ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΠΟ-ΚΕΔ



Αντιγράφουμε διάφορες ειδήσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες αφορούν το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξεκινάμε με την αγαπημένη μας ''Δίκη'' του Κυριάκου Θωμαΐδη.
 
Στο Nikopolis της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο Β.Μ.Περέιρα με τον Μ.Γκαγκάτση.
Παρόντος του Π.Φούσεκ.
Υπήρχε και τέταρτος στη συντροφιά.
Ο Δ.Σαραϊδάρης.
Προφανώς μετείχε στη συνάντηση ως υπεύθυνος δημοσίων και διεθνών σχέσεων του ΠΑΟΚ.
 
Τι δουλειά είχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔ κι ο υπερσύμβουλος της FIFA να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθούν με δύο στελέχη της διοίκησης του ΠΑΟΚ; Το έχουν ξανακάνει για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, πλην του ΠΑΟΚ; Εμείς δεν θυμόμαστε κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα. Μάλλον αυτή η στάση των ξένων που έχουν επιβληθεί στο ποδόσφαιρό μας έχει να κάνει και με την απόρριψη του αιτήματος του Ατρομήτου και του Ολυμπιακού για ξένους διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια τους, αρχής γενομένης από το μεγάλο μεταξύ τους παιχνίδι της Κυριακής, στο οποίο ορίστηκε ο...Ευαγγέλου.
 
Άβυσσος η υπόθεση που λέγεται ελληνική διαιτησία, όπου αυτά που κάνει ο Περέιρα δεν υπάρχουν και παράλληλα η καχυποψία βρίσκεται στο ζενίθ. Είναι πέρα από κάθε λογική δυο ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος να ζητούν ξένους διαιτητές και ο Πορτογάλος να βάζει κάποιον Ευαγγέλου, που δεν ξέρει ότι ανατροπή εκτός περιοχής είναι φάουλ και όχι πέναλτι όπως αυτό που έδωσε σε βάρος των «ερυθρολεύκων» στο περσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και κανονικά θα έπρεπε να υποβιβαστεί όπως ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ, στον αγώνα με τη Λαμία, σε μια φάση που δεν ήταν ΑΕΚ.
Το λογικό ήταν στο Περιστέρι να οριστεί ξένος διαιτητής, από αυτούς που έχουν εμπειρία και όχι σαν τους άλλους που έφερε ο Πορτογάλος και ρεζιλεύτηκε μέχρι και στον Χούμπελ. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, είδε το παιχνίδι της 10ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και έτριβε τα μάτια του με τον Ελβετό Ζακατέ, ο οποίος αδίκησε τους «ερυθρολεύκους».
Για να μην ξεφεύγουμε, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Ατρόμητος υπέβαλαν αίτημα για ξένους ρέφερι. Όταν είχε έρθει στην Ελλάδα ο τοποτηρητής της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς στο δείπνο του με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, είχε δεσμευτεί να εισηγηθεί στην ΚΕΔ να ορίζονται ξένοι ρέφερι, εφόσον συμφωνούν και οι δυο ομάδες.
Δεν έχει σημασία που τον αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1 σφύριξε ο Τζήλος (Λάρισας), ούτε ότι έβαλαν τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) στο ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, δεν μπορούσαν να βάλουν πάνω από έναν ξένο διαιτητή την ίδια αγωνιστική (9η), δεδομένου πως έφεραν τον Αυστριακό Ντράχτα στο ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0. Πότε πήραν τέτοια απόφαση και δεν την ανακοίνωσαν; Όσον αφορά στον αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2 είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ δεν θέλει ξένους ρέφερι…
 
Ο τοποτηρητής της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, έταξε στις ΠΑΕ της Superleague ορισμό ξένων διαιτητών, εφόσον συμφωνούν και οι δύο ομάδες του κάθε παιχνιδιού γι'αυτό, ο Ατρόμητος κι ο Ολυμπιακός ζήτησαν από κοινού ξένο διαιτητή για το ματς της Κυριακής, αλλά ο Περέιρα έβαλε τον Ευαγγέλου, ο οποίος στο περυσινό πρωτάθλημα έδωσε πέναλτι μισό μέτρο έξω από την περιοχή στον Παναθηναϊκό, ώστε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό στο 86' μέσα στο Καραϊσκάκη.
 
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, απόρησε, λέει, με όσα είδε να σφυρίζει φέτος στο Καραϊσκάκη, στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ο Ελβετός διαιτητής Ζακατέ, τον οποίο έφερε εδώ η ΚΕΔ του Πορτογάλου Περέιρα. Αν απόρησε με τη διαιτησία του Ζακατέ, τι ακριβώς θα κάνει όταν μάθει ότι ο παρατηρητής διαιτησίας, Τάσος Κάκος, πρόκειται να εργαστεί ως τηλεκριτικός των επίμαχων φάσεων στην κυριακάτικη εκπομπή που ετοιμάζεται στο κανάλι OPEN του Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'';
 
Φοβερά και τρομερά πράγματα γίνονται στη διαιτησία σε εποχή… εξυγίανσης, μια λέξη που πλέον προκαλεί απέχθεια και μόνο στο άκουσμά της! Στις 8 Νοεμβρίου 2015 ο Τάσος Κάκος (Κέρκυρας) παρακολούθησε το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 0-0 από τη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα, καθώς υπήρξε συμφωνία να αναλάβει πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Τελικά, ο ΠΑΟΚ έκανε πίσω, επειδή προέκυψαν αντιδράσεις.
Παρόλα αυτά ο Τάσος Κάκος παρέμενε στον πίνακα των παρατηρητών αντί να τον διαγράψουν, αν και έπρεπε να παραιτηθεί ο ίδιος πριν πάει στη σουίτα του προέδρου του ΠΑΟΚ και πριν συμφωνήσει. Αυτό ήταν το σωστό. Και ο πρώην διεθνής ρέφερι, Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας), και νυν τηλεκριτικός, για μια μέρα είχε πάει στον Παναιγιάλειο, όμως έχασε την ιδιότητα του διαιτητή.
Άσχετα, αν η συμφωνία ΠΑΟΚ-Κάκου δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο κανονισμός απαγορεύει «εμπλοκή» διαιτητών με ομάδες. Άλλωστε η τηλεόραση τον είχε δείξει να… χτυπιέται σε μια χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ.
Κάποια στιγμή ο Τάσος Κάκος …έπαιξε να μπει στην ΚΕΔ, απόδειξη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή, μπορεί και σύμπτωση. Πάντως, ο Κάκος συμφώνησε να γίνει τηλεκριτικός διαιτησίας στο OPEN, στο κανάλι του Σαββίδη!
Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ο Κάκος ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, για να βαθμολογήσει τον Φωτιάδη (Καστοριάς) στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0, μια επιλογή που αποτέλεσε πρόκληση. Είναι ο μοναδικός φετινός ορισμός του στην Superleague, ενώ στις 30 Οκτωβρίου είχε μπει και στο Κύπελλο (ΑΕΛ-Ηρόδοτος)…
Για ποιόν λόγο ο Κάκος δεν έμπαινε συχνά…
Πολλές συμπτώσεις στην ελληνική διαιτησία…
 
Είναι δυνατόν άνθρωπος που βαθμολογεί τους διαιτητές της Superleague, να εργάζεται ταυτόχρονα για λογαριασμό του προέδρου μιας ομάδας που διεκδικεί τον τίτλο στη...Superleague; Ατάραχος παρόλα αυτά ο Πορτογάλος Περέιρα, παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, δίχως να κάνει το παραμικρό. Τι ανάγκη έχει; 22 χιλιάδες ευρώ το μήνα παντελονιάζει. Γιατί να κουνηθεί από τη θέση του; Πού θα βρει καλύτερα; Παντού αποτυχημένος ήταν, πριν εμφανιστεί εδώ, στα μέρη μας και μας φορτωθεί.
 
...ο ίδιος ο Περέιρα, όταν ανέλαβε είχε δηλώσει ότι θα έχει αποτύχει αν στο ελληνικό πρωτάθλημα έρθουν ξένοι διαιτητές, άσχετα αν στην πρόσφατη (01/11) ανακοίνωσή της η ΚΕΔ πανηγύριζε για την έλευσή τους!...Ο Πορτογάλος απέτυχε ως αρχιδιαιτητής στην πατρίδα του, πέρασε για 3,5 μήνες από την Βραζιλία ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανάλυσης και Τεχνικής Αξιολόγησης των διαιτητών, άρα απέτυχε κι εκεί. Και στην Ελλάδα έχει αποτύχει, όχι μόνο επειδή ήρθαν ξένοι διαιτητές. Απέτυχε και επειδή ήρθαν ως αρχιδιαιτητές ο Ισπανός Μαρίν και ο Σουηδός Λίντμπεργκ. Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι γιατί έμεινε ο Πορτογάλος και το δεύτερο γιατί, παρά την έλευση δυο ακόμη ξένων αρχιδιαιτητών εξακολουθεί να έχει υπερεξουσίες, αν και στην πορεία έστειλαν Μαρίν και Λίντμπεργκ για να μην κάνουν τίποτα!
 
Ο Περέιρα μπορεί να βλέπει, πλέον, τον παρατηρητή Τάσο Κάκο να κρίνει το έργο της ΚΕΔ, εμμέσως, παίρνοντας για τη δουλειά του στο OPEN 7 χιλιάδες ευρώ το μήνα, με τετραετές μάλιστα συμβόλαιο! Προφανώς ο Ιβάν ήθελε να εξασφαλίσει το ''μεγάλο τηλεοπτικό όνομα'' που λέγεται Κάκος, επειδή ''σφάζονταν στην ποδιά του'' όλα τα υπόλοιπα κανάλια και υπήρχε κίνδυνος να τον χάσει...
 
Επτά χιλιάρικα μηνιαίως θα κοστίζει στο Open η τηλεκριτική διαιτησίας του Τάσου Κάκου.
Με τετραετές συμβόλαιο, παρακαλώ.
Στην ΕΡΤ ό Παναγιώτης Βαρούχας το κάνει δωρεάν.
 
Στην ίδια εκπομπή με τον Κάκο θα βρίσκεται και ο Άγγελος Μπασινάς, συνεργάτης του προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική Ελλάδας, παρότι δεν έχει το κατάλληλο δίπλωμα για να βρεθεί σε αυτήν τη θέση. Πώς γίνεται η ''εξυγιαντική'' ΕΠΟ του (αρειανού, υποτίθεται...) Βαγγέλη Γραμμένου, για τον οποίο ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' δήλωνε στην ΕΡΤ ''είναι δικός μας'', αντί να κοιτάζει το καλό της Εθνικής ομάδας, να ασχολείται μόνο με το πώς θα βολέψει όλο τον ΠΑΟΚ σε αυτήν, παρέα με διάφορους άλλους παρατρεχάμενους αντιολυμπιακούς ''εξυγιαντές'' σαν τον Αγγελάκο Μπασινά; Δεν βλέπει ο Γραμμένος τα χάλια της Εθνικής;
 
Τα είχε χύμα, ήρθαν και τσουβαλάτα για την Εθνική ομάδα, καθώς η ήττα-ντροπή από την Εσθονία είχε χειρότερες συνέπειες. Η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην τέταρτη θέση από πλευράς δυναμικότητας, όπερ σημαίνει ότι την περιμένει κλήρωση-βουνό στις 2 Δεκεμβρίου που θα βγουν οι όμιλοι για την προκριματική φάση του Euro 2020. Επίσης, συνέπεια του… ναυαγίου απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης ήταν να χάσει τη δεύτερη θέση, που θα της έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω των πλέι οφ του Nations League, εφόσον η Φινλανδία προκρίνονταν μέσω των ομίλων του Euro.
Δηλαδή, χειρότερα δεν γίνεται για την Εθνική Ελλάδας, έτσι όπως την ξεφτίλισε η… εξυγίανση. Κι όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος δεν ανέλαβε ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση. Αν και ο υπ’ αρθμόν 1 αρμόδιος, και ταυτόχρονα υπεύθυνος, για αυτή την κατάσταση στις δηλώσεις του ήταν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»…
Το μόνο που βρήκε να πει ήταν: «Εκλεισε ένας κύκλος στη διοργάνωση, αρχίζει ένας καινούργιος στον οποίο θα επικεντρωθούμε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά στα προκριματικά του Euro»!
Πόσο κατώτερος των περιστάσεων είναι, αποδεικνύεται και από την δήλωσή του για τις άδειες κερκίδες, λες και ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών: «Ο λόγος ήταν προφανής, η όχι καλή πορεία της Εθνικής στη διοργάνωση και η μη εμπορικότητα του παιχνιδιού αν θέλετε. Όλα αυτά, μαζί με τον κακό καιρό, συντέλεσαν στο να μην έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».
Πέρα βρέχει για τον Γραμμένο, και μη χειρότερα για την πλήρως απαξιωμένη Εθνική. Σα να μην έχει αντιληφθεί ότι για την, πέρα από κάθε όριο, ξεφτίλα ευθύνεται η διοίκησή του.
 
Εδώ βέβαια θα μας πείτε ότι ο Γραμμένος μένει θεατής στην παρέλαση των νεοναζί Χρυσαυγιτών στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας ανδρών του ποδοσφαίρου κόντρα στην Εσθονία, ενώ λίγες ώρες πριν, στον ίδιο χώρο, υπήρχε συγκέντρωση οπαδών του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι της Α1 μπάσκετ με τον Ολυμπιακό. Αν τα πράγματα ήταν ανάποδα κι έπαιζε η Εθνική στο Καραϊσκάκη, με νεοναζί να παρελαύνουν στις κερκίδες του, ενώ την ίδια μέρα υπήρχε συγκέντρωση οπαδών του Ολυμπιακού απέναντι, στο ΣΕΦ, σίγουρα θα παρενέβαινε ο Γραμμένος. Τώρα δεν βγάζει ούτε μία ανακοίνωση για το συμβάν η ΕΠΟ, έστω για τα μάτια του κόσμου. Ποιοι ήταν αυτοί οι τύποι; Από που προμηθεύτηκαν εισιτήρια; Πώς μπήκαν στο γήπεδο; Ποιος τους ήλεγξε; Δεν υπάρχει ευθύνη της ΕΠΟ; Για τον υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη, αλλά και για την UEFA, όπως διαβάζουμε, υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες της ΕΠΟ.
 
Μπορεί στην ΕΠΟ να μην κουνήθηκε φύλλο, αφού τους άδειασε μέχρι και ο Βασιλειάδης με την αναφορά του στον Αρειο Πάγο και στον αθλητικό εισαγγελέα, όμως η UEFA είναι καταπέλτης για την ομοσπονδία. Εδώ, δεν κουνιέται φύλλο για να μη χαλάσει η… μαγιά της «εξυγίανσης».
Η UEFA, όπως αναμενόταν καταλογίζει ευθύνες της ΕΠΟ για το… σόου των ναζί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ στον αγώνα με την Εσθονία. Απόδειξη ότι ο Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικής ορίστηκε να κάνει έρευνα για τα ναζιστικά σύμβολα και τις ακροδεξιές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται και τιμωρία για την ΕΠΟ που προκαλεί ερώτημα γιατί η ίδια δεν ξεκίνησε έρευνα.
Όμως, είπαμε με Γραμμένο στην προεδρία, η ομοσπονδία είναι ανύπαρκτη σε όλα τα σημαντικά θέματα…
Αλήθεια, πως πέρασαν τα ναζιστικά σύμβολα; Δεν έχει κανείς ευθύνη;
 
Αυτά που κάνουν οι ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ που επέβαλαν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι FIFA/UEFA, πραγματικά ''δεν υπάρχουν'', όπως λένε και τα πιτσιρίκια. Είναι τόσο γελοίοι που βάζουν παρατηρητή από τα Γιάννινα σε εντός έδρας παιχνίδι του...ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είναι απλώς λαμόγια, αλλά και ανίκανοι. Πότε άραγε θα ξεκουμπιστούν; Πόση υπομονή να κάνουμε ακόμη, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα, σε πολιτικό επίπεδο πρωτίστως, αλλά και σε αθλητικό μετέπειτα; Λογικά έχουν απομείνει λίγοι μήνες για να υλοποιηθεί, επιτέλους, αυτό το σενάριο. Ας πάρει το φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, κάτι που έχει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ από το καλοκαίρι και με τη νέα σεζόν ελπίζουμε ο κάθε κατεργάρης να βρεθεί στον πάγκο του. Κι ο κατάλληλος ''πάγκος'' για όλα τα παραπάνω λαμόγια είναι η ΦΥΛΑΚΗ...