη ευκαιρία της Ένωσης στο πρώτο μέρος στο 16,’ όταν μετά από ένα σλάλομ μπήκε κάθετα στον άξονα, αλλά το δεξί σουτ που επιχείρησε κατάφερε να αποκρούσει ο Στράουμπ. Από εκεί και μετά, πάντως, οι Γερμανοί κυριάρχησαν και στο 27΄ είχαν τη μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Μπλανκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χιώτης έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μιχάλκε, εκείνος έκανε το σουτ, ο Χιώτης έδιωξε ενστικτωδώς με το πόδι, η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Μιχάλκε, αλλά το σουτ του έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μόρας.
Καλό ξεκίνημα, χάλια συνέχεια
Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το δεύτερο μέρος και έχασε τις ευκαιρίες με τον Λυμπερόπουλο σε δύο περιπτώσεις, στο 48’ και στο 53’. Στην πρώτη περίπτωση ο Μπούρμπος έκανε τη σέντρα, ο Σοάρες έστρωσε με το στήθος στον Λυμπερόπουλο, που αστόχησε από τα 7 μέτρα, ενώ στο 53,’ μετά από γύρισμα του Κρασσά, ο Μεσσήνιος άσος έχασε και πάλι καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Έτσι, στο 59’ ήρθε το πρώτο γκολ για την Άαχεν, που έκρινε και τον αγώνα. Ο Μιχάλκε πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε το πλασέ, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και προ κενής εστίας ο Μέιγερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα λεπτά που ακολούθησαν η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ξαναβρεί ρυθμό, με βεβιασμένες κινήσεις προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι Γερμανοί δεν πτοήθηκαν και παλεύοντας με ουσιαστικό στόχο έφτασαν στο 0-2 στο 84.
Ο Μπλανκ βγήκε στην κόντρα, για να κάνει την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Γκομέζ και εκείνος πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-0 για τους Γερμανούς και γράφοντας τον επίλογο.
Το φιλμ του αγώνα:
90+3' Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα και η ΑΕΚ λέει το... πικρό "αντίο" στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη φετινή σεζόν. Αντίθετα, η Άαχεν πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "32" του κυπέλλου UEFA>
90+2' Φάουλ του Ρούσεφ, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
90' Το παιχνίδι έχει τελειώσει μετά το 0-2 και η Άαχεν είναι πλέον στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA.
86' Αλλαγή για την Άαχεν: Στη θέση του Λάντγκραφ πέρασε ο Πάουλους.
84' ΓΚΟΛ! Η Άαχεν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μπλανκ να κάνει την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Γκομέζ και εκείνος πλάσαρε σωστά κάνοντας το 2-0 για τους Γερμανούς.
83' Καλή σέντρα σουτ του Ρούσεφ από τα δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε χωρίς να τη βρει κάποιος παίκτης και κατέληξε στο Στράουμπε.
79' Αργός ο ρυθμός στο ματς με τους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο.
75' Αλλαγή για την Άαχεν: Στη θέση του Σάρπινγκ πέρασε ο Γκομέζ.
72' Πολύ καλή κάθετη μπαλιά του Ρούσεφ, αλλά ο Στράουμπε πρόλαβε με τα πόδια να διώξει προ του Σοάρες.
71' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ, με το Λυμπερόπουλο να παίρνει την κάθετη μπαλιά από τον Κατσουράνη και να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, όμως και πάλι ο Στράουμπε μπλόκαρε.
69' Τρίτη αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μπούρμπου πέρασε ο Ρούσεφ.
68' Η ΑΕΚ προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για την ισοφάριση.
66' Αλλαγή για την Άαχεν: Στη θέση του Φίελ πέρασε ο Στέλε.
65' Καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Μπούρμπο να βγαίνει στην αντεπίθεση από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να "κόβει" για το Λυμπερόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου στην κίνηση πέρασε ψηλά άουτ.
62' Ο ρυθμός έπεσε με την Άαχεν να έχει την κατοχή της μπάλας.
57' ΓΚΟΛ! Ο Μάιερ άνοιξε το σκορ για την Άαχεν. Ο Μιχάλκε πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή έκανε το πλασέ, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και προ κενής εστίας ο Μάιερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
53' Πολύ καλή φάση για την ΑΕΚ, ο Κρασσάς έκανε την "κούρσα" από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Λυμπερόπουλο, εκείνος προσποιήθηκε και έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Στράουμπε απέκρουσε.
50' Η ΑΕΚ ξεκίνησε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και δείχνει ότι θέλει το ματς.
48' Πολύ καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μπούρμπος έκανε την μπαλιά, ο Σοάρες έστρωσε με το κεφάλι στον επερχόμενο Κατσουράνη, όμως το πλασέ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ.
47' Κίτρινη κάρτα στον Σιτσόνε.
46' Έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τους παίκτες της Άαχεν στη σέντρα.
46' Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση των Ασουνσάο και Καμπάνταη πέρασαν οι Σοάρες και Λυμπερόπουλος.
45+1' Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει ΑΕκ και Άαχεν ισόπαλες χωρίς τέρματα.
44' Η Άαχεν πιέζει για τογκολ, όμως οι παίκτες της ΑΕΚ κρατούν την μπάλα μακριά από την περιοχή τους.
40' Καλό σουτ του Ασουνσάο έξω απότην περιοχή,όμως ο Στράουμπε μπλόκαρε εύκολα.
35' Καλή ευκαιρία για την Άαχεν, με το Μίχαλκε να εκτελεί το φάουλ, ο Χιώτης έδιωξε με "γροθιές" η μπάλα πήγε στον Φίελ και εκείνος έκανε αμέσως την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ μπλόκαρε.
34' Χαμηλή σέντρα του Μπλανκ από τα αριστερά, ο Χιώτης μπλόκαρε.
30' Καλή σέντρα του Μόρα, όμως ο καμπάνταης δεν "έπιασε" την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.
29' Κίτρινη κάρτα στον Μπλανκ για φάουλ στον Μπούρμπο.
28' Κίτρινη κάρτα στον Τόσκα.
27' Διπλή ευκαιρία για την Άαχεν: Ο Μπλανκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χιώτης έδιωξε, η μπάλα έφτασε στον Μιχάλκε εκείνος έκανε το σουτ, ο Χιώτης έδιωξε ενστικτωδώς με το πόδι, η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Μιχάλκε αλλά το σουτ του έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μόρας.
26' ΚΑλή στιγμή για την Άαχεν, με τον Μιχάλκε να εκτελεί το φάουλ και τον Μπλανκ να "πιάνει" την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
24' Η Άαχεν προσπαθεί να βγει στην επίθεση με μακρινές κάθετες μπαλιές, ωστόσο οι αμυντικοί της "Ένωσης" δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μέχρι στιγμής.
20' Οι παίκτες της ΑΕΚ πιέζουν ψηλά αναγκάζοντας τους παίκτες της Άαχεν να υποπέσουν σε λάθη.
18' Κίτρινη κάρτα στον Φίελ για σκλήρό μαρκάρισμα στο Γεωργέα.
16' Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Καμπάνταης πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Ασουνσάο, προσποιήθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, όμως ο Στράουμπ κατάφερε να αποκρούσει αρχικά και στη συνέχεια να μπλοκάρει.
14' Καλό μακρινό σουτ του Ασουνσάο, ο Στράουμπ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
12' Αντεπίθεση για την Άαχεν, ο Ρολφς έβγαλε στα αριστερά για τον Μάιερ, όμως ο επόπτης υπέδειξε λανθασμένα το οφσάιντ.
9' Πρώτη καλή στιγμή για την Άαχεν με τον Μπλανκ να κάνει τη σέντρα σουτ από τα αριστερά, όμως ο Χιώτης μπλόκαρε.
6' Χωρίς ρυθμό μέχρι στιγμής το ματς, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου.
3' οι παίκτες της ΑΕΚ ξεκίνησαν πιο δυνατά από τη γερμανική ομάδα και έχουν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά.
1' Έναρξη του αγώνα με τους παίκτες της ΑΕΚ στη σέντρα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Άλβες, Μόρας, Κόντης, Τόσκας, Κρασσάς, Μπούρμπος (68’ Ρούσεφ), Κατσουράνης, Ασουνσάο (46’ Σοάρες), Καμπάνταης (46’ Λυμπερόπουλος).
Άαχεν: Στράουμπ, Κλίτζπερα, Λάντγκραφ (83’ Πάουλους), Πλάσενριχ, Ρόλφς, Μάιερ, Σιχόνε, Σάρπινγκ (77’ Γκομέζ), Φίελ (66’ Στέλε), Μίχαλκε, Μπλανκ.
 
 
Τι είναι λοιπόν προτιμότερο; Να ρίχνεις 5άρες στην Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο, ή να χάνεις με κάτω τα χέρια στο ΟΑΚΑ από ομάδα Β' Εθνικής Γερμανίας, τερματίζοντας με 0 βαθμούς σε όμιλο του Europa League; Τι είναι προτιμότερο; Να είσαι Ολυμπιακός και να έχεις ταράξει στη φάπα το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ αεκάκι, όπου το βρίσκεις, σε σημείο ακόμη και στα μεταξύ μας παιχνίδια στην έδρα του για το πρωτάθλημα από το 1927 μέχρι σήμερα να έχει μόλις 1 νίκη παραπάνω (26-25 αντίστοιχα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό), η οποία νίκη έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με τους διάφορους Καλογερόπουλους της ''εξυγίανσης'' (σε λίγο θα τους περάσουμε ξανά, όπως παλιά, κι εκεί), με συνολική διαφορά ανεξαρτήτως έδρας 22 νίκες για τον Θρύλο (84 έναντι 62, συγκεκριμένα), ή να είσαι ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη;
 
 
Μπουχέσα Κεφτετζόγλου, με 0 βαθμούς ήδη φέτος σε όμιλο του Champions League, οπαδέ του ''υπολοίπου Αττικής'', άραξε στα κυβικά σου κι άσε τον Θρύλο, που σε έχει κάνει ΑΛΟΓΟ από τις καρπαζιές από τότε που ιδρύθηκε. Εξάλλου ετοιμάζεσαι να ξαναγράψεις ιστορία φέτος. Ιστορία με ευρωπαϊκές σφαλιάρες, αφού έρχεται η πιο γερή. Να τερματίσεις σε όμιλο Champuions League με 0 βαθμούς. Μόνο εσύ, μπούλη...

Σχόλια

Εικόνα Chevalier de Balibari

προς το παρον ο ατρομητος τον κερασε ΔΥΟ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ να εχει να πορευεται...

Εικόνα Chevalier de Balibari

π

Εικόνα ThomasK

'Ενας κεφτές έχει πιο πολύ μυαλό απ' αυτόν για καζούρα ή
απλή ειρωνεία εις βάρος μας.