ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Η AEGEANΕπιβεβαιώνοντας όσα έχουμε αναλύσει εδώ μέσα, σήμερα προέκυψε η παρακάτω είδηση.
 
Tη διαγραφή των μετοχών της Aegean Marine Petroleum Network από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η αυλαία για τους τίτλους της εταιρείας θα πέσει στις 3 Δεκεμβρίου 2018.
Σημειώνεται ότι από τις 6 Νοεμβρίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία η Aegean κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, με στόχο την αναδιάρθρωση της, ανεστάλη και η διαπραγμάτευση των μετοχών της. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία για την διαγραφή των τίτλων από το χρηματιστήριο, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Η Aegean, παρά το γεγονός ότι είχε το δικαίωμα, δεν άσκησε έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης της SEC.
Κατά το μήνα που προηγήθηκε της αναστολής διαπραγμάτευσης τους, οι μετοχές κινήθηκαν από τα 1,44 δολάρια μέχρι το χαμηλό των 0,66 δολ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το υψηλό των 52 εβδομάδων για τον τίτλο ήταν τα 5,10 δολάρια.
Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία πήρε το «πράσινο φως» για την εκκίνηση των ενεργειών αναδιάρθρωσης της από το αμερικανικό δικαστήριο πτώχευσης της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, εξέλιξη που οδήγησε στην άμεση βελτίωση της ρευστότητας της.
Η Aegean Marine έχει πρόσβαση σε σημαντικά κεφάλαια ύψους 532 εκατομμυρίων δολαρίων που συμφώνησε να διαθέσει για την αναδιάρθρωση της η Mercuria Energy Group Limited, η οποία αποτελεί στρατηγικό επενδυτή και εταίρο της. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και 40 εκατ. δολάρια μετρητά που θα λάβει κατά τις επόμενες 30 ημέρες, για κεφάλαια κίνησης.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της, η Aegean Marine συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και όλες οι πληρωμές σε προμηθευτές και πωλητές έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται, όπως προβλέπει η διαδικασία του άρθρου 11.
 
Από εδώ και πέρα αναμένουμε τις συνέπειες προς όλους όσοι έφεραν την εταιρεία σε αυτήν την κατάσταση. Γιατί εκεί, στις ΗΠΑ, ευθύνες θα καταλογιστούν. Εκεί ΔΕΝ είναι Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση ''να την βγάλει καθαρή'' ο Μελισσανίδης...
 
Υ.Γ. Στην Ελλάδα άκουσε κάποιος κάτι γι'αυτά; Τα κυβερνητικά ΜΜΕ γιατί σιωπούν άραγε; Ο Φλαμπουράρης συνεχίζει και φωτογραφίζεται όλο χαρά δίπλα στον ''τίγρη''. Έχει επίγνωση του τι γίνεται, ή έχει θολώσει το μυαλό του από το πολύ αλκοόλ;